Re: Salon Konusu
Doğru hatırlıyorsun Gazanfer.
Hep Ataşehir'de yapılan salonu örnek gösteriliyor. Adamlar kendi ayaklarının dibine yapıyor salonlarını daha çok taraftar çekebilmek için.
Kumar derken ne demek istediğim anlaşılmıştır sanıyordum. Doğru, ulaşım her yerden mümkün ama sen elindeki kitleyi yakın bir yere daha atıl getirme şansına sahip olursun, her fazlalaşan kilometre'de senin gelecek taraftarın da azalır, kabul edersiniz herhalde.
Bizim eski Bakırköy sınırları içerisinde kullanılacak tesislere ihtiyacımız var, voleybolda da basketbolda da.
Modernlikse modernlik, Sinan Erdem'den modernini mi yapacağımız düşünülüyor? Fazla iyimser, hatta iyimserlik bile denmez, mantık dışı kalır bu söylem.
Hayır, sorun bir yere ulaşabilmekse, şehir içi ulaşım ağının hiç olmadığı bir ülke bilmiyorum ben az gelişmişlerde bile. Büyük marifet mi yani ulaşım aracı ile gidilebildiğini söylemek.
Hayır, Abdi İpekçi de gayet makul bir çözümken neden illa ki Aslantepe'de bir salon diretmesi?
Elin oğlu, bütün sportif tesislerini, taraftarının yoğun olduğu yere çekmeye çalışırken, nereden geliyor bizdeki bu bitmez tükenmez arzular anlamak kendi adıma çok güç.
Tabii "O çevrede Galatasaraylı yok mu" gibi haklı bir soru da gelebilir. Tabii ki vardır, ulaşmaya yakın olan da bir çok kişi vardır. Ama bir tartıya koymak gerekir her şeyi.
Senin taraftarının, özellikle genç nesilin sürekli koşturmaya çalıştığı bir muhitte, her türlü raylı ulaşımın mümkün olduğu bir salon mu daha ağır basar, yoksa nereden kimin geleceği belli olmayan, metro'nun bile daha ne olacağı belli olmayan bir salon mu? Bana ilk şık daha cazip geliyor, sizi bilemeyeceğim.
Metro kısmına da tünel olmasına rağmen bilerek değindim. Zamanında Olimpiyat içinde ne ulaşım türleri, ne yollar vaad ediliyordu, göya bitirilmişti...