Aslantepe'ye Basketbol Salonu Projesi

Re: Salon Konusu

Doğan Sağlam' Alıntı:
Salon Aslantepe arazisine yapılmak istenmiyor.Sebebide yukarıda belirtildiği gibi kulübe başka bir arazi kazandırmak.

Aslantepeiçin daha sonrasında düşünülen sinema salonu,AVM projesi var.Stad dışında kalan araziyi bu amaçla değerlendirmek orta vadeli hedef.

O yüzden kimse insanları bu kadar geri zekalı yerine koymasın.Başkasının yumruğunu yemeyen kendininkini balyoz sanırmış misali bir ben düşünürüm demek çocuklukluk oluyor.

Bunu sadece sen ben akıl etmiyoruz ki Doğan. Zaten yönetimin düşünsel saçmalığı burada başlıyor. Daha bir tarafını düzeltmeden diğer tarafını ayarlıyorsun. Sen önce Aslantepe bölgesini faal hale getir oranın işlerliğini sağla, o arada başka yerlerden arsa- bina işine bakmaya da devam et. Şimdi bir çok parametre ortaya konabilir ama şu gerçekki Aslantepenin bir spor komplexine çevirilmesi, orada yaratılacak insan sürküleri, haftanın 7 günü o bölgenin bir para harcama merkezine dönüşmesini sağlar. Haftanın 7 günü para harcanan insanların takıldığı bir bölgenin getirisi, her zaman daha fazla olacaktır.

AVM olayına gelince Yapılacak sağlam bir salon projesi ile Hem salon hem AVM aynı arsaya gayet rahat yapılabilir. Hatta en üstte rezidans ve/veya otel bile yapılabilir.

En çok konuşulan ve bana mantıklı gelen düşün ise Aslanlı yolun altına salonu yapmak. Ama o olmuyorsa bile gene bu tarz yerin dibine salonu yapıp üstüne gene AVM'yi koyabiliriz pekala.

Not: Bu arada AVM'lerin en çok işi hafta sonları yaptığı ve hafta sonları maçı olan takımımızın yanına bu AVM'nin yaratacağı trafiği de düşününce bunun altından nasıl kalkmak istiyorlar bilmiyorum.

Yeni nesil köylü tipi, -boş bulduğun yere AVM yap, yapamıyorsan Bina yaptır müteaahhite, o da olmuyorsa Benzin İstasyonu kur- mantığı ile hareket edilmiyordur inşallah

Bu da yine konuyla ilgili bir yazı.

2024.jpg

Şuan herşeyden önce gündemimiz bu olmalı bence.

Evsiz barksız biri gibi her sene başka bir salona sığınmayalım. Sarı-kırmızı kendi salonumuz olsun artık.

Bilmediğimden soruyorum, 9 milyon euro'ya 10.000 kişilik bir salon yapılması mümkün müdür? Bana pek mümkün gelmedi de. Sanki daha küçük bir salon planlanıyor.

Zaten yapılacağına da pek inanmıyorum ama...

Can Altay' Alıntı:
Bilmediğimden soruyorum, 9 milyon euro'ya 10.000 kişilik bir salon yapılması mümkün müdür? Bana pek mümkün gelmedi de. Sanki daha küçük bir salon planlanıyor.

Zaten yapılacağına da pek inanmıyorum ama...

Sanırım salon ilk etapta 6 bin kişilik olarak düşünüldüğü için 9 milyon euro gibi bir rakam çıkmış ortaya.

Artık tepki mi olur başka birşey mi olur bilmem ama birşeyler yapmalıyız.

Efes Pilsen SK ve Fenerbahçe SK ULEB Euroleague seyirci sayilari.
(Ikiside 15,500 kisilik Sinan Erdem Dome'da oynuyor)

Fenerbahçe Ülker SK - BC Lietuvos Rytas: 8,424
Efes Pilsen SK - Valencia BC: 8,300
Efes Pilsen SK - Olimpia Milano: 7,400

Abdi Ipekçi Arena'da seyirci sayilari cok daha düsüktü. Acaba ulasim acisindan Sinan Erdem Dome daha iyimi diye burda seyirci sayilari daha iyi?
2009-2010 @ Abdi Ipekçi Arena:
Fenerbahçe SK - BC ?algiris: 3,400
Fenerbahçe SK - FC Barcelona: 1,000
Fenerbahçe SK - KK Cibona Zagreb: 1,000
Fenerbahçe SK - PMS Siena: 1,000
Fenerbahçe SK - ASVEL: 800

Efes Pilsen SK ? Real Madrid CF: 11,500
Efes Pilsen SK - KAE Olympiacos SFP: 11,000
Efes Pilsen SK - Maccabi Tel Aviv BC: 9,800
Efes Pilsen SK - KK Partizan: 8,000
Efes Pilsen SK - PMS Siena: 5,500
Efes Pilsen SK - CB Málaga: 4,800 (@ Ayhan Sahenk Sports Hall)
Efes Pilsen SK - Entente Orléanaise: 2,800 (@ Ayhan Sahenk Sports Hall)
Efes Pilsen SK - BC Lietuvos Rytas: 2,500 (@ Ayhan Sahenk Sports Hall)

Sercan Bence en etkilisi, Euroleague için gerekli olan A lisanslarının ellerinden alınma riskiydi diye düşünüyorum. Efes'in durum neyse ama FB o anlamda krizdeydi. Bu yüzden de özellikle Fatih Zeytinburnu ve Bakırköy civarında bir çok liseye bilet dağıtımı yapıyorlar şu an. Gelen seyirci de zaten buraalrdan sağlanan kişiler. İlk maçalr diye hevesle gidyorlar ama aynı kişiler bir zaman sdonra elinde bilet olsa da gitmeyecektir. Zaten normal lig maçında, yani davetiyeleri kapsamlı dağıtmadıkalrı maçlardaki tribünlerinin durumuda malum.

Bu arada Sinan Erdem'in konumunun faydasını gözardı etmeyeceğim tabii ki.

Sühan Cem' Alıntı:
Sercan Bence en etkilisi, Euroleague için gerekli olan A lisanslarının ellerinden alınma riskiydi diye düşünüyorum. Efes'in durum neyse ama FB o anlamda krizdeydi. Bu yüzden de özellikle Fatih Zeytinburnu ve Bakırköy civarında bir çok liseye bilet dağıtımı yapıyorlar şu an. Gelen seyirci de zaten buraalrdan sağlanan kişiler. İlk maçalr diye hevesle gidyorlar ama aynı kişiler bir zaman sdonra elinde bilet olsa da gitmeyecektir. Zaten normal lig maçında, yani davetiyeleri kapsamlı dağıtmadıkalrı maçlardaki tribünlerinin durumuda malum.

Bu arada Sinan Erdem'in konumunun faydasını gözardı etmeyeceğim tabii ki.

abdi ipekçiden tek artısı ulaşımın daha kolay olması.tek bir metrobüsle hemen salonun oralardasın.

Dediğim gibi Sinan Erdem'in konumunu bende gözardı etmiyorum. Ulaşımı daha kolay. Ama seyirci sayısının artmasının sebebi bu değil diyorum. Yani 8500 kişi absketbol maçına hemde gece 22 lerde gitmek iin can atıyorsa bunalrın en azındna 2 bini hafta sonu FB maçına neden gitmiyor:) Yada bu 8500 kişnini 2000 tanesi gene de Abdi İpekçiye gidememişmi?

Davetiyeler en önemli etken. Efes de FBÜ'de full bedava bilet dağıtımı yapıyor okullara özellikle.

Sercan Sevinç' Alıntı:
O esas gayet normal. Borussia Dortmunda okullara bedava bilet veriyordu.

Bu normal değil Sercan. Euro League satlan biletlerin belli bir bedelle olması gerektiğini ve bunun belli şartnamelerini belirtiyor sözleşmede. Dortmund öyle yapıyorsa onalrın yaptığı da uygun değil. Tabii ki proosyon olarak bilet dağıtılır sponsorlar tarafından ama 8000 promosyon bilet dağıtıyorsan ve bunu rutin bir sürece bağladıysan sorun var demektir. Sadece Euroleague anlamında değil. Şişirilmiş seyirci potansiyeli olarakda kötü demektir. İnsanlara balık vererek iyilik yapamazsın. Artık bir ümit o 8000 kişinin böyle maçlara giderek içlerinde basketbol sevincinin oluşmasını beklemek ve bir zaman sonra davetiyesi olmadan da basketbol maçına gideceğini ummak olsa gerek.

Biletlerin üstünde bedel yazıyor abi. En azından Efes'in biletlerinde. Büyük ihtimalle vergi kısmını Efes karşılıyor birde üstüne otobüs tutuyor. Ayrıca gayet olumlu görüyorum bunu. Bu sayede birçok insan salona girme imkanı buluyor. Efes'inde bir gelire ihtiyacı yok, bilet bulmak isteyende her türlü bulur daha önceden. Bizim gibi biletsizler yüzünden biletleri olanların hakkının gasp edilmeside yok.

Bende rahatsız değilim bu bedava biletlerden. Verilsin tabii basket kültürü oluşturulur en azından bir grup insanda. Ama "salona taraftarlarımız geldi, işte şu kadar taraftar var" gibi show yapmasınlar. Onlar bindirilmiş kıtalar diyorum.

Emir Kalyoncu' Alıntı:
[quote="Alperen Küçük":mfgo5gxf]Biz euroleague de böyle 8li finale falan oynasak varya ne sinan erdem dayanır ne abdi ipekçi :)

Yıllar sonra o da insallah olur,60-70 yasina gelmeden gormek nasip eder umarim.[/quote:mfgo5gxf]

sen yolda giderken ya ben ölürsem diye yola çıkmamazlıkta yapıyosundur bu kadar olumsuz insan olma be! merak etme 3 4 sene sonra her sezon final oynayan bir sponsoruyla el ele takım görücez ben inanyorum!

Emir Kalyoncu' Alıntı:
[quote="Alperen Küçük":27tj6o9o]Biz euroleague de böyle 8li finale falan oynasak varya ne sinan erdem dayanır ne abdi ipekçi :)

Yıllar sonra o da insallah olur,60-70 yasina gelmeden gormek nasip eder umarim.[/quote:27tj6o9o]

Bu olumsuzluk beni şaşırtmıyor artık :p

Konu salon yapılması.Bu forumda da bu konuların yazılması gerekirken;forumda yazılanlara baktığımda bı konular konuşulmadığını okuyorum.Bize ne FB seyirci sayısına.İsterlerse 15.000 bedava bilet versinler.Bizim derdimiz salonun yapılması.Bu konuda herkesin yönetime baskı yapması gerekiyor.En kısa süre de gelir getirici bir salon yapmamız gerekiyor.

İrfan Duzguner' Alıntı:
Konu salon yapılması.Bu forumda da bu konuların yazılması gerekirken;forumda yazılanlara baktığımda bı konular konuşulmadığını okuyorum.Bize ne FB seyirci sayısına.İsterlerse 15.000 bedava bilet versinler.Bizim derdimiz salonun yapılması.Bu konuda herkesin yönetime baskı yapması gerekiyor.En kısa süre de gelir getirici bir salon yapmamız gerekiyor.

Türkiyede isim hakkının satişi dışında,salondan gelir elde edilmesini sağlayacak bir basket kültürüde,ilgiside,populiteside yok.15 yıla kadar belki diyorum.

500-600 bin dolar localardan kazanılır toplamda dahada o kasa açılmaz para sokulması için.

Ama onun dışında salon yapılmasındaki aciliyete katılmamak elde değil.Heleki projemizi kendimiz seçme imkanımız varken, böyle bir maddi kaynak bulunmuşken bu fırsatın değerlendirilmesi lazımdır.

Ancak Eurolig kıstaslarını düşündüğümde bu salonun 10000-12000 arası kapasitede olması yani o 9 milyon avroluk finansmanın kulüp olarak arttırlması zorunludur bence.