Uzun bir yazı olacak.
Benzer konuları başka bir yerde yazmıştım geçen sene, aforoz ediliyordum, Fenerbahçeli olmadığım, Galatasaraylı bir provakatör olduğum falan bile iddia edildi.. Neyseki halk oylamasıyla aklandım
İş yerinde Galatasarylı bir arkadaşım vardı, ismi Cevdet. Belki tanıyanınız bile vardır, Antepli. İkiz kardeşi de Fenerbahçeliydi. İkiside koyu taraftarıydı takımlarından, deplasman bile kaçırmamışlar zamanında. GS-FB maçlarına formamızı giyip kapıdan helaleşerek çıkıyoruz diye anlatırdı. Aslında böyle, işte bu iki camia, ne farklı millet, ne farklı din, ne farklı sınıf... Aynı ... işte.
Maçın teknik analizini yapmanın çok da gereği yok, güç dengesi bariz bizden yana. En basitinden şu soruya cevap verdiğimizde herşey ortaya çıkıyor, sizden hangi oyuncu bizim takımda oynayabilir ? Tek aklıma gelen Sinan. Diğer her ismin bence daha iyisi var bizde. Aynı soruyu bizden hangi oyuncuyu istersiniz diye sormak bile doğru durmuyor, kimi istemezdiniz daha doğru. Udoh, Vesely, Dixon, Kalinic, Datome, Bogdanovic, Sloukas ? Dolayısıyla çok da haksızlık yapmamak lazım oyunculara ve işi de hakemlere bağlamamk lazım. Hakem konusunu anlamaya çalışıyorum ama bir türlü beceremiyorum, Maç sonunda kazanan da eleştiriyor, kaybeden de, ne isteniyor ki ?
Asıl konu maçın dışındaki olaylar. Bence, belki biraz komplo teorisi gibi olacak ama herşeyin (bu konuyla ilgili yapılan herşeyin) bir amacı var, bizi böyle tutmak. Çünkü birleşmemizden yada düşman olmamamızdan korkuyorlar. Gezi de herkes gördü renkler birliğini.. Biz kavga ederken kaç khk çıktı, kaç kişi tutuklandı hangimiz biliyoruz ?
Önce bu sayfalarda yazan bazı yazıları aşağıya kopyalamak istiyorum, (Bu yazıyı yazmaya başladığımda son mesaj Halit Bey in şu mesajıydı :
http://gsbasket.org/forum/galatasar...fta-fenerbahce-galatasaray-16.html#post703759 dolayısıyla sonra konuşulan bir şeyi atlamış olabilirim). Mesajlarından alıntı yaptıklarım da yapmadıklarım da kusura bakmasınlar.
İsimlerinin önüne yapışan "şikeci" kalıbı çok koyduğu için kafalarına göre birşey uydurmak zorunda kalmış akıllılar
Evet, tüm maçlarını Ferit Şahenk'in salonunda oynayan takımın taraftarı bize FETÖ'cu diye bağırıyor
Ege aslanım iyi yapıştırdı Yunan'a tokadı
10/1 faul atan adam bize karşı hepsini sokuyor bu kadar ballı olunmaz.
Spiker ve yorumcu agabeyler ikinci yarıda neyseki keyifli bir şekilde maçı anlatmaya başladılar! İlk yari bir sıkıntı vardı herhalde.
patlıcan suratlı Obradovic
Ceza vermezseniz adam değilsiniz ! Zaten adam değilsiniz !
sizin gibi hakemlerin sizin gibi federasyonun...
Geçen sene şopar Melih'in bizim sahada 2 ayranı tekmeleyip içeri kaçmasına bakıyorum, bir de cazgır denilen Göksenin'in atılan onca şeye rağmen benchte efendi gibi oturmasına.
Hakemler, maç sonu sahibinize uğrayın alın maçbaşı ücretinizi.
Herifler faulde kornaya basıyorlar yahu, tam efsane.
tek yaptığı basketbol oynamak.
Adam oyuncu savunurken bile tahrik olabilen bir holigan kitlesi vardı tribünler de.. ??
Baskan Hidayet, yaveri Omer..
Yayıncı kuruluş yorumcuları Murat Murathanoğlu ve Murat Didin dahil olmak üzere Federasyon başkanı, Ömer Onan ve Recep Ankaralı bir basın toplantısıyla tüm dünyadaki Galatasaray taraftarına hedef gösterilmelidirler. Bu insanlar yaptıkları bu adaletsiz ve haksız karar ve tutumlar silsilesinin bedelini olağanüstü yollarla ödemelidirler.
Dünkü maç özelinde öne çıkan konulara yorumum şöyle ;
1- Anons konusu, kuralı bilmiyorum, Aziz Yıldırımın anonsu oyun durmuşken yapılmıştı, Melih in ki ise devam ederken. Kuralda birşey yoksa tartışmaya gerek yok, varsa ne ise o uygulanmalı, gene tartışmaya gerek yok. Ama, her iki anonsunda iyi niyetli (iyi niyet lafı bile tartışılabilir, biraz daha açık söylemek gerekirse seyirciyi sakinleştirmeye yönelik) olduğu ortada.
2- Göksenin-Vesely pozisyonu, bence pozisyonda Göksenin in sarılmasına ısrarla tutmasına sportmenlik dışı bile verilebilirdi, sonrasında Vesely nin yaptığı faul ve cezasını da aldı. Gökseninde kolunu savurdu ama tutturamadı bu arada.
3- Göksenin tribün oayı, İnternette görüntüleri var, twit atsana tezahüratı sonrasında görüntülerde anlaşılmayan birşey ile işler çığrından çıkıyor. Olayın savunulacak tarafı yok, o grubun 1-2 sene salona gelmesini yasaklamak lazım, ama orada oluyor burada olmuyor edebiyatını bırakalım lütfen. Göksenin de neden bu kadar sevdiğinizi anlayamadğım birisi (aynı şekilde Sinan ın da neden tepki aldığını anlayamıyorum). Galatasarın evladıyım dediği için mi ? Hangi kritik maçta ne vermiş takıma ? Sadece kendi taraftarına oynuyor. Bu adamlar dünyanın parasını kazanıyorlar, bir zahmet kendilerini geliştirsinler, Mccollum gibi drive edemeyebilirsin vs ama gelinen yer burası olmamalı. Hem mental hemde basketbol olarak..
4- Ergin Ataman ın maç sonu röportajı, "
FB taraftar Türk oyuncuya alışkın değil tabi çünkü takımlarında oynamıyorlar. Göksenin bu yüzden rahatsız ediyor sanırım bu oyuncu milli takım oyuncusu" çok komik gerçekten. Kendisi ne yapmış Türk oyuncu olarak, sizler yazdınız burada gereksiz yabancılar uğruna kullanılamayan isimleri.
Birde Türk gençlerine örnek olan Göksenin demiş, ben bu haliyle ancak kötü örnek olarak gösterebilirm oğluma, böyle olma diye.
Malesef lise-üniversite döneminde bende saçma işler yaptım (kimseyi bıçaklamadım, o seviyeye gelmedi tabi ama), küfür, hakaret.. pişmanım tabiki, çok kıymtli insanları kırıp üzmüşümdür.. Burada da bakıyorum, 20-25 yaşlarındaki arkadaşlar hemen asıp kesiyor, savaş ilan ediyor, onları bir şekilde anlayabiliyorum ama hiç ummadığım isimlerinde (şahsen hiçbirinizi tanımıyorum ama çeşitli yerlerden insanların profilleri ortaya çıkıyor bir şekilde) yangına körükle gitmeleri beni şaşırtıyor.
Daha 1-2 yıl önce bir çocuk diğer taraftar grubu tarafından bıçaklanarak öldürüldü, hangisinin yaptığı çok da önemli değil, zira ikiside daha doğrusu ikimizde aynı bokuz malesef. Kendinizi her iki çocuğun da babası yerine koyun, bıçaklayan ve bıçaklananın yada ölen ve öldürenin... Gittiğimiz noktada bizler çıkarız işin içinden de çocuklarmız nasıl kendilerini kurtaracak bilmiyorum gerçekten.
Bir tarafın diğer tarafa kanı bozuk, şerefsiz, çirkef vs demesine çok gülüyorum gerçekten. Bence bunlar aynaya karşı söylenen sözler.
Bu yazım size taraflı gelebilir ama emin olun benzer şeyleri renkler, kişiler yer değiştirdiğinde de söylüyorum.