BBL Play-Off FİNAL Serisi | Galatasaray MP-Banvit (4-1)

İstanbul'da şampiyonluk kutlamak isteyenleri anlamıyorum, siz 2003 yılında olanları unuttunuz sanırım...

Orada iki maçı da kazanıp, onların sahasında şampiyonluk kutlamak paha biçilemez!

Ayrıca yönetim Abdi İpekçi'de şampiyonluk kutlaması organize edecektir muhakkak

ordaki maçları da kazanma gibi bir hata yapmaz takım inşallah. 23 sene sonra gelecek şampiyonluğu Bandırmada kutlamak istemiyorum. Abdi ipekçide Maç Sonu Galibiyeti ile kalksın o kupa

Spor, rehavete izin vermeyecek kadar ciddi bir iştir. Efes'in FB'ye karşı 2-0 geriden gelerek 4-2 şampiyon oluşunu da gördük.

Biz Bandırma'da da maçlarımızı kazanıp şampiyon olalım da, yapılacak bir organizasyonla şampiyonluğumuzu her türlü kutlarız.

Bu takım tam 23 yıldır şampiyon olamıyor ve biz ilk defa bu kadar yaklaşmışken neleri düşünüyoruz 4-0 olsun. Onların sahasında kutlayalım ne olacakki.

Serinin en kritik ve en zorlu maçı bence. Bu maçı Banvit alır ise 2-1'den tekrar ümitlenerek eşitliği sağlamak adına Çarşamba günü çok bastıracaklardır. 2-2 olur ise seri yeniden başlar ve stress artar. Biz daha farklı kazanmaya alıştığımızdan stress artişı bize yaramayabilir. Eğer 3-0 olur ise hemen hemen seri bitmiş olur. Son maça kadar oynamayı garantileriz (kötü durum senaryosu, olmaz ama :)) ve iki maç kendi sahamızda olduğundan kupayı alırız. Bugün kazanırsak seri için tahminim 4-1, plase 4-0 olur şeklinde.

Seyirci desteği ile de maça hızlı başlayacaklardır (KSK maçı gibi). Sakin kalıp maçtan kopmamak önemli. KSK maçında da geride kaldığımızda panic yapmadan basketbol doğruları ile kazanmıştık. Ancak tek sıkıntılı nokta o zaman N'dong sakat değildi ve oyunu ona yığdığımızda verim almıştık. Bugün de sağlam olur ise avantaj bize geçer. Maalesef Furkan'ın performansındaki istikrarsızlık (hücum için söylüyorum) beni korkutuyor. Evet iki maçta da iyiydi, hatta son maçta süperdi ama bugün potaya bile bakmadan maçı tamamlayabilir.

Savunma sertliğimizi tekrar oturtmak önemli. Genelde play-off larda iç saha maçlarında ortalama yediğimiz sayı 65'in altında ancak tek deplasman ve coşkulu seyirci ile oynanan KSK maçında 77 sayı yendi ki bu alışık olmadığımız bir durum. Atmosfer o maça benzeyeceğinden dış şutlara çok dikkat edilmeli, hava girerlerse çok potansiyelli atabilirler. Bu maçı kaybederlerse moral olarak da çökerler çünkü bu hafta 2-2'ye getirme üzerine tüm hayalleri. Unutulmamalı ki İstanbul'da da havaya girince yüzdeli atarak geri gelebildiler.

Üstün olduğumuz noktalar çok fazla (kenar yöntim, kısalar vb.) bunları avantaja çevirecek bir oyun oynamalıyız. Yine bir ekstra katkıya ihtiyaç var. Her maç sonunda önlem almaları gereken oyuncu sayısı artıyor, bu da avantaj.

Sözün özü, dediğim gibi belkide en kritik maç bu. Umarım yüzümüzün akı ile çıkarız.

"Arroyo mu, Marko mu, Gordon mu?" diye düşünüyordur Orhun Ene.
Ndong ve Furkan'a yoğunlaşalım derken Dudley sahneye çıkabilir.
Son mağlubiyeti yine Banvit deplasmanında almıştık sanırım. Bu da bizim için avantaj, çünkü rakibimizi ciddiye almamız gerektiğini gösteriyor. Koç da ona göre tedbirini almıştır.

Göksenin 6 ay sonra maç kadrosuna alındı. Bakalım ne durumda. Sanırım Domercant'te oynayacak seviyededir ama riske edilmiyor anlaşılan.

Göksenin sonunda kadro da.Çok sevindim bu habere.Bizim için çok değerli bir oyuncu bence.Belki maçın son 1 dakikasına +10 ile falan girersek süre alır.Ama önemli olan inşallah bir daha sakatlanmaz ve bizden bu kadar ayrı kalmaz.