Alex Tyus

Çemberi namusu gibi gördüğü için bütün bunlar. İnsanın içinden gelince herşey mümkün.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
Guardsız takımda bile bunları başarabiliyorken, kendisini bir de Arroyo ile izlediğimizi düşünsenize.

Bu arada Tyus'ı bırakıp Omic'i alan Efes'i de tebrik ediyorum. Süper hareket :)
 
Sezon başında iyi skor atıyoruz, sorun sadece savunmada yanlışına düşülmüştü burada şimdi de Tyus konusunda aynı yanlışa düşmeyelim lütfen. Tyus iyi oynuyor buna kimsenin itirazı olmaz ama yaptığı istatistikler Tyus'un standartlarının üstünde. Daha sert, daha rekabetçi, daha yüksek kaliteli maçlarda Tyus'u çiğ çiğ yiyecek çok uzun var Euroleague'de. Tyus iyi oynuyor diye seneye onun adını ilk sıraya yazıp, arkasına oyuncu almak yine hata olur. Tyus iyi bir back up uzundan fazlası değil.
 
Son düzenleme:
Tyus'u beğeniyorum genelde. Yanlış anlaşılmasın.
Tyus ile Lasme arasındaki farklardan biri, Lasme faul kaçırdığında üzülüyorduk, Tyus attığı zaman seviniyoruz. İkincisi de Lasme takımı ve seyirciyi toplayan bir oyuncuydu. Keşke kaybetmeseydik.
 
Tyus'u beğeniyorum genelde. Yanlış anlaşılmasın.
Tyus ile Lasme arasındaki farklardan biri, Lasme faul kaçırdığında üzülüyorduk, Tyus attığı zaman seviniyoruz. İkincisi de Lasme takımı ve seyirciyi toplayan bir oyuncuydu. Keşke kaybetmeseydik.

Tyus ile Lasme farklı oyuncular.

Lasme çok özel bir oyuncu, avrupada yokluğunu hissettirmeyecek çok az uzun var.

Savunma açısından bakarsak tyus çember savunucusu, lasme boyalı alan savunucusu. Blok yapamadığı pozisyonlarda atış bozma yüzdesi çok düşük. Lasme ise bence avrupanın en iyi ikili oyun savunan uzunu(uzunuydu), ikili oyunlarda gardla arasındaki mesafeyi çok doğru ayarlayarak hem pası hem şutu bozabiliyor.

Hücumda lasmenin çok etkili bir orta mesafesi var, serbert atış yüzdesinden görülebileceği üzere tyus'ta yok.

Bu nedenlerle onun açığını kapatma açısından bakmamalıyız. Aynı oyuncu değil, aynı oyunu oynamak zorunda değil. Tyus çok daha atletik bir oyuncu, bu avantajı üzerine gidilmeli.
 
Bence geçen hafta Ergin Ataman onu oyunda az tutarak büyük hata yapmıştı. Tibor'un hasta ve yavaş olması nedeniyle Mike James ve Papas'ın smaçlarıyla takımın ritmi kaybolmuştu. Halbuki Tyus olsa kolay kolay o smaçlarla ritim kaybedilmezdi. Dün akşam müthiş iş çıkardı helal olsun.
 
Her maç elindeki top nasıl oluyorsa canlanıyor, ama ısrarla her maç aynı şey oluyor. Ayçiçek yağı sürüp maçlara çıkıyor sanırım, aynı top kaybını yapmaya bıkmadı
 
Son maçlarda dikkat ediyorum pickden devrildikten sonra ona boş pası vermeyen guardlara sinirleniyor ,haklı olarak. Zaten havaya bile fırlatsan bu adam çembere gömecek önüne çıkanı.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
Lastik gibi adam, atletizmi çok iyi ama verecekleri sınırlı. Özellikle de mevcut yapı ve oluşum(?) içinde çok da bir şey beklememek lazım. Hayırlısı...
 
Hiç özlemediğim isimlerdendi. Güntekin Onay'ın ifadesiyle "Bitti demediniz mi lan?" demek istiyorum. Sanırım Ertuğrul Hoca yine run n gun tarzı bir şeyler deneyecek. Tam bir Ergin Ataman transferi olmuş.

Ne diyelim, hayırlı olsun. Atletik oyuncular seyir zevki veriyor neticede.
 

Üst