Arda Turan

dogan arda iyi oyuncu canini disinede takiyodur evet dogru..ama arda yi kurtarici olarak gorebilirmisin.arda bir alexin arenada tek basina yiktigi biz gibi kadikoyde feneri yikabildim mi yada yikabilir mi?

yikmasinda..onemli degil..ama ardadan kurtarici gozuyle bakan arkadaslar ki ardaya en buyuk kotulugu yapan..futbol olarak yetenek acisindan tabiki tartismiyorum..
fener medyasi doldurusu deniliyor birde..kimse 10 yasinda cocuk degil..ardayi messiyle karsilastiran galatasaray medyasiydi ve bu bana gorede buyuk bir yanlisti..futbolu gec messi baris dostluk tisortleri giyerken tabancali silahli sweetlerle gezen yine ardaydi..yani fener camiasi tuncaydan klinsmann yapmak istedi galatasaray camiasida ardadan messi.

ama turk futbolcunun dogasinda var iste..yetenek sonuna kadar ama starlik asla
 
Arda'ya bakış açısındaki yanlışlığı vurgu yapılmış orada Alex kıyaslması değil ki bencede doğru bir yaklaşım.
Biz Arda'ya en büyük kötülüğü ondan her maçı tek maşına almasını bekleyerek sol kanatta yaptıklarından yetinemeyip ondan bir Hagi bir İniesta bir Alex yaratma çabası ile yaptık.Arda'da düşük olgunluk seviyesi,küsken tavrı ile her şeyi dahada ileri taşıdı.

Ha birde unutmadan GS taraftarı Arda'ya layık değil vs gibi yorumlarda okudum arada da Arda kim ulan diye sorasım geldi kendi kendime.GS taraftarı en iyisine layıktır Arda koca deryada sadece bir noktadır bizim için.Büyük değildir bu camiada daha çocuktur bunu önceki yazımdada söyledim zaten.

Her şeye rağmen Arda'nın seneye gitmesini kesinlikle istemiyorum.Onu koruyup kollayan bir yönetim ritme girmiş bir takımla beraber büyüyebileceğine inanıyorum bunuda görmek isterim.
 
Alex 23 yaşında nerdeydi allah aşkına ya...Ayrıca çok net söyleyim Arda eğer almanya altyapısından çıksaydı Mesutun iki katı olurdu...Altyapımızda yeteri kadar eğitim yok sonra burdan çıkan oyuncular geç kalıyor..Ayrıca Arda kurtarıcı değil derken Milli takım Avrupa şampiyonasını,Rijkaardla avrupa maçlarında,Skibbe ile avrupa maçlarında sahada kurtarıcı olarak oynayan Arda değildi herhalde..Kadıköyde maç kazandırmamış ne demek ya,1999 yılından bari galibiyet yok o zaman kimseyi kurtarıcı ilan etmiyelim...
 
Arkadaşlar GS takımına bakıp arda'yı değerlendirme içine koyuyorsanız zaten sorun var demektir. Bu GS takımına messi'yi koyun ispanya 3. liginde oynayamaz. Çünkü takımın akordunda sorun var. Bozuk akordlu gitarla şarkı söylerken sesiniz ne kadar güzel olursa olsun ses patlar...

Öte yandan mental olarak Arda'yı değerlendiriyorsak evet Arda'nın mental anlamda sorunları var. Kendini zeki sanması dikine davranması onun başına dert açıyor. Arda bir kere nerede olduğunu net konumlandırması gerekiyor. Aşk hayatı olabilir tabii ki. Tugay da aşık oldu ALpay da Hakan da hepsinin aşk hayatları çarşaf çarşaf yayınlandı. Ama o adamlar sahaya çıktılarmı full konsantre futbola odaklanıyorlardı. Arda hep birilerine yanıt verme peşinde. Birilerine yanıt verme peşinde olan bir başka adam var bildiğimiz. Onunla takılıyor zaten bildiğiniz gibi Arda. ama bilmesi lazım ki o eleman birilerine yanıt vermekten futbolu hiç bir zaman oynayamadı. Bakın bakalım o elemanın futbol hayatına? Yeteneğine rağmen ne başarmış futbolda.

Futbolcu yanıtını sahada verir. Bakın Hakan Şükür'ün en güçlü olduğu zamanlara. Hep sahada en güçlü olduğu zaman basında da dikine dikine konuşurdu. Dikine konuşmak içinde öncelikle taraftarı arkasına alırdı. Arda hem sahada uzun zamandır yok. Hem de taraftarı karşısına alıyor. O zaman nasıl dik duracak? Arda'yı yüzyüze görsem ona ilk diyeceğim şey ya bir halkla ilişkiler kadrosu kurması ya da Twitter gibi sosyal iletişim araçlarını aktif olarak kullanması. yılda 2 milyon alan biri çok rahatlıkla halkla ilişkiler departmanı kurabilir. boş zamanalrında kahvede okey oynayan menagerleri onun her şeyini sağlıklı yürütemez. Büyük futbolcu olmak istiyorsa büyük düşünmek zorunda. Büyük düşünmek onun yolunu genişletir.
Arda'yı seviyorum ama çok kızıyorum. GS'da kalmasını istiyorum. GS'da makinanın parçası olmadan başka bir takıma gidip makinaya çark olamaz. Ama Arda biraz iyi ynadığında hemen gaza geliyor. Skibbe zamanı sağ kanatta oynamam ben diyip Kewell'i sağa gönderip solda takılan da kendisi idi. O yaşta mevki ayırmaya başlamıştı. Oysa sorsa Tugay ağabeyine Hasan Ağabey'ine öğrenirdi mevki istenmez verilen mevkide oynanır futbolda.

Olaya GS öznelinde bakınca, GS'ın Arda'ya ihtiyacı var. Aslında GS'ın yerli oyunculara ihtiyacı var ve onların en iyisi elimizdeyse bırakmamalıyız. Ama futbola konsantre olmayacaksa, mevkisini kendi belirleyecekse takımı ile kaynaşmak yerine camianın hoş bakmadığı isimlerle PS oynamayı tercih edecekse Ardaya tek diyeceğim "Kendine iyi bak" olur...
 
Cem Beye katılıyorum yerli oyuncu sıkıntımız var...Ardaya inanılmaz ihtiyacımız var ve Ardayı sahiplenecek bir başkan ve taraftarla arda avrupaya gitmekten vazgeçebilir..Seneye işimiz zor ve elimizdeki iyi isimleri kaybedip kötülerle devam edersek inanın rakiplerimizin çok gerisinde kalırız...
 
Maç kazandırmakla ,kurtarıcı ,lider olmazk arasında uçurum vardır uçurum.

Arda'yı bu vasıflarda kuvvetli olmadığı halde o role büründürmeye Messi,Hagi,ligimiziçin bir Alex ilan etmeye çalışırsak Arda'dan bir halt olmaz.

Arda takım oyunu içinde yıldız bir oyuncudur ancak sadece kendi bireyselliği ile gerçek anlamda istikrarlı şekilde bize maçı getiremez.En azından henüz buna hazır değil.

Bunların dışında Sühan Abi ne diyorsa zaten her birine katılıyorum.
 
Arda Turan'a küfürlü tepki!

Antalyaspor ile oynayacağı maç için Antalya'ya giden Galatasaray'da Arda Turan ve milli futbolcular tepki gördü.

Pazartesi günü karşılaşacağı Medical Park Antalyaspor maçı için bugün öğleden sonra Antalya'ya giden Sarı-Kırmızılı kafile hiç ummadığı bir görüntü ile karşı karşıya kaldı.
...
16.45 gibi havalimanından çıkış yapıp otobüse binen Galatasaraylı futbolculardan özellikle milli takım forması giyenlere çoğunluğu üniversite öğrencisi olan yaklaşık 30 kişilik grup aleyhte tezahüratta bulundu. Küfürlü tezahürata futbolcuların sinirlendiği ve taraftarlara ters ters baktıkları gözlendi.

Olumsuz tezahüratların en çok milli takım maçında Avusturya'ya gol atan Arda'ya yapıldığı görüldü. Arda'ya yapılan kötü tezahürat otobüs hareket edinceye kadar devam etti.

Yardımcı antröner Tugay Kerimoğlu'nun da bu duruma öfkelendiği daha sonra ise taraftarları sakinleştirmeye çalıştığı görüldü.


Yazık
 
Yüklenmeden hüzünleri yaşamak
Portakal ağaçları gibi...
Herkes hayranlıkla dolaşırken etrafında
Gözleri parlayacak sana yaklaşırken
Onların övgülerine aldanma
Seni dalından koparmak için geliyorlar
Sevinmeleri ondan!
 
kim o protesto'yu gösterdiyse ayağına eline sağlık bence, az bile bütün yerli isimlere.. keşke saldırsalarmış servet ve balta'ya.. 3 yıldır önce Skibbe sonra Rijkaard en son Hagi , istemediklerini peşi sıra gönderdiler.. çok hakettiler o tepkinin fazlasını..
 
onlar 3 yıldır bize terbiyesizliğin kralını yapıyolar sahada ruhsuz yürekleriyle.. belki birazcık akılları başlarına gelir bu tepkilerle ama öyle ruhsuzlar ki bu bile yetersiz olur bunlara..
 
Levent Allah aşkına küfrü hakketmek ne demek anlamış değilim. Kötü oynamanın cezası küfür etmek mi? Protesto ettin seneye gönderirsin tamamdır. Yoksa bizim bilmediğimiz bir menü mü var. Kötü oynarsa hakaret et, takımı satarsa küfür et. Şike yaparsa tehdit edilecek, tribüne küfür ederse görüldüğü yerde dövülecek gibi bir durum mu var? Adam oynamış da nerede oynamış Milli maçta oynamış. Orta sahasında Selçuk Hamit Nuri olan bir orta saha olduğunu da düşünmek lazım. Kaleye gelenin gol olmadığını da eklemek lazım. Takımı eleştirmek hepimizin hakkı. Şampiyon olsak da eleştiririz. Ama küfür etmeyi legalleştirmek bana ters. Herhangi bir insanın başka bir insana küfrüne karşıyım ki GS'lının GS sporcusuna etmesi çok daha abestir gözümde..
 
ben zaten Arda'ya küfür demedim , Arda'ya protesto da olur olmasa da olur o problem değil, ama Servet ve Balta'ya küfür olur.. yazında da söylediğin gibi kaleye gelenin gol olmasının nedeni bu ikisi o açıdan..

bende bu yazından çok farklı düşünmüyordum balta ve servet'ten nefret ettiğim güne kadar.. alenen maç satıp , hoca göndermeye çalışan 2 oyuncu bu.. benim gözümde herşeyi hakediyolar.. hagi ile vedalaşırken lütfedip telefonu'nu bile kapatmayan bi adam bu servet 2 küfür yemiş az bile..
 
Keşke küfür olmadan protesto yapılsaydı.Küfür çok yanlış ama geldiğimiz şu durumda kabul edilebilir diye düşünüyorum.Ancak küfürsüz bir protesto yapılsaydı daha yerinde olurdu.
 
Küfür edenler,adam olsalar doğru dürüst protesto ederler.Küfür etmek ne demek arkadaş ya.Güzelce protesto etsene.Her ne olursa olsun Arda bu takımın kaptanı ister beğen ister beğenme.
 

Üst