Re: 10 # Arda Turan
Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Adnan Polat, Arda Turan'a izinsiz yaptığı açıklamalardan dolayı ceza vereceklerini söyledi.
Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat, sakatlığı sonrası kendisi için yapılan bazı değerlendirmeleri röportaj vererek sert bir dille eleştiren takım kaptanı Arda Turan'a üzülerek de olsa kurallar gereği ceza vereceklerini söyledi.
CNBC-e televizyonuna açıklamalarda bulunan Adnan Polat, ''Kalbimiz kan ağlayarak uygulayacağız ama Arda'ya ceza vereceğiz. Galatasaray'da çifte standarda yer yoktur'' derken, ''Arda yüzde 100 haklı. Arda'nın yerinde demir olsa şimdi erimişti. Söyledikleri ağır ama bunu hak edenler var spor medyasında. Ben Arda'ya inanıyorum'' ifadelerini kullandı.
Arda Turan'ın Galatasaray'da genç yaşta kaptan yapılmasını belki içine sindiremeyenler olduğunu kaydeden Polat, ''Bu kadar genç bir yeteneği harcamak için elimizden geleni yapıyoruz. Bana kimse başka Arda gösteremez. Son yıllarda yetişmiş en büyük yetenek. Arda bunun üstesinden gelir. Arda'nın her zaman arkasında oldum. Bazı insanlar spor medyasının mensubu olduğunu düşünüyorlar ama herkes hakkında konuşuyorlar. İnanıyorum kamuoyu bu kişileri tasfiye edecektir'' diye konuştu.
Adnan Polat, Arda Turan'a destek veren Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım için de ''Aziz Yıldırım ile telefonda konuştum. Normal bir spor adamının duruşunu sergilemiş Aziz Yıldırım. Teşekkür ediyorum'' dedi.
Adnan Polat, Galatasaray kulübü'nün de Arda'ya sahip çıktığını ve kulübün resmi internet sitesinde bir açıklama yayınladıklarını söyleyerek, "Oradaki açıklama benim açıklamam demektir" dedi.
Taş Olsa Dayanamaz
Arda son 5 sezonda sırtındaki formasını adeta hiç çıkarmadı. Yıldız futbolcu bu süreçte tam 264 maçta görev yaptı.
Galatasaray ve Milli Takımımız'ın yıldızı Arda Turan son 5 sezonda insan üstü bir performans ortaya koydu. Yaptığı sayısız fedakarlıklara ve her maçta onlarca tekmeye maruz kalmasına rağmen kasığından yaşadığı sakatlık özel hayatına bağlanan genç futbolcu 5 yıllık süreçte tam 264 maçta forma giyerek parmak ısırttı.
Arda ilk kez 2004-05 sezonunda boy göstermeye başladığı Süper Lig'de 133 maçta forma giydi. Türkiye Kupası'nda 23 kez oynayan sarı-kırmızılı futbolcu, Avrupa kupalarında 30 maçta sahaya çıktı.
Başarılı oyuncu, Şampiyonlar Ligi'nde 5, UEFA Kupası'nda 13, UEFA Avrupa Ligi'nde 12 maçta ter döktü. Süper Lig'de 28 gol atan Arda, Türkiye Kupası'nda 7, Avrupa kupalarında ise 8 kez rakip fileleri havalandırdı.
Toplamda 309 Maçı Var
Cim-Bom'un kaptanı son 5 yılda milli takımlarda 5 farklı kategoride görev yaptı. U-18'de 12, U-19'da 18, U-20'de 2, U-21'de 3 kez forma giyen Arda, A Milli Takım'da ise 43 kez oynadı. En değerli Türk futbolcu olarak kabul edilen genç krampon, ay-yıldızlı forma altında orta saha oyuncusu olmasına rağmen 10 kez golle buluştu. 23 yaşındaki Arda, 7 yıllık kariyerinde ise toplam 309 maçta görev yaptı.
Kaynak AA