Ali Sami Yen Spor Kompleksi

Re: Aslantepe

Doğan SAĞLAM' Alıntı:
[quote="Sühan Cem":2022amq2]4 milyon, yıllık ise bence gerçekten iyi para. Kaba bir hesapla dört tribün 4er milyondan 16 eder. Artı stat ismi derken mükemmel para geliyor yılda, sadece isimden.

GSİAD'ın üstlendiği basketbol salonunu hayata geçirebilirsek onun isim hakkının yanında tek tribünümüzün gekirini üstüne koyduğumuzda 8-9 milyon avro bir para eder takımın isim hakkı dışında.Bu para ile basket şupesi şaha kalkmayı bırakın planlı bir yönetimle uzaya çıkar.

Futbol içinde düşündüğümüzde ise her yıl 1 ciddi transferi bir tribünümüz karşılayabilir.[/quote:2022amq2]

Tabi önce isim hakkını satabileceğimiz bir salon yapmamız önemli. 6,500 kişilik salonun isim hakkı satılmaz. Olsa olsa ona isim verebiliriz.
 
Re: Aslantepe

Bunlar için GS'ın taraftara ihtiyacı var. Yanlış anlamayın. Zate ülkenin en fazla taraftara sahip olan takımıyız. Maçlara gidecek store'dan ve/veya GS markalı ürün kullanımı değil kastettiğim. GS gibi hedefleri büyük olan taraftara ihtiyacımız var.

Stat koltukalrını bize 10 sene öncesinin koltuklarını takıyorlar diyoruz. Taraftar: "yahu sanki oturuyormuyuz" diyor. Salon en az 10500 kişilik olmalı diyoruz. " Yahu zaten bir iki maç dışında 3 bin kişi gelmiyor" diyorlar. Bize, bizi itekleyecek, destek verecek, ufku geniş, takımı için en iyisini isteyen, takımına karşı yapılan bir haksızlıkta gerek internetten maille, Fax ile hatta bizzat olay mahaline giderek sesli olarak tepki verecek taraftarlar lazım. Eylül ayında aldığımız kombine ve bir adet forma ile o yıla ait taraftarlık görevimiz bitmiş olmuyor.

Ha bir de durumu iyi olan GS'lı işadamlarının, klüplerine bağlılığını göstermesi lazım başka klüplerde gördüğümüz örnekleri gibi. Geçmiş başkan adayları klüp için ortaya koyduğunu söyedikleri o arsaları, sponsorları, klüplerinin emrine sunması gerekir
 
Re: Aslantepe

Sühan Cem' Alıntı:
Ha bir de durumu iyi olan GS'lı işadamlarının, klüplerine bağlılığını göstermesi lazım başka klüplerde gördüğümüz örnekleri gibi. Geçmiş başkan adayları klüp için ortaya koyduğunu söyedikleri o arsaları, sponsorları, klüplerinin emrine sunması gerekir

Bence Ali Sabancı iyi bir örnek oldu abi bu bahsettiğin konuya.

Salon konusu değişik bir konu ben öncelerinde 6000 kişilik salonun atmosfer olarakta bize çok ideal olacağını düşünüyordum ancak bugün için fikrim geleceği kurtarmaktan yana.Umarım bu konuda gereken neyse yapılır.
 
Re: Aslantepe

Zaten lafım bu forumdaki herhangi birine değil Doğan:) Düşünce olarak en anlaşamadığım arkadaşım bile ortak payda da klübü için bir şeyler yapmak istiyor. GS Basket, ömrü hayatımda girdiğim ilk forum olduğu için ilk başta buradaki arkadaşlarımı sokaktakilerle bir tuttuğum olmuştu.Şimdi bilincin farkındayım. Ama bu dediğim şeyler sadece bizim yapabileceğimiz şeyler değil. Sadece karanlığa ses verebiliyoruz. Taraftarı her platformda bilinçlendirmek gerek. Üstelik bu tepkisel hareeti hayatımıza aktarabilrisek, hayatın her alanında kazanan biz oluruz birey olarak da.. Ve bu tepkiyi vermek için cebimizde para olmasına gerekde yok. Takımının hakkını yendiğini hissettiğin an atacaksın maili. Bu bile inan GSMobile sahibi olmaktan daha değerlidir..
 
Re: Aslantepe

Alıntının da alıntısıdır ttarena ve aslantepe.biz

Kardeş siteden ultrabursa(Melih bey)den alıntıdır.süper gelişmeler

Bu arada koltuklar ile ilgili olarak yüklenici firma taahhüdü hakkında kısa bir bilgi vereyim. Üretimde 280 kişilik bir kadro ile 35 günde, montaj işlemi esnasında ise 160 kişilik bir kadro ile 45 günde işlem tamamlanması taahhüdünde bulunulmuştur.

Kırmızılar geliyor...

Saygılarımla...


Büyük bir alkışta İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne...

Seyrantepe Kavşağı Resmi Açılış Tarihi : 1 Eylül 2010 olarak ilan edilmiş olup göstermiş olduğu ilgi için İ.B.B. Başkanı Sayın Kadir Topbaş'a Teşekkürler...

Saygılarımla...


Metal Yapı firması dış cephe kaplamaları ile ilgili olarak 10 Haziran 2010 tarihi itibariyle montaj ve kaplama işlerine başlayacaktır...

Bir alkışta Metal Yapı'ya istiyorum arkadaşlar...

Saygılar Sevgiler...

Üstadım,

Aslında geçtiğimiz günlerde bu konuyu paylaştığımızı hatırlıyorum ama tekrar edelim. Loca katlarının 1 tanesinde olmak suretiyle ve Saha kenarında, reklam gelirleri paylaşım metodu ortaklığında Bonus Card sponsorluğuyla yapılacaktır.

Saygılarımla...


harfini değiştirmeden başka bir siteden aldım.......
 
Re: Aslantepe

Burda bilmediğimiz ve bizi sevindirecek gelişme nedir onu anlamadım...Bunların hepsi olağan şeyler zaten,olması gerekenler...Değişik birşey varda benmi çıkaramadım acaba...
 
Re: Aslantepe

TTArena.biz /esat Nicli üyeden alıntıdır
slm arkadaşlar blomberge ali haşşaş acıkladı misafir seyirciler üst katta olucakmış
cünkü hemen altında localar varmış ve güvenlik nedeniyle kayseri stadındaki gibi sadece üst katta olucakmış tabiki duvalet dolaşım alanı büfe vs olucakmış birde medivenleri kenarlarını tuglalarla örüp kapatılacakmış güvenlik geregi böyle yapılacakmış bilgilerinize sunarım
 
Re: Aslantepe

Allianz Arena Gibi Olacak.

Aslan'ın yeni stadının dış cephesi, tıpkı Allianz Arena'da olduğu gibi ışıklı sistemle kaplanacak; geceyi Sarı-Kırmızı renkler aydınlatacak.

29 Ekim'de açılışının yapılması, yeni sezonun ikinci yarısından itibaren de maçların oynanmasının planlandığı Aslantepe Spor Kompleksi'nde sürpriz gelişme. Türk Telekom'un 10 senelik isim hakkını aldığı yeni stadın dış cephesi, tıpkı 2006 Dünya Kupası için yapılan Allianz Arena'da olduğu gibi ışıklı sistemle kaplanacak. Düzeni tasarlayacak olan da bir Türk firması olan Metal Yapı ve yine konusunda uzman olan Astaş Alüminyum'dan dış cephe kaplamalarını tedarik edecekler. Metal Yapı, Paris'teki Le Monde binası da dahil olmak üzere birçok ünlü yapının dış cephesini tasarlamıştı. Astaş da Allianz Arena'nın dışında Londra Heathrow Havaalanı, Kazakistan Astana Havalimanı gibi dev projelere alüminyum dış cephe kaplaması üretmişti. Galatasaray'ın yeni stadı da işte bu kalite standardında her türlü ışık şölenine uygun şekilde kaplanacak.
 
Re: Aslantepe

Türk Telekom Arena: 11 Haziran 2010

Hızla yükselen Türk Telekom Arena inşaatında önemli bir viraj daha dönüldü.

İkinci çelik çatı makası da iki parça halinde vinçlerle kaldırılan çatı makası havada monte edilerek yerleştirildi. Montajın ardından parçaları kaldırmada kullanılan vinçler sökülmeye başlandı. Çatı makasının altındaki destek kulesi şu anda durmaya devam ediyor.

Makas montajının yanı sıra, ara kirişlerin yerde montajı, pandül kolonlar ve çevre kirişlerin parabolik kirişler üzerinde montajlarına hızlı bir şekilde devam ediliyor. Stad inşaatımızda ayrıca yapının içindeki çalışmalar da tüm hızıyla sürüyor. Türk Telekom Arena'nın elektrik tesisatı ve kabloların montajında her gün önemli mesafe kat ediliyor.
 
Re: Aslantepe

Telekom Arena: 17 Haziran 2010


29 Ekim 2010?da inşaatının tamamlanması planlanan Türk Telekom Arena'da çalışmalar devam ediyor.

Statta dış kaplama ve stat içi altyapı çalışmaları devam ederken, prekast montajlarında da son yaklaşıldı. Kale arkası tribünlerde prekast montajı tamamlanırken, montajların bittiği tribünlere merdivenler takılmaya başlandı.

Stadın alt katlarında büfeler, futbolcu soyunma odaları, toplantı salonları gibi birçok bölümün yapımı devam ediyor. Stadın koltukları için de ölçüm ve inceleme çalışmaları başladı.

http://www.galatasaray.org/turktelekoma ... r/7148.php

Altda resimlerde var renkdaşlar
 
Re: Aslantepe

Böyle olacağı belliydi zaten.Bilgilendirme toplantısında tartışma yaşanmıştı o zaman masaya yumruğunu vurmazsan sen kulup olarak adamlar iptal eder tabi açılı-kapanır çatıyı.
 
Re: Aslantepe

Bunu yönetimimiz de önermiş olabilir. Yani localar ve loungelar için bir takım harcamaları kulübümüz yapacaktı. Onlar TOKİ' ye yüklenmiş olabilir. Açılır kapanır çatı da yetişmeyeceği için bir takas yapılmış olabilir.

Yönetimden gelecek tepkiyi beklemek lazım. Ama benim duyduğum bir takas yapıldığı.
 
Re: Aslantepe

SEYRANTEPE'NİN ÜZERİNE KAPATMAYACAĞIZ"



Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar, Ali Sami Yen Stadyumu'nun arsasının gelir paylaşımı yöntemiyle satılması ihalesinde Aşçıoğlu firmasının teklifini uygun bulduklarını açıkladı.

Bayraktar, Seyrantepe spor kompleksinin ''üzerinin kapatılması'' tartışmalarına da son noktayı koyarak, ''Stadın üzerini kapatmayacağız, başka iyileştirmeler yapacağız'' dedi.

Erdoğan Bayraktar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ali Sami Yen Stadyumu'nun arsasının satışıyla ilgili ihaleyi sonuçlandırmak için, ihalede oluşan durumu, protokolün taraflarından olan Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğüne (GSGM) bildirdiklerini, GSGM'nin de ihaleyle ilgili uygun görüş verdiğini söyledi.

Bunun üzerine ihaleyi onayladıklarını bildiren Bayraktar, ''Toplam 1 milyar 25 milyon 555 bin lira satış geliri üzerinden 461 milyon 500 bin lira idare payı, ayrıca artan gelir fazlasının da yüzde 45,10'unun TOKİ'ye verilmesi taahhüdü dikkate alındığında, TOKİ'nin gelirinin 500 milyon liraya yaklaşacağını tahmin ediyoruz. Bu konuda firmayla da görüştük, şimdilik bu gelir 475 milyon lira olarak hesaplanıyor. Ama projenin gerçekleşmesine bağlı olarak daha da artacaktır'' dedi.

Ali Sami Yen Stadyumu arsasının gelir paylaşımı yöntemiyle satışı ihalesinde, 28 Mayıs'ta yapılan ikinci oturumunda, Aşçıoğlu firması, toplam 1 milyar 25 milyon 555 bin lira satış geliri üzerinden 461 milyon 500 bin lira idare payı önermişti. Firma, satış gelirinin 1 milyar 25 milyon 555 bin liranın üzerine çıkması halinde, gelir fazlasının da yüzde 45,10'unu TOKİ'ye vermeyi taahhüt etmişti.

TOKİ'nin, Ali Sami Yen Stadyumu'nun arsasının satışı amacıyla 16 Nisan'da düzenlediği açık artırmada da en yüksek teklifi 416 milyon 500 bin lira ile Nurol-Aşçıoğlu Ortak Girişim Grubu vermişti. İhaleye, 3 firma şartname almasına karşın, Nurol-Aşçıoğlu OGG ile Özyazıcı İnşaat olmak üzere 2 firma katılmıştı.

Ancak TOKİ, arsa için verilen 416,5 milyon liralık teklifi, ''iyi ama yetersiz'' bularak iptal etmişti.

TOKİ Başkanı Bayraktar, AA muhabirine, konuyla ilgili olarak ''Aslında arsa için oldukça iyi teklif verildi. Ama bizim Seyrantepe için masrafımız öngörülenin üzerine çıktı. Açığı kapatmak, daha fazla gelir sağlamak için hasılat paylaşımını denemek zorundayız. İyi bir ihaleydi, üzgünüm. Katılan firmalara teşekkür ediyorum'' açıklamasında bulunmuştu.

Edinilen bilgiye göre, Seyrantepe Projesi'nde, özellikle stadın üzerinin kısa sürede kapatılması gündeme gelince, masrafların artması üzerine, TOKİ, Ali Sami Yen Stadyumu'nun arsasından sağlanacak gelirin 500 milyon liranın üzerinde olması gerektiği yönünde hesap yaptı. Bu amaçla, son ihalede en yüksek teklifi veren Aşçıoğlu firmasıyla da teklifin artırılması konusunda görüşüldü. Firma, idare payını değiştirmezken, projenin gerçekleşmesine bağlı olarak satış gelirlerinin yükselebileceğini, dolayısıyla buradan TOKİ'ye yüzde 45,10'luk pay kapsamında ödenecek paranın artabileceğini ifade etti.


-SEYRANTEPE'NİN ÜZERİNİ TOKİ KAPATMAYACAK-

TOKİ Başkanı Bayraktar, Seyrantepe Stadyumu'nun üzerinin kapatılmasıyla ilgili tartışmalara da son noktayı koydu.

Bayraktar, protokolde olmasına karşın Seyrantepe'nin üzerini kapatmayacaklarını bildirirken, ''Orada başka iyileştirmeler yapacağız ama üzerini biz kapatmayacağız'' dedi.

Seyrantepe spor kompleksi projesinin maliyetinin, yan yollar, kamulaştırmalar, hak sahiplerine verilecek konutlar dikkate alındığında giderek arttığına işaret eden Bayraktar, ''Bizim yapacağımız iyileştirmelerin maliyeti de oldukça yüksek. Bu iyileştirmeler stadın üzerinin kapatılmasından önemli. Üzerinin kapatılması şu aşamada çok da işlevsel değil. Ayrıca sonuçta bu bir kulüp stadı. Başka kulüpler de var'' diye konuştu.

Seyrantepe Spor Kompleksi'nin üzerinin kapatılmasının maliyetinin, ihale tutarının yüzde 10 üzerine çıkması halinde TOKİ'nin yeni ihale yapması gündeme gelmişti. Ancak TOKİ, stadın üzerinin kapatılmasından vazgeçti.

Galatasaray'ın 2011 yılından itibaren maçlarını yapması planlanan ve 29 Ekim 2010 tarihinde tamamlanması öngörülen Türk Telekom Arena'nın inşaatında önemli aşamaya gelinirken, Mayıs ayında yapılan tanıtım toplantısında da ''çatı'' tartışması yaşanmıştı.

TOKİ Başkan Yardımcısı Ahmet Haluk Karabel, tanıtım toplantısında, ''şu anki ihale içinde açılır-kapanır çatı bulunmadığını, Galatasaray Kulübüyle görüşmelerin sürdüğünü belirtirken, ''Çatının çelik konstrüksiyununu zaten yapıyoruz, tribünlerin üstü kapalı. Ancak biz burada açılır-kapanır çatının daha sonra montajını kolaylaştıracak tüm altyapı imalatını da yapıyoruz. Çatının durumu bilahare yakın bir gelecekte netleşecek. Zaten inşaatla açılır-kapanır çatının aynı tarihte yetişmesi mümkün değil'' ifadelerini kullanmıştı.


-461,5 MİLYON LİRANIN YÜZDE 20'Sİ 30 GÜN İÇİNDE ÖDENECEK-

Ali Sami Yen stadyumunun arsasının satış ihalesi şartnamesine göre, teklif edilen arsa satış karşılığı idare payının yüzde 20'si (92,3 milyon lira) sözleşme tarihinden itibaren 30 gün içinde, yüzde 15'i bir yıl içinde, yüzde 15'i 540 gün içinde, yüzde 15'i 720 gün içinde, yüzde 15'i 900 gün içinde, yüzde 10'u 1140 gün içinde, kalan son yüzde 10'luk bölümü de 1325 gün içinde olmak üzere, yaklaşık 4 yılda ödenecek.

Ali Sami Yen Stadyumunun arsasında toplam 138 bin 600 metrekarelik inşaat yapılabilecek. İstanbul-Şişli'de bulunan 34 bin 640,43 metrekare yüzölçümlü, 1199 ada 384 parsel numaralı olan Ali Sami Yen arazisinin 10 dönümden fazlasının yeşil alan olarak değerlendirilmesi öngörülüyor. Rekreasyon, park ve ticaret, turizm alanı olarak planlanan alanın imar planı halen yürürlükte. Arsa üzerinde emsal bedel, brüt parsel üzerinden E=2,50 olarak gösteriliyor. Bu çerçevede, 52 bin metrekare bodrum, 86 bin 600 metrekare yer üstü olmak üzere toplam 138 bin 600 metrekare iskan edilebilecek şekilde inşaat yapılabilecek.

Arsada, otel, iş merkezi, rezidans, ofis, büro, alışveriş merkezi, sinema, tiyatro, eğlence merkezi, çok katlı mağaza, müze, kütüphane, sergi salonu, kültür tesisleri, restoran, gazino, yönetim binaları, banka ve finans kurumları gibi ticari fonksiyonlar yer alabilecek alanlar, planda yaklaşık 23 bin 100 metrekare olarak görünüyor. Alanın 10 bin metrekarelik bölümü rekreasyona ayrılırken, burada 500 metre kare inşaat yapılabilecek. Bu alanda, çeşmeler, oyun alanları, otoparklar ve yeşil bitki örtüsü yer alabilecek. Avan projesine göre büfe, lokanta, gazino, çayhane gibi tek katlı ve yüksekliği 3,5 metreyi geçmeyen, geçici yapılar yapılabilecek.
 
Re: Aslantepe

Beni takas filan ilgilendirmiyor açıkcası Galatasaray Başkan'ı seçimlerden önce bu kapaklar takılacak,bunun alternatifi yok,artık birileri bu işi kullanmaktan vazgeçsin dedi...Galatasaray Başkan'ı birşey hakkında böyle kesin ifadeler kullanıyorsa bunun geri dönüşü olamaz,olmamalı...
 
Re: Aslantepe

Stadin üstü kapanmayacaksa Adnan Polat derhal saniye beklemeden istifa etmelidir. Bunu, son 6 aya kadar Adnan Polat'i hep desteklemis olan biri olarak söylüyorum.
 

Üst