Re: 10 # Arda Turan
Arkadaşlar konunun milli duygularla alakası yokki. Sakatsan çıkacaksın oyundan. Senden daha fazla yararı olabilecek birileri girer belki oyuna ve oyuna renk verir. Sakat sakat oynarsın. Neden oynarsın? Oyuncu değişiklik hakkı bitmiştir, maçın bitmesine az kalmıştır, sakatlığın daha fazla oynadığın takdirde artacak bir sakatlık değildir (omuz kol sakatlığı) o zaman maça devam edersin. Siz futbolu bilen insanlarsınız. İkinci yarı Arda'nın attığı gol dışında kaç pozisyona direk katkısı olduğunu gördünüz? Ben hatta "o sakatlık olayının etkisi yok allaha şükür, 2. yarı sahada" dedim ama arkadaşlarıma, "2. yarı Arda sahada yoktu, topu ayağında çok ezdi" dedim. Sahada olmasının iyi yanı. İsmi Arda olduğu için top ona her geldiğinde 2 kişi ona bastı. Nitekim ilk golde Arda'ya basmaya çalıştıklarından, İsmail Arda'nın hızlı pasını değerlendirdi ve ilk golün asistini yaptı.
Özetle anlatırsak. Arda aslında sakat sakat oynayarak milli takıma da zarar verdi. Oynayamıyorum deseydi Tuncay sola geçerdi, Kazım girerdi oyuna ama sistem aynen devam ederdi. Bugün Arda olmadığı için bizde Kewell oynayacak, bir şey değişmeyecek ama bu derece düşünce içinde olan oyuncu, bu durum dolayısı ile kendini sorgulamalı.
Teknik kadroya hiç değinmiyorum bile. Terim ısrarla derdi "sakat sakat hiç bir oyuncuyu oynatmam" diye. Hatta bu yüzden Avrupa şampiyonasında oynarım demesine rağmen bir çok oyuncuyu oynatmadı. Oyuncu sağlığı daha önemli diyerek. Ki Servet'i de bir çok kez oynatmadığına şahit olduk. Daha 2. maçında bir oyuncuyu sakat sakat oynatmaya çalışacak kadar acz içindeyse Hiddink, bence şimdiden bırakmalı görevi.
Sakat futbolcuların ise sokağa çıkmasına karşı değilim. Futbolcu sakatlığı farklı bir şeydir. Normal insanların sakatlığı gibi yatalak yada elden düşme durumları olmaz. Mesela Pino 1 aydır yok sakatlığından dolayı ama o ilk sakatlandığında Pino ile benim bacaklarımızı teste soksalardı kesin Pino benden sağlam çıkardı. Buraya kadar her şey doğru. Yani Arda sokağa çıkabilir. Taa ki NTV kameraları, Arda'nın ayağını gösterene kadar. Ayağı bandaj altında demekki mümkün olduğunca üstüne basma demişler. Burda Türkçüyüz milliyetçiyiz laflarına kimse girmesin. Bizde bu vatanı seviyoruz. Arda eğer ülkesini seviyorsa çıkacak Karpaty maçlarında gösterecek onu. Ülkeyi sokağa dökecek avrupada başarıları ile. Bakın bakalım Arda'dan en son ne zaman iyi performans gördük Avrupa maçında.
Resmen Rİjkaard'ın başını yemek için GS'da isteksiz, Milli takımda istekli oynuyorlar. Milli takımda yüzleri gülüyor GS'a geldiği gibi suratı asılıyor. Ondan sonra birde bana burda laf sokma çabaları Arda'ya sahip çıkmıyormuşum diye

)) Yahu beni biraz tanısanız anlarsınız. Ben Sabrinin en kötü zamanları Sabriye, şu an Aykut'a sahip çıkan adamım. Mustafaya Ayhana her zaman sahip çıkıyorum. Neden onlara sahip çıkıyorum? Çünkü en azından yapabileceklerinin tamamını yapmaya çalışıyorlar. Bazı oyuncularımız gibi milli takımda ayrı Florya da ayrı hareket etmiyorlar.Şu yabancı sınırı kalkmazsa. (Kİ kalkacak gibi durmuyor) Takıma kaliteli iki yerli oyuncunun alınması lazım ve o iki yerli oyuncu alındığı an Arda ve Servete teşekkür edilmeli ve onore edilerek törenlerle bu takımdan gönderilmeli. Yoksa GS'da her sendelemede tekrar kaosu yaşarız.