Arda Turan

Galatasaray'ın Avustralyalı futbolcusu Harry Kewell, sarı-kırmızılı takımda eleştirilere hedef olan kaptan Arda Turan'a destek verirken, bu oyuncunun mutlu olmaya ihtiyacı olduğunu söyledi.

Sakatlığı nedeniyle takımdan uzun süre ayrı kalan Arda'yla ilgili eleştirilerin sorulması üzerine Kewell, şunları söyledi:

''Arda'yı yönetim kaptan yapma kararı aldıysa, buna saygı duyulmalı. Dünyada birçok genç kaptan var, Arda da bunlardan biri. Arda'nın çok iyi bir kaptan olduğunu düşünüyorum. Genç ve kişiliği çok iyi. Bu kulübün kaptanlığının ona çok yakıştığını düşünüyorum. Zor bir sezon geçirdi. Sakatlık yaşadı. Arda buranın 1 numaralı adamı ve en iyi futbolcusu. Çok komik biridir Arda. İlk geldiğimde beni çok güldürüyordu. Belki kaptan olduğu için daha az şaka yapıyor olabilir ama mutlu olduğunuzda iyi futbol oyarsınız. Onun mutlu olmaya ihtiyacı var. İyi futbol beraberinde gelecektir. Çok müthiş bir oyuncu. Her an skoru değiştirebilir. Arda kendisi olmak zorunda. Ona yapıştırılan etiket ne olursa olsun, kişiliğini bozmamalı.''

Kewell, Arda'nın Avrupa'ya gidip gitmemesi konusunda da ''Eğer yapabiliyorsan mutlaka Avrupa'ya gitmelisin. Arda'da da gidebiliyorsa mutlaka gitmeli. Bence Arda oraya gidip, o tecrübeyi yaşamalı. Bunu yaşamazsa o fırsat kaçabilir. Bence gitmeli'' ifadelerini kullandı.

'Yazının sadece Arda ile alakalı kısmından'
 
Galatasaray´da dökülür, Milli Takım´da döktürür...

Git kaptan, lütfen git! Giderken hatırı sayılır para kazandır, Avrupa´da biraz olgunlaş, Galatasaray´ın değerini anla... Kapımız sana her zaman açık ama şimdi gitme zamanı!
 
Bence Arda dün akşam da hiç iyi durumda değildi özellikle fizik olarak. Ancak Avusturya o kadar kötü bir takım ki, bu hali bile idare etti.

Ancak Arda'nın futbolu bi yana, diğer konulardaki gidişatı hiç iyi değil bana göre. Dün basın tribübüne çektiği hareketler falan... Allah sonunu hayretsin...

Artık Arda'nın futbolundan çok özel hayatı, tripleri, açılışları falan filan konuşuluyor.. Basın da gaz veriyor ama yine de bunlara dikkat etmeli..
 
Galatasaray´da dökülür, Milli Takım´da döktürür...

Git kaptan, lütfen git! Giderken hatırı sayılır para kazandır, Avrupa´da biraz olgunlaş, Galatasaray´ın değerini anla... Kapımız sana her zaman açık ama şimdi gitme zamanı!

bence de burada taraftarla, medyayla daha fazla yüz göz olmadan Avrupaya açılması lazım..yeni bir konsantrasyona ihtiyacı var.. biz de para kazanırız belki üç beş..adamdan yararlanmayı beceremiyoruz, yetenekli olması bir şey ifade etmiyor.

yalnız onur, o uçak atatürk'ten havalansa bile, dönüşte sabiha gökçen'e iner..
buna emin olabilirsin.. bu kadar aklı fikri yerinde futbolcu var, sen git emre belözoğlunu rol model seç. başkanına bakarsın milyonlarca adam içinde aziz yıldırımla dost olur, laf söyletmez..futbolcusuna bakarsın kendi takımındaki adamlarla dost olmaz, gider fenerdeki bu tip adamlarla dost olur.. basın tribününe hareket çekme etabı da başarıyla aşıldı.. emre belözoğlu olma yolunda hızla ilerleniyor..
 
Basın tribününe yaptığı o hareket,Galatasaray Spor Kulubü Futbol Takımı kaptanına hiç ama hiçyakışmadı gerçekten,o hareketi yapınca utandım...10 milyon euro'luk bir teklif gelmesi dahilinde satılması hem kendi hayrına olur hem bizim hayrımıza olur...
 
Emre, bize hayrı olmadıktan sonra bana göre gideceği yerin önemi yok.

Adnan Polat, Arda´nın kariyer planını beraber yapacağız diyordu. Kaptanımızın şu ana kadar başkandan öğrendiği en önemli şey; hata yapsan da geri adım atmayıp hatalarında direneceksin olsa gerek.

Burada elimizde çok kaliteli bir oyuncu var, o iyileşecek de, morali iyi olacak da milli takımdan fırsat bulup bizi sırtlayacak diye beklemektense eldeki imkanlara kafa yormak daha doğru geliyor. Kendini oraya layık görüyorsa Avrupa´ya gitmesine de gerek yok, direk geçebilir. Biz Arda´yı kazanmaya çalıştıkça o, evin şımarık çocuğu gibi davranıyor.
 
Açıklama

Bugün bazı medya organlarında ve internet sitelerinde “Arda’dan Kewell’a Tokat Gibi Cevap” başlıklı haberlerin içeriğinde maç sonu yayıncı kuruluşa verdiğim röportaj sırasında sarf ettiğim bazı sözlerime farklı ve gerçek dışı yorumlar katılmıştır.

Futbolculuğuna ve kişiliğine saygı duyduğum; uluslararası deneyimlerini birlikte paylaştığımız takım arkadaşım Harry Kewell ile ilgili olumsuz bir düşüncem ve ona cevap yetiştirmek gibi bir niyetim de yoktur.

Kamuoyunun bu tür hayali yorumlara itibar etmemesini dilerim.

Arda Turan
 
Arda yı seviyorum ama o her zaman GS den önce milli takımlı.Sakatlıklarında hep milli takımda ısrarla oynamanın payı var.Milli takımı hep daha önde tuttu.Belezoğlu ve türevleri en ufak bir sakatlıklarında milli takıma gitmiyorlar.Ama Arda sakat olduğu halde gidiyor ve sakatlığını daha da uzatıyor.Herşeyini örnek aldığı belezoğlu abisinin bu davranışını örnek almıyor maalesef.

Milli takımın önemli ama kulubün ve sağlığın milli takımdan çok daha önemli olmalıdır.
 
Abisinin yolunda !!!

Farkındamısınız aynı şeyleri yapıyorlar,sürekli beraberler,reaksionları bile aynı , yıllar sonra 'ben zaten........' diye cümleye başlarsa şaşırmam ben .

Umalımda geç olmadan uyansın bu rüyadan, yoksa gittiği yol yol değil.
 
Arda Galatasaray'dan başka bir takımda oynamaz Türkiye'de
Dünkü golden sonraki hareketide bence iyiki yaptı,he abisi onuda yaptı diyordunuz da emre orta parmak yapmıştı,bizimki daha kibar şekilde haklı olarak basına yüklendi,bakın bugün yine gazetelerde arda hakkında yalan haberler var.

Eğer yeni gelecek yönetim Arda'ya sahip çıkmassa,önümüzdeki sene kadromuzda olmaz Arda.

Arda iyi bir Galatasaray'lı ve çok yetenekli,ama iyi bir kaptan olmadığını herkes biliyor.Ama bence Arda'ya hem gelecek yeni yönetim hem de biz sahip çıkarsak eski performansına ulaşacağını düşünüyorum
 
Golden sonra Okan Buraka koşmasının sebebi, bu maçı 1-1,5 aydır konuşuyor olmalarıymış.

Galatasaray maçını maçtan bir gün önce düşündün mü, konuştun mu hiç ?
 
O zat zaten karakter olarak hep çirkef bir ifade yolunu seçmiştir.Ama biz ona da inanmıştık, zamanla çok şey değişiyor ama değişmiyen tek şey Galatasaray .

Temennimiz Galatasarayın tarihindeki geçmiş kaptanlarının yolundan gitmesidir, abisinin değil .
 
Fenerbahçeliler bu kadar hayranken bu adama biz kendi elimizle itekliyoruz. İnşallah Avrupaya gider ben çok inanıyorum büyük bir futbolcu olacağına. Basına yem ettik resmen.
 
Kendisi yem olmak istemedi de biz mi itekledik Berkan? Bu taraftar fazlasıyla arkasında durmuştur. Ama kendisi o kadar çok yanlış yaptı ki, onu idealleştiren benim gibi insanları bile yanılttı.

Yolu açık olsun, güle güle.
 
Kendisi yem olmak istemedi de biz mi itekledik Berkan? Bu taraftar fazlasıyla arkasında durmuştur. Ama kendisi o kadar çok yanlış yaptı ki, onu idealleştiren benim gibi insanları bile yanılttı.

Yolu açık olsun, güle güle.

idealleştiren'den kasıt idolleştirmek ise belki de yaptığımız hata buydu. Gözümüzde büyüttük yaptıkları artık tatmin etmemeye başladı. Efsane olsun hemen istedik.

Taraftar olarak da çok durdurduğumuzu düşünmüyorum Arda'nın arkasında. Milli takımda oynuyor bizde oynamıyor deniyor. Mümkün mü böyle birşey? Senin sistemin hocan vs uymuyor demekki fakat Fb maçında sonradan girdiğinde oynadığı futbol dünkü Avusturya maçındakinden daha iyiydi, daha etkiliydi. Hepimizde bir önyargı oluştu Arda'ya karşı. EB ile abi kardeş gibi olması benim gibi arkasında duran insanları bile soğutmuştur mutlaka ama basının çekmeye çalıştığı nokta da buydu sonuçta.

Bu forumda geçen biri yazmıştı; bu zamanda olsaydı Metin Oktay onu da küstürürdük, efsane olmasını engellerdik diye. Katılmamak elde değil.
 
Arda Turan için kullandığım nankör kelimesi neden silindi öğrenebilir miyim ?

TDK karşılığı şudur ki, nankör; iyilikbilmez.

Burada bir hakaret,kötü söz göremiyorum.

Emre Abisi, Aziz Başkanı ile yüz göz edip medyaya malzeme edenler bizler değiliz. Bizzat Arda Turan kendisi yaptı bunları ve kendisi çekiyor. Yaptığı tripleri unutmadık..
 
Arda Fenerbahçe'ye gider mi bilmiyorum. Ama şunu iyi hatırlıyorum..

Bir arkadaşım tel açtı Emre havaalanına indi, ben dedim; tatile gelmiştir. Aynı arkadaşım dedi Emre tesislerde, ben dedim; sakatlığı falan vardır tedavi ettirmeye gelmiştir. Aynı arkadaş olum imza attı bu herif gördüm dedi; ben dedim abi sponsorluktur, yardımdır bişeydir..

Ne zaman gördüm antrenmanda yeni formasıyla, o zaman anladım ancak. İşte o saatten sonra kim hangi takıma gitse şaşırmam.

O yüzden Arda gidecekmiş, kalacakmış umrumda değil. Giderse sadece üzerine bir çizik atar, arasıra da küfrederim hepsi bu kadar. Gitmezse de baş tacı. Her zaman sever, sayarım.
 
5 sezon 186 maç oynayan adam nankör,ayrıca şu Emre abisinin yolunda diyenler ben böyle basına bırak bunu da yazın demeyi emrenin hareketinin 10 katını yapardım..Ardanın bizim gibi insan ve duygusal olduğunu unutmayalım..
 

Üst