Boris Savoviç

Basketbolu iyi bilen bir uzunumuz olduğu kanısına vardım maçta. Driblingi ve şutu var ileride ikili oyunlarda çok etkili olacaktır. Sahaya yerleşmemizde ve boş alan yaratmamızda şut tehtidiyle önemli bir koz olacağa benziyor. Uzun yıllar bizde kalıp çok önemli bir euroleague oyunucusu olabilir.
 
Çok beğendim açıkcası, Songaila'dan sonra ilaç gibi oldu. Tribünle de arasını ilk maçtan iyi tuttu bence. Ribaund alıyor, savunma yapıyor, sayısını atıyor. Bileği de düzgün, iyi transfer diyebilirim. Daha da iyi olacak gibi de görünüyor
 
Hücumda epey silahı var gibi uzak mesafe dahil şut belli oranda sırtı dönük oyun topu yere de vurabiliyor .Savunmada sertlik gayret iyi post-up savunması da tamam ama driplin edebilen uzunlara karşı zorlanıyor sanırım biraz ?
 
Basketbol zekası yüksek bir uzuna göre de ayakları iyi, şutu var, ribauntlarda iyi... Savovic'i takım kimyasının içine sokmak da Mahmuti'nin işi, o da bu işin en iyisi... Başarılar Savovic, çok iyi maçlar çıkaracağına eminim...
 
gel de efes maçına yanma.ilk periyotta savanovice 16 sayı attırarak kariyer rekoru kırdırmıştı songaila.
boris olsaydı yarısı olmazdı tahminim.
 
gel de efes maçına yanma.ilk periyotta savanovice 16 sayı attırarak kariyer rekoru kırdırmıştı songaila.
boris olsaydı yarısı olmazdı tahminim.

Yarısı olurmurmuydu bilemem ama bir periyotta 16 sayı ve maçta ribaund alanında kariyer rekorunu kırmasına izin vermeyeceği kesindi. Ama ne onun ne takımımızın kaybetmiş olduğu birşey yok. Abdi İpekçi'de +7 ile Efes'i yenme hedefimizde ona çok iş düşecek. Savanovic bu kez karşısında sağlam bir 4 numara ve müthiş bir taraftar bulacak.

Savovic içinse gerçekten oyun bilgisi olan ribaund sezgileri gelişmiş içerden ve dışarıdan şut yeteneklerine sahip bir oyuncu izlenimi verdi şu ana kadar oynadığı maçlarda. Tabiki bu kadar kısa bir sürede kesin yargılara varamayız ama benim inancım özellikle 3-4 hafta sonra takımla uyum sürecini atlatmış haliyle çok büyük katkı yapacaktır. Şuan Songaila'nın gitmesiyle bir çok kişi 4'te kim oynasa çok büyük katkı verdi yorumuna varabiliyor ama hem genel anlamda 4 numara hemde özelde Savovic için 3-4 hafta daha gerekli diye düşünüyorum. Ayrıca Tutku'yla daha oynayamadı eminim Tutku iyileşince onu hücumda bir seviye daha yukarı çıkaracaktır.
 
Galatasaray Medical Park geçtiğimiz günlerde Hemofarm’dan Boris Savovic’i transfer etti. Ülke genelinde bilgi kirliliği veya eksikliği var. Belki Boris’i bize sen tanıtırsın?

Boris gerçekten harika bir oyuncu. Kişisel olarak tanıyorum ve oyununu çok beğendiğimi söyleyebilirim. Adriyatik Ligi’nin en iyi oyuncusuydu ve Galatasaray gibi büyük bir kulüpte forma giymek kesinlikle hakkı. Şimdi Euroleague’de oynayacak, büyük işler başaracağına inanıyorum.

Dusko Savanovic'ten

http://tr.eurosport.com/basketbol/euroleague/2011-2012/kerem-cizgiye-basmisti_sto3132961/story.shtml
 
Valla ılk macında cok guzel katkı ve guzel sınyaller vermıstı bana. Fakat son ıkı macta vasatın ustune cıkamadı Songaıla dan ıstedıgımızı alamadık gonderdık ama su ana kadar Savovıc onun kadar da katkı veremedı takıma. Bu bıraz soru ısaretı olusturuyor bende bu sevıyelerın oyuncusu olma noktasında bıraz sıkıntı yasıyacak gıbı duruyor. Bakalım umarım toparlanıyor en kısa surede kendını gosterır.
 
Adriyatik ten alabileceğimiz en iyi oyuncuydu; yaşı genç ve rebound ortalamaları çok yüksekti. Cevher in önünde mi oynar arkasında mı tartışılır ama takıma uyumu iyi, takımı bozmuyor ve savaşıyor.

Ben gayet beğendim, mesela İlkan dan çok daha iyi. Tek sorunu yabancı kontenjanı.
 
Adriyatik ten alabileceğimiz en iyi oyuncuydu; yaşı genç ve rebound ortalamaları çok yüksekti. Cevher in önünde mi oynar arkasında mı tartışılır ama takıma uyumu iyi, takımı bozmuyor ve savaşıyor.

Ben gayet beğendim, mesela İlkan dan çok daha iyi. Tek sorunu yabancı kontenjanı.

hangi verileri göz önünde bulundurdun bilmiyorum ama seneye bu takımda ilkan olur boris olmaz...
 
Geldiğinden beri en iyi maçını çıkardı.Sadece 13 dakikada 13 sayı [ki 1 tane basket faulü hariç bütün sayıları kendi kendine buldu] 3 rebound 1 top çalma.
 
maçın ilk yarısının kolay geçmesinin önemli etkenlerinden biriydi aslında pota altında birebirleri çok iyiydi
savunmada sıkıntı yaşadı biraz...
ancak Shumpert ve Cevher oyunda iken nerdeyse hiç yapmadıkları box out lar sebebiyle içerde verdiğimiz pek çok hücum reboundu Savovic tekrar girince "0" a indi...
hemde bizim aldığımız reboundlarda katkısı vardı...
önemli bir oyuncu olacak bence bizim için...
 

Üst