Boris Savoviç

Pota altına sertlik kattığı bir gerçek. Savonoviç'in Songaila savunmasında ilk maçta atığı sayıya bakalım, Savoviç savunmasında dün attığı sayıya bakalım. Evet dış atışlarda iyi değil ama boyalı alanda pek de kötü değil. Oktay hoca dış atış konusunda uyaracaktır tahminimce Savo'yu

sadece şut konusunda degil topu hareketli aldıgında da bitiriciligi oldukça zayıf...gelişim gösterirse seneye ilkanla iyi ikili olabilirler...

Ben hala iyi bir oyuncu olduğunu düşünüyorum. Sadece alışma evresinde. İleri ki zamanda çok daha faydalı olacaktır. O geldiğinden beri rebound konusunda ezilmiyoruz rakiplere.
Setlere ve takıma alıştıkça hücum anlamında da farklı katkılar vermeye başlayacaktır.

Hemen bir şeyler beklemek hayalcilik olur zaten Savovic'ten.Asla bir yıldız değil ama bizim sistem için iş yapabilecek görüntüde bir oyuncu,bu sezon içerdeki Efes ve Olympiakos maçında yaptığı katkılar benim için yeterlidir ama herkes bu seviyede oyunu bir adım öteye götürebilecek bir oyuncu bekliyordu,Oktay hoca ise o tarz seçimleri pek sevmiyor.Geçen sene final serisinde olsaydı daha fazla şansımız olabilirdi,bu açıdan bakmak lazım,güzek bir derinlik kazandırdı 4 numaraya.

Hemen bir şeyler beklemek hayalcilik olur zaten Savovic'ten.Asla bir yıldız değil ama bizim sistem için iş yapabilecek görüntüde bir oyuncu,bu sezon içerdeki Efes ve Olympiakos maçında yaptığı katkılar benim için yeterlidir ama herkes bu seviyede oyunu bir adım öteye götürebilecek bir oyuncu bekliyordu,Oktay hoca ise o tarz seçimleri pek sevmiyor.Geçen sene final serisinde olsaydı daha fazla şansımız olabilirdi,bu açıdan bakmak lazım,güzek bir derinlik kazandırdı 4 numaraya.

derinlik kazandırmaktan başka bir katkısı olmadı...seneye bizimle birlikte olmayacagı gün gibi açık...

Önemli olan gelecek sezon oraya yerleştireceğimiz 4 numara..Eğer sahada beklenenleri yapabilecek kapasitede,yani hem şut sokan hem de savunma ve ribaund katkısı olan bir isim bulabilirsek Savovic'i de orada 2. veya 3. seçenekmiş gibi kullanabiliriz.Sonuçta saha içinde belli şeyleri iyi yapabilen bir oyuncu..Gist gibi saatli bomba değil..Bu tarz fundamentalı sağlam isimler kadroya derinlik katıp,yarar sağlayabilecek isimler..Bence Borisle ilgili beklentileri çok yükseltmeyip,onu takımda zaman zaman süre alan,rotasyonun bir parçası gibi görmek en doğrusu..Hani onu da beğenmeyip alternatif olarak kullanılacak isimlerin bile çok üst seviye olmasını istiyorsak bu hayalcilik olur..

Kapasitesi oldukça sınırlı bir oyuncu olduğu net olarak anlaşıldı artık.

İdeal bir 4 numaraya göre ne dış şut tehdidi var, ne de dış şut eksikliğini kapatabilecek pota altı bitiriciliğine sahip. Sezon içinde Songaila felaketinin ardından apar topar idareten transfer edildi ama gelecek sezonun kadrosunda yeri olmamalı.

belki türk olsaydı seneye kalabilirdi ama yabancı hakkımızı savoviç ile hele bu zamanda hedefler yükselmişken kullanırmıyız bilmiyomrum...

Eskiden bir efes pilsen kültürü vardı..Yıldız oyuncu almazlardı ama içlerinden öle yıldızlar çıkarırlardı ki kimse ne olduğunu anlamazdı..Hatırlayanlar bilir Hüseyin beşok , Drobnjak gibi oynadıkları dönemlerde takımın en önemli silahları olmuş oyuncular ilk zamanlarında top dahi sektiremiyorlardı..ya steps ya hücum faul ya da top kaybı..yine aklıma gelenler Winston Tamer Oyguç Hidayet...

Buna rağmen efes her zaman ligde avrupada önemli yerlere geldi..Ne zaman ki efes bu kültürü bıraktı sözüm ona yıldız isimlerle kadroyu donattı işte ozaman çöküşleri başladı..

Oktay Mahmuti Galatasaraya bu kültürü taşıdı bir nebze..Geçen sene gelen ve ilk hallerini bildiğimiz Andriç şuan da takım için ne kadar önemli olduğunu konuşmaya gerek yok heralde.. Shipp in artık burda yazılanları çok iyi hatırlıyoruz neler neler konuşulduğunu bir nevi ölü yatırım olarak görünürken Bırakın bizim takımı şuan da avrupadaki takımların en çok ihtiyacı olduğu pis işlerin adamı..Öle shipp i bugün bıraksan fenerli jerrels gibi murcia felan değil bugün f8 mücadelesi veren takımlardan herhangi biri kapar..

Söz gelimi Savoviçede bu açıdan bakıyorum..Seneye kalıcaksa eğer ya daha iyisi varken isim yapmışı varken neden savoviç demem..Efesin koraç kupasını kazandığı kültürü sistemi en iyi bilenlerden avrupada Estiği dönemdeki takım kimyasının oluşturulmasındaki Mimarlardan Oktay Mahmuti Savoviçi bu takımda tutacakca eminim ki matheujunas ın verebileceği katkıdan daha fazlasını verecektir..Özetle Yıldız gelmesin takımdan yıldız çıksın..Bu açıdan Savoviçe biraz sabır

Savovic'in maç içindeki performansı aklımdan uçup gitmiş. İstatistiklere baktım da gayet güzel bir çıkarmış. Maçın tekrarını izlemek lazım aslında bir ara.

Birilerinin Savovic'e yeni kuralları anlatması gerekiyor.Post oyunlarında rakibi çok fazla itiyor savunmada ve neredeyse ilk çeyreği 2 faul yapmadan bitirdiği maç yok.

4 numarada gösterdiği iyi oyun ile maçı kazanmamızı sağladı. Bileği düzgün mücadeleden kaçmıyor üzerinde durulursa Avrupanın kalbur üstü 4 numaralarından olabilecek potansiyele sahip.

Savoviç istatistik oyuncusu değil. Onun ne yaptığını anlamak için geldikten sonra rakiplere verilen hücum ribaunt sayılarına bakmanız yeterli. Oyun bilgisi üzt düzey ve bileği düzgün sayılabilecek kıvamda. İlkan'la kıyaslayanlara sadece gülüyorum.

Savovic'in çeviklik konusunda sıkıntısı var. Pozisyon alırken veya şut kullanırken bu yüzden sıkıntı yaşıyor. Şut kullanırken çok fazla ölçüp biçiyor bazen. Bu da istikrar sağlayamamasına neden oluyor. Bu konularda kendisini geliştirmeli.