Aslantepe'ye Basketbol Salonu Projesi

Re: Salon Konusu

Yahu 12 milyon dolar harcayıp salon yapacağımıza 2 sene içinde Abdi İpekçi'nin haklarını alsak ya. Madem ki yapılmıyor büyük salon ve ne de olsa ileride EL yaparsak İpekçi'De oynayacağız, hiç yapmayalım daha iyi. İpekçi bizim olsun.

Abdi İpekçiyi tamamıyla satın almanın maliyeti ne kadardır?
Uğraşmaya değmez 6 bin için.10 bin olursa tabiki olsun.Federasyondan İpekçiyi almakta kolay olacaktır.Çünkü diğer takımlar için Sinan Erdem önerisi yapılabilir.

Normalde altı bin fena rakam değil, ama şu EL kriterlerinden haberleri yok galiba, ki olmaması da şaşırtıcı değil. Bizim siteden yönetime yakın olan isimler var, en olmadı yönetime ulaşabilecek birilerine ulaşalım da bu iş böyleyken böyledir diye kendilerini haberdar edelim.

Tesis hamleleri yapacağız diyor Başkanımız ama hamleleri yapan GSYİAD olacak gibi. Eğer tesis hamleleri yapacaksak GSYİAD' ın 12 milyonluk katkısını da alırsın ve sen de üstüne ekleyip Ankara Arena' nın bir benzerini kullanım hakkını almaya çalıştığın 25 dönüm araziye yaparsın. Bu arazide Seyrantepe' ye oldukça yakın yerde üstelik.

Hep aynı örneği veriyorum. Ankara Arena 22 milyon ? ya bitirildi. Ne eksik ne fazla. 10,334 koltuk kapasiteli. Locası da var, antreman salonu da. Madem 12 milyonu bulduk, yok mu isim sponsoru olabilecek bir firma yeni salona? Bulursun firmaları ve dersin ki "bak kardeşim biz 12 milyonluk bir finans bulduk. Ayrıca 5-10 milyon da üstüne kulüp olarak koyduk. Geri kalanını sen karşıla arenanın ismi 10 sene ve hatta 20 sene boyunca THY Arena olsun veya Pegasus Arena olsun yahut ABC arena olsun." Böylece adam gibi bir arenamız olurdu. Ha bunun üzerine koyduğun her para da arenanın kalitesini belirlerdi. Örneğin locaların isim hakkını stadta olduğu gibi Denizbank' a satabilirsin ya da Salon tribünlerinin isim hakkını da satabilirsin. Ne bileyim otoparkını şimdiden kiralayabilir, locaları 5 senelik satabilirsin. Yani milyon tane şey var gelir getirebilmek ve arena finansmanını sağlayabilmek için.

Bana kalsa Ülker' in Fener' e yaptığı arenanın kalitesinde bir arena için çalışma yapar ve işi bitirirdim. Sen 12 binlik arena yaptırıyorum, gelin isim sponsoru olun dedin de firma mı çıkmadı sanki?

Bir yandan çok güzel sponsorluk anlaşmaları yapıp bir yandan 6000 kapasiteli salon yapmanın mantığı nedir? BJK' a Akatlar ne sağladı şimdiye kadar? Şu Fenerin salonu bittiğinde hep beraber göreceğiz Fener' e ne büyük katkı yaptığını o salonun.

Euroleague maçlarını Abdi İpekçide oynayamaz mıyız bu salon olduktan sonra? Eğer bu mümkünse 6 bin kişilik salon fena değil bence

Şaka gibi yahu. Sanki her sene bir salon yapabiliyormuşuz gibi 6 bin kişilik salondan bahsediyorlar.

Ayrıca madem bir salonu almayı planlıyorsunuz ulaşım ve kapasite açısından en uygun salon Sinan Erdemdir şu an Galatasaray için.

Ülkerin fenere sponsor olduğu gibi Telekom da bize bir salon-alışveriş merkezi yapsa iyi olur aslında. Fenerin salonundan çok spor kompleksi diye yutturdukları alışveriş merkezi önemli. Yoksa Abdi İpekçi'yi yıllarca kullansan artık orası senin salonun diye kanıksanabilir.

Semih Ural' Alıntı:
Şaka gibi yahu. Sanki her sene bir salon yapabiliyormuşuz gibi 6 bin kişilik salondan bahsediyorlar.

Ayrıca madem bir salonu almayı planlıyorsunuz ulaşım ve kapasite açısından en uygun salon Sinan Erdemdir şu an Galatasaray için.
Bir maç esnasında İhsan Bayülken, Sinan Erdem salonu şampiyonadan sonra basketbolun hizmetinde olmayacak gibi görünüyor demişti. Nedendir bilemiyorum.

Semih Ural' Alıntı:
Kesinlikle katılıyorum. Hem metro hem de metrobüs ayağına kadar gidiyor. Ama yönetimimiz her zaman ki gibi küçük düşünüp altı bin kişilik salon yapacak. Daha dün Adnan Polat Kadıköy ve Ali Sami Yen arasında ki gelir farkından yakınırken böyle bir projeye onay vermesi bence saçma.

Ben Sinan Erdem spor salonunu görmedim. Resimlerden ve konumundan analdığım kadarı ile kuşkusuz daha iyi olacaktır. İnsanalrın rahat gelebilmesi kuşkusuz daha iyidir. Maçlarımızı %95 İpekçide oynayacağımız söylenmişti ama belkide burada oynanabilir. Her halukarda gene de en iyisi Aslantepe civarı yapıalacak bir salondur. O bölgeyi spor cennetine çevirebilir insanlar. Üstelik maçların olmadığı günlerde bile insanların oraya takılması sağlanabilir. Bu da o bölgede kiralayacağımız dükkanların daha büyük paralara satılması anlamına gelir. Her açıdan klüp için karlı anlaşma olur ama tabiiki arkadan dönen dolapları bilemiyoruz

Bu konuda net planlar yapılmadan harekete geçmek lazım. Öyle ya da böyle yönetime sesimizi duyurmalıyız.

- 6 bin kişilik salon yapılacağına hiç yapılmasın, yukarıda söylenildiği gibi Abdi İpekçi ya da Sinan Erdem'in hakları alınsın.

- Metin Abi arazi Aslantepe'ye yakın dedin, tam olarak nerede acaba? Maç günleri ulaşım çok rahat olduğu sürece sorun yok.

- Koskoca bir salon yaptırıyoruz, belki 50 yıl belki 100 yıl kullanacağımız. 12 milyon euro sunu GSYİAD karşılarken üstüne 5-10 milyon euro da kulüp koyamıyorsa yazık. Ayrıca denildiği gibi THY bu tip işlere çok hevesli. Aynı şekilde stadımızda Pegasus Tribünü olacak iken neden salonumuzun adı da olmasın?

Gazanfer Tosun' Alıntı:
Bu konuda net planlar yapılmadan harekete geçmek lazım. Öyle ya da böyle yönetime sesimizi duyurmalıyız.

- 6 bin kişilik salon yapılacağına hiç yapılmasın, yukarıda söylenildiği gibi Abdi İpekçi ya da Sinan Erdem'in hakları alınsın.

- Metin Abi arazi Aslantepe'ye yakın dedin, tam olarak nerede acaba? Maç günleri ulaşım çok rahat olduğu sürece sorun yok.

- Koskoca bir salon yaptırıyoruz, belki 50 yıl belki 100 yıl kullanacağımız. 12 milyon euro sunu GSYİAD karşılarken üstüne 5-10 milyon euro da kulüp koyamıyorsa yazık. Ayrıca denildiği gibi THY bu tip işlere çok hevesli. Aynı şekilde stadımızda Pegasus Tribünü olacak iken neden salonumuzun adı da olmasın?

Stadın karşısında kalıyor arazi. Ulaşım rahat. En azından metro çıkışlarından biri bu araziye rahatlıkla yapılabilir. O olana kadar stadtan otobüs kaldırılır en azından. Yani o konuda problem olmaz.

Salona ne gerek var yahu.

Ahmet Cömert'in yeri müthişti, başka eller resmen bizim için biçilmiş kaftan gibi, Sinan Erdem'i yapmışlar.

Metrobüsün dibinde, metronun dibinde, Ataköy gibi eski Bakırköy sınırlarında ki büyük potansiyelden yararlanabilecek bir konum.

Aslantepe'ye yapılacak bir salon futbol günlerinde maç konulmaması harici büyük kumardır, hatta kumardan öte açık bir tehdittir.

Sizin, benim gibi insanlar değil Aslantepe'ye, Tuzla'ya yapılsa yine gidecek o salona, ama birkaç yüz kişi ile bir şeyler döndüremeyiz.

Geçen seneden aldığımız ivme ile ya Sinan Erdem ya da Abdi İpekçi'de yolumuza devam etmeliyiz.

Akla, izana uygun olan yol bu sene için Abdi İpekçi bana kalırsa.

Oğuzhan salona gerek var. Mutlaka.

GSBasket.org kullanıcısının imza kısmında bile "Aslantepe'ye Salon" yazıyor :)

Ülker'in Fb Ülker için yaptırdığı 12 bin kişilik arena onlara çok şey katacak. Başkanımız stad en büyük farktı diyordu, basketbolda da aynı şekilde salon farkı olacak.

Merkezilik söylemlerine kesinlikle katılmıyorum, Avrupa Yakası'ndaki herkesin tamamlanan metroyla birlikte max 60 dakikada ulaşabileceği bir yer Aslantepe.

Futbol maçı günler hariç dolmaz diyorsun ama zaten futbol-basketbol aynı günler olur, bunu ayarlamak zor birşey değil. Olmasa bile insanlar her hafta gittiği Aslantepe'ye, canı sıkılınca şu basket maçına da gideyim dediği çok olacaktır.

Aslantepe'ye salon gerektiği bir kere kesin ama olmuşken en iyisi olsun, 3-4 sene sonra niye bu salon 10 bin kişilik değil diye yakınmayalım.

Ben bu konuşmaları bir kere daha yaptığımızı hatırlıyorum sanki :)

Pardon ama aslantepeye yapılan salonun nesi kumar? Mecidiyeköyle aşağı yukarı aynı mesafede metro kullanmak bu kadar mı zor? Taksime heryerden otobüs var zaten nerdeyse ordan da seyrantepeye gitmek 15 dk

Dün başkan salonu GSYİAD yapıcak 12 milyon vericek dedi ama yok öyle bir durum.GSYİAD projeyi kulübe sundu, araziyi buldu etti sponsorluk da yapabilirler ama 12 milyon gibi bir rakam yok ortada, salonu GSYİAD yapmayacak.

Doruk Ünlü' Alıntı:
Dün başkan salonu GSYİAD yapıcak 12 milyon vericek dedi ama yok öyle bir durum.GSYİAD projeyi kulübe sundu, araziyi buldu etti sponsorluk da yapabilirler ama 12 milyon gibi bir rakam yok ortada, salonu GSYİAD yapmayacak.
Başkan yalan mı söledi sizce yada ne yapmaya çalıştı?

Berkan Çatal' Alıntı:
[quote="Doruk Ünlü":2wxs0poh]Dün başkan salonu GSYİAD yapıcak 12 milyon vericek dedi ama yok öyle bir durum.GSYİAD projeyi kulübe sundu, araziyi buldu etti sponsorluk da yapabilirler ama 12 milyon gibi bir rakam yok ortada, salonu GSYİAD yapmayacak.
Başkan yalan mı söledi sizce yada ne yapmaya çalıştı?[/quote:2wxs0poh]

Yalan söylemedi tabi ki.Projeyi büyük oranda GSYİAD'ın üstlendiği doğru ama başkan ya rakamı abartmıştır ki sanmıyorum çünkü o rakamların alakası yok ya da ihaleyi GSYİAD'a yıkmaya çalıştı.

Doruk, Ankara'da yapılan Ankara Arena'nın maliyeti 20 milyon euro civarında.

Rakamlar yanlış değil anlayacağın, nerden edindin bu bilgiyi bilmiyorum da..