Boston Celtics

Fena toparlamadık aslında başlangıcı düşünürsek.. All Star dönüşü az biraz bi ritm bulmuş durumdayız. Tabi Play-Off'larda ilerlemek istiyorsak ilk 6ya bir şekilde kapak atmamız lazım. Bu pota altı ne kadar direnç gösterir orası da var, bu aralar en kilit oyuncularımızda sakatlık sorunu yok. Alternatifler darken umarım sakatlık konusunda şans yanımızda olur..

8 maçlık deplasman serisinde şu ana kadar 4 galibiyet 3 yenilgi aldık, 8. ve son maç kritik Sixers deplasmanı olacak.. Hedef maçımız diyebiliriz. Bir şekilde kazanmak lazım, kazanırsak doğuda hesaplar biraz daha karışmaya başlar. Umarım galip geliriz..
 
Heat'i son 10 gün içinde ikinci kez yendik. Ray Ray artık 6.adam rolünde oynuyor. Avery Bradley iyi yada kötü bir katkı verdi Ray Ray'in olmadığı maçlarda. Stiemsma garip bir adam, iyi oynadığında zor turnike yiyen bir takım oluyoruz. İşin güzel yanı ise, Pacers(D),76ers,Heat(D) gibi güçlü takımlara karşı oynadığımız son üç maçı da rahat aldık.
Nazar değmesin şimdilik...
 
bench katkısı olmadan nereye kadar gidebilecekler çok merak ediyorum...allen,pavlovic,stiemsma...yemin ediyorum galatasarayın benchi daha kuvvetli :)
 
Boston'u fazla hafife alma Melih. Bu takım zamanında basketbol emekliliğinden vazgeçirilen Rasheed ile şampiyon oluyordu az daha son maçında. Yıllardır öldü bitti bir cacık olmaz bu takımdan diyenlere inat savaşa devam ediyorlar. Beğenirsiniz beğenmezsiniz ama şu sakat dolu, eksik, daha yaşlı halimizle bile kök söktürüyorsak rakiplere, saygıyı hakediyorlar sonuna kadar...
 
pietrus ve j. o'neal olsaydı eğer derdim şu kadro dagılmadan son kez bir şampiyonluk görebilir diye lakin yorucu ve sertlik seviyesi 2kat artacak playofflarda boston, konferans yarı finalinin üstüne çıkamayacaktır...özelliklere uzun rotasyonu evlere şenlik..şansları ise ilk turda atlanta ile eşleşmeleri olur zira al horford'un sakatlıgı ve 4 numarada josh smith'in yedeginin radmanovic olması boston'un uzun zaafiyetini dengeleyecektir...ha atlanta ev sahibi avantajına sahip olacagı için ben o eşleşmede de atlantayı şanslı görüyorum orası ayrı..
 
Aslında güzel bir ivme yakalayarak giriyoruz Play-Off'lara.. Bu da sezon başındaki karamsar havanın dağılmasını sağladı büyük ölçüde.. Ben açıkçası 6. mucize görüyordum ama takım bir anda zorlu maçlardan çıkardığı galibiyetlerle 5. sıraya kapak attı..

Sakatlıkları hesaba katarsak biraz şanslı bir eşleşme ağacı var Boston adına.. Atlanta'da Horford yok, Zaza'nın durumu da hala belirsizmiş Kaan Kural'ın dediğine göre.. En zorlanacağımız noktanın pota altı olduğunu düşünürsek önemli şans bu durum.. Yarı final yolundaysa Rose'u kaybeden Chicago görünüyor tur atlarsak.. Ben açıkçası ağırlığımızı koyup konferans finaline kapak atabileceğimizi düşünüyorum..

Bize baktığımız zaman da Ray Allen yok zannedersem ilk seride, eğer bu turu geçersek Chicago serisinde oynayabilir umarım.. Bunun dışında Bradley gibi, Dooling gibi, Pietrus gibi, Stiemsma gibi benim için performansları soru işareti oyuncuların katkıları oldukça önemli. Bradley bir anda iyi bir sıçrama yaptı lakin bu seviyelerde neler yapabilecek, bunun sinyallerini ilk 1-2 maçta alacağız.. Garnett-Pierce-Rondo üçlüsüne zaten güvenimiz tam. Dediğimiz gibi yan parçaların oyunları kaderimizi çizecek..

Tahminlerime gelirsek.. Atlanta serisini 4-3 ile kazanırız, Chicago serisini 4-3 ile kazanırız, bunun yorgunluğuyla da Miami serisinde 4-1 yada 4-2 ile havlu atarız.. Tabi ilk turda elenme ihtimalimiz bile var, çünkü sürekli evsahibi dezavantajıyla oynayacağız.. Umarım bunun altından kalkarız ve karamsar başlayan sezonu güzel bir şekilde noktalarız.. Gerçekçi olmak gerekirse şampiyonluk veyahut konferans şampiyonluğu gibi bir beklentim yok takımdan..

Allah bileklere güç kuvvet versin ve sakatlıktan korusun herkesi...
 
rondo 2 teknikle maçın bitimine 4 dakika kala oyundan ihraç edildi ve o dakikaya kadar hiç çıkmadan oynamıştı...eger 2. maç için ceza alırsa dedigim gibi boston'a seri 2-0 gider...

buarada benzer pozisyonda hidayet 2 maç ceza almıştı muhtemelen rondo da cezalandırılacak....boston'un playoff serüveni bitti diyebiliriz..

edit: rondo 1 maç ceza aldı ve seri artık boston'a banko 2-0 gidecek...tahminim 4-1 biter bu seri...

edit üstüne edit: maçın bitimine 4 dk kala degil 40 saniye kala ihraç edilmiş süreyi yanlış görmüşüm :)
 
rondo 2 teknikle maçın bitimine 4 dakika kala oyundan ihraç edildi ve o dakikaya kadar hiç çıkmadan oynamıştı...eger 2. maç için ceza alırsa dedigim gibi boston'a seri 2-0 gider...

buarada benzer pozisyonda hidayet 2 maç ceza almıştı muhtemelen rondo da cezalandırılacak....boston'un playoff serüveni bitti diyebiliriz..

edit: rondo 1 maç ceza aldı ve seri artık boston'a banko 2-0 gidecek...tahminim 4-1 biter bu seri...

edit üstüne edit: maçın bitimine 4 dk kala degil 40 saniye kala ihraç edilmiş süreyi yanlış görmüşüm :)

Play off bitti Melik.:)
87-80 :)
 
Farkın üçüncü periyod başında 40 sayıya dayandığı gecede Hawks'ı devirip 3-1'e getirdik durumu.
En kötü 4-2 ile bitecek gibi seri.
 
Yarı final serisi başladı ve ilk maçı 92-91 kazandık.
Tabi biz kazanmış olsak da, bütün maçı akıllıca oynayıp son bölümlerde saçmalayan 76ers oyuncularını da es geçmemeli. Takım oyununu bu kadar iyi yapmalarına rağmen, işi bireysel şut seçimlerine bırakıp oyunun sonunda cevap veremediler Celtics'e. Bizimkilere gelirsek, istatistikler yanıltabilir ama PP'nin oyunun içine giremediği ve bütün akşam 5-13 sayı aralığında geride götürdüğümüz maçı son 4-5 dakikalık bölümde çevirip aldık. Ha, ben Hawks serisindeki akıcı Celtics takımını göremedim ama umarım bu maçlıktır bu performans kaybı. Tabi yorgunluk gibi kriterler de var...
Diğer yandan olumlu tarafından bakınca KG, Hawks serisindeki gibi çılgın oynamaya devam ediyor. Bir diğer çılgın ise tabiki Rondo. 13 sayı-12 ribaund-17 asist gibi deli bir performans ile bir kez daha triple-double yaptı. 3 triple-double daha yapması halinde Play-Off tarihinin en çok triple-double yapan ikinci oyuncusu olacak.
 
Oyundan memnun değilim. Ray Ray'den hiç katkı alamıyoruz. Attığı sayılar kimseyi aldatmasın. Avery Bradley bile çok daha fazla katkı veriyordu. Övgüyü hakeden ilk isim Brandon Bass. Orta mesafe şutları bu sezon daha da gelişti. Takdiri fazlasıyla hakediyor... KG ve Rondo sağolsun belli bir istikrarda oynuyorlar. Son maç saçmalasa da, PP de kendi oyununu oynasın yetiyor. Pietrus'tan da bi 08'James Posey etkisi gelse ne ala ama macera aramak gibi birşey...

Heat karşısında iş daha da zor. O ikiliyi frenlemek farz. Ufak çaplı bir mucize lazım bu seride...
 
Chris Bosh oynamazsa şansları eşit görüyorum, oynarsa eleniriz diye düşünüyorum.. Oldukça yıprandık bir önceki seride. Ama iyi yönden bakarsak, konferans finaline yükselmemiz başlı başına büyük bir başarı oldu. Sezon başında Play-Off dışında bile kalabilir diyenler olmuştu takım için ama iyi toparladı yaşlı kurtlar. Tabi finale çıkmamızda Rose'un sakatlığındaki payı da es geçmemek lazım, keza sakatlanmasa yarı finalde noktalardık sezonu..

Bizim oyunculara gelirsek, Ray Allen ve Michael Pietrus'un vereceği katkılar oldukça önemli. Pierce-Rondo-Garnett-Bass dörtlüsünün bi standartı oturdu zaten. Yukarıda söylendiği gibi Ray Allen yokları oynuyor uzun zamandır, bu seride adam akıllı katkı vermesi şart.. 2 numara pozisyonunda Bradley veya Allen'dan birinden katkı almamız lazım.. Umarım bazı oyuncular performanslarının üstüne çıkar da sürprizi gerçekleştirip konferans şampiyonu olabiliriz..
 

Üst