Aşkımızın sömürülmesi - Bardak taşıyor !

Kutay Çamcı' Alıntı:
Sorun şu ki ön sıra taraftara açılsa bile oraya kombine kart sahipleri oturamıyor . Birileri geliyor tribün kapasitesinin iki katı oluyor. Aileler kaçmak !!! zorunda kalıyor koltuklar kırılıyor vs vs. Bugüne getiren süreçte kombine kart sahipleri madur ama bizi madur eden sadece federasyon ,yönetim değil hakkımızı gasp eden insanlarda aynı zamanda . Ben nerede ise her maç bu birileri ile tartıştım bu konuyu emniyet mesupları, özel güvenlik müdürleri ve tribünü gasp etmeye çalışanlar. Çok konuşursam dayak yiyebileceğim konusunda beni tek uyaran !!!! Galatasaray taraftarları idi .
Kutay ben seni Casa maçında gördüm ve hemen hemen her maç aynı sıkıntıyı yaşıyorsun fakat sadece kendini paralıyorsun sinirlerin yıpranıyor önümüzdeki ilk maçta biraz konuşalım.
 
Eyüp YILDIZ' Alıntı:
[quote="Kutay Çamcı":de43ho9z]Sorun şu ki ön sıra taraftara açılsa bile oraya kombine kart sahipleri oturamıyor . Birileri geliyor tribün kapasitesinin iki katı oluyor. Aileler kaçmak !!! zorunda kalıyor koltuklar kırılıyor vs vs. Bugüne getiren süreçte kombine kart sahipleri madur ama bizi madur eden sadece federasyon ,yönetim değil hakkımızı gasp eden insanlarda aynı zamanda . Ben nerede ise her maç bu birileri ile tartıştım bu konuyu emniyet mesupları, özel güvenlik müdürleri ve tribünü gasp etmeye çalışanlar. Çok konuşursam dayak yiyebileceğim konusunda beni tek uyaran !!!! Galatasaray taraftarları idi .
Kutay ben seni Casa maçında gördüm ve hemen hemen her maç aynı sıkıntıyı yaşıyorsun fakat sadece kendini paralıyorsun sinirlerin yıpranıyor önümüzdeki ilk maçta biraz konuşalım.[/quote:de43ho9z]

:D :D Olur tabi konuşuruz zevkle ama sinirlerime birşey olmaz ben alışığım meslek icabı :) . Bu arada benim ben olduğumu nasıl anladın ki Eyüp abi :)
 
Kutay Çamcı' Alıntı:
[quote="Eyüp YILDIZ":1k69z5op][quote="Kutay Çamcı":1k69z5op]Sorun şu ki ön sıra taraftara açılsa bile oraya kombine kart sahipleri oturamıyor . Birileri geliyor tribün kapasitesinin iki katı oluyor. Aileler kaçmak !!! zorunda kalıyor koltuklar kırılıyor vs vs. Bugüne getiren süreçte kombine kart sahipleri madur ama bizi madur eden sadece federasyon ,yönetim değil hakkımızı gasp eden insanlarda aynı zamanda . Ben nerede ise her maç bu birileri ile tartıştım bu konuyu emniyet mesupları, özel güvenlik müdürleri ve tribünü gasp etmeye çalışanlar. Çok konuşursam dayak yiyebileceğim konusunda beni tek uyaran !!!! Galatasaray taraftarları idi .
Kutay ben seni Casa maçında gördüm ve hemen hemen her maç aynı sıkıntıyı yaşıyorsun fakat sadece kendini paralıyorsun sinirlerin yıpranıyor önümüzdeki ilk maçta biraz konuşalım.[/quote:1k69z5op]

:D :D Olur tabi konuşuruz zevkle ama sinirlerime birşey olmaz ben alışığım meslek icabı :) . Bu arada benim ben olduğumu nasıl anladın ki Eyüp abi :)[/quote:1k69z5op]Sen polise güvenlik için bizi buraya oturtmama hakkınız var ama bizim haklarımız ne olacak gibi bir şeyler söylüyordun :) :)
 
Tamam o bendimde ismim geçmedi o kişinin ben olduğumu nasıl anladın ona şaşırdım . Hayır aynı yetkili bana karışık düzende oturuyoruz gibi birşeyde söyledi daha önce . İlk sıra kapalı ise benim yerim yok demektir bu durumda içeri giremem gerek bunu da bana yazılı olarak belirtmeleri. Ben dışarda kalırım elimde belge olur ve yasal yoldan hakkımı ararım. Gerçi her tartıştığım bana hep haklısın dedi ama kimse hakkımı vermedi :) .
 
Kutay Çamcı' Alıntı:
Tamam o bendimde ismim geçmedi o kişinin ben olduğumu nasıl anladın ona şaşırdım . Hayır aynı yetkili bana karışık düzende oturuyoruz gibi birşeyde söyledi daha önce . İlk sıra kapalı ise benim yerim yok demektir bu durumda içeri giremem gerek bunu da bana yazılı olarak belirtmeleri. Ben dışarda kalırım elimde belge olur ve yasal yoldan hakkımı ararım. Gerçi her tartıştığım bana hep haklısın dedi ama kimse hakkımı vermedi :) .
Hissettim sen olduğunu :D :D :D
Neyse maçta daha ayrıntılı konuşup neler yapabiliriz karar veririz.
 
İHTARNAMEDİR


Keşideci................ : Serdar Mengi ............................................................... (Adres)

Muhatap............... : Galatasaray Spor Kulübü Hasnun Galip Sk. No: 7/9 Beyoğlu/İstanbul

İhtarın Konusu........ : Ayhan Şahenk Spor Salonu´nda ev sahibi olarak oynayacağımız maçlarda kombineli yerime oturamamam halinde Tüketicinin Korunması Hakkında Kanuna aykırı hareket nedeniyle kombine bedelinin tarafıma iade edilmesi için hukuki girişimlerde bulunacağımın ihtarıdır.

OLAYLAR

1- Sezon başında kulübün basketbol takımlarımızla ilgili aldığım kombine biletli yerime oturmam engelleniyor.

2007-2008 sezonunda Galatasaray Erkek ve Bayan Basketbol takımlarının Ayhan Şahenk Spor Salonu´nda oynayacağı maçlar için satışa sunulan .... Blok ... Sıra Nolu kombineyi bedelini ödeyerek satın aldım. Sezon başında ilginin yoğun olmaması nedeniyle maçları tarafıma ait yerde izleyebildim. Fenerbahçe Ülker ile oynanan karşılaşmada yaşanan yoğunluk nedeniyle yerime oturanların kaldırılmasına yönelik salon görevlilerinden yardım istememe rağmen bir sonuç elde edemedim. Ancak anılan maç sırasında koltukların kırılması gerekçe gösterilerek daha sonraki lig ve Avrupa Kupası maçlarında kombineli yerime oturmam engellendi.

2- Koltukların tamir edilmesinden sonra ki maçlarda da kombineli yerime oturmam engellenmeye devam edildi.

Her ne kadar anılan maçta kulüp benden kaynaklanan bir zarar görmese de yeni koltuklar takılıncaya kadar durumu anlayışlı karşıladım. Koltukların yenilenmesinin ardından yerime oturmak istediğimde salon görevlilerince engellendim. Görevlilere gerekçesini sorduğumda, kulüp kararı gereğince bu bölüme taraftar alınmayacağı tarafıma bildirdi. En son oynadığımız TED Kolejliler maçında ise kolluk kuvvetleri güvenlik gerekçesiyle bu bölüme kendilerinin oturacağını söyledi.

Sonuç ve İstem : Ayhan Şahenk Spor Salonu´nda ev sahibi olarak oynayacağımız maçlarda kombineli yerime oturamamam halinde Tüketicinin Korunması Hakkında Kanuna aykırı hareket nedeniyle ödediğim kombine bedelinin tarafıma iade edilmesi için hukuki girişimlerde bulunacağımı, yargılama giderleri ile avukat ile temsil edilmem halinde vekalet ücreti ödemek zorunda kalacağınızı ihtaren bildiririm. 6.2.2008

Keşideci Serdar Mengi
(İmza)

Not: İhtarnameler noter aracılığı ile gönderildiğinde yasal anlamda bir değer kazanır ama yaklaşık 60-70 YTL noter ücreti ödemek gerekir. Ancak dava açılırken ihtarname gönderme zorunluluğu olmadığı için ihtarnameyi noter aracılığı ile göndermek yerine belge geçer (faks) ile göndermenin daha iyi olacağı düşüncesiyle ihtarnameyi belge geçer ile gönderilecek şekilde yazdım.
 
Herkese merhaba, benim de en ön sıradan kombinem var ve her maç bireysel olarak polisle kavga ediyorum, casa ted maçından önceki bayanlar Avrupa maçından önce Ahmet Dedehayır'la konuşma fırsatım oldu ve girişteki polislerin gereksiz sert tutumu, yerlerimize oturamamamız gibi problemleri anlattım. Kendisi de ilgilendi ve o maçta bir şekilde yerimize oturduk ama casa ted maçında yine aynı sıkıntılar devam etti, bundan sonra da edecek gibi görünüyor. Ben artık bireysel olarak kavga etmekten sıkıldım, toplu halde verilecek her türlü tepkiye destek olurum, katılmak isterim, saygılarımla..
 
Kombine kart konusunda daha ciddi tepkiler verilmesi aslında bir galatasaraylı ve hatta bir tüketici olarak şahsı haklarımızı korumamızın ötesinde Galatasaray Spor Klübünün maddi ve manevi açıdan yararına olacak bir girişim olacaktır . Şu an mevcut durumun sorumlusu olan kişiler hem klübe güvenilirliği zedeleyerek manevi zarar verirken hem de Galatasaray Basketbol takımın mevcut kadrosunun hem Türkiye liginde şampiyonluk adaylarından biri, hemde ULEB kupasında final8'e katılmak açısından ciddi şansı olduğunu ve takım yapısı itibari ile kanımca seyir zevki yüksek maçlar oynamaya aday olduğunu düşünürsek önümüzdeki sezon için maddi olarak değeri artma olasılığı yüksek bir ürünü maddi açıdan taman değersiz kılmaktadırlar. Şahsen ben sezon başında maçları rahat rahat yerimden izleyebilirken takımın sezon sonundaki posiyonu ne olursa olsun önümüzdeki sezon içinde kombine kart almaya kesin kararlı idim tabi Fenerbahçe Ülker maçına kadar o maçta başlayan ve bugüne kadar dvam eden gelişmeler kanımca tan bir yüzkarasıdır.

Mevcut durumun değişmesi adına yapılacak herşey şahsı haklarımızı korumamızın ötesinde Klübümüzün saygınlığı ve maddi menfaatlerini korumak içinde yapacaktır aynı zamanda hatta öncelikle .

Kombine kartlar satışa sunulduğunda bir dizi vaatde vardı kombine kart sahipleri için bazı ayrıcalıklar ve öncelikler sağlanacaktı bunların gerçekleşmesi bir tarafa ben kendi yerime oturamıyorum ve benim gözümde bunu sorumlusu ne emniyet güçleri nede fedarasyon. Fenerbahçe maçıda kombine tribünün işgaline göz yumanlar hatta zemin hazırlayanlardır.

Yarın emniyet güçleri kombine tribün önsırasına yani benim yerimi tekrar seyir için kullanıma açsa (daha doğrusu izin verse) ikinci yarındaki Beşiktaş maçı Fener maçıdan farklı mı olucak ? Maçtan önce birileri geliyor ve buraya bağıran taraftar gelecek haberiniz olsun diyor kombine kartı olan aileler tribünü terk etmek zorunda kalıyor . Yaşı daha genç olan bay kombine kart sahipleride maçı gayri nsani şartlarda izlemeye mecbur bırakılıyor .

Hepimizin bildiği gibi kombine kart salona sezon boyunca girmeyi sağlayan değil sezon boyunca belirli bir koltuktan maçı izlemeyi sağlar en azından sağlamalıdır
 
Bu konu başlığını açan, sert eleştiriler yapan, maçları protesto edeceğini açıklayan Mehmet Bey ile Eyüp Bey´in geri adım atması doğrusu şaşırttı beni. Belki de davulun sesi uzaktan hoş geliyor...

Kutay´ın da bahsettiği gibi kendimiz için hareket ediyor gibi görünsek de aslında yapılacak girişim kulübün menfaatlerine. Şikayetçi olunan uygulamalar devam ederse gelecek sezon kaç kişi kombine alır, kaç kişi çevresini kombine alması için ikna etmeye çalışır?

İhtarnameyi yazan kişi bu sezon Ayhan Şahenk´e bir kez gitti, ihtarname adına yazılan kişi ise hiç gitmedi. Biz zaten alışmışız deplasman taraftarı olarak Ankara´daki maçlarda hor görülmeye. Çabamız evimizde oynadığımız maçlarda renktaşlarımız dik durabilsin, haklarını savunabilsin.
 
Fenerliler futbol macında olay cıktı diye polis müdahale etti diye onlara hemen protesto kararı almışlar hemde polis haklıyken,yok işte polis macta onların yerine oturmuş felan oftaş macına gelmeme kararı almışlar.Ondan sonra yönetimden yazılı açıklama geldi seyircilerimize sahip cıkıyoruz dendi işte fark burda.
 
öncelikle geri adım suçlamasına anlam veremedim ?

Ben genelde maçları basın tribününden izlerim yada saah içinden. Maça girerken genelde üzerim aranmaz salona girerkende basın kapısından girer çıkarım polisle değil güvenlik görevlisi ile muhatap olurum. Anlayacağın ben hiç sorun yaşamadım. Ama benimde en önde T bloktan bir kombinem var. Ben klübüm için katkı amacı ile aldım kombinemi ... pişmanmıyım ? Tabiki hayır. Birçok kişiye alması için katkıda bulundum. Pişmanmıyım? Biraz evet biraz hayır. Biz bu aşamada şubeyi sahiplendik. Birine kombine aldırırken sanki parası benim cebime gelecekmiş gibi uğraştım ve satılan her kombinede sevindim. Bugün ben vardım yarında eminimki bir başkası olacaktır. Benim imkanlarım bunlardı bu kadarını yapabildim. Daha iyilerini yapan abilerimiz, ablalarımız kardeşlerimiz var.

Bu başlığı ben zamanında alisamiyen.net sitesinde açtım. Medyayı kullanmak isimli bir topikte yazdım bir kısmını. Daha sonra sorunu buraya taşımayı uygun gördüm. Burada şubeden yetkililerin izlediklerini düşünerek. Ancak burayı izleyenlerin çözüm üretmek yerine kendilerini olayların içinden sıyırmalarını gördüm. Ben tepkimi kombinemi iade ederek yapmayı düşünüyordum ve maçlara gitmeyecektim. Sonrada kombinemi hatıra olarak saklamak istediğim için bundanda vazgeçtim. Daha bugün şirkette bir abi oğlunun maçlara gitmek istediğinden bahsetti. Bende istediği zaman basketbol kombinemi verebileceğimi söyledim. Bir nevi gene kıyamadım kulübüme. Dava olayı ilk bana söylendiği günden beri tepkim belliydi. Ben asla böyle birşey yapamazdım. Çünkü ben bu işte yola koyulurken +1 kulübe katkı için çıktım yola burada sizlerin yazdığınız gibi etkisi olacağını sanmıyorum. Yani bu dava ile akıllanmazlar. Birileri için senin benim 175 YTL çerez parası ve eminimki 3kuruşun hesabını yapan parayı GS sevgisinden üstün gören tipler olarak adlandırılırız ...

Volkan ne güzel yazmış. FB-GS maçı sonrası polis Lacivert tribüne birden yüklendi herzaman ASY deki hadise belkide ilk defa Saraçoğlunda görüldü. Birden geri çekildi polis anlamsızca ? Sonra Lacivert tribünün açıklaması geldi ve ardından resmi site ... Şimdi biz 7 sayfadır yazıyoruz ? Geçtim resmi siteyi ? Ne geldi bize ? Buradaki yazılar bir çok yere gidiyor ? AliSamiYen.net'e yazıyoruz Özhan Canaydın'dan dönüyor buraya yazıyoruz Selçuk İren'den dönüyor. Sonuç ?

yok yok beklemeyin sonuç falan çıkmaz bu işten ... Ne yazıkki elden gelen birşey yok ...

Adamlar Lacivert tribün olarak bir derneğin mensupları ve adamların elinde maddi + kongre gücü var ... Bizde ne var ? 30 tane 175 YTL lik kombine gücü ? birde GSBasket.org ...
 
Mehmet Bey, geri adım atıldığı fikri oluşmasının dayanağı; önce yapılan yanlışlara tepki gösteriliyor, maçlara gelmeyeceğim deniyor ama sonrasında ortak bir tepki verilsin dendiğinde "ben böyle bir şey yapamam" deniyor.

Daha önce de belirttiğim gibi ihtarnamenin yasal bir değeri yok belge geçer aracılığı ile gönderilmesi halinde. Zaten metnin amacı taraftarın yaşadığı sorunları dile getirip yönetime aba altından sopa göstermek. Amacı dava açmak olan kişi zaten ihtarname çekmeden direk davayı açar, ihtarnameyle vs uğraşmaz.

Yazınızın bir bölümünde "Biz bu aşamada şubeyi sahiplendik" demişiniz. Yönetimin vurdumduymaz tavrı devam ettiği için taraftar salondan uzaklaşır ve biz buna seyirci kalırsak bunun adı şubeyi sahiplenmek mi olur? Evet kombine bedeli yöneticiler için çerez parası. Peki Başbakan Erdoğan için 3 kuruş çok mu değerliydi de aleyhine hükmedilen tazminata karşı büyük tepki gösterdi. Verilen tepki sonucu yönetimin beni ne ile itham edeceği umrumda değil. Çünkü zamanında müşteri, çapulcu... yakıştırmasını yapmış bir yönetimden her şeyi beklerim.

Sanırım farklı düşündüğümüz nokta; siz tepki verilmesini kulübe karşı yapılan bir davranış olarak görüyorsunuz bense yönetime karşı yapılan bir davranış olarak görüyorum.
 
Geri adım biraz yanlış bir ifade olmuş, şuan vaktim olmadığı için yazamıyorum ama en kısa sürde ayrıntılı bir cevap yazacağım.
 
Daha ne yapabilirim???
T blok kombine sahibiyim ve haftalardır yerime oturamıyorum buna karşılık görüşmediğim kimse kalmadı federasyon yetkilisi ile görüştüm, yöneticilerimiz ve idarecilerimizle görüştüm, Polis şefleri ile görüştüm ve elde ettiğim şey koskoca bir sıfır oldu hatta arıza çıkaran biri olarak mimlendim uyarıldım!!!

Dahada ilginci 30-40 kişi dışında hoşnutsuz olan kimsede yok gibi casa maçında 1000 kişi var vede bizi görüyorlar ama herkes sus pus, 3-5 kişi dışında kimse bu işi umursamıyorsa artık sinirlerimi yıpratmak istemiyorum ama her şeyin bir zamanı var bu sezon biter yeni sezon başlarken kombineler çıkar demeçler başlar o zaman sadece dünyadan bi haber 3-5 kişi inanır o demeçlere bizde gsbasket.org olarak gerekli açıklamayı yaparız neden kombine satılmıyor diye!!!

Galatasaray sevgim kendi adıma klübü mahkemeye vermeye engel oluyor hatta bu konuyuda çok fazla yazmak istemiyorum ama eğerki buradan bu karar çıkarsa ve bu gelecek için iyi olacaksa bende varım.

Efes maçında 9200 bilet satıldı İpekçi tıklım tıklım doldu, peki bunu kim başardı???? yöneticilerimizmi???

LÜTFEN ARTIK TARAFTARA GEREKEN DEĞERİ VERİN!!!

önemli not:Seneye yine kombinemi alacağım, seneye yine bütün gücümle herkesi alması için teşvik edeceğim çünkü Galatasaray'ı kendi kaderine bırakmayacak kadar çok seviyorum!
 

Üst