BSL 6. Hafta | Fenerbahçe - Galatasaray

Olaylar dısında Ergin hocanın açıklamalarından şunu anlıyorum, maçı çözmüş çok iyi özetledi.. Herşeyi anlıyor ama çözüm bulamıyor.. Obranın hamlelerini anlayabiliyor en azından bu da birşey..

Hangi oyuncunun bu takımda yeri yok? Videoda oyuncu ne yapmış? Nasıl anladın? Yeri olmadığına nasıl karar verdin? Aleni şekilde Galatasaray'a küfür edilen videoyu paylaşıp neyi amaçlıyorsun?
Küfür bizim salonda da oluyor. O başka bir olay. Son tükürük olayının olduğu maçta ne demiştik bench taraftarı tahrik etti dememişmiydik? Ki ettiler de. Mobilim sessiz izledim video yu ama yaptığı hareket hiç hoş değil micov bile uyarıyor. Bu tür olaylarda taraf tutmanın bir anlamı yok yarın bizi de olacak ki her sene oluyor.
Oyuncu nun görevi sadece saha olmalı. Küfür bu işin doğasında var malesef haklıyken haksız duruma düştü. Düşmekle kalmadı bizede kendisini savunmamamızı engelledi. Çünkü yaptığı hareket in benim nezdinde savunulacak bir tarafı yok. Empati yapmak gerekir.

Valla Murat Murathanoglundan tutun, TBF'sine, Fenerbahce camiasindan tutun, Hidayet'e bunlarin hepsi bu kulube mustehak. Neden mustehak Murat Murathanoglu denen herif Ipekci'de yerin dibine sokuldugunda buraya yazilanlara tekrar goz atariz. En basitinden bir arkadas Goksenin yakismiyor bu kulube demeye getirmis, simdi kamyon dolusu ornek koysan onune, bizde oyle mi olmak zorundayiz vb. beylik laflar edecek o yuzden gerek gormuyorum.

Baskan Hidayet, yaveri Omer, hakem kurulu baskani Recep, basinda Murathanoglu, Didin, Barbaros, Osman, adam cikmis Goksenin yakismiyor diyor.
Beyaz Futbol'da bile Goksenin'e salliyorlarmis, sen zemini hazirladiktan sonra, en sert sekilde tepkini koyamadiktan sonra Hulki Cevizoglu bile elinde semerle kosar, cok normal.

Murat Murathanoğlu: "Ergin Ataman, Türk oyuncu diyor ama, aynı takımdaki Sinan Güler'e, Fenerbahçe seyircisinden bir tepki yok."

Diyor ki benim Ipekci'de agzimi burnumu kirin, sonrada "burada bir suru yerli/yabanci basin mensubu var niye sadece sen dayak yiyorsun, neden dusun bakalim?" diyip kendinizi savunun.

Ahmet Bey, hakemler adil olsa, küfürlerde gerekli anonslar yapılsa, yabancı madde yağdığında soyunma odasına gitse, Göksenin bu boyutta bir davranış sergilemez/sergileyemez. Sonuçta kimse ailesine küfredilmesinden haz almaz.

Emre ile Volkan ne yaparsa yapsın yanına kar kalıyordu, oysa Göksenin en ufak hareketinde dahi cezanın en ağırını alıyor. Empati kuruyorum ama bu açıdan kuruyorum biraz da.

Bu olaylar konusuna biraz yukarıdan bakmakta fayda var. Biz nasıl Mirsad'ı, İbrahim Kutluay'ı sevmiyorsak onlarda Göksenin'i, Ergin Ataman'ı sevmiyor. Nasıl Mirsad, İ.Kutluay bizi tahrik ediyorsa Göksenin ve Ergin Ataman'da onları tahrik ediyor. Kimse sütten çıkmış ak kaşık değil. Biz bugün ne hakeme, ne olaylara yenildik. 2-3 hafta önce Avrupa'lı hakemlerle ne olduysa, bugün de aynı şey oldu. Maçın başında attığımız 3'lükler girmeyince 2. yarı farka gitti maç. İşin kötü tarafı maç sonunda da koç aynı şeyi söylüyor benimle.

Küfür bizim salonda da oluyor. O başka bir olay. Son tükürük olayının olduğu maçta ne demiştik bench taraftarı tahrik etti dememişmiydik? Ki ettiler de. Mobilim sessiz izledim video yu ama yaptığı hareket hiç hoş değil micov bile uyarıyor. Bu tür olaylarda taraf tutmanın bir anlamı yok yarın bizi de olacak ki her sene oluyor.
Oyuncu nun görevi sadece saha olmalı. Küfür bu işin doğasında var malesef haklıyken haksız duruma düştü. Düşmekle kalmadı bizede kendisini savunmamamızı engelledi. Çünkü yaptığı hareket in benim nezdinde savunulacak bir tarafı yok. Empati yapmak gerekir.

Sorularıma cevap vermemişsin. İkili tartışmaya dönmesin diye yazmayacaktım fakat dayanamadım.

Ahmet, paylaştığın videoda Göksenin'in yaptığı hareket abartılı değil. Küfür etti deniliyor fakat o videodan bunu anlamak zor. Ayrıca bir hareket olsa bile bu benche şişe atıldığı, maçın başından sonuna kadar Ergin Ataman'a ve Göksenin'e küfür edildiği gerçeğini değiştirmiyor. Şimdi sen bunları görmezden gelip, oyuncuyu suçlarsan olmaz.

Göksenin'in işi sahada, kabul. Fakat sen bunu yazıp, Melih'in saha dışına çıkıp yaptığı anonsu görmezden gelirsen olmaz.

Bizim salonda da şişe atılıyor, küfür ediliyor, kabul. Fakat arada bir fark var; biz ceza alıyoruz, bunlar ceza almıyor. Sen bizim sahada da oluyor, bu işin doğasında küfür var, Göksenin de tahrik etti dersen olmaz.

Geçen sene 2-1'e getirdiğimiz, tansiyonu bu maçtan daha yüksek olan maçta, Bobby Dixon maç boyunca court-side diye tabir edilen yerdeki arkadaşlarla diyaloğa girdi. 1 metre önünde oturan Galatasaray taraftarıyla. Kimse de Bobby Dixon'ın haraketlerinden tahrik olup şişe fırlatmadı. Bir de bu açıdan bakıp, empati yapalım o zaman.

Takım maçı kazanabileceğine dair umut vermedi maç boyu. Üçlük yarışmasındaymış gibi üçlük kullanıyoruz. Russ Russ diyoruz ama pota altının durumu ne olacak?
Tribün olaylarına gelince, atanmış başkan Hidayet Bey ilk sınavını verecek. Maç bir ara gezi otobüsüne döndü, o otobüslerde de en öne birisi gelir mikrofonla şarkı falan söylerdi. Bence ceza falan çıkmaz, boşuna umutlanmaya gerek yok.

Melih anons yapıyor, Ataman uyarıyor. Lig tv spikerleri Obra'nın istediğini bilseydi uyarmazdı gibisinden şeyler söylüyor.
Bu olay kafama çok takıldı. Bir oyuncu oyun devam ederken anons yapabilir mi?
Ben kural hatasıdır diyerek buradan hükmen galibiyet çıkarma derdinde değilim. Masa başı kazanma işi onların işi.
Ama yıllardır Ülker Arena'da yapılanların görmezden gelinmesi, şike ile meşhur kulübün taraftarının ve yöneticilerinin şımarıklığı, aymazlığı ve bunlara ses edilmemesi ciddi anlamda rahatsız ediyor.
O salonda yapılanlara kimse ses çıkarmıyor, o salondaki hakemler akıl tutulması yaşıyor. Ve buna kimse tepki göstermiyor.

Melih anons yapıyor, Ataman uyarıyor. Lig tv spikerleri Obra'nın istediğini bilseydi uyarmazdı gibisinden şeyler söylüyor.
Bu olay kafama çok takıldı. Bir oyuncu oyun devam ederken anons yapabilir mi?
Ben kural hatasıdır diyerek buradan hükmen galibiyet çıkarma derdinde değilim. Masa başı kazanma işi onların işi.
Ama yıllardır Ülker Arena'da yapılanların görmezden gelinmesi, şike ile meşhur kulübün taraftarının ve yöneticilerinin şımarıklığı, aymazlığı ve bunlara ses edilmemesi ciddi anlamda rahatsız ediyor.
O salonda yapılanlara kimse ses çıkarmıyor, o salondaki hakemler akıl tutulması yaşıyor. Ve buna kimse tepki göstermiyor.

2 sene önce sanırım Alba Berlin maçında da Ergin Ataman anons yapmıştı. Anons yapılmasında ne sıkıntı var abi niye takılıyoruz böyle şeylere. Küfür etmeyin, sahaya bir şey atmayın diyor temelde anons ne var bunda?

Cidden kafayı yiyeceğim hala Ergin Ataman'ın maç sonu açıklamalarının gazıyla neler tartışıyoruz. 2 hafta önce 18 yediğimiz takımdan bu sefer 16 yedik ama bizim derdimiz niye anons yaptı Melih Mahmutoğlu? Uzun yıllardır okuyucu olduğum şu forumu yakışmıyor cidden şu durumda tartıştığımız şeyler.

2 sene önce sanırım Alba Berlin maçında da Ergin Ataman anons yapmıştı. Anons yapılmasında ne sıkıntı var abi niye takılıyoruz böyle şeylere. Küfür etmeyin, sahaya bir şey atmayın diyor temelde anons ne var bunda?

Oyun devam ederken??
Olaylar çıkar maç durur tamam herkes anons yapsın, bizde ultraslan lideri bile anons yapıyor.
Ama maç devam ederken biz serbest atış kullanacağımız sırada, olaylar yatışmış ve anons gerektiren bir sıkıntı yokken, Obra küfür edildiğini zannettiği için oyuncusuna anons yaptırmış.
Bence burada çok şey var. Ben burada çok sıkıntı olduğunu düşünüyorum.

18 ya da 16 yememizin sebeplerini zaten haftalardır tartışıyoruz. Hatta transfer döneminden beri desek yeridir. Ama olayları, Melih'in anlamsız ve oyun sırasındaki anonsunu bu maç özelinde tartışmayalım mı? Allah aşkına bu durumu tartışmanın nesi yakışmıyor?

2 Anons yapıldığı için saha kapama cezası almazlar. Para cezası ile yırtarlar maalesef
Yalnız iki haftada Fener karşısında çok kötü durumlara düşen koç ve oyuncuların performansı yerine konuşulan şeylere bakınca;
Ergin Ataman Allah'ın sevgili kuluymuş diyorum.
Sahi Fener bizim rakibimiz değildi değil mi?

göksenin'in laz damarı mı var trabzonlu mu bilmiyorum. ama sen 20 bin kişilik taraftar önünde rakip taraftarı galeyana getirecek hareketler yaparsan taşkınlıklar olur.
melih mahmutoğlu abdi ipekçi'de 3 işareti yaparsa, taraftarın anasına küfrederse o taraftar melih'e yapmadığını bırakmaz. her maç abdi ipekçi'de melih ile gs taraftarı sorun yaşar.
göksenin'in de kişilik yapısı bu. yanlış bir kişilik yapısı. ve her fenerbahçe maçında sorun yaşıyor.
psikoloji okuyan varsa aranızda bilir ki, kişilerin davranış göstergeleri ile toplulukların davranış göstergeleri bir değildir. topluluklar tehlikelidir ve kontrol edilemez. en ufak bir kıvılcım yangın çıkarır.
o kıvılcımın çakılmaması gerek. bu da kişilerin topluluklar önünde öfke kontrolüne sahip olmasını gerektirir.
göksenin de öfke kontrolü sorunu var. sporcunun öfke kontrolü olması gerek. çünkü sen herhangi biri değilsin, 20 bin kişinin önünde oynuyorsun. hareketlerine en fazla senin dikkat etmen gerekir.
geçen sezon nocioni'ye tüm maç fuck you tezahüratı yapıldı. dönüp tribüne küfür etmedi.
bu atmosferlerde bu hareketleri yapmayacaksın.

Cidden kafayı yiyeceğim hala Ergin Ataman'ın maç sonu açıklamalarının gazıyla neler tartışıyoruz. 2 hafta önce 18 yediğimiz takımdan bu sefer 16 yedik ama bizim derdimiz niye anons yaptı Melih Mahmutoğlu? Uzun yıllardır okuyucu olduğum şu forumu yakışmıyor cidden şu durumda tartıştığımız şeyler.

Ergin Ataman'ın gazına gelmiyorum; istifa etmesi gerektiğini yazdım başlığın birine. İnsanları böyle itham etmek asıl sana yakışmadı.

Melih'in anonsuna takılıyorum. Çünkü anons yapmak için belirli kurallar var. Aşağıya linkini bırakacağım. Bu kurallar sürekli Fener'e göre şekil alıyor ya da kurallar Fener için çiğneniyor, görmezden geliniyor. Basketbolu yönetmesi gerekenler Fener işin içinde olunca kural kitabının dışında bir tutum sergiliyor. Bu oyun önce adil bir şekilde oynanmalı, kural kitabında yazdığı gibi. Sonra Ergin Ataman ne yapmış, Emir ne kadar saçmalamış, kaç fark yemişiz bunlar tartışılır, gaza gelmeden tartışıyoruz zaten.

http://www.tbf.org.tr/docs/default-...baka-takip-evraklari/anons-metni.pdf?sfvrsn=6

Galatasaray taraftarı 16 sayı fark yediği maçta Fenerbahçeyi alkışlamıştır.Evet bu sene oldu bu olay. Biz gerekeni yapıyoruz ama karşı tarafın yönetimi sürekli tribünü terörize ettiği için arpa yolu yol gidilmez böyle. Bu olayların 1 numaralı sorumlusu Aziz yıldırım ve yancılarıdır çok net. Daha önce tahrik olsa da İpekçide son maçta olanlar yanlıştı onu da kabul edelim.Cezayı da verdiniz(çifte standart olduğu için sonuna kadar karşıyım) şimdi bekliyorum. Benim tek istediğim şey adalet. Fenerbahçe tribünü benche müdahele etti polis engellemese saldıracaktı da. Maç boyu ana avrat küfür edildi, maç içinde bir oyuncu anons yaptı. Bu kurallara ve teamüllere aykırı değilse her maç bir oyuncu yollayıp amigoluk yaptıralım abi o zaman.

Öncelikle maçla alakalı bir şeyler söylemek istiyorum. Maçı Fenerbahçe'nin kazanacağı 2.yarının başından itibaren ortaya çıktı. Geçen sene yenebildiğin Fenerbahçe'yi bu sene daha iyi bütçe ve daha iyi oyuncularla yenemiyorsun. Sahadaki oyun ve oyuncu performansı Galatasaray'a yakışmıyor tıpkı senin gibi Ergin Ataman. En ufak eleştiriye tahammülün yok, egonla sahadaki oyun birbirini tutmuyor. Ergin Ataman bu sonuçları normalleştirmeye çalışıyorsun ama her zaman söylediğimiz bir laf var burası Galatasaray. Bu oyunu ve bu skoru asla ama asla kabul etmiyorum. Galatasaray erkek basketbol takımı şu ana kadar net olarak başarısız olmuştur ve bu şekilde devam ettikçe bu tablo değişmeyecektir. Ergin Ataman ve ekibini istifaya davet ediyorum.

Gelelim saatlerdir sinir harbi içinde olmamıza sebep olan olaylar silsilesine. Türkiye Basketbol Federasyonu en üst makamdan en alt makama kadar Fenerbahçe'lilerden oluşuyor olup senelerdir taraflı bir yönetim ile sistemli şekilde Galatasaray kulübünün hakkını yemektedir. Bugün maçın başından itibaren sonuna kadar siyasi küfürlere kadar küfür edilmiştir. Ortada hiçbir şey yokken hızlarını alamayıp kalleşçe bench'imizi saldırılmıştır. Başşikeci ve takım kaptanları salon mikrofonlarını alıp kafalarına göre maç esnasında söylemlerde bulunmuşlardır. Bu ortamda 3.anonsu yaptırmayan hakemler ve federasyonun amacı apaçık ortadadır. Federasyonda bu ortamın oluşmasına müsaade edip bugün yemediği küfür kalmayan oyuncumuz Göksenin Köksal kadar dik duruş sergileyemeyen aciz Dursun Özbek ve yönetimini de istifaya davet ediyorum.

Son olarak da mevcut şartlarda kulübümüze gerçekleştirilen bu kirli tezgaha başkaldırmak gerektiğini düşünüyorum. Yayıncı kuruluş yorumcuları Murat Murathanoğlu ve Murat Didin dahil olmak üzere Federasyon başkanı, Ömer Onan ve Recep Ankaralı bir basın toplantısıyla tüm dünyadaki Galatasaray taraftarına hedef gösterilmelidirler. Bu insanlar yaptıkları bu adaletsiz ve haksız karar ve tutumlar silsilesinin bedelini olağanüstü yollarla ödemelidirler.

Ergin Ataman'ın gazına gelmiyorum; istifa etmesi gerektiğini yazdım başlığın birine. İnsanları böyle itham etmek asıl sana yakışmadı.

Melih'in anonsuna takılıyorum. Çünkü anons yapmak için belirli kurallar var. Aşağıya linkini bırakacağım. Bu kurallar sürekli Fener'e göre şekil alıyor ya da kurallar Fener için çiğneniyor, görmezden geliniyor. Basketbolu yönetmesi gerekenler Fener işin içinde olunca kural kitabının dışında bir tutum sergiliyor. Bu oyun önce adil bir şekilde oynanmalı, kural kitabında yazdığı gibi. Sonra Ergin Ataman ne yapmış, Emir ne kadar saçmalamış, kaç fark yemişiz bunlar tartışılır, gaza gelmeden tartışıyoruz zaten.

http://www.tbf.org.tr/docs/default-...baka-takip-evraklari/anons-metni.pdf?sfvrsn=6

Biraz sert yazmış olabilirim kusura bakılmasın ama anlatmak istediğim şu. Melih anons yaptı, anons yaparken küfür edin demedi ya. Kusura bakmayın attığınız linki okumadım ama bu kurallara aykırı bir uygulamaysa da cezası sanmıyorum ki maç tekrarı veya hükmen yenilgi olsun. Muhtemelen para cezasıdır bu gelmezse buna tepki verilmeli elbette. Ama inanın işin bu kısmıyla hiç ilgilenmeyi sevmeyen biriyim. Bunun içindir ki ben Göksenin'i sevmem, Melih'i nasıl sevmiyorsam. Sahada rakibe meydan okuyan oyuncuyu ne kadar seviyorsam, böyle işi sahadan dışında şöyle büyük taraftarım, böyle büyük taraftarım diye götüren oyuncuları o kadar sevmem ben.(buradan sonrası sana cevap değil üzerine alınma lütfen)

Ayrıca yine biz yapmıyoruz onlar yapıyorculardan hiç değilim. Türk insanı psikolojisinin 1 renkle değiştiği düşünen biri hiç olmadım zira. Fenerbahçe'yi alkışladık falan filan hikayelerini geçelim. Salondaydım maç boyu küfür edildi ki Avrupa maçı olduğu için ceza gelmeyeceğini de bildiği için çok rahat, uzun uzun edildi. Biz oraya gittiğimizde Avrupa maçında onlarda bunun iki katı edecekler bunu da biliyorum. Küfürü geçtim Obradovic mola alıp kendi oyuncusunu azarlarken sahaya atılanları gördüm abi niye kandırıyoruz birbirimizi? CSKA maçında bile sahaya yabancı madde atan insanlar varken Fenerbahçe maçında biz bir şey yapmıyoruz ki lafıyla kandırmayalım birbirimizi.