Boris Savoviç

Temasları pek sevmiyor gibi, ya da bana öyle geldi.

Hızlı faul alma sorununu çözer ve skora biraz daha katkı verirse tadından yenmez.

Böyle devam.
 
ya arkadaşlar şu gelinen noktada Galatasaray taraftarının artık böyle oyunculardan daha fazlasını hakettiğini düşünüyorum. Ya aslında örneklemeleri sevmem ama yapmadan duramayacağım; yani bugün zaman zaman 1000 seyirciye oynayan beşiktaşın pota altında pops bonsu oynuyor. Yani anlatmak istediğim daha iyi olmak istiyorsak bir oyuncu açığımız olduğu zaman Savovic seviyesinde oyunculara yan bile bakmamamız lazım. Biz zaten eskiden beri böyle oyuncularla oynuyoruz. Bizim artık kendini kanıtlamış oyunculara ihtiyacımız var. Kimse kusura bakmasın ama transfer konusunda beşiktaşı, efesi örnek alırsak çok daha iyi olacak.
 
Savovic mümkünse 3 sayılık atış kullanmasın. 5 atıştan birini attıktan sonra o soktuğu şutun hiç bir kıymeti kalmıyor. Ayrıca şu ana kadar kariyerindeki 3lük istatiği hiç bir zaman ideal seviyeye yakın bile olmayan bir oyuncu olduğunu da unutmayalım.
 
Savovic zaten yuzde 25 üçlük yüzdesi ile oynuyordu Adriyatik liginde öyle aşırı iyi bir şutör değil ama bugun takım olarak pek içeri top indiremeyince mecbur takımca dış şuta yöneldik kimse keyfinden üçlük atmadı
 
Bugünkü maçta ribaund konusunda iyi katkı verdi.Zaten ondan öncelikle istediğimiz şey buydu.Fakat ne yazıkki bir türlü faul problemine girme alışkanlığından vazgeçemedi.Geldiğinden beri sadece Karşıyaka maçında faul problemine girmedi.Buna bir şekilde çözüm bulunmalı.
 
Bugünkü maçta ribaund konusunda iyi katkı verdi.Zaten ondan öncelikle istediğimiz şey buydu.Fakat ne yazıkki bir türlü faul problemine girme alışkanlığından vazgeçemedi.Geldiğinden beri sadece Karşıyaka maçında faul problemine girmedi.Buna bir şekilde çözüm bulunmalı.

Ek olarak Songalianın kahraman yaptığı Savanovicide çok iyi savundu.
Ama faul probleminide çözecektir.
Sonuçta Euroleague oynamak kolay değil.
 
ribaundlarda ve savunma çok etkiliydi bugun,öyle çok üst düzey bir şut beklememek lazım kendisi sırtı dönük oyunları daha iyi oynuyor
 
Belli ki kapasitesi sınırlı bir adam.Ama sabır gösterilirse kendini geliştirebilir.O zaman belki istediğimiz işleri yapar.En bariz şekilde geliştirmesi gereken yönü şutları..Savunmada ve özellikle ribaundlarda çok iyi..Gelecek sezon önüne öyle kaliteli bir adam koyabilmeliyiz ki maçın ortalama 25 dakikasını oynasın,geri kalan zamanda 7'şer 8'er dakika Savovic ve Cevher'e kalsın..Ligde falan bu süreler daha da artabilir.O zaman yavaş yavaş üstüne koyabilir,ama şu anki haliyle takımın ideal 5'inin elemanı gibi oynayınca o mevkiden beklenenin altında kalabiliyor..
 
Dusko Savanovic 8-1 saha içi isabetiyle oynadıysa ve ilk yarı Anadolu Efes'i reboundlarda ezmişsek bunda kendisinin çok büyük payı var.
 
Bu adam bildiğim kadarıyla ilk kez bu düzeyde basketbol mücadelesi içinde oluyor. Yani kolay değil bir andan gelip bu mücadeleye sertliğe alışmak. Bu yüzden şutu için biraz sabır gösterilmeli diye düşünüyorum. Alıştığından çok daha fazla yoruluyor ve şutunu etkiliyor doğal olarak. Zamanla belirli bir istikrara kavuşacaktır.
 
Bize Adriyatik liginin en iyi 2. oyuncu olarak geldi. Hemofarmın en büyük silahıymış anlaşılan. Dün Hemofarm kendi evinde Cibona'yı ağırladı. İlk yarı 17-61 Cibona önde kapattı birde deplasmanda. Maçta 55-98 bitti. Genç bir oyuncu ceza şutlarını sokarsa hem kendisi hem de bizim için iyi olur. Her maç 10-15 sayı atacak biri olarak gelmedi bize. Bizim ondan beklentimiz ribaundlardaki ve savunmadaki gayreti tabi ceza şutlarını soksa her iki taraf içinde olumlu olur.
 

Üst