gordon' Alıntı:
Gard sorunumuz olmayabilir alınacak oyunculara göre. Lakin şu anki sistemde oldukça kolay savunulabilir bir takımız. Açıkçası bunu gördüğümden sene başında da pek umutlu değildim...Takımın hücum sistemi olmadığı konusunda hemfikirim, ama şu anki şartlarda Fitch gidince geri kalanın sistemli olacağına da pek inanmıyorum.
Aslında yazdıklarınıza büyük bir oranda katılıyorum. Ben sizden farklı olarak sene başında umutluydum. Türkiye kupasındaki takım bana bir ışık veriyordu. Neydi o ışık: Fitch yerine uyumlu, (çok ekstra kalite değil) mitchell düzeyinde bir üç numara ve sırtı dönük oynayan bir dört numara transfer edilerek çok can yakacak ve gelecek içinde üzerine bir sistem inşa edilebilecek bir takım yaratılabilirdi. takımın iskeleti bence iyiydi. Ama Fitch ve Mcgowan transferlerinin yanlış olduğunu düşünüyorum.
Şu an piyasada kısa bulamayacağımız açık. (efes profit'i getirebildi. kötü oyuncu değil ama efes'in ilk tercihi de değildi) Amaç günü kurtarmaksa Fitch'le devam edilecek. Fitch olsa da olmasa da bana öyle geliyor ki takım kazanabileceği maçları kazandı. Fitch'in olmadığı selçuk maçını kazandık (hem de deplasmanda Fitch'in olduğu Daçka maçını kaybettik. Fitch'in katkısı ile kazandığımız tek hedef maç Banvit maçı. Onun dışındaki maçlarda ister 40 ister 50 atsın bence önemli değil. (FB'nin alt yapısını yendik diye çok fazla saevinmemek gerek. Bazı genç arkadaşlar maalesef yaşları itibariyle halil üner'li günleri hatırlıyorlar. Bu galibiyetler onları bence fazla sevindiriyor. Galatasaray'ın yenilmezlik dönemlerini haturyacak yaşta olanlar için ise bu galibiyetler eften püften oluyor)
Fitch'e ilişkin geldiği günden beri aynı şeyi tekrarlıyorum: aşırı zorlaması, bencilliği takımdaki diğer oyunculara da sirayet ediyor. benchte en son sırada oturması muhtemelen bizim kulağımıza gelmeyen kaprisleri, cibona'dan gönderilmesine neden olan kaprisler. takımla aynı otelde kalmamak, aynı yemeği yememek hatta antreman saatlerinde değişiklik vs.. de cabası.
Burada önemli bir açmaz var. Gordon çok güzel belirtmiş. Ya drive edecek ya da el üstü şut bulabilecek bir kısa oyuncu her takıma şart. hele uzun rotasyonu bizimki gibi sırtı dönük sayı üretemeyen hatta hiç bir şekilde sayı üretemeyen bir rotasyonsa öyle bir kısa oyuncu daha da elzem oluyor. Bu saatten sonra öyle bir oyuncu bulmak mümkün değil. Ama en azından sırtı dönük oynayan bir dört numara bulunabilir. M. Wright tarzı topu verince kendi şutunu yaratabilen bir uzun kısa oyuncuların da boş kalmasını sağlayacaktır. her şekilde böyle bir uzuna öncelikli olarak ihtiyaç var.
Fitch'e gelince muhtemelen hepimizin beklentisi aynı. Play-off maçlarında çoşarak bize maç kazandırabilir ve o galibiyetler bizi daha ileri taşır umudu. Benim böyle bir umudum yok. Bunu iki nedeni var. Birincisi Fitch'in play-off'lara kadar takımda kalacağına olan inançsızlığım. ya kendisi sıkılıp gidecek ya da biz göndereceğiz. (şu para isteme mevzuunu Murat nereden duydun. açarsan sevinirim. uydurma bir haber olmadığını düşünüyorum) ikici nedeni ise Fitch'in takıma katkıdan fazla zarar verdiğine inanmam. bunu başka bir başlık altında hesaplamalarım ile gösterdim ve tartıştığımdan o konuya tekrar girip ortalığı alevlendirmek istemem. Ama şunu söylemem gerek: Fitch oyunda olduğu dönemde çok fazla top kullanarak diğer arkadaşlarının soğuk kalmasına neden oluyor. onları bir anlamda oyuna küstürüyor.
Ben daha az top kullanan bir Fitch isterim. 4-5 asist ortalaması tuttursa 3 top kaybı kabul edilebilir olur. ribaunta katkısını söylemeye bile gerek yok. Ama Fitch'e daha az top kullandırtacak bir güç henüz dünyada yok.
Fitch için ortamda bir 10 asist 10 ribaunt bir de 7 ribaunt 7 asist var. Tahminim istatistiklerden birisi bir yerden alıntı diğeri ise maçta tutulmuş. Bence resmi olmayan istatistikleri (kendi saydıklarımızı) kullanmayalım. yanıltıcı sonuçlar ortaya çıkarabiliriz.