Boston Celtics - Los Angeles Lakers

Kim Şampiyon olur ?

• A ) Boston

Oy: 0 0.0%

• Kullanılan toplam oy
    32
Re: Boston Celtics - Los Angeles Lakers - Rüya Final

Uğur YILMAZ' Alıntı:
Sadece ufak tefek şeyler bunlar... Bu Magic, Hakeem, Dr.J, Bird basketboldan falan anlamıyorlar. Bırakın Kobe oynasın!!!

Uğur senin bu yazdığına, psikolojide demogoji derler. Adam öyle bir şey mi demiş. Üstelik, Magic, Kobe benden iyi diyor. Doktor çok renkli bir oyuncu olabilir ama Kobe'nin yanına yaklaşamaz, kusura bakmayın. Diğerleri de zaten Kobe'nin posizyonunda oynayan oyuncular değil.

Farmar,Vujacic katkısı ile demek istediğim buydu.Dün gece oyuna katıldılar! Galip LAKERS!

Ben herkesin görüşlerine saygı duymaya çalışıyorum ama bazıları Kobe sempatizanlığını abartıyor... Kobe'ye Jordan'dan iyi demenin başka bir mantığı varsa ben bu işten zerre kadar anlamıyorum. Kobe-LeBron karşılaştırmasında istediğinizi söylersiniz. Çünkü bu tartışmaya açıktır. Ancak MJ'i işin içine katmak... Neyse bu işlerle konuyu meşgul etmeyelim. Bu konuları zamana bırakalım. Bir 10-15 sene geçsin. tarih elbet gerçekleri ortaya çıkaracaktır. Fazla da uzatmaya gerek yok...

Uğur YILMAZ' Alıntı:
Ben herkesin görüşlerine saygı duymaya çalışıyorum ama bazıları Kobe sempatizanlığını abartıyor... Kobe'ye Jordan'dan iyi demenin başka bir mantığı varsa ben bu işten zerre kadar anlamıyorum. Kobe-LeBron karşılaştırmasında istediğinizi söylersiniz. Çünkü bu tartışmaya açıktır. Ancak MJ'i işin içine katmak... Neyse bu işlerle konuyu meşgul etmeyelim. Bu konuları zamana bırakalım. Bir 10-15 sene geçsin. tarih elbet gerçekleri ortaya çıkaracaktır. Fazla da uzatmaya gerek yok...
bu benim şahsi görüşüm katılmak zorunda değilsin. aslına bakarsan, skorer oyunculardan fazla hazetmem, odom sevdamdan da bellidir bu. hatta utah-chicago serilerinde babamla beraber sabahladığımız zamanlarda, gözüm hep pippendaydı bana sorarsan şampiyonluklarda jordan kadar pay sahibidir. ama bu kobe başka, bambaşka bir adam... savunulması gerçekten imkansız... hayran olmamak elde değil hücum gücüne ve art niyetli hakemlere karşı verdiği mücadelesine...

Kaan Can Garip' Alıntı:
[quote="Uğur YILMAZ":3h5bc3sp]Ben herkesin görüşlerine saygı duymaya çalışıyorum ama bazıları Kobe sempatizanlığını abartıyor... Kobe'ye Jordan'dan iyi demenin başka bir mantığı varsa ben bu işten zerre kadar anlamıyorum. Kobe-LeBron karşılaştırmasında istediğinizi söylersiniz. Çünkü bu tartışmaya açıktır. Ancak MJ'i işin içine katmak... Neyse bu işlerle konuyu meşgul etmeyelim. Bu konuları zamana bırakalım. Bir 10-15 sene geçsin. tarih elbet gerçekleri ortaya çıkaracaktır. Fazla da uzatmaya gerek yok...
bu benim şahsi görüşüm katılmak zorunda değilsin. aslına bakarsan, skorer oyunculardan fazla hazetmem, odom sevdamdan da bellidir bu. hatta utah-chicago serilerinde babamla beraber sabahladığımız zamanlarda, gözüm hep pippendaydı bana sorarsan şampiyonluklarda jordan kadar pay sahibidir. ama bu kobe başka, bambaşka bir adam... savunulması gerçekten imkansız... hayran olmamak elde değil hücum gücüne ve art niyetli hakemlere karşı verdiği mücadelesine...[/quote:3h5bc3sp]
he anladım jordan kadar pippen da söz sahibi şampiyonlukta peki o zaman jordan white sox macerasında pippen takımı nerelere getirmiş söylermisin? kukoc un da katıldığı takım paly off 2. turdas knicks e kaybetmiştir..tek giden jordan üstelik kukoc gelmiştir.ron harper-horace grant takasıyla ki ron harper deli bi adamdı o zaman pippen ın bulls u % 50 galibiyet yüzdesiyle oynamıştır ta kii majestereleri dönene kadar..play off u hayal etmeyen takım jordan sayesinde bilen bilir 5. sıradan girmiştir play-off ae shaq lı hardaway lı h.grant lı magic e elenmişti
sonraki 3 yılda ne olduğu için bırakmadan önceki 3 yıla bakın:)
uzun lafın kısası pippen ın payı şampiyonluklarda havlu atan adamla aynıydı orda başka biri vardı çünkü

laf yetiştirecek değilim. hele ki pippen ı hiç tartısacak değilim. pippen ı tartışmak kendisine hakarettir. peki pippen olmasaydı mj tek başına postacı ve john stockton la baş edebilir miydi ? evet diyorsan, eyvallah . ben yine de kobe nin mj den daha komplike bir hücumcu olduğu konusunda ısrarlıyım.

pippen chicago'da tüm zamanlarda en çok top çalan oyuncusudur. onun şampiyonluklardaki payını görmezden gelip, bütün başarıları mj ye pay etmek bence objektif bir yaklaşım değil.

Uğur YILMAZ' Alıntı:

Abicim, MJ mükemmel bir oyuncu ama tanrı değil. Şöyle düşün, 1960'lerde Wilt'in, Russel'ın üzerine oyuncu gelmez dendi, 70'lerde Jabbar'ın Doktor'un Gervin'in üzerine oyuncu gelmez dendi, 80'lerde Magic'in Bird'in üzerine oyuncu gelmez dendi, 90'larda da MJ'in, Hakeem'in Robinson'ın üzerine gelmez deniyor. 2010'ların ne göstereceği belli olmaz...

neyse herkesin görüşü kendine tabii bu benim görüşüm jordanın üstüne basketbolcu gelir mi gelecek tabii ama bu yüzyılda ama 22. yy gelecek...ama şimdilerde değil...

Uğur YILMAZ' Alıntı:

Kobe sempatizanlığı falan değil bu Uğur kardeşim.
Bende Kings'liyim ona bakarsan.Ama Kobe denildiğinde söyleyecek tek kelimem yoktur.
Sen sempatizanlıktan bahsetmişsin ancak bende sana şunu hatırlatayım.Unutma ki sende LeBron sempatizanlığı var ve Kobe, LeBron'dan iyi bir oyuncu diyemiyorsun.Ağzınızda düğümleniyor kelimeler.
Sizlerde çok iyi biliyorsunuz Kobe'nin nasıl bir oyuncu olduğunu.
Ben zaten Kobe-LeBron tartışması çıkmasına da anlam veremiyorum.
Bir tartışma nasıl çıkar biliyor musun?
Kobe kariyerini sonlandırır.Herşeye nokta koyar.Hakettiği yerlerde hakettiği kişilerle karşılaştırılır.
Sonra forumda konu açılır; M.Jordan mı? Kobe mi?
Bilmem anlatabildim mi?

Dipnot:Arkadaşlar LeBron'ın golf maçı hala bitmedi mi? Hangi kanal gösteriyor onu?

"MICHAEL JORDAN gibisi gelmedi, gelmeyecek." - Magic Johnson'ın MJ için söylediği söz.

"Maç bittiğinde Jordan'dan 63 sayı yediğimize hiçbirimiz inanamıyorduk." - Larry Bird"Michael saygı duyarak izlediğim ve bana oynadığım günleri tekrar yaşatan tek oyuncu."

''O Tanrı'nın Michael kılığına girmiş halidir.'' Lary Bird'in MJ için söylediği söz.

Magic Johnson şöyle demiş: "Dünyada iki tip basketbolcu vardır, Jordan ve diğerleri"

''Ben Jordan'a maçta ne yapması gerektiğini söylemezdim ama sana söylüyorum.'' ->Phill Jackson bu sözü Kobe'ye demiş.

Kobe ile MJ´yi karşılaştırmak biraz hakaret olur açıkcası.Kobe mükemmel bir oyuncu ama bir MJ kadar olamadı! Yukarıda Jordan'dan önceki büyük yıldızlar bile yukardaki cümleleri söyleme gereği duyduklarına göre bizim hala MJ-Kobe tartışması yapmamıza gerek yok! Bu tartışmayı uzatmanın artık bir anlamı yok...

kobe nin kendi lafıyla 2001 de söylemiştir : ben bu lige gelmiş 2 katilden biriyim! diğerini herkes biliyor.

MJ laf söyliyenin aklından şaşarım be böyle bi oyuncu gelmedi bundan sonrada kolay kolay gelmez...Kobe ye laf yok tamam ama ikisi çok ayrı.

MJ i sevmem Levent iyi bilir. Ama basketbolun kesinlikle Tanrısıdır. Ötesi düşünülemez. Saçmalamayın yahu.

michael jordan ın en büyük olduğu, kobeyi onla mukayese etmek istemenizden belli zaten.. mesela en iyisi clyde drexler olsaydı, clyde mı kobe mi derdiniz.. ama lige her gelen adam hala mj ile kıyaslanıyor.. sizce neden ? çünkü en iyisi mj di.. ben ikisini de hiç sevmiyorum.. hele mj i hiç hiç sevmiyoum ama sezarın hakkı sezara... bazı sporcular vardır, o spor için yaratılmıştır.. mj izleyenler şanslıdır.. çünkü basketbol oynasın diye yaratılan adamı izlediler.. kobe de ondan çok aşağı değil ama mj başka bir yerde duruyor..

topcin baslıgı boston lasker rüya finalmı mj kobe topicimı karar veremedim 8) majestelerini kıyaslamak ayıpların en büyügü neyse boston 4-2 alır lakerslılar baka kalır :kop forever SİXERS

eğer jordan chicago'yu tek başına şampyon yaptı diyorsanız ve pippen ile havlucu oyuncular arasında fark yok diyorsan bence tenisle ilgilenin...çünkü sadece orda tek kişi oynuyor...yok tek kişi şampiyon yaptı diğerleri zaten tukaka ben çıksam bile olur türünden cümleler ile burayı kirletmenin milleti gülme krizine sokmanın anlamı yok o dedikleriniz doğru olsa chicago gm'i rodman 'ı veya pippen'ı almak için niye bi tarafını yırtsın ya da tek işi şut atmak olan bir adamı neden inatla takımda tutsunlar bu adamlar olmasa jordan tek başına mı çıkacaktı sahaya...eğer öyle olsaydı detroit tarihinde hiç şampiyon olamazdı ya da 4 yıldızlı 2004 lal kadrosu 82 maçı birden alırdı...
jordan'a bile şampiyonlukları tek başına kazandın deseniz size yüzü dışında bir yeriyle gülerdi
o top çalmaları pippen'a jordan mı yaptırdı ya da pippen değilmiydi pg ynayarak stockton'ın paslarını bitiren veya phil jackson'ın yerine jordan mı taktik veriyordu takıma....jordan kobe kıyaslanır ama pippen'ı hiçe saymak basketbolun göz dışında başka hiçbir organ ile izlenmemesi gerektiğinin kanıtıdır...
(ceza almamak için ince cümleler seçtim,,,anlayana...)

Bende Kobe'ye duyduğum saygı sonsuz fakat Michael Jordan'a gelince orda biraz tereddüt ediyorum.Çünkü Michael Jordan gerçekten mükemmel bir oyuncuydu.Onun gibi bir oyuncu bence şu an yok.Kobe onun gibi değil,Kobe'nin kendine has bir tarzı var bence.İkiside mükemmel ama bana kalırsa Jordan biraz daha fazla ağır basıyor.Ama Kobe ile MJ bence farklı oyuncular.

Pippen'a gelicek olursak Pippen Mj'den sonra bence Chicago'da en iyi oyuncuydu.Pippen olmasaydı o takımda Chicago o kadar şampiyonluk yaşamazdı bence.Çünkü Pippen takımı toplayan,topları çalan,düzenleyici bir oyuncuydu.Hakkaten Pippen'ı küçük görenlere bir şey diyemeyeceğim.