BBL Digiturk'te...

Maçların dijital bir platformda yayınlanacak olmasından memnun musunuz?

  • Evet, memnunum.

    Oy: 0 0.0%

  • Kullanılan toplam oy
    147
Şu konuya bir açıklık getirilirse iyi olur.Haberin kaynağı maratondu.Şansal Büyüka maçların digitürk 78.kanalda spormax'ta yayınlanacağını yazmıştı dünkü yazısında.Basketbolla son 2 yıldır yakından ilgileniyorum ve taraftarların maç izlerken sıkıntı yaşamasını istemiyorum.
 
Basketbol maçını izleyecek seyircinin masrafları ve kazançları ;

evde izlemek ;
* 9,90 YTL dijitürk üyeliği
* Elektrik masrafı
* Spikerin taraf tutması ve senin rakip olman ( Paha biçilemez )

salonda izlemek ;
* 4 YTL yol ücreti
* 5 YTL bilet ücreti
* Maçda Gökçe abi ile yaptığın yorumlar ( Paha biçilemez ) :)

En iyisi salon :)
 
beyler bazilariniz istanbulda yaşiyorsunuz ben anadoluda.ben maç izlemek icin istanbulami geliyim?anadoluda yaşam nasil sürüyor haberi olan varmi?bu konuda tartişmak istemiyorum.ben basketide seviyorum futboluda ama 50 ytl aylik cok para calşiyorum olabilirim veya durumumda iyi olabilir ama 50 ytl vermem .bu haksizlik olur cünük verebilen var veremeyen var.
 
bazı kişilere 50 ytl veya her ay ödeyeceği digiturk abonelik parası sakız parası gibi geliyor herhalde forumda yazan kardeşlerimin abilerimin feryadı o kadar haklı ki.........
hele internet faturası ödeme konusunda ise bende aylık ücretini zor ödüyorum. insanların zor zar hayatlarını sürdürdüğü bir ortamda insanların spor zevki elinden alınıyor ee ne de olsa kapitalist ekonomi meselesi.
maçların şifreli kanallara geçmesi hakkında birkaç kelime yazmak istedim yaşları müsait olanlar mutlaka hatırlayacaktır efes pilsenin koraç kupası serüveni ve euroleague de final four oynadığı dönemde maçlar şimdi tmsf (tasarruf mevduatı sigorta fonu) nin şimdilerde elinden çıkaramadığı satamadığı elinde patlayan kanal cine5 de yayınlanıyordu ve basketbolun daha büyük kitlelere hitap edemeyip büyüyememesini engellenmişti
yurtdışındaki diğer ülkelerde bir veya daha çok dijital platform kurulduğunda müşteri çekmek içn rekabet oluyor türkiye de ise d-smart ve digiturk insanların cebindeki parayı nasıl alırım düşüncesiyle hareket ediyorlar....
bu işn sonu kötüye gidiyor taraftar açısından kaç basketbol sever acaba evine digiturk alabilecek beko basketbol maçları yayınladığı için?
 
Eyüp YILDIZ' Alıntı:
Arkadaşlar!

Basketbol ligi şifreli kanaldan yayınlanmayacak, 9 ytl'lik üyeliği olan herkes ligi seyredecek, hatta uydudan bile seyredilecek, kısaca bu kadar panik yapacak bir durum yok!

Eğerki basketbol ligi maçları digitürkün yeni kurduğu spormax kanalından verilecekse uydudan seyredilme ihtimali yok. Digitürk müşteri hizmetlerini arayıp sordum spormax kanalını türksat üzerinden seyredilme imkanı yokmuş...
 
Yazık!!Bende sadece lig tv var ben izleyemeceğim hadi ben neysede yine tsl maçlarını izliyeceğim.Ama insanları gerçekten bıktırıyorlar bi kanal ayrı pakette bi kanal ayrı pakette yapacaksan hepsini aynı yap belli bir ücret koy haksızmıyım? Ama basketbol maçlarının şifreli yayına geçmesi çok saçma oldu.İnternetten bir tepki koyacaksak bende varım.
 
inşallah spormax verir..bugün EPL maçları vardı HD yayın fln harikulade bi kanal olmuş gerek maç öncesi gerek maç sonrası özetleri çok beğendim..eğer aynı uygulama basketbol ligi için de olucaksa spormax çok uygun bi kanal..helal olsun digiye yapılan yatırımı çok takdir ediyorum..
 
Bende Takdir ediyorum Bravo digi...Arabaya da benzin koyalım.

Basketbolu bitirdiler buna inanıyorum başka da birşey demiyorum.
 
bazilari galiba halkla,milletle dalga geciyor.bizim paralarimizla zengin oldular bizim verdigimiz maç paralari,aldigmiz kontürler,ödedigimiz faturlarla bide utanmadan devleti soydular ve hala biz bunlara aferin diyor alkişliyoruz.bende bunlari alkişlayanlari alkişliyorum.devleti dolandiranlari ve halki sömürenleri alkişladiklari icin.acaba hiç düşünmüyorlarmi bu ülkenin sadece %5 nin zengin oldugunu?ve bu zenginlerin ülkeyi nasil hale getirdikleri,nasil halktan 3 kuruşa aldiklarini devlete 100 kuruşa satdiklarini ve hortumladiklarini?ve bu insanlara helal olsun diyoruz arkadas ben bir vatandaş olarak hakkimi helal etmiyorum öbür tarafta iki elim yakalarinda olacak gencligimizi caldiklari icin.para icin devleti satdiklari icin.benim dogacak cocuklarima dahil borçlu bir ülke biraktikllari icin.HaKKİMİ HELAL ETMİYORUM BÖYLE İNSANLARA.saygilar arkadaslar kafanizi agritdim kusura bakmayin size iyi günler ve mutlu ve hayirli bir gün diliyorum
 
Nerden duyduğumu bilmiyorum.belki de bu sözü ben uydurdum.neyse söyleyeyim "küçük değerler büyünce bizde kalmaz elimizden alınır ve saflığı bozulur." bbl de değerli bi lig haline geldiğinden elimizden alındı ve güvenilirliğini,şeffaflığını yitirdi.şimdi bbl evlerini ovuşturan dıgıturk yöneticilerinin altın yumurtlayan tavuğu haline geldi.o paragöz çakallardan herşeyi beklerim de bu işin içinde şansal büyüka'nın da olduğunu duyunca çok üzüldüm.o bize maç sonu spor programlarını sevdiren adam.sporu ve futbolu içden sevdiğini çok iyi biliyorum.ama bu işe leke bulaştırmamaldıydı.benim evimde sadece lig tv var.belki maçları bi şekil televizyondan izleyeceğim ama artık bbl eski tadında olmayacak.Beni en çok üzecekde kaan kural,murat murathanoğlu,ismet badem gibi değerli yorumcuların digiturk altına geçme olasılığının bulunmasıdır.bari onlar bu işe bi dur desin.
 
aceto balsamico' Alıntı:
Bu sezon hangi kanal hangi ligi yayınlayacak? Herkes olta atar bir ligi çeker derken; Digitürk ağ attı açık denize. Premier Lig, Fox Tv'de geçen sezon heba olmuştu. Futbolsever için ilk kara haber de bu ligden geldi. Digitürk'ün kurduğu yeni spor kanalı İngiliz ligini kapattı. HD yayın kaç evde var, kaç kişi 1000 ytl para verir de o decoder'ı alır bilmem de yayın artık 78. kanalda. Spormax kanalı halen Türksat uydusunda yayında olmadığından Lig Tv abonesi uydu decoder kullananlar bu kanalı seyredemiyor. Lig Tv 2010 ihalesi öncesinde elini kuvvetlendirmek için bulduğu her ligi almış. Brezilya zaten vardı buna Rus ve Portekiz ligleri eklendi. Bu ligleri kim izler bilemiyorum. Zaten Rus ve Portekiz ligleri uyduda şifresiz olarak yayınlanıyordu. NTV Spor kurulduktan sonra bu sezon büyük atak bekliyordum. Bundesliga'yı Kanal 24'e kaptırdılar. Kaptırdılar gibi duruyor ama sanırım yayın saatleri yüzünden pek izlenmeyen Alman futbolundan kendi rızalarıyla vazgeçip İtalya Serie A'yı tercih etti Fuat Akdağ. La Liga da NTV grubunda. İtalya ve İspanya'da yayın saatleri gece maçlarında çakışır sanırım iki kanal arasında taksim edecekler maçları. Arjantin Ligi de devam ama birçok maçın banttan ekrana geleceğini tahmin ediyorum. Fransa Ligi, Kanal A'da devam ediyor. NTV Spor'un büyük kaybı bence Basketbol liginin Digitürk'e geçmesi oldu. Digitürk rakiplerin çok üzerinde bir rakam vermiş ihalede. Şampiyonlar Ligi'nde bizim takımların maçları Star'da ama diğer tüm maçlar D Smart'ta. Soru işareti ise çeyrek finalden itibaren bu maçların şifreli yayınlanıp yayınlanmayacağı! Yayınlardaki bu değişikler spiker transferlerini de hızlandıracaktır. Spormax'da onca maçı kim anlatacak? Bekleyip göreceğiz.
 
Bu arada Basketbol maçları spormax üzerinden yayınlanacaksa eğer pek öyle başlangıç paketi içinde falan olmayacak. Tam tersi ayda 50 YTL bile yetmeyecek.Eko-spor paketi üyeleri isyanda onlar dahi bu kanalı izleyemiyorlarmış!
 
Burada büyük bir yanılgı var.. Türkiyedeki futbol sevgisi ve fanatizmi başka hiç bir şey ile karşılaştıramaz..Ben Galatasarayın futbol maçlarını izleyemeden duramadığım için evime Digiturk aldım zamanında.. Binlerce insan aldı ama binlerce insan basketbol maçlarını izleyemiyorum diye bir üst pakete geçip spormax i açtırmayacaktır.. ben de açtırmayacağım.. burada basketbol maçlarını spormax in vereceğini varsayarak konuşuyoruz.. ingiltere liginin veya basketbol liginin, türkcell süper lig ile aynı ilgiyi göreceğini düşünenler yanılıyor.. süper lig için para verilir bu ülkede, ingiltere için, basketbol için verilmez.. veren çıksa da genelde verilmez..
olacağı da yazayım.. hiç bir şey.. o maçlar orada durur, kimse iki katı para verip süper pakete geçmez.. digiturk gelen tepkiler sonucu strateji değiştirir.. spormax eko pakete dahil olur..olay kapanır..
 
Arkadaşlar basket maçları şifresiz olarak yayınlanacak, ayrıca klüplerin kasasına 1 milyon dolara yakın bir para girecek, bu küçük takımlar için kurtuluş demek.

Olaya birde böyle bakın!

Yoksa yine 700 milyara NTV ye peşkeşmi çekilseydi basketbol???
 
Eyüp Bey,
Bugün sizle de konuştuk. Sorun benim için Digitürk'ün alması değil. Sorun hangi kanallarda ve hangi şartlarda yayınlanacağı.
 
Digitürk'ün her paketinde bu kanalın olması gerekir ki şartnameye uysun. Ben şartnameden böyle bir sonuç çıkardım.
 

Üst