Aslantepe'ye Basketbol Salonu Projesi

Re: Salon Konusu

Bu durumu övdüğümü basketbolla ilgili iki başlıkta çok net görebilirsiniz,övülecek şey varsa buda yapılır,eleştirecek şey varsa buda yapılır,tabi benim değerlendirmeme göre bu ayrımı yapıyorum...Neyse problem yok,ülker'ede aynı tepkiyi gösterseydiniz ya kısmı biraz olmamış o kadar...

Gösterseydiniz demedim "İnşallah gösteriyosunuzdur" dedim. Temenni cümlesi, gösteriyosanız mutlu olurum benim açımdan hiç bir sıkıntı yok.

Gösterseydiniz diyerek bilmeden etmeden sanki gerekli hassasiyeti gösterimiyormuşsunuz gibi fikir beyan etmek hiç bana göre değil zaten, dediğim gibi sadece temenni idi benimkisi.

Arazi ile ilgili görüşmeler olumsuz sonuçlandığından ilk formüle geri dönülmüş. İlk formül neydi diye soran kardeşlerime:

İlk formül Aslantepe' ye 5000 kişilik spor salonu yapmaktı. Böylece stad ve salondan oluşan komplekse Ali Sami Yen Spor Kompleksi ismi vermekti. Şimdi bu noktaya geri dönüldüğü anlaşılıyor. Tabi o 5000 bize yetmez. Eğer Aslantepe için karar kılındıysa gerekirse stad içinde eylem dahi yaparız kapasite 10,000 olsun diye.

Aslantepe'ye 10.000 kişilikten aşağı yapılmamalı. Hele bir de maç günleriyle birleştirilirse o salon çok rahat dolar.

5.000 yetti diyelim, 2 3 sene sonra euroleague takımı olcağımızı düşünüyorum kabul edilmez bu salon sınır 10 000 diye biliyorum.

en az 12.500 kişilik olması lazım diye biliyorum
euroleag için
Ben salonun Aslantepe ye yapılması taraftarıyım
arazide var
GSİAD de para verecek yaptıracak hatta Başkan para hazır demişti.
bir an önce hamle yapılmalı yoksa geç kalıyoruz,
maliyetler habire artıyor
tepki verelim baskı yapalım pankart açalım vs.

Salon konusunda yapılacak ilk iş, Başkanın danışmanlarını değiştirmesi olmalı. Şimdi koca başkan 6000 kişilik salon yapılmaması gerektiğini bilmiyormu sanki!!! diyende oalcaktır. Evet belkide bunu staratejik olarak ısrarla söylüyor Altıbin kişilik salon yapacağız diye. Ama bu strateji doğru strateji değil. İsim vermeden 10500 kişilik salon yapılması konusunda engellerle karşılaştığını söylesin başkan öncelikle. Yani çaktırmadan kamuoyunun önüne yuvarlasın bazılarını. Başkan entrika bilmesine rağmen gerekli yerlerde demokratik davranmaya çalışıyor. Aslantepe'de arazi vardır ama oraya yapılması zor diye düşünüyorum. Yoksa Aslanlı yolun altına da pekala yapılabilirdi salon (maçka projesi gibi) Bunun faydalarınıda analttık. Aslantepe ye salon yapıldığıı an Aslantepede komplex içnideki dükkanalrın değeri otomatik artar klüp bundan bile bir gelir kazanır. Çünkü orası haftanın yedi günü insanların buluşma noktası haline gelir. 7/24 gündüz gece orada insanlar olur. Orada insanların olması demek, voleybol judo maçlarında bile orasının kalabalık olacağı anlamına gelir.

Şimdi ben bilmediğimden bilen birine sormak istiyorum. Burhan Felekdeki tesis GS'ın kendi tesisi mi?

Eğer öyleyse GS bu tesisi devlete versin gerekirse ve ona akrşılık Aslantepe bölgesinde arazi versinler. Ben o bölgeye spor salonu dışında Yüzme havuzu da yapılmasını istiyorum çünkü. Hedefi en baştan büyük koyacaksın. Orası bir spor kkomplexi oalxaksa, Şampiyon aslanalrımız Sutopu takımımız içinde çalışacak arsa olmalı Yüzme takımımız içinde. Hatta orada yapılacak salon sayesinde Atlama takımı da kurulabilir. Ki 1000-1500 kişlik bir salon olacağından masrafsızda olur o salon. Böylelikle o bölgede spor salonu, yüzme havuzu ve stadyum ile birlikte gerçek bir spor komplexine kavuşulur. Hatta komplexin çevresine yürüyüş parkuru ve/veya bisiklet parkuru bile eklenebilir. Maç olmadığı günler insanalrın faydalanması için. Yani GS gerekirse bazı şeylerden feragat edecek ama o bölgeye tamamı ile yerleşecek. GS'ın özellikle diğer branşlarının kurtuluşu buna bağlı.

Kamil Sarper Özsefer' Alıntı:
en az 12.500 kişilik olması lazım diye biliyorum
euroleag için
Ben salonun Aslantepe ye yapılması taraftarıyım
arazide var
GSİAD de para verecek yaptıracak hatta Başkan para hazır demişti.
bir an önce hamle yapılmalı yoksa geç kalıyoruz,
maliyetler habire artıyor
tepki verelim baskı yapalım pankart açalım vs.

Yalnız salonun tamamının gelirlerini GSYİAD karşılamayacak, GSYİAD araziyi buldu, sponsorluk falan da yapabilir salona ama bütün parası GSYİAD'dan çıkmayacak.

Kamil Sarper Özsefer' Alıntı:
bizim Burhan Felek te kendimize ait tesisimiz yok
hatta yüzme tesisinin bile üst kullanım hakkı bizde.

Bende tam emin değildim. Tamam üst kullanım hakkımızın olması, bir nev'i bizim olduğu anlamına gelir dostum ..

O zaman o kullanım hakkımızdan vazgeçelim. Çünkü değerli bir arazi orası (aynen alisamiyen gibi düşünün) Aslantepe'de ona karşılık bize arsayı versinler GS yaptırsın Basket ve Yüzme salonunu. Alisamiyen-Aslantepe oalyından farkı hem Ali smaiyen kadar değerli bir arsanın üst kullanımı devlete geçsin. Hem de bu ekz salonalrı GS yapsın devlet sadece Arsayı vermiş olsun.

Ki yüzme salonunun üstüne Sporcular ve misafir takımalrın kalamsı için ufak bir otel bile yapılabilir o zaman.

Sühan Cem' Alıntı:
[quote="Kamil Sarper Özsefer":2ev5kxop]bizim Burhan Felek te kendimize ait tesisimiz yok
hatta yüzme tesisinin bile üst kullanım hakkı bizde.
[/quote:2ev5kxop]

Bence en önemli konu salon konusu.En kısa zaman içersinde salonumuzu yapmamız gerekiyor.Aslantepe de stadmızın yanında yapılırsa çok güzel olur.Forumda belirtilen Burhan Felek konusundaki fikirlere aynen katılıyorum.Devlet bize arsayı belli bir bedel karşılığında verebilir.Doğrusuda bu zaten.Bizde Burhan Felekteki üst kullanım hakkımızdan fedekarlık ederek bu iş olabilir.Eğer Aslantepede bir spor salonu yaparsak bir sinerji yaratmış oluruz.Arsa musait bildiğim kadarıyla;ancak tabiki bir bedeli var her arsanın olduğu gibi.Bu konu hakkında yönetime başkı yapmamız gerekiyor.Basketbol salonu, yüzme salonu,hatta değişik aktivitelerde yapılabilir.Bu konu çok ama çok önemli.Sampiyonluktan bile önemli.Ben 12.500 kişilik salon yapılması konusunda da katı bir düşüncem bulunmuyor.6.000 kişilik salon yapılabilir;ancak ruhsat ve projesinde ilerki yıllarda büyütülmesine olanak sağlayacak şekilde yapılması şartıyla.Bu düşüncemin nedeni ise proje maliyeti için bu kadar bütçemizin olmaması olarak düşünüyorum.

arkadaşlar burhan felekteki havuzdan önce gs yüzme ve sutopu takımı çalışmalarını kalamışta sürdürüyordu değilmi bence ordaki havuz yenilenmeli ve yüzme takımıyla sutopu takımı oraya geçmeli....kalamış su sporları merkezi olmalı .......burhan felekteki üst kullanım hakkı karşılığındada aslntepenin yanında arazi verilmeli ve oraya 12.000+ salon yapılmalı hem gelir bakımından hemde euroleague bakımından isminide tt gibi sponsor bulunursa maliyetinin bir bölümü karşılanır die düşünüyorum örnek:vestel arena

Acaba bu yönetim yapmasa bunumu diyorum,tabiki bundan sonra gelecek yönetimin ve başkanın nasıl olacağı bilinmez,ancak şimdiki yönetimin bunu yapmasını istemiyorum...Daha güçlü bir başkan ve daha güçlü bir yönetim ile Fenerbahçe'nin yaptığı projenin en azından yanına yaklaşmalıyız,belkide geçmeliyiz...Bu başkan ve yönetimin böyle birşeyi yapabilecek güce ve beceriye sahip olmadığı bir gerçek, uyduruk bir salona boşyere yatırım yapılmamalı bence...

Galatasaray Basketbol Şube Sorumlusu Hakan Üstünberk:

"Bizim hedefimiz Euroleague?de oynamak. Bunun için çalışmalarımız sürüyor. Yeni bir salon yapacağız. Bu 6000 de olabilir 10 bin kişi de?
Alternatiflerimiz var düşünüyoruz. Bütçe olarak bize hangisi yarar sağlayacak, bakıyoruz. Ancak şu ana kadarki kombine satışından memnun değiliz."

10,500' ün üzerinde ister 10 bin 500, ister 12bin istersen de 15 binlik yap bakalım Aslantepe' ye kombine satıyor musun satmıyor musun? Hatta ben olsam futbol kombinelerine ek kombine de eklerdim. Böylece salon full kapasite oynardı basket takımımız. Euroleague hedefin varken 6,000 neymiş?

Bazıları hep uyuyor,6000 kişilik salon için dahi izin almayı beceremiyor,elin adamı 400 milyon dolara ticaret merkezi dikiyor,söyleyincede hemen asil üyeler korumaya geçiyor...Gerçi Shumpert'i bile şu şartlarda Türk yapamayan bir yönetimden bahsediyoruz...Aman bırakın büyüsünler bizene,5 yıl sonra artık karşılarına çıkmayız...Birileride çıkar sizde hep kötü yönleri görüyorsunuz diye sitem eder...Pardon yine eleştirdim değilmi,halbuki ne gerek var...

Kerem'e katılıyorum. İnşallah şu salon yapımına başlanmaz. Bu yönetimden sonra gelecek yönetim doğru dürüst bir salon yapar hem.