Ali Sami Yen Spor Kompleksi

Re: Aslantepe

Açıkçası beni de olayın diğer kısmı pek ilgilendirmiyor. Öncelik localara falan verilmiş olabilir. Bunu da doğal karşılarım. Ama bu stadın açılır-kapanır çatısı mutlaka olmalı. Bir işe girişildi, sonuna kadar gidilmeli.

Açılır-kapanır çatı gereksiz muhabbeti falan yapılırsa tam komedi olur. O zaman sorarlar baştan niye koydunuz diye.

neyse bir bekleyelim, olay bir netleşsin.
 
Re: Aslantepe

Birisi stad hakkında en ufak bir eleştiride veya tepkide bulununca savunmaya geçenler, karşısındakine sert çıkanlar yaptırır kapakları. Ben onlara güveniyorum ;)
 
Re: Aslantepe

Ortamı koklayan açıklamalar bunlar bence. "Protokolde var ama yapmıyoruz" demek, "hukuk devletini tanımıyoruz" demektir. O zaman Ali Samiyen'i sattığında, satın alan firma da "protokolde size bu kadar vereceğimiz yazıyor ama biz şu kadar uygun gördük" de diyebilir ve TOKİ ağzını açmamalı böyle bir durumda.

GS spor klübünün yönetim kurulu "çatı yapılmazsa kanuni yollara başvuracağız" demek zorunda. Sonuçta bu stad GS için yapılmıyor. GSGM'ne ait bir stad olacak. TOKİ bu anlamda kar güdemez. Yani "Alisami Yen'den 10 kazandım Aslantepe'ye en fazla 9 harcarım" diyebilme hakkı da yok. Aslantepe'nin yapılması için gerekli kurallar, sözleşme hükümlerinde belirtilmiş. Aslantepe'yi 9 liraya yaparsın Ali Sami Yen'den 8 lira da kazanırsın 28 lira da. Bu GS'ı bağlamaz. GS'ı tek bağlayan nokta devletin, " Sami Yen'den çıkın size Seyrantepe'de bir stat yapalım. Nasıl size uyar mı?" anlamında sözü ve GS'ın fikrini almasıdır. Bunlara teyid verildikten sonra sabah ayrı, akşam ayrı kaba eti, başı oynayan adamların, namuslu insanlar olması durumunda, koltuklarını bırakıp istifa etmeleri gerekir. Başka da hiçbir durum bu olayı düzeltemez. Bu sattten sonra çatıyı kapatsalar bile TOKİ başkanının istifa etmesi gerekir. Onurlu insan duruşu budur.


Kerem SEÇER' Alıntı:
Birisi stad hakkında en ufak bir eleştiride veya tepkide bulununca savunmaya geçenler, karşısındakine sert çıkanlar yaptırır kapakları. Ben onlara güveniyorum ;)

Zamanında Ultraslan com'da da bu süreç ile ilgili yazı yazmıştım. gece 4de savunmam istenip 5 de 1 ay ceza aldım.:) Bende bıraktım zaten forumu. Klübümüzü seviyorsak bu olayların üstüne gitmeliyiz. Başkan olur yönetim olur yeri gelir devlet olur ama karşı durmalıyız. Bu yüzden Kerem'in dediklerinin altına da imzamı atıyorum. Çünkü çok GS'lı olan kardeşlerimiz var bunalrı savunabiliyor. Koltuk diyoruz. Aman oturacak mısın sanki, kalitesiz olsa ne olur diyorlar. ÇAtı diyoruz, ne var zaten üstün zaten kapalı, sahaya yağmur yağsa ne olur diyor. :)
 
Re: Aslantepe

toki başkanı stad öngörülen maliyeti aştığı için çatıyı yapmaycağız diyor. tam tersini düşünelim şimdi diyelim ki stad öngörülen maliyeti geçmeyecek şekilde bitirildi ve mecidiyeköydeki ali sami yen arazisi de öngörülenin 2-3 katına satıldı o zaman toki gelip yönetime biz çok para kaldırdık arsadan gelin size paranın %30-40'ın verelim diyecek miydi ya da GS yönetimi böyle bir teşebbüste bulunsaydı ortalık yıkılmayacak mıydı?
burası muz cumhuriyeti mi yahu ortada başbakanın imzaladığı bir protokol var başbakanın emrindeki memur nasıl bu protokolü hiçe sayar.

son olarak başkan artık susma artık vur şu yumruğu masaya, vur ki herkes kendine bir çeki düzen versin, yıllardır bu stadı baltalamaya çalışanlar daha da cesaretlenmesin!
 
Re: Aslantepe

Yönetimin cevabını merakla bekliyorum yine alttanmı alınıcak ?yoksa masayaa yumruk vurulucakmı ?
 
Re: Aslantepe

Adnan Polat ve yönetimi oldukça pasif kaldı.Aziz Yıldırım bizim başkan olsaydı söke söke yaptırırdı bunu ne yazıkki.
 
Re: Aslantepe

İlk etapta yönetimden bir cevap bekliyorum ondan sonra bu işin yönetimle ilgili kısmıyla ilgili yorum yapacağım.

TOKİ'nin yaptığı kaypaklığın,yavşaklığın önde gidenidir.
 
Re: Aslantepe

Sühan abi haklısın ne diyeyim. Bizim ülkemizde eleştiri kavramı daha oturmamış. Yahu eleştiri birşeyleri düzeltmek için yapılır, devamlı destek olarak birşeyler düzelmez. İnan şu forumda yorum yapamıyorum artık o düzeye geldim. En ufak birşeyde GS düşmanı ilan edilip karalama yaptığımız söyleniyor. Herşeyi kabulleniyoruz, herşeye tamam diyoruz. Bu tablodan çok sıkıldım çok.

Şimdi kulüp açıklama yapar arkasından yazılar gelmeye başlar gördünüz mü bak ne oldu? Hemen karalıyorsunuz. Adım gibi eminim ya. Yalnız şu anlaşılmıyor ki bu tepkiler olduğu için düzeliyor birşeyler. Şu anda kulüpten açıklama yok. Eğer sen birşey olmaz dersen kulüp açıklama yapmaz ama eğer sen tepki gösterirsen kulübe mail falan atarsan sana açıklama da yaparlar. Bu kadar basit.
 
Re: Aslantepe

Türkiye cumhuriyeti başbakanın imzası varken,Toki nin geçtiğimiz aylarda stadın üstü kapatılacaktır açıklaması yapmasına rağmen bu stadın üstü kapatılmazsa kimse biz bir hukuk devletiyiz falan demesin.Adnan polat, ışın çelebi kadar taşın altına elini de soksaydı bu stad adam akıllı yapılırdı.Ne yazık ki lobimiz çok zayıf.Tabi toki nin yaptığıda tam bir döneklik.
 
Re: Aslantepe

Toki'nin ne suçu var bu işte,senin Başkan'nın istiyor bunu,öneriyi kendisi yapmış...Ayrıca şunu söylemek gerek uzun yıllardır başımızda bu kadar dirayetsiz bir Başkan ve yönetim görmedim ben,buna Rahmetli'de dahil.O bile gerektiğinde masaya yumruğunu vurdu,harbiden sahipsisiz...Bunu birçok kez yaşadım en son bayan basket maçında fenerli yöneticiler ayağa kalkıp taraftara küfür bile etti kendi sahamızda ve ne yazıkki bizimkilerden birisi ne yapıyorsun sen bile diyemedi...Caferağada yöneticimiz oyuncusunu alkışladı diye neler yaşandığını hatırlıyorum...Çok değil iki gün önce elimizden her türlü kavramı yok sayarak oyuncu çalan bir Kulübün başkanı ile bir gün sonra sarmaş dolaş fotoğraf çektiren,biz dostuz olur böyle şeyler diyen Başkan'ımızdan bahsediyorum,akşm esip gürleyen sabahına gülücükler atan başkanımızdan...Demem o ki kimse birşeyler yutturmasın,şu andaki yönetim ve başkanımız haklarımızı koruyamacak kadar pasif ve güçsüzdür...Gerisi hikaye...Bu yazdıklarım birkaç örnek bunları dahada çoğaltabilirim,ancak anlayan beyinlere yetecektir bu kadarı...
 
Re: Aslantepe

Metin Abi, merhaba öncelikle.

Müsadenle bir kaç şey sormak istiyorum. Toki çıkıp stadın üstü kapatılmayacak diyor, ama yönetim bu konuyla ilgili bir açıklama yapmıyor. DÜn de Adnan Öztürk çıktı dedi ki: Stat artık istense de açılır kapanır çatılı olamaz çünkü ona uygun yapmadılar. Herkes çıkıp bir şeyler söylerken en ufak bir olumsuz haberde kanal kanal canlı yayın dolaşan stattan sorumlu yöneticilerinin hiçbir açıklama yapmamasını anlayamıyorum.
 
Re: Aslantepe

Berkan Karadurmuş' Alıntı:
Metin Abi, merhaba öncelikle.

Müsadenle bir kaç şey sormak istiyorum. Toki çıkıp stadın üstü kapatılmayacak diyor, ama yönetim bu konuyla ilgili bir açıklama yapmıyor. DÜn de Adnan Öztürk çıktı dedi ki: Stat artık istense de açılır kapanır çatılı olamaz çünkü ona uygun yapmadılar. Herkes çıkıp bir şeyler söylerken en ufak bir olumsuz haberde kanal kanal canlı yayın dolaşan stattan sorumlu yöneticilerinin hiçbir açıklama yapmamasını anlayamıyorum.

Adnan Öztürk yanlış biliyor. Stadın üzeri açılıp kapanır mekanizmaya uygun.

Şöyle düşünelim biran için. Kulübümüzün stadın loca, lounge kısımları ile skorbordları ve reklam panolarını yapma yükümlülüğü var. Burda gereken rakam 20 milyon USD seviyesinde. Ayrıca TOKİ' nin ihale sözleşmesinde yer almayan turnike, zemin gibi bir takım işlerde bize kalmıştı. Bununla beraber biz bu duruma itiraz ettik. Mesela çatının tribünler dışında olan kavisli kısmını Toki yapmak istemedi. Sebep olarak bunun Türkiye' de herhangi bir firma tarafından yapılamayacağını gösterdi. Yani şu an çatıyı yapmakta olan Temsan firması bu kavisli kısmı yapacak teknolojiye sahip değil. Açılır kapanır kapaklar da böyle. Bu kapakları Türkiye' de yapacak bir şirket yok.

Şimdi ne oldu?

Kulübün borç durumunu hepimiz biliyoruz. TOKİ çatı kapakları için ileri bir tarih verdi ki bu tarih Mayıs 2011' di. Kulüp ise o tarihte yeniden yapılacak bir ihalenin açılışı bitirilmiş bir stad için tartışma yaratacağının farkında. Bir de bu işler ne kadar sürerse, o kadar olmaza girer.

İşte bu kapaklardan doğan hakkı koruyabilmek için Kulüp, TOKİ' ye resmen yazılı teklif verdi. Bu teklifte ihale şartnamesinde aslında olması gereken ama olmayan turnike, zemin, kaplamalar gibi bazı şeylerin TOKİ tarafından yapılması istendi. Ayrıca çatının kavis kısmının mutlaka TOKİ tarafından yurtdışında yaptırılması gerektiği belirtildi. VIP ve loca koltuklarında iyileştirmeler istendi. Loca ve lounge' larda yine iyileştirmeler istendi.

TOKİ' nin açılır kapanır kapakların üretim ve montajına karşılık ne kadar Galatasaray' ın talebini karşıladığı bilinmiyor. Ama tahmin edilen, bu talep karşılandı. Yani 1:1 takas yapıldı.

Böylece Kulüp TOKİ' nin Mayıs 2011' de yapacağını açıkladığı açılır kapanır kapakların maliyetini TOKİ' den almış oldu. Yani alacağımız kalmadı diyelim.

Bu neye yaradı. Şimdi Kulüp kendi yapması gereken işlere bu dönemde daha az para harcayacak. Sıkışık dönemde TOKİ' deki parayı kurtarmak için önemli bir hamle. Tabi TOKİ ilk seferinde bunu reddetmişti. Yani TOKİ Kulübe biraz daha fedakarlık yapın ve "size kapak maliyetini değil, 2 milyon USD daha aşağısını veririm" diyebilir, veya demiştir. Yani herkesin elinde kartları var. Kim nasıl oynuyor, neler dönüyor tam olarak bilmek mümkün değil.

Galatasaray' ın isteklerinden biri de, daha önce malzemelerini belirlediği ve projesini kendi seçtiği mimarlara çizdirdiği loca ve lounge gibi kısımlar için Varyap' la çalışmak istemesi. Bunun nedenlerinden biri Varyap şu an inşaatın içinde olduğu için bu tip kısımlara hemen başlayabilir. Oysa Varyap ile anlaşılamazsa, o zaman başka şirketler Varyap' ın bu bölümleri tamamlamasını bekleyecektir. Bu da Kulübe zaman kaybettirecektir.

Yani olaylar bayağı karmaşık. Kulübün ve hatta yönetimin içerisinde bu kapakları hiç yaptırmayalım diyen insanlarda var. Bunu da bilmemiz gerek. :roll:
 
Re: Aslantepe

Teşekkürler abi bilgiler için. Doğrusu ben biraz rötarlı da olsa bu çatının yapılacağını düşünüyorum ama yönetimden günlerdir ses çıkmaması canımı sıkıyordu.

Bir de Galasaray Başkanı defalarca bu stadın üstü açılır kapanır olacak dedi. Sözünü yerine getirecektir umuyorum.
 
Re: Aslantepe

Kapağın hemen yapılmaması sorun değil. Bunu bir sene sonrada yapabilirler. Toki onun yerine başka masraflara ortak olur. Bütün bunalrı kabul ederim. Ama Toki başkanının çıkıp da "... başka klüplerde var sadece GS yok.." gibi zırvalarını dinlemek zorunda dğeilim. Başkanın çıkıp terbiyeye davet etmesi gerekir. Orası GS'a yapılmıyor. BTGSGM'ne ait olacak. Kayseri:'de stat yaparken de böylemi diyordunuz? Bursa'ya trabzon'a yapılacak statları klüpler kendi cebindenmi karşılayacak? TOKİ başkanı aklını başına alacak kahvede arkadaşalrı ile konuşmadığını bilecek. Torpille birilerinin kaba etini öperek makam sahibi olmuş olabilir. Ama orada durmak istiyorsa, ya öpeceği kaba etin yüzölçümünü arttıracak ya da aklını başına alacak.

Yönetimimize kızdığım nokta da burada başlıyor. Bu tarz bir şey varsa çıkıp onlar açıklayacak "Tüzük kongresi var, dur çakallık yapalım sessiz olalım bu hafta bir büyük transfer yapıp milleti sustururuz" duygusu ile hareket etmeyecekler. GS yönetiminin ilk görevi Transfer yapmak, takımları başarıya koşturmak değildir. İlk görevi, GS'ın haklarını korumak ve kollamaktır.
 

Üst