Arda Turan

Re: 10 # Arda Turan

ilk defa uzun zamandan beri arda hakkında olumllu birşey yazayım:) tribudeki gol sevinçi hırsı gercekten cok güzeldi.bu hırsı sevinci aynen sahaya yansıtması lazım.trabzon maçında artık başlasın
 
Re: 10 # Arda Turan

Bu sene sonu Avrupa'ya giderse,eğer gittiği ligde İngiltere Ligi olursa kendini bitirir bence.Biraz daha geliştirmesi lazım kendisini.

Belki bana öyle geliyordur ama Arda'nın performansında büyük bir düşüş var.İstatislik olarak iyi gözüküyorda,futbol olarak pek birşey yok son haftalarda.Ağırlaştı sanki topla gidemiyor,adamı geçiyor geçtiği adam tekrar yetişiyor.

Eğer Avrupa'da başarılı olmak istiyorsa biraz daha hareketlenmesi gerek.Söz konusu İngiltere Ligi oluncada bu hızla çok zorlanabilir.
 
Re: 10 # Arda Turan

2 sene daha takımda kalırsa yeni Hasan Şaş olur.Avrupaya gitmesi onun içinde bizim içinde daha iyi.Avrupaya gidip 5 yıl sonra yine takımımıza geri gelirse Ardayı bu ligte kimse tutamaz ;)
 
Re: 10 # Arda Turan

Herkes artık "Arda Avrupa'ya gitsin" diyor. Senin gelişimin açısından da bu önemli bir aşama olacak gibi görünüyor. Bu konuda ne düşünüyorsun?


Şartlar oluşunca gitmek istiyorum. Yani şampiyon olduğumuz zaman gitmek istiyorum. Galatasaray taraftarı da beni orada görmek ister. "Bizim çocuğumuz Avrupa'da oynuyor" düşüncesi onlara da gurur verir. Burukluk olacaktır belki ama ben 90 yaşıma da gelsem yine Galatasaray taraftarıyım. Gitmek istiyorum çünkü bu ülke şartları beni çok zorluyor. Çok üstüme geliyorlar, sıkıyorlar, keyfimi kaçırıyorlar. Ben gülmeyi, eğlenmeyi, yaşamayı seven bir adamım. Belki Avrupa'da başaramayacağım ama denemek istiyorum. Buna şu anda gücüm de imkânım da yeteneğim de var. Ben bunu yapacağım.

Eskiden beri hayalinin Premier Lig olduğunu biliyoruz.

İngiltere'yi istiyorum. Her zaman Liverpool'da oynamak istediğimi söylüyorum. Galatasaray'a yakın çünkü. Forması kırmızı, örf ve adetleri, gelenekleri olan bir kulüp. Hayırlısı inşallah.
 
Re: 10 # Arda Turan

Kendisinden gelecek parayla Di Maria'yı alabileceksek Arda'yı burada daha fazla yıpratmanın alemi yok bence.
 
Re: 10 # Arda Turan

Doğan SAĞLAM' Alıntı:
Kendisinden gelecek parayla Di Maria'yı alabileceksek Arda'yı burada daha fazla yıpratmanın alemi yok bence.

Abi bence hiç öyle uzaklara gitmeden Gio'nun bonservisini alırız. Hem uyum sürecini atlaşmış olur hem de Di Maria'dan daha yetenekli bir ismimiz olmuş olur.

Ama ben Arda'nın en az bir sene daha kalacağını düşünüyorum. Öyle 15 milyon euro'ya falan da tav olmayız. Zira Tottenham'ın bu sene başı Arda için 17 milyon pound civarı bir teklif geldiği ciddi ciddi konuşuluyordu. Yani Arda gidecekse sağlam ücretlere gidecektir.
 
Re: 10 # Arda Turan

Uğur YILMAZ' Alıntı:
Abi bence hiç öyle uzaklara gitmeden Gio'nun bonservisini alırız. Hem uyum sürecini atlaşmış olur hem de Di Maria'dan daha yetenekli bir ismimiz olmuş olur.

Ama ben Arda'nın en az bir sene daha kalacağını düşünüyorum. Öyle 15 milyon euro'ya falan da tav olmayız. Zira Tottenham'ın bu sene başı Arda için 17 milyon pound civarı bir teklif geldiği ciddi ciddi konuşuluyordu. Yani Arda gidecekse sağlam ücretlere gidecektir.

Uğur şahsen sol kanat için adam düşündüğüm için Di Maria'yı Dos Santos'tan daha iyi olduğunu düşünüyorum.Üstelik denilen doğru ise(ki benim duyduğum çok farklı)
7 milyon sterlinden söz ediliyor Dos Santos için ki bu paranın biraz üstüne altına Di Maria alınabilecek olsa hiç durulmasın derim ben.
Ayrıca şöyle bir düşünüyorumda Uğur objektif olduğumuzda Arda için 17-20 milyon sterlin bantındaki rakamlar alan için absurt bizim için şahane rakamlar.Türkiye vitirininde daha fazlasına kimse satılamaz diye düşünüyorum.
 
Re: 10 # Arda Turan

Abi Di Maria'yı Arjantin U-21'de izleme fırsatım olmuştu. Ayrıca Benfica'da da birkaç maçını izledim. Genel itibari ile yetenekli bir oyuncu ve sağlam bir oyuncu. Ancak yetenek itibari ile asla bir Gio kalibresinde değildir. Ama şöyle bir durum olur; Keita gitmek ister, Gio sevdiği sağ kanada geçer, Di Maria sol için düşünülebilir. Ama aksi takdirde elimizde Gio varken Di Maria olmaz, gerek de olmaz diye düşünüyorum.

Gio için her ne kadar 7 milyon sterlin falan diye söylense de o kadar olacağını düşünmüyorum. 5 milyon euro civarı bir ücret olduğunu düşünüyorum. Ve bu rakam Gio için oldukça makul bir rakamdır.

Arda Türk patentli olmasa daha üst bedellere de gidebilir. Ancak Türk Futbolu'nun imajı bazı şeyleri bozuyor. Ancak Arda ne olursa olsun 15 milyon euro'nun altında bir bedelle gideceğini düşünmüyorum. Dediğim gibi Tottenham'ın çok ciddi ilgilendiği biliniyordu.

Şu son 7 maçı sağ salim atlatsak herşey daha güzel olacak. Ancak bir ŞL bileti almak lazım, önümüze iyi bir şekilde bakmak için...
 
Re: 10 # Arda Turan

Gio'nun bonservisi Adnan Polat başkanlık seçimlerinde söyledi.

Jo'nun bonservisini belirlemedik.19 milyon pound diyorlar.Fakat Gio'nun bonservisini 7 milyon pound olarak belirlediğini söyledi.

Bence Arda'nın bu sene gitmesi gerekiyor diye düşünüyorum.
 
Re: 10 # Arda Turan

Şahsi görüşüm Gio'nun duygusal ve fiziksel yapısından dolayı tam olarak olarak yeteneklerinin %100 hakkını veremeyeceği yönünde.Ayrıca son maçlardaki oyununu zaman zaman beğensemde sol çizgiyegeçtiği anda kaybluyor.Keita'da keza sol kanada geçtiğinde verimliliğini yitiriyor.Onun sağ kanattan ayrılmaması lazım.Bu sebeple sol kanat için ayrıca Di Maria'yı düşünüyrum.Mevkisinin oyuncusu olduğu için.

Dos Santos'un transferini ya Keita yada Elano giderse yaparım şahsen ben.Ancak benim duyduğum rakamlarda Uğur senin dediğin civarlarda.Gio için bu para her halükarda riske edilebilir.Ancak şampiyonlar ligi gibi bir platformda mevkiisini bilen oyuncular daha yararlı olur diye bir his var içimde.
 
Re: 10 # Arda Turan

Çok üstüme geliyorlar, sıkıyorlar, keyfimi kaçırıyorlar. Ben gülmeyi, eğlenmeyi, yaşamayı seven bir adamım. Belki Avrupa'da başaramayacağım ama denemek istiyorum. Buna şu anda gücüm de imkânım da yeteneğim de var. Ben bunu yapacağım.


Vay anasnı ya.Benim de çok üstüme geliyorlar ne edelim Avrupa'da mı yaşayalım ? Böyle bahane olamaz.Senin bu tavırların da benim canımı çok sıkıyor.Kaliteli ve iyi bir oyuncusun ama Galatasaray'a kazandırdığın bi başarı yok.Bide Messi'yle Arda'yı kıyaslıyorduk da bi Messi'de ki mütevaziliğe bak bide Arda'da ki ukalalığa bak.
 
Re: 10 # Arda Turan

Arda'nın artık spontane konuşmaması gerekiyor. Kaptanlığı çok iyi yapıyorum demesi şık bir laf değildi mesela.. En azından Kaptanlığa yeni geçtim. Daha bir sene olmadı alışıyorum eksiklerim illaki vardır dese daha uygun olurdu.. Bizim insanımız mütevazi insanalrı sever..

Birde, geçenlerde Mourinho'dan alıntılar yapıyordu. "Üzerinde baskı varmı?" sorusuna baskıyı asgari ücretle geçinip evine ekmek götürmek zorunda olan insanlar çeker diyordu. Ne değişti de birden baskı hissetmeye başaldı. Arda'yı seven onun arkasında olan bir çok insan varken, o azınlığın sesine göre hayatını şekillendirmeye çalışıyor. O zamanda baskı yemesi iyi olsa gerek diyoruz. Sanki yurtdışında baskı yok. Sorsun bakalım Hakan abisine, Emre abisine neden oynayamamışlar yurtdışında. Hakan için İtalyada neden karides diyorlarmış? İşine odaklansa bunlar olmayacak. Hafta içi her gece Reina'ya gitsin umurumda değil özel hayatı..Arda sahada oynayarak veya oynamayarak takıma katkı vermeye çalışmalı. Mesela son FB maçında eğer GS'ı seviyorsa "hocam benim oynamam takımı bir kişi eksik bırakır. Beni hiç kullanma" demeliydi..
 
Re: 10 # Arda Turan

Bu röportajı okuduktan sonra artık futbolcularımızı ruhsuz diye suçlayamam. Şuraya bakın ya takım şampiyonluk yolunda adam hala Avrupa'ya gitmek istiyorum diye bas bas bağırıyor. Üstelik bu adam Galatasaray takımı kaptanı. Galatasaray takımı kaptanı bunu söyleyebiliyorsa futbolculara kimse kızmasın artık. Gitmek istediği lige bakıyorum Premier Leauge'i, gitmek istediği takım Liverpool. Katılmıyorum diyen varsa buyursun tartışalım ama 30.dakika'da yüzü şeker pancarı gibi olan, dili kopacak şekilde dışarıya çıkan, daha ilk yarı bitmeden nefes nefese kalan, genç yaşında bu kadar göbeği çıkmış bir adamı Liverpool almaz. Arda ancak gitmek istiyorum diye kendi kendine hayaller kurar.

Ayrıca Arda'nın son verdiği röportajlara bakıyorum da artık her kaptan Bülent Korkmaz, Hakan Şükür gibi olamaz Galatasaray'da. Hakan, Bülent gibi kaptanlar artık zor gelir bu klübe. Mevcut kaptanımıza bakıyorumda bu kadar çok konuşan, rahatına, şanına şöhretine düşkün, işine bakmayan, takımı şampiyonluk yolunda ilerlerken takım üzerinde ağırlığını koyamayan bir adam. Üstelik bu adam hala çıkıp Galatasaray kaptanlığını layıki ile yerine getiriyorum diyecek kadar ukala ise artık durum düşündürücü demektir.

Verdiği röportajlarda dikkatimi çeken önemli bir husus daha var. Nedense kendini her savunmaya kalktığında Gerrard'ın, Lampard'ın, Fabregas'ın, Messi'nin veya herhangi bir teknik direktörün ismini kendine malzeme yapıyor ki bu çok terbiyesizce bir şey ve Arda bunu her röportajında yapıyor. Ben bu isimlerin yerinde olsam dava açardım. Şaka söylemiyorum gerçekten dava açardım. Ama tabi bu adamlar çenelerine değil işlerine bakan adamlar. Bunlar Arda'yı ne takar?. Daha birde Arda her röportajında Gerrard'la oynamak istiyorum deyip Gerrard'ın herhangi bir yanlışını kendine malzeme yapacak kadar kendi içinde tutarsızlığı var ki ona girmiyorum bile.

Bugüne kadar Harun abiyi hep eleştirdik ama görüyorum ki söylediklerinde sonuna kadar haklı ve iyi niyetliymiş. Arda konusunda kendisine karşı yanlış yaptıysam özür diliyorum.

Böyle bir adama Galatasaray kaptanlığını yakıştıran yönetimin görüşüne artık katılmıyorum. Artık, Arda'ya kaptanlık verilmesinin doğru olmadığını düşünüyorum.

Murat Kosova'nın Türkiye- Avusturalya maçının son anlarına doğru Andrew Bogut hakkında söylediği bir söz vardı. ''Bir insan ne kadar yetenekli olursa olsun ama ilk önce adam olsun''. Aslında bu söz Arda Turan için söylenmiş bir söz.

Çene antremanı yapacağına işine bak Arda !. Sezon bitiyor şampiyonluk tehlikeye giriyor.
 
Re: 10 # Arda Turan

Emin Doğanca' Alıntı:
Murat Kosova'nın Türkiye- Avusturalya maçının son anlarına doğru Andrew Bogut hakkında söylediği bir söz vardı. ''Bir insan ne kadar yetenekli olursa olsun ama ilk önce adam olsun''. Aslında bu söz Arda Turan için söylenmiş bir söz.

Çene antremanı yapacağına işine bak Arda !. Sezon bitiyor şampiyonluk tehlikeye giriyor.

Yavaş gelmek lazım!

Kim kimin adamlığını sorguluyor. Beğenmezsiniz, etmezsiniz ama saygı göstermek zorundasınız. Bugüne kadar Arda'nın ne terbiyesizliğini, hareketini gördük de adamlığını sorguluyoruz.

Bütün Türkiye birlik olmuş, 22 yaşında bu ülkenin en önemli yeteneğini nasıl yok ederiz diye düşünüyor. Durmayın devam edin. Vurun kaptanınıza, ondan sonra da Arda ''Baskı var!'' deyince neyin baskısı var deyin. Ya biz bir yenilgi aldığımızda kendimizi kahrediyoruz, adam bu takımın kaptanı, senin benim gibi hatta belki daha fazla Galatasaraylı. O nasıl baskı hissetmesin. Yazık valla, yazık.

Kaptan seneye inşallah gidersin. Sonra herkesi peşinden ağlatırsın. Senin arkandan sallayanlar, sen gidince Arda'cı olur. Bak bizim Arda der. Ama birgün dönünce yine ''Ukala, vurdumduymaz'' Arda olursun. Ben kaptanın yerinde olsam durur muydum? Durmazdım. Yolun açık olsun, Kaptan.

Herkese de helal olsun!
 
Re: 10 # Arda Turan

O kadar şey yazdım sadece bumu dikkatini çekti Uğur?

Ben Arda'nın adamlığını sorgulamadım demiyorum sorguladım çünkü Arda'yı artık savunmaktan bıktım, pes ettim, ama sen yazarken şunu hiç düşünmemişsin ben Arda'yı savunacak konumdan adamlığını tartışacak konuma geldiysem bunun suçlusu kim?, hatalı olan kim?. Sadece benmiyim?

Röportajı okurkende hiç keyif almadım ve tam aksine üzüldüm.

Seninde bu sert çıkışına üzüldüm Uğur. Hep objektifsin diye bilirim seni ama nerdeyse Arda'yla ilgili her iletinde hatası olsa bile savunuyorsun.

Bu adam dokunulmaz değil.

Not: Uğur diğer forumlarada bir göz atmanı tavsiye ediyorum. Bak bakayim Arda hakkında neler yazmışlar. Ben hakedene hakettiği şekilde konuştuğumu düşünüyorum.
 
Re: 10 # Arda Turan

Ayrıca Arda'nın Galatasaray'lılığı beni hiç ilgilendirmez. Madem Arda bu kadar armasını seviyordu hocasına diyebilirdi Fener maçında oyuna girmeden önce ben sakatım, bu halimle takımı bir kişi eksik bırakırım diye.

Son olarak Arda bu kadar iyi Galatasaray'lı ama son 1, 1,5 senedir hiç Galatasaray futbolcusuna yakışan mücadeleyi gösterdiğini düşünmüyorum.

Ben Galatasaray'lı Arda'yı Hamburg maçına kadar tanıyordum. Oradan sonra Arda'yı tanımıyorum.

Lafa gelince bende çok iyi Galatasaray'lıyım.

Bana göre en büyük Galatasaray'lı, Galatasaray taraftarıdır.
 

Üst