BSL 6. Hafta | Fenerbahçe - Galatasaray

Fenerbahçe eski oyuncularıyla fed. başk. Hidayet'iyle her şeyiyle basketbolu ele geçirmiş durumdadır bu yeni bir şey değil son 5-6 senedir bu böyle ama bu sene artık olay öyle bir hal aldı ki hiçbir işlerini şansa bırakmak istemiyorlar. Mahmut Uslu denen militan Recep Ankaralı efendiyle federasyon ve hakem kurullarını belirliyor hakemlere ve diğer isimlere Federasyonu ve Hakem Kurullarını biz belirliyoruz görev isteyenler önce bize gelecek diyor bu basketbol camiasında dillendirilen bir gerçek !
Şartlar ortam bu durumdayken siz hala 3. anons niye yapılmadı Melih nasıl anons yapar falan diyorsunuz. Melih istese bırak anonsu Ergin Ataman Göksenin ayağınızı denk alın dese kim ne yapıcak?
Bu sisteme bu yalaka yancı federasyon ve kurullarına başkaldıran bir tek adam çıktı koskoca Galatasaray camiasında; o da Ünal Aysal ama ne oldu kendi camiamız bile içimizdeki adamlar bile başkanın arkadında durmadılar yok maça çıkmamak hatalı kararmış da bilmem ne uzaktan gazel atmak kulağa hoş gelir de iş yapmaya geldi mi ortalıkta görünmez sünepe herifler.. Bugün geldiğimiz noktada Ünal Aysal'ın söylediklerini tv ekranlarından verdiği ayarı manifestoyu iyice bir hatırlayın bakalım bugün o başkanın söylediklerinin arkasında duramadığımız için Galatasaray'ın haklarını koruyamadığımız için utanan tek bir yönetici bile yok ortalarda..
Bu düzen değişmedikçe sonuç da değişmez Fener Daçka'yla final oynar sevgili Ferit Şahenk abimiz de kupayı seve seve Fenerbahçe'ye verir..

Şu cümleler tarihe geçecek cinsten. Okullarda ders olarak okutulmalı. Bir de Turgay'ın ağlaması vardı..

[video=youtube_share;UQQwsmEOUT4]https://youtu.be/UQQwsmEOUT4[/video]

Her sene Ülker arenada oynanan maçlarda yaptıkları yanlarına kar kalmıyor mu zaten ? Şimdiye kadar ceza aldılar mı hiç? Hakemler 3. anonsu yaptırmamak için her sene esktra çaba harmacak zorunda kalıyorlar.Hal böyle olunca Göksenin bacağını göstermiş , yok analarına küfür etmiş falan çok abartılı durumlar değil.Öyle de böyle de ceza almayacaklar zaten.En azından Göksenin'in yaptığı da onun yanına kar kalsın.1 kerede böyle olsun.

Her sene aynı muhabet sıkmaya başladı artık. Adamlar lobisi sayesinde hiç bir maçta ceza almıyorlar. Bize ise anons üzerine anons yaptırıyorlar. Adamlar o kadar güçlü ki kendi anonslarını kendileri yapıyorlar.

Tamam sahada kaybettik Fener eze eze yendi. Özellikle 3. çeyrek sahada yoktuk ama sahada iyi olduğumuz diğer maçlarda da kaybettik veya kaybettirildik Ülker Arena'da.
Fenerbahçe'yi orada yenmek için saha içinde iyi olman hiçbir zaman yetmeyecek, bunun örnekleri çok fazla. Önce saha dışında her şeyi eşitlemek lazım, sonra saha içine bakmak lazım düşüncesindeyim. Zira Marko'nun pozisyon dün gibi akıllarda.

Ayrıca dün sahada normal 2 anons, illegal de 2 anons yapıldı bunun cezası ne olacak merakla beklemekteyim. 10 bin mi alırlar 20 bin tl mi ceza alırlar bilemiyorum (!)..

Şike zanlısı hükümlü asker kaçağı bir kişi eline mikrofonu alıp maçın ortasında herkesi uyarıyor; kimsenin de sesi çıkmıyor. Para cezası verirler bu iş kapanır bizde ''Sen KiMSİN Hidayet'' deriz sadece!

Yapılanlar iyi oldu. İçerdeki son Fb maçında taraftar kedi gibiydi.

Biz en kötü zamanda 6 kişilik rotasyonla kazanırken seyirci boğuyordu. Önümüzdeki iç saha maçında taraftar kendine gelir diye umuyorum.

Bizim cenahta her zamanki gibi basketbol dışı şeylere odaklanılmış, gerek forum gerekse twitterda gördüğüm genel itibariyle bu. Bizim maçlarda olay çıkınca, kızılyıldız maçından dolayı ceza aldığımız zamanlarda Fenerliler bizle dalga geçiyordu. Kendi salonlarının elit, kültürlü, basketbol seyircisi tarafından doldurulduğu bizim ise barbar olduğumuzu söylüyorlardı. Ben o zaman da bunu diyenlere söylüyordum, şuanda da aynı fikirdeyim birbirimizden hiçbir farkımız yok. Biz de küfür ediyoruz, onlar da ediyor. Bizde de rakibi tahrik eden oyuncular var, onlarda da var ve bu böyle sürüp gidecek. Türk insanının hepsi aynı, fenerlisi beşiktaşlısı bir fark yok.

Genelde olaylara katılan oyuncuların basketboluyla değil de tribün şovlarıyla var olmaya çalışması benim sinirimi bozan bir şey. Onlarda Melih, bizde Göksenin. Şu camianın çocuğu, evladımız, canımız ciğerimiz edebiyatından da nefret ediyorum. Bunları bırakmamız lazım, bu adamlar profesyonel. 3-4 sezonda benim hayat boyu kazanamayacağım paraları kazanıyorlar, topunu düzgün oynasın yeter. Atarlı twitter paylaşımlarına, tribündeki liseli ergenlere tartışma malzemesi vermesine gerek yok. Göksenin Köksal da bu camianın çocuğu rolünü çok güzel oynuyor ve göz boyamaya devam ediyor. Kendine bir savunmacı kimliği edinmiş; her maç bütün perdelere takılıyor ve tuttuğu oyuncular patır patır boş şut atıyor. Yapabildiği tek şey hakemlerin izin verdiği ölçüde rahatsız edici bir tam saha baskı fakat camianın çocuğu olduğu için her yıl 6 haneli dolarlar hesabına yatıyor.

Anons, küfür, mikrofon olayları gerçekten rezalet, cezasını önümüzdeki günlerde göreceğiz verirler/vermezler ancak bunlar kesinlikle mağlubiyetin bahanesi olamaz. Maça iyi başladık, önce bir iki doğru boş şutu soktuk, sonra ikili oyun sayılarıyla potaya yakın atışlar bulduk 7 sayı öne geçtik. El üstü şutlarla biraz daha götürdük ancak maçın böyle gitmeyeceği çok barizdi. İkinci yarı rakibe hiç cevap veremedik, takım oyun kurucusuzluktan kıvranıyor gerçekten. Sinan topu rakip sahaya taşırken bile zorlanmaya başlıyor bir noktadan sonra ki bu konuda kendisine hiç kızamıyorum. Miçov sadece ceza atıcısına dönüşmüş durumda, kendisi çok ağır ve başka bir şey alamıyoruz. Dentmon iyi bir birebirci ancak ona da birebir oynayacağı doğru alanları yarattıktan sonra buna müsaade etmemiz gerekiyor, organizasyonsuz bir hücumda zorlama bi atıştan ötesine geçmesi çok zor. Dieblar'a da istediği şutları attıramadık. Pota altında ezilmek kaçınılmaz oluyor bir yerden sonra fener'e karşı.

Maalesef şampiyonluğun çalındığı final serisi maçından beri, hiçbir ülker arena deplasmanında maçın son çeyreğine iddialı giremedik. Bence küfür, yabancı madde vs. konularından önce konuşulması gereken şey bu. Ben sahada rakiple tribünle uğraşmayan, hiçbir tahrike cevap vermeyen, çatır çatır doğru basketbolu oynayıp maça ortak olan bir takım görmek istiyorum. Unics Kazan gelip burada maç alabiliyor.* Maçı kazandıktan sonra da istediği hareketi çeksinler, kazanamadıktan sonra delikanlılık mesajları vermesin kimse.

*(onlara karşı aynı agresiflikle oynamıyorlar kabul.)

Ünal Aysal hoş bir hareket yaptıda devamını getiremedi. 3 ay sonra en ufak birşey değişmeden lige başladık. Arkası gelmediği için dün yaşananlar bundan sonrada yaşanacak. Bu yönetim zaten ses mes çıkarmayacak pasif kalacak.

Uzun bir yazı olacak.

Benzer konuları başka bir yerde yazmıştım geçen sene, aforoz ediliyordum, Fenerbahçeli olmadığım, Galatasaraylı bir provakatör olduğum falan bile iddia edildi.. Neyseki halk oylamasıyla aklandım :p

İş yerinde Galatasarylı bir arkadaşım vardı, ismi Cevdet. Belki tanıyanınız bile vardır, Antepli. İkiz kardeşi de Fenerbahçeliydi. İkiside koyu taraftarıydı takımlarından, deplasman bile kaçırmamışlar zamanında. GS-FB maçlarına formamızı giyip kapıdan helaleşerek çıkıyoruz diye anlatırdı. Aslında böyle, işte bu iki camia, ne farklı millet, ne farklı din, ne farklı sınıf... Aynı ... işte.

Maçın teknik analizini yapmanın çok da gereği yok, güç dengesi bariz bizden yana. En basitinden şu soruya cevap verdiğimizde herşey ortaya çıkıyor, sizden hangi oyuncu bizim takımda oynayabilir ? Tek aklıma gelen Sinan. Diğer her ismin bence daha iyisi var bizde. Aynı soruyu bizden hangi oyuncuyu istersiniz diye sormak bile doğru durmuyor, kimi istemezdiniz daha doğru. Udoh, Vesely, Dixon, Kalinic, Datome, Bogdanovic, Sloukas ? Dolayısıyla çok da haksızlık yapmamak lazım oyunculara ve işi de hakemlere bağlamamk lazım. Hakem konusunu anlamaya çalışıyorum ama bir türlü beceremiyorum, Maç sonunda kazanan da eleştiriyor, kaybeden de, ne isteniyor ki ?

Asıl konu maçın dışındaki olaylar. Bence, belki biraz komplo teorisi gibi olacak ama herşeyin (bu konuyla ilgili yapılan herşeyin) bir amacı var, bizi böyle tutmak. Çünkü birleşmemizden yada düşman olmamamızdan korkuyorlar. Gezi de herkes gördü renkler birliğini.. Biz kavga ederken kaç khk çıktı, kaç kişi tutuklandı hangimiz biliyoruz ?

Önce bu sayfalarda yazan bazı yazıları aşağıya kopyalamak istiyorum, (Bu yazıyı yazmaya başladığımda son mesaj Halit Bey in şu mesajıydı : http://gsbasket.org/forum/galatasar...fta-fenerbahce-galatasaray-16.html#post703759 dolayısıyla sonra konuşulan bir şeyi atlamış olabilirim). Mesajlarından alıntı yaptıklarım da yapmadıklarım da kusura bakmasınlar.

İsimlerinin önüne yapışan "şikeci" kalıbı çok koyduğu için kafalarına göre birşey uydurmak zorunda kalmış akıllılar

Evet, tüm maçlarını Ferit Şahenk'in salonunda oynayan takımın taraftarı bize FETÖ'cu diye bağırıyor

Ege aslanım iyi yapıştırdı Yunan'a tokadı

10/1 faul atan adam bize karşı hepsini sokuyor bu kadar ballı olunmaz.

Spiker ve yorumcu agabeyler ikinci yarıda neyseki keyifli bir şekilde maçı anlatmaya başladılar! İlk yari bir sıkıntı vardı herhalde.

patlıcan suratlı Obradovic

Ceza vermezseniz adam değilsiniz ! Zaten adam değilsiniz !

sizin gibi hakemlerin sizin gibi federasyonun...

Geçen sene şopar Melih'in bizim sahada 2 ayranı tekmeleyip içeri kaçmasına bakıyorum, bir de cazgır denilen Göksenin'in atılan onca şeye rağmen benchte efendi gibi oturmasına.

Hakemler, maç sonu sahibinize uğrayın alın maçbaşı ücretinizi.

Herifler faulde kornaya basıyorlar yahu, tam efsane.

tek yaptığı basketbol oynamak.

Adam oyuncu savunurken bile tahrik olabilen bir holigan kitlesi vardı tribünler de.. ??

Baskan Hidayet, yaveri Omer..

Yayıncı kuruluş yorumcuları Murat Murathanoğlu ve Murat Didin dahil olmak üzere Federasyon başkanı, Ömer Onan ve Recep Ankaralı bir basın toplantısıyla tüm dünyadaki Galatasaray taraftarına hedef gösterilmelidirler. Bu insanlar yaptıkları bu adaletsiz ve haksız karar ve tutumlar silsilesinin bedelini olağanüstü yollarla ödemelidirler.

Dünkü maç özelinde öne çıkan konulara yorumum şöyle ;

1- Anons konusu, kuralı bilmiyorum, Aziz Yıldırımın anonsu oyun durmuşken yapılmıştı, Melih in ki ise devam ederken. Kuralda birşey yoksa tartışmaya gerek yok, varsa ne ise o uygulanmalı, gene tartışmaya gerek yok. Ama, her iki anonsunda iyi niyetli (iyi niyet lafı bile tartışılabilir, biraz daha açık söylemek gerekirse seyirciyi sakinleştirmeye yönelik) olduğu ortada.

2- Göksenin-Vesely pozisyonu, bence pozisyonda Göksenin in sarılmasına ısrarla tutmasına sportmenlik dışı bile verilebilirdi, sonrasında Vesely nin yaptığı faul ve cezasını da aldı. Gökseninde kolunu savurdu ama tutturamadı bu arada.

3- Göksenin tribün oayı, İnternette görüntüleri var, twit atsana tezahüratı sonrasında görüntülerde anlaşılmayan birşey ile işler çığrından çıkıyor. Olayın savunulacak tarafı yok, o grubun 1-2 sene salona gelmesini yasaklamak lazım, ama orada oluyor burada olmuyor edebiyatını bırakalım lütfen. Göksenin de neden bu kadar sevdiğinizi anlayamadğım birisi (aynı şekilde Sinan ın da neden tepki aldığını anlayamıyorum). Galatasarın evladıyım dediği için mi ? Hangi kritik maçta ne vermiş takıma ? Sadece kendi taraftarına oynuyor. Bu adamlar dünyanın parasını kazanıyorlar, bir zahmet kendilerini geliştirsinler, Mccollum gibi drive edemeyebilirsin vs ama gelinen yer burası olmamalı. Hem mental hemde basketbol olarak..

4- Ergin Ataman ın maç sonu röportajı, "FB taraftar Türk oyuncuya alışkın değil tabi çünkü takımlarında oynamıyorlar. Göksenin bu yüzden rahatsız ediyor sanırım bu oyuncu milli takım oyuncusu" çok komik gerçekten. Kendisi ne yapmış Türk oyuncu olarak, sizler yazdınız burada gereksiz yabancılar uğruna kullanılamayan isimleri.
Birde Türk gençlerine örnek olan Göksenin demiş, ben bu haliyle ancak kötü örnek olarak gösterebilirm oğluma, böyle olma diye.

Malesef lise-üniversite döneminde bende saçma işler yaptım (kimseyi bıçaklamadım, o seviyeye gelmedi tabi ama), küfür, hakaret.. pişmanım tabiki, çok kıymtli insanları kırıp üzmüşümdür.. Burada da bakıyorum, 20-25 yaşlarındaki arkadaşlar hemen asıp kesiyor, savaş ilan ediyor, onları bir şekilde anlayabiliyorum ama hiç ummadığım isimlerinde (şahsen hiçbirinizi tanımıyorum ama çeşitli yerlerden insanların profilleri ortaya çıkıyor bir şekilde) yangına körükle gitmeleri beni şaşırtıyor.

Daha 1-2 yıl önce bir çocuk diğer taraftar grubu tarafından bıçaklanarak öldürüldü, hangisinin yaptığı çok da önemli değil, zira ikiside daha doğrusu ikimizde aynı bokuz malesef. Kendinizi her iki çocuğun da babası yerine koyun, bıçaklayan ve bıçaklananın yada ölen ve öldürenin... Gittiğimiz noktada bizler çıkarız işin içinden de çocuklarmız nasıl kendilerini kurtaracak bilmiyorum gerçekten.

Bir tarafın diğer tarafa kanı bozuk, şerefsiz, çirkef vs demesine çok gülüyorum gerçekten. Bence bunlar aynaya karşı söylenen sözler.

Bu yazım size taraflı gelebilir ama emin olun benzer şeyleri renkler, kişiler yer değiştirdiğinde de söylüyorum.

Ayhan bey size tek bir sorum var holigan taraftarlar dışında, bu iki kulüp taraftarlarının neredeyse birbirinden nefret eder duruma gelmesinin en büyük sorumlusu, esas olayları tahrik eden yıllardır kıvılcımı ateşleyen zat kimdir ? Hatta kimlerdir?

Ayhan bey size tek bir sorum var holigan taraftarlar dışında, bu iki kulüp taraftarlarının neredeyse birbirinden nefret eder duruma gelmesinin en büyük sorumlusu, esas olayları tahrik eden yıllardır kıvılcımı ateşleyen zat kimdir ? Hatta kimlerdir?

Hocam, tek kişiye mi bağlıyorsun bunların hepsini ? Yaşın 22 görünüyor, 1994 doğumlusun doğruysa bu, en basit hesapla 2006-2007 den beri takip ediyorsun demektir.

1988-89 da beraber döküldük sokaklara Prekazinin Monacoya attığı golden sonra, Neuchetel maçından sonra, hem sahada hemde masa başında turu vermeyince. Beraber sitem ettik Steau maçı öncesindeki kasıtlı kartlara, maç içindeki verilen verilmeyen penaltılara ofsaytlara. Yada Copenhag daki penaltılarda omuz omuza ayata seyrettik o anları, Mallorca, Leeds maçlarını.

Sebeplerinden bazıları Aziz Yıldırım, Mahmut Uslu olabilir ama bu konular hiçbir zaman tek taraflı değildir ve malesef büyütmek önlemekten daha kolaydır, daha kazançlıdır..

Hocam, tek kişiye mi bağlıyorsun bunların hepsini ? Yaşın 22 görünüyor, 1994 doğumlusun doğruysa bu, en basit hesapla 2006-2007 den beri takip ediyorsun demektir.

1988-89 da beraber döküldük sokaklara Prekazinin Monacoya attığı golden sonra, Neuchetel maçından sonra, hem sahada hemde masa başında turu vermeyince. Beraber sitem ettik Steau maçı öncesindeki kasıtlı kartlara, maç içindeki verilen verilmeyen penaltılara ofsaytlara. Yada Copenhag daki penaltılarda omuz omuza ayata seyrettik o anları, Mallorca, Leeds maçlarını.

Sebeplerinden bazıları Aziz Yıldırım, Mahmut Uslu olabilir ama bu konular hiçbir zaman tek taraflı değildir ve malesef büyütmek önlemekten daha kolaydır, daha kazançlıdır..
2002'de basketbol oynamaya başladım o zamandan artar bir şekilde takip ediyorum.Tabiki fazla bir zaman değil öyle 20-30 yıllık bir geçmişim yok ama bende büyüklerimden duyuyorum sizin dediğiniz gibi bu 2 taraftarın daha önceki birlikteliğini .Bende zaten bundan bahsediyorum bu birlikteligi bozulmasından. Tek taraflı olmadığını bende biliyorum katılıyorum da ama benim sorum En çok tetikleyen kişi yanı sadece 1 kişinin adını söylemenizi istedim bu gerekirse Gs'li bir isim de olabilir .

80'lerde, 90'larda sabahlamalar yapılırmış, randevulu mevzulara gidilirmiş abi bu olaylar yeni çıkmış mevzuları da boş. En iyi 4-5 arkadaşından birisi mutlaka rakip takımlı olan insanların o tribünlerde birbirlerine ağız dolusu küfür etmesi oldum olası saçma gelmiştir bana.

3- Göksenin tribün oayı, İnternette görüntüleri var, twit atsana tezahüratı sonrasında görüntülerde anlaşılmayan birşey ile işler çığrından çıkıyor. Olayın savunulacak tarafı yok, o grubun 1-2 sene salona gelmesini yasaklamak lazım, ama orada oluyor burada olmuyor edebiyatını bırakalım lütfen. Göksenin de neden bu kadar sevdiğinizi anlayamadğım birisi (aynı şekilde Sinan ın da neden tepki aldığını anlayamıyorum). Galatasarın evladıyım dediği için mi ? Hangi kritik maçta ne vermiş takıma ? Sadece kendi taraftarına oynuyor. Bu adamlar dünyanın parasını kazanıyorlar, bir zahmet kendilerini geliştirsinler, Mccollum gibi drive edemeyebilirsin vs ama gelinen yer burası olmamalı. Hem mental hemde basketbol olarak..

4- Ergin Ataman ın maç sonu röportajı, "FB taraftar Türk oyuncuya alışkın değil tabi çünkü takımlarında oynamıyorlar. Göksenin bu yüzden rahatsız ediyor sanırım bu oyuncu milli takım oyuncusu" çok komik gerçekten. Kendisi ne yapmış Türk oyuncu olarak, sizler yazdınız burada gereksiz yabancılar uğruna kullanılamayan isimleri.
Birde Türk gençlerine örnek olan Göksenin demiş, ben bu haliyle ancak kötü örnek olarak gösterebilirm oğluma, böyle olma diye.

Ayhan Bey, taraftar görüntülerinde bile olayın anlaşılamamasının sebebi Göksenin'in tribünlere kafasını kaldırıp göz ucuyla bakmak dışında bir yapmamış olması. O rahat halinden tavrından rahatsız olmuş olabilirler. O grup zaten yalnızca baktığı için bile ellerinden gelse oğlanı kazığa oturtacak kadar nefret ediyorlar Göksenin'den. Ben Göksenin'in böyle bir nefreti hak edecek ne yapmış olduğunu bilmiyorum gerçekten. Yani eğer biliyorsanız paylaşırsanız sevinirim.

Göksenin'i neden bu kadar sevdiğimize gelince oyuncu karakteri olarak, yetişme olasılığı çok düşük bile olsa ortadaki her topa Muslera gibi uçarak müdahele etmeye çalışması bile yeterli. Çünkü bu tarz adamlar tribünler tarafından genellikle takdir toplarlar. Mesela sizin örnek olarak verdiğiniz Mccollum da 30 attığından ziyade sakatlık dönüşü 1 top için kendini yere attığı dönemlerde aldı en çok alkışı. Burada da en çok takdiri o zaman toplamıştı.

Göksenin'i sevdiğiniz küçüklerinize kötü örnek olarak göstermeniz hakkında bir yorum yapmayı haddim olarak görmüyorum. Bu kişisel bir tercih. Yalnızca kötü bir örnek olarak gösterilecek birisi olduğunu düşünmüyorum. Bu da benim düşüncem.t

Göksenin'in de kolunu savurduğu ama tutturamadığı kısmına katılıyorum. Ben de öyle gördüm. Ama o saniyelik reflekssel tepkiler doğru olmasa da çok daha sakin oyuncuların bile zaman zaman yapabildiği şeyler. Bir de her maç bu tarz kasıtlı hareketleri yüzünden sportmenlik dışı faul alan Vesely gibi bir adam yapınca kişi daha da çok sinirlenebilir, çünkü anlık bir şey olmadığını bu hareketleri kişi ayırmadan bilinçli şekilde sürekli yaptığını biliyorsunuz. Tabi bunlar Göksenin'in de tepki olarak kolunu savurmasını aklamaz ama mahkemede bile hafifletici sebep sayılır.

Burada illa ki aynı fikirde olmak zorunda değiliz. Önemli olan herkesin açıkça fikirlerini söyleyebilmesi. Katılmasam da ben sizinki gibi yorumları önemsiyorum.

Şu illegal anons yapan zatın hiçte iyi niyetli olduğunu düşünmüyorum o anonsları yaparken tahriklere kapılmayalım deyip duruyordu ama ben ortada bir tahrik göremedim küfürler maç daha başlamadan başladı yani bunu tahriğe bağlamak gerçekten komik.

Ergin Atamansa anonsör dışında birilerinin anons yapmasının yanlış olduğunu masaya iletmek isterken yanındaki yaveriyle gözü dönmüş bir şekilde tribünden ağzına geleni haykıran birininde hiç ama hiç iyi niyetli biri olduğunu düşünmüyorum.

15073547_10154502177615269_5885658682587246812_n.jpg

2002'de basketbol oynamaya başladım o zamandan artar bir şekilde takip ediyorum.Tabiki fazla bir zaman değil öyle 20-30 yıllık bir geçmişim yok ama bende büyüklerimden duyuyorum sizin dediğiniz gibi bu 2 taraftarın daha önceki birlikteliğini .Bende zaten bundan bahsediyorum bu birlikteligi bozulmasından. Tek taraflı olmadığını bende biliyorum katılıyorum da ama benim sorum En çok tetikleyen kişi yanı sadece 1 kişinin adını söylemenizi istedim bu gerekirse Gs'li bir isim de olabilir .

Hakikaten tek bir isim veremiyorum. Bence buradaki tartışmanın temeli futboldan geliyor. İlk yapan mı daha suçlu, daha şiddetli karşılık veren mi diye soruyorsun. Bence ilk yapanıda karşılık vereni de gerektiği gibi cezalandırmayanlar daha suçlu. Hepimiz hata yapıyorus ama karşımızdaki yapınca art niyet arıyoruz.
Birde kişiliği gelişmemiş insanımız. "Sen böyle bize küfrettiğin için bizde küfrediyoruz" nasıl bir mantıktır ? Senin kendi fikrin iraden yok mu ? Ama yok malesef..
Ben burayı da okuyorum, Fenerbahçe forumlarını da, her iki tarafa da yorumlarımı yazıyorum, açıkçası, dün sizi yenene kadar hiç keyfim yoktu, önce Kazan yenilgisi sonra Baskonia hezimeti... Ama ikisini ayırmak lazım, Olympiaco maçını kazanınca da sevindim, sevinmek de istiyorum, buradaki veya başka yerlerdeki kışkırtıcı yazılara rağmen.

Ayrıca Fb taraftarının kendini bu kadar büyük görmesi basketbol'da inanılmaz komik bir şey .Ne Gs ne de Fb iki takımda bir halt değil .Adamlar öyle bir konuşuyor ki sanarsın Ekoller. Avrupa'da emin olun Fb degil Obradovic'in takımı gözüyle bakiyorlardir .Obradovic müthiş bir koç ama bir o kadar da haysiyetsiz bir adam .Senin meslektaşın orada ne hallerde çıktığını biliyorsun neymiş en güvenli yerlerden biriymiş .Obradovic denilen çakal bir önceki maçta Antic'ı resmen göksenin üzerine salarak tam anlamıyla düşman haline getirdi .Ve Ergin Ataman bu taraftarı küfür vs olaylardan karsisına aldı ve bir çok tepki gördü .Obradovic çıktı taraftarım ile gurur duyuyorum dedi .Neymiş Sinan'a neden kimse birşey demiyormus ,Bay Murat Murathanoglu Sinan'a bir şey yapmadı dedigin salondaki taraftarlar sahaya girdiklerinde o adama tekme attı tekme ötesi ne acaba .

Kendi oyuncunu yetiştirmeden ekol olamazsın. Ama beklentimiz, Obraovic in bir ekol oluşturması. Şimdilik savaşan, mücadele eden, geri adım atmayan bir takım olma yolunda ilerliyoruz Ama bunun kalıcı olabilmesi için bu alışkanlıkları yerli oyunculara da kazandırmak lazım ki malesef yok öyle bir oyuncu grubu.

Kendi oyuncunu yetiştirmeden ekol olamazsın. Ama beklentimiz, Obraovic in bir ekol oluşturması. Şimdilik savaşan, mücadele eden, geri adım atmayan bir takım olma yolunda ilerliyoruz Ama bunun kalıcı olabilmesi için bu alışkanlıkları yerli oyunculara da kazandırmak lazım ki malesef yok öyle bir oyuncu grubu.

Hocam bence ekol olmak ve günlük başarı bir arada yapılabilecek şeyler değil, ülkemizdeki spor ortamında da günlük başarı arka plana atılabilecek bir şey değil. Obradovic'in fenerbahçedeki 1 numaralı görevi o kupayı almak, eğer ki onu alırsa sonraki iki-üç sene her şeye daha uygun bir ortam oluşturur.

Mesela şu anda galatasaray kadın basketbol takımında çok önemli bir proje yürütülüyor, 20.5 yaş ortalamalı bir takım var, sezona muhteşem bir giriş yapmasalar takımla ilgisi olmayacak insanlar transfer istemeye başladı, denmiyor ki 17 yaşındaki eda,seda,irem,kübra oynuyorlar, daha da fazla oynasınlar, bu sene şampiyon olmasak da, 2-3 seneye çoğunluğu kendi yetiştirdiğimiz oyuncularla kazandığımız her başarıda 2 kat daha fazla gururlanalım.

Saha dışı olayları konuşmaktan hoşlanmadğım için mevzuya hiç katılmadım, ama saha içinde fark 20 olduktan sonra yaşanmış olaylardan mağduriyet çıkartıp, saha içindeki eksik/yanlışlığı örtmeye gerek yok. Her mağlubiyet sonrası aynı şeyi yapmaktan sıkılmadık mı?
Göksenin konusunda da, kendisi hiç de masum değil, Micov bile ayağını indir diye uyarıyor, 20 fark yemişsin, hala ağır abi takılıyorsun, ucuz numaralar bunlar. Futbolda fb yapardı böyle şeyleri bir ara

Ayrıca bu arbede yaşandıktan sonra, Ergin Hoca'nın Göksenin'i oyuna sürmesi ve Göksenin'in abartılı sertilkte savunma yapması net kötü niyetli bir davranıştı. Ergin Hoca, burdan bir olay daha çıkmasını bekleyip ek mağduriyet aradı mağlubiyete.
Her pozisyonda olay çıkacak diye bekledim, sadece Vesely ile arasında bir elektiriklenme oldu.

Dünkü olaylarda 3.anons net gelmeliydi, bu konuda haklıyız sadece.

Önceki postlarımda, Ergin Hoca için istifat etsin ya da etmesin demiyor, sadece sorumluluğu kabul etsin diyordum, Dünkü maç ve sonrasındaki açıklamaları sonrası artık ayrılması gerektğini düşünüyorum.

Takımların taraftar profillerine gelince; fb bilet fiyatlarını bizim seviyemize düşürünce, ya da biz bilet fiyatlarını fener seviyesine çıkarınca, tribünerin profili de aynı oranda değişir. Sadece pahalı biletle bizim tribün pek dolmaz o kadar. Fb taraftarı takımı için para harcamayı daha çok seviyor.