Aslantepe'ye Basketbol Salonu Projesi

Re: Salon Konusu

Böyle büyük bir Galatasaraylının adını taşıyan son teknolojiyle donatılmış, Bakırköy çevresinde bir salon yerine abdi ipekçide oynamak bence çok büyük hata.

Pınar Filiz' Alıntı:
[quote="Soner Aydın":28wlo2g8]Fener bile Sinan Erdem'de oynarken, yıllarca Ataköy de Ahmet Cömertte oynamış biz niçin Sinan Erdem'de oynamayız da Abdi İpekçi gibi ulaşımı zor bir yerde oynamak isteriz. Seyici profili açısından da Ataköy, Bakırköy civarında fazla potansiyelimizin oluşu da çabası. Geçen seneye kadar Abdi İpekçi'de maç oynamayan takım ne oldu da şimdi burda maçları oynuyor, hele ki senelerce oynadığı muhitte avrupa standartlarında salon yapılmışken anlamak mümkün değil.

fenerbahçe orada oynasa ne olacak ki.3-5 maç hariç salon gene bomboş olacak.[/quote:28wlo2g8]
Fener bile dedim çünkü senelerdir Abdi ipekçide oynayan bir takımken hemen Sinan Erdem e çöküverdi. Biz ise senelerdir ataköyde (ahmet cömertte) oynarken tam büyük salon yapıldı abdi ipekçiye geçtik. Salon iki türlü de boş kalabilir önemli olan taraftarına daha cazip gelebilcek bir salonda oynamak, fener hemen fırsatını bulunca (efesle beraber) resmen kaçtı. Eurolig oynayabilecekleri istanbulda başka salon olmadığından zorunlu olarak fener ve efes abdi ipekçide oynuyorlardı. Şimdi Sinan Erdem var ve vakit kaybetmeden oraya geçtiler. Biz ise istenmeyen abdi ipekçiye...

Yani bu bir nevi futbolda "Sükrü Saracoglu" adli stadyumda Galatasaray'in futbol oynamasi gibi bir durum mu oluyor, Fener'in Sinan Erdem'de oynamasi :)

Ben hala soruma yanıt alamadım. Benim bildiğim Dünya şampiyonası sonrası 2011 için hazırlanmaya başlanacaktı Sinan Erdem. Çok amaçlı spor salonu olarak. Bundan ne ara vazgeçildi de FB ve EFes'e verildi orası

abi zaten kendi salonumuz değil bişe değil bu sezon abdi ipekçide oynarız bidahaki sezon sinan erdemde veya kendi salonumuzda... önemli olan şu yeni salonun kapasitesi 6.000 değil 10.000+ olmalı...

Su yeni salonun kapasitesi meselesini anlayamiyorum. Yapmisken adam akilli bir salon yap, en azindan 20-30 sene kullan. 6,000 kisilik yapinca ne gececek elimize? Bizim asil amacimiz Avrupa olmayacak mi 2-3 sene icinde? Neye yarar ozaman 6,000 kisilik salon, Euroleague icin kullanamadiktan sonra?

Salih Coskun' Alıntı:
Su yeni salonun kapasitesi meselesini anlayamiyorum. Yapmisken adam akilli bir salon yap, en azindan 20-30 sene kullan. 6,000 kisilik yapinca ne gececek elimize? Bizim asil amacimiz Avrupa olmayacak mi 2-3 sene icinde? Neye yarar ozaman 6,000 kisilik salon, Euroleague icin kullanamadiktan sonra?
Euroleague için 10.000 kişilik salon gerekliliği konusunda kaynak gösterebilecek bir arkadaş var mı? FIBA sitesindeki Regulations for European Club Competitions diye bir dökümanda 2000 kişilik salon gerekliliğinden bahsediyor ama Euroleague için ayrı bir hüküm ya da dökümana rastlamadım.

Euroleague'in kuralları FIBA tarafından belirlenmiyor, EL sitesinden araştırabilirsiniz.

Banvitin salonu bildiğim kadarıyla avrupa kupası maçları için tadilata alınmış orası bitene kadar Abdi ipekçide oynucaklarmış yanlış hatırlamıyorsam haberlerde cıktıydı hatta tavana asılı olan potalar standart potalarla değişecekmiş ...
Aslında Sinan erdem bize daha uygun salondu ama en azından f.ülker ve efesin Sinan erdeme taşıncak olamasıda bir nebze iyi oldu Abdi ipekçideki yoğunluk azalmış oldu ve salon tamamen bize kaldı f.ülker ve efes için Abdi ipekçi şimdi tam anlamıyla deplasman oldu gönlüm Sİnan erdemde biz oynayalım efes ve f.ülker Abdi ipekçide kalmasından yanaydı ama salonların ayrılmasıda güzel bişey oldu ...

Elin oğlu en güzel yerde en güzel araziyi su parasını alıp salon adı altında ticari merkez kuruyor,bizim becerikli başkanımız ve yönetimiz 6 bin kişilik salon yapmak için araziyi kiralayamıyor...Al sana bir tez konusu daha...

O salonu Fenerbahçe'ye Ülker yapıyor kağıt üstünde, yönetime karşı gösterdiğiniz bu hassasiyetleri Ülker markasınada gösterirsiniz inşallah.

Olayın ayrıntılarını iyice öğrenmek lazım, stadın açılır kapanır kısmı için de bu tarz yorumlar yaptık burada hep beraber fakat gördük ki kulüp için olumlu, faydalı bir şey yapılmış.

Ehven-i şerdir belki. Metin bu konuda bilgisi varsa bilgilendirir belki. Sonuçta 6 bin kişilik salon kurulacaksa kurulmamazı daha iyi. Bu arada GSGM'yi bağlayan durum neymiş acaba? Araziyi kiralayıp GSGM'ye mi yaptırmayı düşünüyordu klüp? Sonuçta devlet araziyi spor tesisi yapılması şartı ile veriyordu sanırım. Arazinin verilmesinimi engellemişler yoksa?

Olayın ayrıntılarını en az sizin kadar biliyorum Şamil bey,bu da bir yönetim başarısızlığıdır...Benim yönetimim o adamlarla bu şartlarda sözleşme uzatıyorsa ben ne yapabilirim...Açıkca desteğinin kime olduğunu belli ediyor bir kurum,ve bizi yöneten kişiler buna tepki koyamayacak kadar aciz kalıyor,ne efendim suç benimmi yani...Örnek iki konudada sıkıntı aynıdır,nedir bu sıkıntı yönetimin dik bir duruş sergileyememesi,mademki yönetimi savunacaksınız,daha sağlam şeyler bulmalısınız...

Stadın kapak meselesinde ise faydalı birşey yapılıp yapılmadığı kişiye göre değişir,size göre faydalı bana göre yine dik duruş sıkıntısı...

Olayın ayrıntılarını benim kadar biliyosanız sıkıntı var demektir çünkü benim durumdan az önce haberim oldu hiç bir şey bilmiyorum.

Bi bekleyin neymiş ne değilmiş öğrenelim sonra yapalım gereken eleştiriyi. Arda sakatlanır yönetime, salon olmaz yönetime, stada tel örgü koyar toki şartname de var diye mecburen gene yönetime. Hani bazı eleştirileri bilerek mantık çerçevesinde yapmak gerekir kanımca. Sonra bu gün sövdüklerimizden özür dilemek zorunda kalmayalım.

O salon için izin alınsada eleştirilerim devam edecektir...Rakibin ticaret merkezi kursun 300-400 milyon dolarlık rant sağlasın,sen 6000 kişilik salon yaptım diye sevin,oldumu,olmadı değilmi...

Yani bu izin alınsada yaptığım eleştiride hiçbir sıkıntı olmayacaktır,özür dileme mevzusunu hiç gündeme getirmeyelim zaten,yaptıkları becerisizlikleri yazmaya zaman yetmez...

Bu arada bilgili olma mevzusunu Ülkerin projesiyle ilgili olarak anlamışım,siz bu izin almama konusuna değinmişsiniz sanırım,orda bir yanlış anlaşılma olmuş yani...

Sıkıntı yok terbiye sınırlarını aşmadan yapılan her türlü eleştiriye izin var bu forumda. Ama ben de her zaman yersiz, havadan nem kapılarak yapılan eleştirileri eleştireceğim.

Sonuçta yıllar sonra bu şube de hem kadınlarda hem erkeklerde bu kadar güzel adımlar atılmışsa taraftar bu denli heyecena kapılmışsa bunu yapanda başka insanlar değil aynı insanlar.