BSL Play-Off Yarı Final 4. Maç | Galatasaray Odeabank 75-82 Fenerbahçe

BSL Play-Off Yarı Final 4. Maç | Galatasaray Odeabank - Fenerbahçe

Büyük Galatasaray Taraftarı!!! Sadece derbi ve final maçlarında salonu dolduran, maça geldiğinde tahriklere kapılmaya hazır bekleyen, hemen tahriklere kapılıp neticesinde takımına zarar veren, spikere saldırıcam diye başka bir kadına yumruk atan, attğı maddeler kendi taraftarlarının göz kapağını morartıp şişiren, "Tükürük değil, ayran o!" diye kendisini savunan (ayran atmak normal birşey ya...) Büyük Galatasaray Taraftarı!!! FB maçında ceza aldığımız için ilk FB maçımızın da seyircisiz olacağından da haberi yoktur %90'ının zaten. Ben kime laf anlatmaya çalışıyorsam...

Tribün terörü konusunda benzer şeyleri düşünüyorum; lakin uygulamalarda standart olmadığı sürece bu iş böyle devam eder. Burda suçu tamamen ayranı parayı veya çakmağı atana yıkmak işi iyice çıkmaza sürükler. Eğer standardı olan adaletli bir sistem olmaz ise kişi kendi adaletini kendisi sağlamayı hak görüyor. Yani bu arada sadece sporda değil tüm hukuk ve adalet sistemimizde çarpıklık var. Ama sporda kini çözmek çok basit. Suç ve ceza standardını oturtucan. Küfüre anons ise bu hakemin insiyatifine kalmıcak. Sahaya ilk atılan madde de hakemler oyunu durdurucak.

Ama Engin Kenerman başka, mehmet keseratar başka türlü uygulama yeparsa orda illegalite vuku bulur. Ergin Ataman'a yada göksenin'e teknik faul çalınıp Cenk Renda'ya yada dixon'a bir şey denmiyorsa o zaman sapkınlıklar ortaya çıkar.

Tekrar söylüyorum, hiç birşey sahaya yabancı madde atılmasını gerekçelendiremez, fakat dünden beri Hürriyet başta olmak üzere basın üzerinden yapılan algı operasyonu beni bile zıvanadan çıkardı, bazı fenerli arkadaşlarımla kendimi saçma sapan mantık tartışmalarında buldum, ayranı atan mı daha kötü yoksa ayrana balgam diyen mi...

Sonuç olarak bence esas suçlu bu aziz ve benzerlerini sporun içinde tutan sistem. Harun Erdenay gibi çapsızları tbf başkanı yapan sistem. Turgay Demirel denen hırsızı koruyan sistem. Yada kendi klübünü batıran adamı tff ye başkan yapan sistem.

O yüzden o ayranı atan sorun değil sonuç bence. Esas sorun yukardakiler, onlar var oldukça bugün ayrn atılırm yarın para atılır bu böyle devam eder gider...

bizim mi haberimiz yokmuş? Artık yeter. Kimsenin olayları savunduğu yok. Şükür burda basketbolu bilen insanlar tartışıyor, herkes farkında neyin ne olduğunu. Hafif bi tempoyu otturmuşken, fenerbahçe ise berbat oynarken gerçekleşti olaylar, onların amacı ortamı germekti zaten. Bakın gerilmeliydi demiyorum ama oraya giden insan belli, böyle şeyleri görünce azıyorlar biz napalım nası tutalım? İki yıl önce lys çalışan öğrenciyim eve geliyorum gs-fb final serisi maçları. Neler yapıldı bu takıma da bi ceza verilmedi? Ben çıldırdım evimde. Onlar almadıysa eğer kimse kusura bakmasın biz de almayacağız. Adam gibi güvenlik dikecekler saha içine. Stada girerken görevli değil polis didik didik arayacak herkesi, bozuk para bile sokmayacaklar. Bunlar benim sorumluluğumda veya umrumda değil. GALATASARAY ODEABANK O GÜN 12BİN KİŞİNİN YANINDA OYNAYACAK O MAÇI! Bakın kimse başka bi yere çekmesin yeterince açık yazıyorum, onlar yaptı biz de yaparız falan da yok kimse yapmayacak. Oraya giden sadece bağıracak küfür dahi yok, yapılan şeyler savunulmayacak. Ama onlar ceza almadıysa eğer biz de almayacağız abi güvenlik hiç bi yerde yüzde yüz sağlanmaz tabi ki ama o maçta eğer olay istenmiyorsa gerçekten, bunu sağlarlar.

Olayları çabuk unutuyoruz. Hatırlatmak da fayda var. O çiçek bahçesi salonda Ergin Ataman polis yeleği ve tükürükler ile parkeyi terk etti. Yasak olmasına rağmen saha içine pota yanlarına seyirci aldılar. Bizim bench arkasına tabirimi maruz görün en ayı holiganları verdiler ve basketbolcularımızı koruyan koruyucu alanı yıktılar. Küfür dersen kıyamet gibi ve daha bir sürü mevzu. Peki bu kadar olay üstüne saha kapama kesin iken ne oldu ? Hiçbirşey. Bu seride Ergin Hocamıza ve Göksenine küfür edilir iken anons yapıldı mı ? Hayır. Cem kardeşimin söylediklerine katılıyorum. Bu iş sebeb sonuç ilişkisi, sebebler ortadan kalkmadan bu iş çözülemez. Benim tavsiyem şu; fb serilerinde sadece fb benchini çekecek bir kamera ekibi olması lazım, malum diğer yayıncılar seyirciyi bu duruma getiren görüntüleri vermiyor, veremiyor. Ergin Hocanın bahsettiği idari menejer olayını salondaki izleyici harici kim gördü. Adam resmen olay çıksın diye uğraştı ki ben kendim şahidim salonda o kısımdaydım. Bizim de bu görüntüleri kare kare göstermemiz lazım. İsmail şenol resmi iki anons var dedi. Eğer saha kapatılır ise Ergin Hocamın dediği gibi bundan sonra fb serileri oynanamaz !

Sus pus oldu fb açıklamadan sonra .Seyircili oynancağını umut etmek istiyorum ama aksi bir sonuçta maça çıkmamak çok yanlış bir karar olacak,açıkcasi iyi niyet de sezmiyorum o işte daha önce gördük neler olduğunu Livhospital 1m euro verdi ondan sonraki sezonun ceremesini hala çekiyoruz hiç gerek çünkü o işe bulasirsak sonunu getiremeyeceğimiz bu beceriksizler ile çok açık daha bayanlarda sahada kazandığımız maçı masada alamadık birde bu toplara girmeye hiç gerek yok .Çok karekterli bir takıma sahibiz gerekirse seyircisiz oynasak çıkıp ellerinden geleni yapıp bir şekilde kazanırlar bu maçı.

Seyircisiz oynama cezası alırsak; mutlaka maça çıkmamız gerekiyor. FB oyuncularının ve yöneticilerin yapmış oldukları tahriklere kapılmamız gerekiyor du. Ne yazık ki kapıldık. Bunun sonucunda alınacak cezaya da kabul etmemiş gerekiyor. Karşı tarafın yaptıkları bizi ilgilendirmez. Onların nasıl düşük sevileri seyircileri ve yöneticileri olduğunu hepimiz biliyoruz. Biz Avrupa kupalarını almış, Avrupa ve Türkiye de ilkleri başarmış bir kulübüz. Onlar gibi olmamamız gerekiyor. Her ne ceza gelirse gelsin 4 maçı çıkıp onları yenmemiz gerekiyor.

Macin yarin oynanacagini düsünürsek , bilitler satisa cikmisken bu saatten sonra seyircisiz oynanma ihtimali hala sürüyor mu ?

Muhtemelen saha kapatma cezası alırız ama yine muhtemelen yarınki maçtan sonra alırız ne şiş yansın ne kebap olur

2014'teki serinin 7.maçına seyiricili oynattıktan sonra bu maçta ceza verebilcek cesaretleri yoktur diye düşünüyorum,maçtada vurup geçeriz obradovic'de ipekçiden bi kere daha başı eğik ayrılır.

Çok fazla yazan biri değilim ama o kadar sinir oldum ki yazma gereği duydum. Federasyon eğer saha kapatma cezası verirse "Harun sen kimsin?" lafından öte işler yaparız umarım.

Fb 'de yapmış açıklama aynı şeyleri tekrar edip durmuşlar,salak salak Euroligden ihracının falan gündeme gelmesi demişler esas amaçları belli oldu şimdi .

Ülker Arena'da bütün suç Göksenin'e kesildi, taraftarı tahrik etmiş... Aziz Y.ın Ergin Ataman'a küfür eden fotoları boy boy çıktı medyada buna rağmen hala 'ilk 2 maçta çok güzel ortam vardı!' yalanını şişiriyor satılık kalemler ve FB yönetimi... şaka değil arkadaşlar bildiğin maaşlı çalışan bir FB medyası var yıllar önce deşifre oldu hatta kişiler, altlarındaki arabaların modelleri ayı plakaları ise arka arkayaydı :) şu anda daha prof. yapıyorlar bu işi, farklı farklı kişilerden açıklamalar geliyor bizde ise sadece kulüp yazılı açıklama yapıyor, çıkın spor programlarına videolu olarak anlatın yaşananları, Sinan çıksın centilmenlik kadar kaptanlığın da önemli olduğunu anlatsın, Göksenin rakip sahada kendisine edilen küfürleri anlatsın, nerdeeeeee.... TBF başkanı, bütün kurullar, disiplin kurulu, hakemler hatta maç anlatanlar bile FB liyken biz ancak kendi kendimize gaza geliriz bu da maalesef tribüne yansır...

bu gün FB nin açıklamasında enteresan bir detay vardı, EL'den atılabileceğimizi ima ettiler... elimiz kolumuz bağlı oturmaya devam edersek olacağı da bu!!!

Ülkerspor açıklamasında Euroleague ile ilgili bir haber paylaşmış.Öyle bir bilgi yok, algı yaratma operasyonu yapıyorlar. Eurolegue' de oynayan takımların yerel liglerine karışılmaz.Kızılyıldız, Cedevita, Pana ve Oly lig maçlarında adamlar şişe kırıyor kafalarda. Şiddetin en alası yaşanıyor salonlarında. İhraç etsin bakayım bu takımları da. Euroleague' in ilgisi yokta, bu iyi aile çocukları eurolegue ile ilgili sayfalara ve euroleague e yakın sayfaları resim video yollayarak bizi şikayet ediyorlar. Herşeyi geçtim de, adam öldürüyorsunuz kelimesini birebir kullanmışlar açıklamada. Resmen adamlar ne kadar iyi aile çocukları olduklarını itiraf etmişler. Bizzat Aziz Yıldırım' ın ağzından çıkabilecek kelimelerle aynı basın açıklaması. Büyük bir ihtimal onun açıklaması bu ve böyle yazdırttı. Bakalım bunlara nasıl cevap gelecek bizim sevgili yönetimimizden.

Şampiyon olmak için her şeyi mubah sayan bir kulübe karşı GS yönetimi dik duramazsa, Federasyonların ve Kurullarının taraflı karar almasının önüne geçilmezse, Stad yada Salon fark etmez her türlü olay olur, İnsan psikolojisi bu; Çeza alması gereken kulübe ceza vermezsen, Haksız yere oyuncunun lisansını iptal edip sahada kazanılmış maçı masada alıp tarihi şaibelerle dolu kulübe hediye edersen, Salondaki adam kendi yetişme şekline ve Ahlaki gelişimine göre cezayı kendisi kesmek ister, (Bu tarz olayları sadece Türkiye değil Dünyanın her yerinde görüyoruz, NBA'de bile adamın kafasına litrelik bardağı boşaltıyorlar), Ayran atmak yada Tükürmek!! bize göre ayıptır o adama göre gayet normaldir, Bunu normal görenlerin önemli bir kısmı da FB taraftarı ve Başkanıdır, Başta Aziz efendi ve Mahmut efendi olmak üzere Kız basket maçında oyuncularımıza ve Yöneticilerimize yapılanlar çok uzakta değil, Sonra İpekçi'ye gelincede Mahmut senden makası alıverirler..

Branş fark etmez Federasyonlar adil olsun bu işler birkaç senede son bulur, Adaletin olduğu yerde kimse kendi Adaletini sağlamaya kalkmaz, Yandaş ve Yağdanlık Basını ise yazmanın bile lüzumu yok tuşlara basarken harcanan enerjiye yazık..

Dipnot: 80'li ve 90'lı yıllarda da Stadyum yada Salon dışında büyük olaylar olur ama bu içeri pek yansımazdı, Bunun dönüm noktası 6 Mayıs 2001 tarihidir, O gün Stadyumun ses sisteminden Galatasaray'a galiz küfürler edilmiş, Taraftarımız tek bir kapıdan tıkanmış kanalizasyonların taşıp göl olduğu daracık yoldan pislik dolu suların içinden geçirilmiş, Yine bize ayrılan kısma Hayvan pisliği ve Kokmuş yumurtalar konmuş, İçine idrar doldurulmuş balonlar ve şişeler taraftarımızın üzerine atılmıştır, Şimdi bu organizasyonu yapan şerefsizler bugün çıkıp İnsanlık dersi vermeye kalkmasınlar..

Dün konuyla ilgili galatasaray kulup doktor erşan ateş , olayi tüm detaylari ile telegol'de anlatti .. Uslup ve konusma tarzina hayran kaldigimida belirtmeliyim..

[video=youtube;wr3Ui78xt-k]https://www.youtube.com/watch?v=wr3Ui78xt-k[/video]

Fenerasyon'un ve tum fb'lilerin icmesi gereken yeni urun piyasalarda.

Sindirime ve seker hastalarina iyi gelir
13346406_10154234322516719_6829799656116638609_n.jpg