Beko Basketbol Ligi 2012-2013 Sezonu

Sorun yok ya, kalan maçları da rahatlıkla kazanırız, Banvit bize rakip olamaz en az 15-20 sayıyla yeneriz bence, bu sene her şeye ve herkese rağmen şampiyon olacağız, hem futbolda, hem de erkek basketbolda, inşallah kadınlarda da şampiyon oluruz...
 
Beko Basketbol Ligi Bütçeleri:

1. Fenerbahçe – €27 million euros

2. Efes – €23 million euros

3. Galatasaray – €12 million euros

4. Banvit – €10 million euros

5. Besiktas – €7 million euros

6. Ted Kolejliler – €3 million euros

7. Aliaga Petkim – €2.5 million euros

8. Gaziantep – €2.5 million euros

9. Karısıyaka – €2.1 million euros

10. Tofas – €2.1 million euros

11. Olin Edirne – €1.8 million euros

12. Erdemir – €1.7 million euros

13. Telekom – €1.7 million euros

14. Mersin – €1.7 million euros

15. Antalya – €1.2 million euros

16. Hacettepe – €900,000 euros
 
Banvit biraz fazla geldi bana. Onun haricinde gerçekçi rakamlar bence. Belki Karşıyaka biraz daha fazladır, tahminen. Bir de bizim sezon başı kadro mühendisliğimizin ne kadar sağlam olduğunun bir başka göstergesi bu tablo. Şu ankinden bağımsız en başta Gordon, Domercant, Hawkins, N'dong gibi yabancıları bir araya getirmiştik diğerlerine göre yarı bütçelerle. Ergin Hoca bu anlamda Türkiye'nin 1 numarası tartışmasız..
 
Her fırsatta "cemaat :(" diye ağlayan şikeci haysiyetsizler neden cemaat sermayeli Ülker'den oluk oluk akan milyon eurolara ses çıkarmıyor? Yemiyor mu?
 
Fikret Orman tutamamış kendini yine konuşmuş:''Orman, basketbolda Anadolu Efes ile birleşme gibi bir arzularının olduğunu, ancak karşı tarafta böyle bir isteğin olmadığını vurgulayarak, "Beşiktaş Basketbol Yatırımları AŞ'yi kurduk. Artık ayrı bir yönetim kurulu var. Zaman içinde atamayla birisini oraya başkan bile yapabiliriz. Basketbolda çok iyi günlere geleceğiz. Günlük yatırımlardan stratejik yatırımlara geçeceğiz. Anadolu Efes ile şu anda oluşmuş bir görüşme yok. Benim arzum var ama karşı tarafın öyle bir arzusu olduğunu düşünmüyorum. Onlara da hak vermek lazım, 30 senedir bu işe para yatırıyorlar. Bir anda birleşmeyle bunu ortadan kaldırıp, kaldırmamaları onların vereceği bir karar" değerlendirmesinde bulundu.''
 
Efes bir kulüp ile birleşmek istese de bu takım BJK olmamalı zira BJK nin Türkiye de GS ve Fb ye göre çok daha az taraftarı var. GS nin 20 taraftarı varsa BJK nin ancak 7-8 olur. Akıllı bir şirket böyle bir hata yapmaz. Herşey taraftartıkta yatmıyor.
 
Efes'in bir kulüp takımı ile birleşmeye ihtiyacı yok. Birleşecek olsa da bu bir jimnastik kulübü olmazdı muhtemelen. :)
 
Efes bir kulüp takımıyla birleşecekse akla ve mantığa uygun hareket edilmesi halinde bu takımın biz olacağımizî duşünüyorum. Başka bir şansları olmamalı. Yoksa büyük bir aptallık olur bu...
 
Banvit-Tofaş maçı neden tekrar ediliyor?
Ayrıca, TBF'nin kendi sitesinde 26. hafta sonrası haberinde Banvit 21-5 durumunda, kararın ne zaman alındığını bulamadım ama 11'i değil gibi geldi bana.

edit: Banvit'in resmi sitesine göre 11'inde alınmış.
 
Hacettepe'nin Türk Telekom'u 77-70 yendiği maçta,38 yaşındaki eski oyuncumuz Hüseyin Beşok 16 sayı 26 ribaunt ile maça damgasını vurdu. Saygıyı hakeden bir oyuncu. Gerçekten tebrikler Hüso Kaptan :)
 
Bayan basketle ilgili bir durum ama başlık olmayınca buraya yazayım dedim. Kaski sanırım güç kaybedecek.

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi ekiplerinden Kayseri Kaski, sözleşmeleri biten 4 oyuncuyla yollarını ayırdı.

Kulüp Genel Menajeri Ahmet Bozbey, Yunan oyuncular Zoi Dimitrakou, Evanthia Maltsi ile Begüm Dalgalar ve Tuğba Taşçı'nın sözleşmelerinin sona erdiğini söyledi.

Bu basketbolcularla yeni mukavele yapılmayacağını belirten Bozbey, oyunculara takıma bugüne kadar verdikleri katkılardan dolayı teşekkür etti.

Kaynak:AA
 

Üst