Alba Torrens

fb maçında sana çok iş düşücek güzelim.o maçta dişini biraz sık kendini az göster.bu taraftar sana beklediğin desteği verecekdir.

bu maç için biraz tutuktu sanki ,ama hep içeriyi zorlamalı hep içeriye kıvrılmalı ,katetmeli o zaman dah etkili oluyor,takım daha da oturunca o da daha verimli olacaktır....

Bugün belki Alba bekledimiz gibi deyildi, ama iceriye penetre etmesi, ve kritik assistleri, gercekten cok güzeldi. birde o hirsi varya, sanki kirk yillik galatasarayli gibi, molada bahari nasil motive etmesi, oyun icindeki hirsi, oyun arkadaslariyla gecimi, gercekten cok büyük bir oyuncu bu yasina ragmen. seni getirenin ellini öpmek lazim, böyle oyuncuyu bu yasta ülkesinde koparip getirmek hic kolay degil.

Bugün skora beklenen kadar katkı veremese de, yüzdesiz oynasa da ben beğendim.
Savunmasıyla, pas alışverişiyle ve içeri penetreleriyle etkili oldu.
Yaşı daha çok genç. Bugünkü performansının çok çok daha fazlasını vereceğini belli ediyor.

Uzun kollarının avantajını sene içinde bolca göreceğiz. Vici maçındakine benzer bir pozisyonda yine topu çaldı ama burda düdükler farklı işliyor tabii. Henüz 89 doğumlu olmasına rağmen bu özgüven gerçekten inanılmaz. Bugün sokamadı şutlarını ama ne kadar çalışkan bir oyuncu olduğunu biliyoruz. Avrupa'daki 3 numara kıtlığında, bulunanların en iyisini takımımıza kazandıran Üstünberk'e kocaman teşekkürler..

Alba tam bir takim oyuncusu.Bize ekstra bir sut katkisi yapmasina gerek yok.Sut zorlamasi yapmasin.O konuda Diana ve Prince fazlasiyla yeterli.Iceri penetreleri,assistleri,ribaund ve savunma katkisi bizim icin yeterli.Oyunun sonundada sakin olsun.24 saniye kullanmamiz gereken yerde hizli hucum yapti.Cok genc olmasina bagliyorum.Kenardan hatirlatilmali bunlar.
Fenerbahce maclarina yonelik ozel hatirlatmada Fenerbahce lehine faul kovalayan hakemlerin maclari yonettigini aklindan cikarmasin.Euroleague,WNBA veya Avrupanin herhangi bir salonunda faul olmayan pozisyonlar Fenerbahceye karsi yapilirsa fauldur.Turgay Demirel federasyonunun basketbol talimatnamesine ekledigi ozel maddedir bu.

Kuşkum yok sen büyük oyuncusun,bu yaşta başka bir memlekete,başka bir kültüre alışman kolay değil,sonuçta ilk yurt dışı tecrüben.Ama hepimiz biliyoruzki sen özel bir oyuncusun ve gereğini yapacaksın.Eline sağlık!

Yani abartmak istemiyorum ama bu şekilde devam ederse kadın basketbolundaki en özel isimlerden biri olmaya aday. Bu boya bu oyun okuma ve penetre yeteneği yalnızca çok özel oyuncularda olabilecek birşey. Yeterli şut tehdidini de yakalarsa artık ne olur bilemiyorum. Bu kadar övmek yetsin bari :)

Isine saygi bu olsa gerek.Her macta ayni ciddiyet ve ayni ozveriyle oynuyor.Egosu yok.Tam bir takim oyuncusu.Bu hafta cok ihtiyacimiz olacak sana.