Aslantepe'ye Basketbol Salonu Projesi

Re: Salon Konusu

Gazanfer Tosun' Alıntı:
Doruk, Ankara'da yapılan Ankara Arena'nın maliyeti 20 milyon euro civarında.

Rakamlar yanlış değil anlayacağın, nerden edindin bu bilgiyi bilmiyorum da..

Salon o fiyata mal olmaz demiyorum Gazanfer abi, GSYİAD öyle bir rakam vermiyecek diyorum.

Doğru hatırlıyorsun Gazanfer. :)

Hep Ataşehir'de yapılan salonu örnek gösteriliyor. Adamlar kendi ayaklarının dibine yapıyor salonlarını daha çok taraftar çekebilmek için.

Kumar derken ne demek istediğim anlaşılmıştır sanıyordum. Doğru, ulaşım her yerden mümkün ama sen elindeki kitleyi yakın bir yere daha atıl getirme şansına sahip olursun, her fazlalaşan kilometre'de senin gelecek taraftarın da azalır, kabul edersiniz herhalde.

Bizim eski Bakırköy sınırları içerisinde kullanılacak tesislere ihtiyacımız var, voleybolda da basketbolda da.

Modernlikse modernlik, Sinan Erdem'den modernini mi yapacağımız düşünülüyor? Fazla iyimser, hatta iyimserlik bile denmez, mantık dışı kalır bu söylem.

Hayır, sorun bir yere ulaşabilmekse, şehir içi ulaşım ağının hiç olmadığı bir ülke bilmiyorum ben az gelişmişlerde bile. Büyük marifet mi yani ulaşım aracı ile gidilebildiğini söylemek.

Hayır, Abdi İpekçi de gayet makul bir çözümken neden illa ki Aslantepe'de bir salon diretmesi?

Elin oğlu, bütün sportif tesislerini, taraftarının yoğun olduğu yere çekmeye çalışırken, nereden geliyor bizdeki bu bitmez tükenmez arzular anlamak kendi adıma çok güç.

Tabii "O çevrede Galatasaraylı yok mu" gibi haklı bir soru da gelebilir. Tabii ki vardır, ulaşmaya yakın olan da bir çok kişi vardır. Ama bir tartıya koymak gerekir her şeyi.

Senin taraftarının, özellikle genç nesilin sürekli koşturmaya çalıştığı bir muhitte, her türlü raylı ulaşımın mümkün olduğu bir salon mu daha ağır basar, yoksa nereden kimin geleceği belli olmayan, metro'nun bile daha ne olacağı belli olmayan bir salon mu? Bana ilk şık daha cazip geliyor, sizi bilemeyeceğim.

Metro kısmına da tünel olmasına rağmen bilerek değindim. Zamanında Olimpiyat içinde ne ulaşım türleri, ne yollar vaad ediliyordu, göya bitirilmişti...

Oğuzhan bu konuda çok yanlış düşünüyorsun bana göre.

Bakırköy'de hep Galatasaraylı nüfusunun faydalı olduğu söylenir ama nedense ben inanmıyorum buna. Geçen sene ligin en fazla taraftara oynayan takımı bizdik ama yine de Abdi İpekçi olmasına rağmen istediğimiz rakamlara ulaşamadık hiçbir şekilde.

Öncelikle ben bu sene ayağımın dibindeki Ayhan Şahenk yerine 1.5 saatte ulaştığım Abdi İpekçi'yi istedim. Bunu neden söyledim, mesela Sinan Erdem de bana çok uzak kalıyor. Mecidiyeköy civarları her şekilde daha fazla taraftar çeker bana göre ama bu kişiden kişiye değişir tabi.

Salonun istenilmesindeki en büyük faktör aynı güne konulacak 3-4 maçla birlikte tüm branşlarda kapalı gişe oynamamız. Bunu ayarlamak Galatasaray gibi bir kulüp için hiç zor değil ki geçen sene zaman zaman basketbol maçlarının günleriyle oynandı bu yüzden.

Şöyle düşünelim:

13.00- 14.30 -> Engelsiz Aslanlar
15.00- 16.30 -> Voleybol
17.00- 18.45 -> Kadın Basketbol
19.00 - 20.45 -> Erkek Basketbol
21.00 - 22.45 -> Futbol

Düşünmesi bile güzel değil mi? Şu yukarıda saydığım 4 amatör branş maçının 2'si bile futbol maçının olduğu güne koyulsa yeter zaten ki 3'ü çok rahat ayarlanır.

Biz çok tembel insanlarız genel olarak. İnsanlar 2-3 ayrı salona, ayrı günde gitmek yerine, 1 gününü tamamen Galatasaray'a ayırmayı tercih eder kesinlikle.

Üstüste 2-3 maç 10 bin kişiye oynayan bir basketbol takımı düşünün. Maça gelen taraftarlar hafta sonu gelsin basketbol-futbol yapalım yerine istediği zaman ayağının alışık olduğu Aslantepe'ye gidebilir.

Bu arada o bölgede olduğum için rahatlıkla söyleyebilirim, metronun %90'u tamamlandı.

1-2 ay içinde Taksim'den metroya binen bir kişi 15-20 dakikada rahatlıkla Aslantepe'ye ulaşabilecek .

Bence salonun Aslantepe civarında olması iyidir hoştur ama büyük paralar harcamöaya gerek yok. Eğer klübün kasasından para çıkacaksa bu salonu yapmak gereksiz. Abdi İpekçi'de yerleşik bi düzenimiz yavaş yavaş oluyor. Bence bu bir kaç seneyi aha İpekçi'de oynayalım. Sonra ver elini yeni salon.

Deniz Baskın' Alıntı:
Bence bu bir kaç seneyi daha İpekçi'de oynayalım. Sonra ver elini yeni salon.

Bu kafayla sittin sene salonumuz olmaz.

Geç bile kalındı, ezeli rakibimiz 12 bin kişilik kendi salonlarına geçiyor, biz daha gerek yok diyoruz.

Ben Fenerin salonunun çok büyük bir hızla bitmesini istiyorum bu saatten sonra. Neden mi? Aslında o salonun yapılmasını hiç istemiyordum. Bildiğiniz peşkeş çünkü.

Ama şu var. Biz salon yapmaya karar verince bir takım kişiler bize 6000 yeter dediler.

Şimdi istiyorum ki Fener o salonu bitirsin ve biz de bir gün o salonda Fenere rakip olalım. O zaman göreceğim ben taraftarımızı. Bugün 6000 de yeter diyenler onların arenasına çıkınca bakalım yönetime nasıl sövecekler(bu arada yanlış anlama olmasın, yönetime sövülsün demiyorum hiç bir şekilde- lafın gelişi)...

Liste güncellendi.
1. KK Partizan | Belgrade Arena | 22.680 |
2. (Cologne) | Lanxess Arena | 19.403 |
3. KAE Panathinaikos AO | Olympic Indoor Hall | 19.250 |
4. (London) | The O2 arena | 18.689 |
5. (Manchester) | MEN Arena | 17.839 |
6. (Prague) | o2 Arena / Sazka Arena | 17.360 |
7. (Bern) | PostFinance Arena | 17.131 |
8. (Barcelona) | Palau Sant Jordi | 17.000 |
9. KK Cibona | Arena Zagreb | 16.500 |
10. (Bucharest) | Bucharest Arena | 16.000 | Proposed
11. (Paris) | Palais omnisport | 15.524 |
12. (Istanbul) | Sinan Erdem Dome | 15.500 |
13. (Kraków) | Kraków Arena | 15.328 | Proposed
14. Real Madrid CF | Palacio Vistalegre | 15.000 | (New 16.000 proposed)
15. (Madrid) | Palacio de Deportes | 15.000 |
16. (Bordeaux) | New Arena | 15.000 | Proposed
17. (Paris ) | New Arena | 15.000 | Proposed
18. (Minsk) | Minsk Arena | 15.000 |
19. Virtus Bologna | Park of the stars | 15.000 | Proposed
20. ALBA Berlin | O2 World | 14.800 |
21. BC ?algiris | Kaunas Arena | 14.502 | u/c
22. KAE Panionios GSS | Helliniko Arena | 14.500 |
23. KAE AEK | Helliniko Arena | 14.500 |
24. ASVEL | New Arena | 14.400 | Proposed
25. PBC CSKA Moskva | Megasport Arena | 14.126 |
26. (Mannheim) | SAP Arena | 13.600 |
27. (Düsseldorf) | ISS Dome | 13.400 |
28. (Hamburg) | Color Line Arena | 12.822 |
29. Club Joventut Badalona | Pavelló Olímpic | 12.500 |
30. Fenerbahçe SK | Ülker Arena | 12.500 | u/c
31. KK Union Olimpija | Sto?ice Arena | 12.480 |
32. (Sofia) | New Arena | 12.395 | u/c
33. (?ód?) | Atlas Arena | 12.109 |
34. Maccabi Tel Aviv BC | Nokia Arena | 11.700 |
35. Asseco Prokom | Ergo Arena | 11.409 | u/c
36. KAE Olympiacos SFP | Erinis Kai Filias Arean | 11.390 | (New 12.000 proposed)
37. Olimpia Milano | Mediolanum Forum | 11.200 |
38. KK Split | Spaladium Arena | 10.931 |
39. (Hannover) | Tui Arena | 10.767 |
40. Basket Zaragoza | Pabellón Príncipe Felipe | 10.744 |
41. Efes Pilsen SK | Abdi Ipekçi Arena | 10.553 |
42. P Virtus Roma | PalaLottomatica | 10.500 |
43. CB Málaga | Jose M.M Carpena Arena | 10.500 | (-> 17.000)
44. CB Bilbao | Bizkaia Arena | 10.400 |
45. Türk Telekom SK | Ankara Arena | 10.339 |
46. (Kiel) | Sparkassen-Arena | 10.250 |
47. CB Estudiantes | Madrid Arena | 10.248 |
48. (Bologna) | Palamalaguti | 10.200 |
49. (Constanta) | Constanta Arena | 10.000 | proposed
50. (Oberhausen) | König-Pilsener-Arena | 10.000 |
51. Saski Baskonia | Fernando Buesa Arena | 9.717 | (-> 15.000)
52. FC Barcelona | Blaugrana | 8.250 | (New 12.000 proposed)

Gazanfer Tosun' Alıntı:
[quote="Deniz Baskın":2xw3yw1e]Bence bu bir kaç seneyi daha İpekçi'de oynayalım. Sonra ver elini yeni salon.

Bu kafayla sittin sene salonumuz olmaz.

Geç bile kalındı, ezeli rakibimiz 12 bin kişilik kendi salonlarına geçiyor, biz daha gerek yok diyoruz.[/quote:2xw3yw1e]

Abdi İpekçi ile yeni salon arasında ne fark olacak abi?

Metin Kuruçay' Alıntı:
Bu yönetimle hiç bir şey olmaz. Artık koltuklarını bırakıp gitmelerini istiyorum.
Bu proje zaten rafın çok arkalarında şuanda başkan vitrin yapmak için saydı Nontvspor'da bunu.Boşuna ümitlenmeyelim kısa vadede en azından.

Türkiyedeki salonlar

1. Sinan Erdem Dome | Istanbul | 15.500
2. Ülker Arena | Istanbul | 11.457
3. Abdi Ipekçi Arena | Istanbul | 10.550
4. Ankara Arena | Ankara | 10.339
5. Halkapinar Spor Salonu | Izmir | 9.242
6. Başkent Voleybol Salonu | Ankara | 7.632
7. Pelitli Spor Salonu | Trabzon | 7.500
8. Kadir Has Arena | Kayseri | 7.400
9. Burhan Felek Salonu | Istanbul | 7.000
10. 2012 IAAF | Istanbul | 7.000
11. Yeni GS Salonu | Istanbul | 6.500
12. Karataş Spor Salonu | Gaziantep | 6.400
13. ASKI Spor Salonu | Ankara | 5.700
14. Karşıyaka Spor Salonu | Izmir | 5.000

Fenerin bayanları için de İpekçi deniliyordu ama Caferağa'da karar kılmışlar.

Salon seçimleri ilginç oldu bu sefer.

Efes playofflarda mecburen Ayhan Şahenk yapacaktır.

Fener bile Sinan Erdem'de oynarken, yıllarca Ataköy de Ahmet Cömertte oynamış biz niçin Sinan Erdem'de oynamayız da Abdi İpekçi gibi ulaşımı zor bir yerde oynamak isteriz. Seyici profili açısından da Ataköy, Bakırköy civarında fazla potansiyelimizin oluşu da çabası. Geçen seneye kadar Abdi İpekçi'de maç oynamayan takım ne oldu da şimdi burda maçları oynuyor, hele ki senelerce oynadığı muhitte avrupa standartlarında salon yapılmışken anlamak mümkün değil.

Soner Aydın' Alıntı:
Fener bile Sinan Erdem'de oynarken, yıllarca Ataköy de Ahmet Cömertte oynamış biz niçin Sinan Erdem'de oynamayız da Abdi İpekçi gibi ulaşımı zor bir yerde oynamak isteriz. Seyici profili açısından da Ataköy, Bakırköy civarında fazla potansiyelimizin oluşu da çabası. Geçen seneye kadar Abdi İpekçi'de maç oynamayan takım ne oldu da şimdi burda maçları oynuyor, hele ki senelerce oynadığı muhitte avrupa standartlarında salon yapılmışken anlamak mümkün değil.

fenerbahçe orada oynasa ne olacak ki.3-5 maç hariç salon gene bomboş olacak.

Sinan Erdem semt ve ulasim acisindan daha iyi. Üstelik 34 tane locasi var. Fazla loc satilmaz ama yinede ordaki para Basketbol subeye iyi katki yapar.

Bu Ara Sinan Erdem kimdi diyenlere:
1927 yılında Manisa?da doğan Erdem, spora 1943 yılında, Galatasaray Lisesi'nde voleybol oynayarak başladı. 1949 yılında Beyoğlu?na transfer oldu. 1951'de Galatasaray'a geçti fakat 1959'da voleybolu bıraktı. 12 kez milli oldu ve 6 kez Milli Takım kaptanlığı yaptı. 1959-1963 yılları arasında Galatasaray ve Milli Takım'da antrenörlük yaptı. Voleybol Federasyonu'nda Genel Sekreterlik ve Danışma Kurulu görevlerinde bulundu. 1972 yılında Uluslararası Voleybol Federasyonu Organizasyon Komitesi Başkanlığı'na seçildi.
1977'de Galatasaray Spor Kulubu Divan Heyetine girdi.
1980 yılında TMOK Genel Sekreteri oldu. 1988'de ise Turgut Atakol'un vefatı üzerine boşalan TMOK Başkanlığı'na getirildi. Daha sonra Uluslararası Olimpiyat Komitesi üyeliğine getirildi.