Arda Turan

Kaçmakla alakası ne yahu. Galatasarary taraftarı şuanki Galatasarayı hakediyor vallahi. 24 yaşında Avrupa Hedefi olan biri 10 küsür milyon euro karşılığında İspanyanın en büyük 5 takımından birine gidiyor. Adam kaptan oldu diye bunu erteleyecek mi. Emre ile karşılaştırılıyor. Saçmalık
 
Fazla yüklenmiyor muyuz? Şahsen ben olsam aynısını yapardım bu durumda.. kaldıkça sevilmicek ve eninde sonunda bir gün gitcek bari düzgün para kazandırarak gitsin.. Ayrıca bir gün geri gelecektir Emreyle yakın arkadaş olabilir ama onun yaptığıyla bir değil..
 
ultrAslan forumunun girişini beğendim
Arda'ya bu şekilde sahip çıkıyormuş havası vermelerine gerek yok uA'nın. Daha önce Arda'ya ne yaptıklarını da biliyoruz, adama bel altı vurdular o sitenin girişinde. Kalkmışlar bir de resim falan koymuşlar. Yakışmamış, çok eğreti durmuş. Kasmasınlar yani, gerek yok bunlara. Zamanında tezahüratlar besteleyip girişe koydukları gibi yapsınlar, nasılsa bütün kabahat Arda'da.. Nasılsa taraftar bu, döver de söver de ama sever de değil mi?

Hiç beğenmedim, bıraksınlarda Arda'yı sevenler düşünsün çocuğu. Yapmasın uA böyle şeyler, başka şekilde takılsınlar.
 
son bir iki senedir herkes takımın en önemli futbolcusu olarak Arda'yı gösteriyordu.Ama bence Keita ve Mehmet Topal bu takımın en önemli oyuncularıydı.Biri görev adamı bir skoru tek başına değiştirebilecek bir yetenekti.Bu sezona Topal'ı ve Keita'yı takımda tutup Arda'yı satarak başlamalıydık.
 
Kimin kime borcu var ?
Kim ne yaptı, ne gördü ?
Olayların buraya gelmesinde kim sorumlu ?

Buyrun..

14461.jpg

14478.jpg

14485.jpg

14489.jpg
 
Ama Emre konusu yeter ama sıktı artık...Adam geçen sene fener maçına kadar kraldı,sakatlandı ve suçlu oldu..O gün Fenere gol atsa padişah Arda olurdu..Benim herzaman hatırlayacağım adam Hamburg maçından sonra nerdeyse ağlayan,Ali Sami Yen veda maçında gözleri dolan,Haginin golünde sevinen çocuktur...Ardaya,kaptanına defol git demek bize yakışmaz...İçimizden biriydi,öyle kalacak ama şunu kendimize soralım Hep Arda suçlu ya biz???
 
Ya beyler, neyin çabasındasınız anlamadım ama bu adamı savunmak için ne gibi dayanaklarınız,verileriniz var ?
Adamın başkanım dediği adamı mı anlatayım size, abi dediği şeref yoksunu insanı mı anlatayım..
Hepsini benim kadar biliyorsunuz. Arda yolunu seçerken yanlış seçti ve aynen devam etti.
Metin Oktayın formasını giydi, onun pazubandını taktı ama farkına varamadı..
 
Emre niye şeref yoksunu oluyor onu da anlamıyor ya neyse. Ardayı sevmiyosan sevmiyorum de geç yani. Metin Oktay bu dönemde yaşasa bu taraftar profiliyle o da yok edilirdi merak etmeyin.

Daha 5-10 yıl daha yıldız mıldız beklemeyin bu takımdan Türk. Ne biçim oyuna geldiniz hala farkında değilsiniz? Tugay Bey sizin Fbli arkadaşınız yok mu acaba. Saçma sapan fotoğraflar koymuşsunuz. İlkinde masada oturuyor Emre ile Arda ne var yani. Diğerinde Aziz'i görmüş merhaba demiş. Tanıdğını düşünürsek olmayacak iş mi yani?

Ardanın tek hatası bizler gibi olmasıydı. Gerçek Galatasaraylıydı. Profesyonel olamadı, taraftara kulağını tıkayamadı, bir tane sinema kapattı diye sinema köşelerinde gezen alemci damgası yediğinde taraftarı tarafından duygularını saklayamadı. Emin olun Galatasaraya gönülden bağlı olmasa bu işi profesyonelce yapsa bu noktalara gelmezdi. Bayılıyoruz kendi öz değerlerimizi kaybetmeye.

Fenerliler kelepçeli partilerden fink atıyor, alkollü araba kullanıyor, biri alkollü araba kullanırken birine çarpıyor vs vs bir sürü skandal oluyor ama Ardanın bir davette Azizle merhabalaşması olay oluyor. Luganonun alkollü araba kullanması, Bilicanın kaza yapması alkollüyken yada diğer skandallar kaç kere konuşuldu basında? Basının oyununa geldi resmen Galatasaray taraftarı.

Fblilerden daha çok Galatasaraylı gençler kıskanmış Ardayı onu anlıyorum. Yoksa dünyanın hiç bir yerinde sinema kapatan bir oyuncu tepki görmez.

En doğrusunu yapıyor Arda giderek. Ardayı değerli kılan, onu çıkartan Galatasaray'dır ama onu yok eden de Galatasaray taraftarıdır.
 
Su alan gemiyi önce fareler terkedermiş. Artık kıssadan hisse olsun bu.

Arda gitsin başarılı olsun, oyununu geliştirsin falan ama her şeyden önce karakterini oturtsun,olgunlaşsın,aklını başına toplasın.Arda futbolculuğu bittiği gün yine gelip Türkiye'de yaşayacak ,buranın insanı 30 milyon GS'lı ile muhatap olacak o yüzden bize olan borcunu elinde sonunda ödemeli.14. olan takımın kaptanlığını yaptım diyip dolaşırsa ortada,kendini yetiştiren kulübe bu vedayı uygun görüyorsa zaten çubuklu ona çok yakışır.
 
Bu şekilde ayrılmayı ne biz ne de Arda hakediyor.en berbat geçirilen sezonda bu kadar para ediyosa kaptanımız,iyi geçirilen bi sezonla bu paradan çok daha iyisine gidebilir.Arda;gerçekten adam gibi bi yönetimle ve çok iyi planlamayla gelecek sene için ikna edilmeli,ne şartla olursa olsun."ne verim alınır" gibi yorumlara da asla katılmıyorum.gelecek olan başkana ve arkasında adam gibi durulacağına inandığı bi yönetime hangi insan hayır diyebilir.F.terim de gelmeden önce takımdaki biçok futbolcu gidiyodu ama bütün taşlar yerine oturtulunca sırasıyla 4şampiyonluk+uefa kupası+süper kupa geldi...Gitme kaptan,bu şekilde buruk bi veda daha yaşamayalım...
 
Kalacaksa kalsın, gidecekse de güle güle. Ama bunun kararını yeni yönetim vermeli.

Arda Galatasaray tarihinde en berbat geçirilen sezonun kaptanı olarak hatırlanacak. Bunun yanında Ali Sami Yen vedasında ağlayan futbolcumuz olarak da hatırlanacak. Arda herşeyiyle hatırlanacak..

Ama şu menejerinin ettiği laf takıldı gözüme. "Arda sokağa çıkamıyor" dedi. E illa küfür mü yemesi lazımdı çıkamayacak duruma gelmesi için. Ya da ligde 14. sıraya gelmemiz mi lazımdı. Bırakın bu ayakları Allah aşkına. Sokağa çıkamıyormuş. Külahıma anlat sen bunları.

Ama bir konuda hakkını yememeliyiz. Arda taraftarla bir kere olsun takışmadı. En azından ben hatırlamıyorum. Galatasaraylılığından zerre şüphem yok. Yetenekleri inanılmaz. Bunlar gitse de kalsa da değişmeyecek.
 
Hilmi bey arda taraftarla takışmadı doğrudur..Sadece Arda Turan 22 bin Galatasaray taraftarı Arda diye tezahurat yaparken o tınlamayıp Tribündeki kız arkadaşı hanımefendiye bakıyordu..işaretleşiyordu..

Kim kimin gönlünü almalı hakikatten..Aziz yıldırımdan ''Lan'' sözünü hangi Galatasaraylı sporcu işitmiş..Herşeyi geçtim Adnan Polata stad açılışında taraftarına sahip çıkmadı diye yerden yere vurduk haklı olarak..Peki kaptanımızda çıkıp olaylardan ötürü özür dilemedi mi camiası ve taraftarı adına yüksek yerlerden..Ogün de çok güzel bir protesto vardı ama nedendir bilinmez gerekli ilgiyi görmedi Kim adına Özür diledin Arda diye..

Açık ve net söyleyeyim hani ben bu ülkeyi bilmeyen bi vatandaş olsam Evet arda turan saha içinde Galatasaraylı dediğiniz gibi..Saha dışında görsem bilmesem bu adam fenerbahçeli derim ..Yahu Acun ve Emre arkadaşın tamamda başka kimseyle takılmazmısın Kaptan?

Herşeyi geçtim bu taraftar senin bukadar kopuk olman gereken bir kitle değil..Senin ağzından çıkacak tek bir lafa bakan bir kitleydi..Senden olumlu iki kelime duymak istedi yahu..Bir basın toplantısı ile madem senin üzerine çok geliyorlar bunları anlatsan paylaşsan bu taraftar varsa sıkıntını daha iyi anlardı..Ha evet camia senden bir iki kelime güzel söz duymak isterken sen en zor anda fener mağlubiyeti sonrasında ''SENEYE GALATASARAYA BAŞARILAR'' diledin kaptan...

O gemi belki limana zar zor yanaşacak batmadan.Gerekli tadilatları yapılıp iyi bir kaptanla sağlam bir tayfayla yola çıkacak elbet..Okyanuslardan süzüle süzüle geçecek eskisi gibi..Ama sen hatırlanmayacaksın bile Kaptan..
 
Erdem seninle aynı doğrultuda düşünüyorum. Dediklerine de (son cümle hariç hariç) kesinlikle katılıyorum. Arda'nın triplerinin beni sıkmaya başladığını buralara da yazmıştım zaten. Ben iyisiyle kötüsüyle hatırlanacak diyorum. En azından kendi adıma öyle hatırlayacağım.

Şu Emre muhabbetine de iki lafım var. Bizim gelmiş geçmiş en sevilen futbolcumuzdur Metin Oktay. Metin Oktay'ın Fernerbahçeli hiç mi arkadaşı yoktu. Ya da şimdiye kadar bizde kaptanlık yapmış herhangi bir futbolcumuzun hiç mi Fenerbahçeli arkadaşı, dostu yok. Ama sen bu işi kör gözüne parmak şeklinde yaparsan olmaz işte. Her şeyin bir yolu yordamı var. Arda bu konuda da çok büyük yanlış yapmıştır.
 
Bana arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyleyim demiş atalarımız...

Elbette Arda Turan´ın Fenerbahçe´de forma giyen arkadaşları olabilir, neticede onlarla A Milli Takım´da bir ortak amaç uğruna mücadele veriyor ama arkadaşlarını seçerken temsil ettiği camiayı dikkate almasını beklerim.

Benim için Arda´nın kredisinin eksiye geçtiği an, Emre Belözoğlu ile kahvaltı yapması. Merak ediyorum, Arda Turan kaptanı olduğu takımda arkadaşlığın yerlerde süründüğü, dolayısıyla başarısızlığın tavan yaptığı bu sezon takımda birlik ve beraberliği sağlamak adına takım arkadaşlarını toplayıp kaç defa kahvaltı organizasyonu düzenlemiş?
 
Hiç kimse vazgeçilmez değildir.Sen kaptanlık pazubandı'nı takınca dünya senin etrafında dönüyor sandın herhalde.Herkesin hatası varsa senin daha çok vardı Arda.Kaptanlığı , Metin Oktay formasını taşıyamadın sen.Herkes gerekli şeyleri söylemiş.Ama içimi en çokta acıtan Erdem Abi demiş zaten , fener mağlubiyeti sonrası ''Seneye Galatasaraya Başarılar Dilerim.'' demesi oldu.Sen , galatasaraya başarılar dileme Arda.Gitmeden önce ne yapabilirim de taraftarlar tarafından güzel uğurlanırım onu düşün.
 
Arda'ya bu şekilde sahip çıkıyormuş havası vermelerine gerek yok uA'nın. Daha önce Arda'ya ne yaptıklarını da biliyoruz, adama bel altı vurdular o sitenin girişinde. Kalkmışlar bir de resim falan koymuşlar. Yakışmamış, çok eğreti durmuş. Kasmasınlar yani, gerek yok bunlara. Zamanında tezahüratlar besteleyip girişe koydukları gibi yapsınlar, nasılsa bütün kabahat Arda'da.. Nasılsa taraftar bu, döver de söver de ama sever de değil mi?

Hiç beğenmedim, bıraksınlarda Arda'yı sevenler düşünsün çocuğu. Yapmasın uA böyle şeyler, başka şekilde takılsınlar.

Hatanın neresinden dönülse kardır düşüncesi var bende.
Arda Turan oleey :)
 
Arda yerine Mehmet Ekici, İlkay Gündoğan, Serdar Taşçı, Ömer Toprak, Deniz Naki, Tunay Torun'dan 3'ünü alabilirsek çok sevineceğim.

Eğer gelecek sene başarılı olmak istiyorsak,maliyeti yüksek ya da az hiç düşünmeden özellikle kaliteli yerli oyuncular almamız lazım...Bu saydığın isimlerin hepsi takıma dahil edilmeli bonservisleri ne olursa olsun,yerli oyuncu kadromuz Gaziantep ve Kayseri!den daha kötü...Hatta ben başkan olsam bu saydığın isimlere ek olarak Volkan Şen,Hamit Altıntop,Cenk Tosun,Mevlüt Erdinç,Serdar Kesimal,Ersan Gülüm,Onur Recep,Hasan Ali Kaldırım,Selçuk İnan,Ceyhun Gülselam gibi isimleri de katarım ki yerli kalitemiz artsın...Çok abarttım belki ama başarı iin gerçekten bunlar olmalı..
 

Üst