Gard sorunumuz olmayabilir alınacak oyunculara göre. Lakin şu anki sistemde oldukça kolay savunulabilir bir takımız. Açıkçası bunu gördüğümden sene başında da pek umutlu değildim, aldığımız maçlrı 60 küsürlerle alıyorduk. Kendi pozisyonunu üreten oyuncular lazım. Budnan kastım , Fitch gibi kıvarak , el üstü sokan adamlar değil, SHAQ da kendi pozisyonunu üreten bir adamdır mesela, 4 metre içinde topu verdiğinizde bir şekilde ite kaka o topu kendi istediği şekilde atar potaya. Ama şöyle bir gerçek var, 5 görev adamı set şutörle basketbol çok verimli olmuyor. Bu sistemin Galatasaraydan oldukça alt versiyonu için Tekele bakılabilir şu an. Açıkçası 2 oyuncu getirilecekse , ikisinin de kendi şutunu yaratabilen, 20 yi bulduğunda şaşırmayacağımız adamlar olması gerekiyor. Bu bulunuabilir, eğer doğru adamlar getirilirse takımşu anknden çok da güçlü olur ve biraz daha iddialı olayım şampiyonluğa da oynar. Ama , çok daha zayıf bir hale gelmek de var yanlış terichlerle. Çünkü kendi pozisyonunu yaratan kısalar daha kolay bulunabiliyor uzunlara göre...
Takımın hücum sistemi olmadığı konusunda hemfikirim, ama şu anki şartlarda Fitch gidince geri kalanın sistemli olacağına da pek inanmıyorum. Yanlış kurulan uzun rotasyonu gereği, uzun seti çizmek pek sağlıklı gelmiyor bana, zira Hollman da mesela, Karşıyakada sıkça oynadığı yüksek posta çııkıp kuvvetiyle geri indiği seti açık bir şekilde beceremiyor, diğerleri ha keza. Bir de Burağın tepeye çıkıp üçlük attığı acaip setimsi var tabi. 2 numara üzerineyse Tufan'ı screenden çıkartma başarılı bir oyun olarak defalaca yapıldı, ve de 2 skorer gardımızın da set şutörler olması başka set çizmeyi zorlaştırıyor... e bu durumda alterantifler haliyle azaldı tabi.
Ha ne yapılabilir , iyi bir uzun ve Detlef Schrempf tipinde bir 3 getirilip , oyuna çok rahat bir biçimde 7-8 set birden eklenebilir, ama bu adamların doğru adamlar olması gerekiyor. Bu saatten sonra da bunları bulmak için çok dikkatli olmak gerekiyor zira seçenekler iyice azaldı. Keşke sene başında dediğin tarzda bir kadro kurulabilseydi Fitch getirilip , Tufan 3 kastırılıncaya ve de Burağın yaptığı işlerden fazlasını yapamayacak McGowanla uğraşılıncaya kadar
edit: yazdığını okuduktan sonra, işler "give mi may mani
"noktasına geldiyse maalesef, o yollanırsa 2 amele alınır gibi görünüyor