BSL Takımlarının Transferleri ve Hazırlık Dönemleri

Gentile Nba yapacak büyük olasılıkla.

Kuzminskas için de Nba demişti gündüz Sportando.Bir de Kuzminskas terör olayları var İstanbula gelmek istemiyorum falan demişti,tabii transfer dönemi bu her şey değişebiliyor.

Daçka yine de sağlam kadro kuracak.Moerman ile de ilgileniyorlarmış yabancı basında çıkan habere göre.Blatt ile iyi iş yaparlar.

Edit:Kuzminskas ile anlaşmış Daçka.

Yazık günah hiç gelmeyecek başarı için harcanan paralara bak. Sanırım halen taraftarsız bu işin olmayacağını anlamadılar, neyse para varken onu da satın alırlar belki.

Cska'nın da öyle bahsedildiği gibi taraftarı yok Fener'in de yok,zamanında Efes'in de yoktu F4 yaparken.Taraftar işi fazla abartılıyor.İyi koç,iyi sistem,geniş kadroyla zaten kalite olarak geriye düşen Avrupa basketbolunda başarılı olunabilir.

Cska'nın zaten inanılmaz bir taraftara ihtiyacı yok. Arka balkonundan doğalgaz akarken kadrona Teodosic-De Colo'yu katabiliyorsan, her türlü kupayı Metro Arena'da bile kaldırabilirsin. Ki baba parası olarak andığımız -ve öyle olan- Fenerbahçe bile bütün kariyeri Türkiye'de geçmiş 33'lük bir adamı 1. guardı yapıyor. Senin yaşın yetmiyor heralde diye ukalalığa giremem, çünkü benim de yetmiyor ama biraz 2000-01 Efes videosu izlersen Efes'in bugünkünden çok daha güzel bir kitleye sahip olduğunu söyleyebiliriz. Heralde o sıralar Tofaş'la birlikte Türkiye'nin Avrupa'ya açılan tek kapısı olduğu içindir. Fener'in etkili bir taraftarı yok ama taraftarı yok demek fazla sürrealist. 12 bin kişilik salonda aynı anda herkes ''çipetpet'' bile dese baskı yaratırsın. Ki işin doğrusunu söylemek gerekirse Fenerbahçe taraftarının bilhassa son 2 yılda bunu geliştirdiğini söylemek de mümkün. Seyirci bu işin 1 numaralı işidir. Biz dandik kadromuzla Olympiakos'u, CSKA'yı yenerken de öyleydi, Fenerbahçe 20 küsur maçta içerde hiç yenilmediğinde de.

Fener 1 senedir yenilmiyorsa taraftarın payı çok büyük. Taraftarsız şampiyonluk çok zor. Darüşşafakanın taraftar oluşturması lazım söylenen takımların belirli bir kitlesi var. Bu arada Andersonu da alabilir bunlar. Fenerin piyasası giderek daralıyor çok iyi oluyor.

Mozgov'u alırlar mümkün gözükmüyor nba temposuna ayak uydurması hemde Blatt'in Ruslarla arası malum gayet iyidir , James Anderson Avrupa'ya dönmez bence ama dönerse onuda alırlar Bogdanovic'in takımda kalması ile rakipsiz olurlar o transferde.Moermanı bizde görmek çok istiyordum malesef olmayacak ama Fb ve Daçka umarım almazlar Efes'e falan gitsin veya başka bir Avrupa takımına .

Ferit Şahenk Fenerbahçe başkanlığı için show yapıyor arkadaşlar.Olay budur.Yoksa, Doğuş'un şampiyonluk kovaladığı falan yok yani. Ama böyle giderse, iyi de kadro kuracaklar ve doğru kimyayı yakalarlarsa başarılı olurlar.Taraftar önemli ama herşey değil, Avrupa Basketbolunda...

Cska'nın zaten inanılmaz bir taraftara ihtiyacı yok. Arka balkonundan doğalgaz akarken kadrona Teodosic-De Colo'yu katabiliyorsan, her türlü kupayı Metro Arena'da bile kaldırabilirsin. Ki baba parası olarak andığımız -ve öyle olan- Fenerbahçe bile bütün kariyeri Türkiye'de geçmiş 33'lük bir adamı 1. guardı yapıyor. Senin yaşın yetmiyor heralde diye ukalalığa giremem, çünkü benim de yetmiyor ama biraz 2000-01 Efes videosu izlersen Efes'in bugünkünden çok daha güzel bir kitleye sahip olduğunu söyleyebiliriz. Heralde o sıralar Tofaş'la birlikte Türkiye'nin Avrupa'ya açılan tek kapısı olduğu içindir. Fener'in etkili bir taraftarı yok ama taraftarı yok demek fazla sürrealist. 12 bin kişilik salonda aynı anda herkes ''çipetpet'' bile dese baskı yaratırsın. Ki işin doğrusunu söylemek gerekirse Fenerbahçe taraftarının bilhassa son 2 yılda bunu geliştirdiğini söylemek de mümkün. Seyirci bu işin 1 numaralı işidir. Biz dandik kadromuzla Olympiakos'u, CSKA'yı yenerken de öyleydi, Fenerbahçe 20 küsur maçta içerde hiç yenilmediğinde de.

2001 den daha öncesi de var, 94-98 yıllarında bende çok gittim maçlarına. Fenerbahçe ve Galatasaray ın olmadığı bir ortamda bütün basketbolseverler Efes e tutunmuştu. İstanbulun heryerinden ücretsiz servisler vardı ipekçiye.
Fenerbahçe-Galatasaray rekabetinin olduğu heryer çirkinleşiyor maalesef, doktorla avukat, öğretmenle mühendis, bakacıyla pazarcı herkes birbirine giriyor. Olmayınca da güzelleşiyor.

2001 den daha öncesi de var, 94-98 yıllarında bende çok gittim maçlarına. Fenerbahçe ve Galatasaray ın olmadığı bir ortamda bütün basketbolseverler Efes e tutunmuştu. İstanbulun heryerinden ücretsiz servisler vardı ipekçiye.
Fenerbahçe-Galatasaray rekabetinin olduğu heryer çirkinleşiyor maalesef, doktorla avukat, öğretmenle mühendis, bakacıyla pazarcı herkes birbirine giriyor. Olmayınca da güzelleşiyor.

Üniversite öğrencisiyken, Fenerli bir arkadaşım vardı.Avrupa kupası maçlarına beraber giderdik. O, Galatasaray'ı desteklerdi, ben Fener'i maçlarda..Şimdi, bunları söylediğinde tepki görüyorsun.Halbuki, tepki gösterenler böyle yaptıkça, basketbolu bu hale getiren adamların amacına ulaştığının farkında değil.

Dacka Mozgovu alırsa Avrupadaki en iyi C rotasyonuna sahil takimlardan biri olur

GT-I9100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

1-)Wana-xx-yağmur
2-)James anderson
3-)Marko Paşa
4-)Kuzminkas-Moerman
5-)Mozgov-Slaughter
Kuzminkas 3de oynar kadro kimyası gayet olumlu duruyor bence başarılı olabilirler taraftar etkili ama herşey değil.

Hazır elleri degmisken Bargnaniyide Moerman yerine alsalardi keşke ligdeki kaliteli oyuncu sayisi artardi

GT-I9100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Cska'nın da öyle bahsedildiği gibi taraftarı yok Fener'in de yok,zamanında Efes'in de yoktu F4 yaparken.Taraftar işi fazla abartılıyor.İyi koç,iyi sistem,geniş kadroyla zaten kalite olarak geriye düşen Avrupa basketbolunda başarılı olunabilir.
Erdem,90'lı yıllardan bahsediyorsan Efes'in her maçı full çekerdi ve çok da etkili taraftar vardı.Hatta Efes-Pana veya Efes-Olimpiakos maçları bildiğin milli maçlar gibiydi :)

1-)Wana-xx-yağmur
2-)James anderson
3-)Marko Paşa
4-)Kuzminkas-Moerman
5-)Mozgov-Slaughter
Kuzminkas 3de oynar kadro kimyası gayet olumlu duruyor bence başarılı olabilirler taraftar etkili ama herşey değil.

Yazdığın bu kadro dışında sözleşmeli nerdeyse bi 10 tane daha oyuncuları var. Ben hayatımda böyle israf böyle anlamsız bir yapılanma görmedim açıkcası. Ha bide birkan'ı aldılar niye belli değil. Sanki sonsuz bütce alarak menajerlik oyununda hile yapan ergen misali hareketler, gecen sene türkiye de bu sene avrupada piyasanın içine ettiler.

Temennim sporun güzelliği saflığı ve insanlara verdiği güzel mesajlar adına rezil rüsva olmaları. Doğuş bir spor klübü değil yüksek bütçeli bir halkla ilişkiler ve reklam projesi, euroleague ın de bu tip bir duruma verdiği reaksiyon ne yazıkki üzücü. Sadece para bütçe reklam ve kar amaçlı olursa yakında şirketler ligine dönerler, ilgi kaybolur ve orta vadede ciddi sorunlar başlar. Yüz yııllık klüpleri, sırf türkiyeyi değil diğer ülkeleri de katıyorum, iki senelik şirkete sırf para için tercih değişmek basketbolu yaralar.

Bu arada seni elestirmek icin yazmadim tum bunlari, sadece bahsi gecerken kendi fikirlerimi ve temennimi eklemek istedim.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Erdem,90'lı yıllardan bahsediyorsan Efes'in her maçı full çekerdi ve çok da etkili taraftar vardı.Hatta Efes-Pana veya Efes-Olimpiakos maçları bildiğin milli maçlar gibiydi :)
2000'lerden sonrasını kast ettim ama sanırım yine de bilgi yanlışlığım oldu biraz düşünmeden konuştum.Gökhan arkadaşımızdan da Efes konusundaki yanlış yorumum için özür diliyorum.Hatalı oldu.Onun dışında dediklerime katılıyorum.Fener'in taraftarı idare eder ama sonuçta burada çok da haksız olmayan sebeplerle öyle aşırı beğenilmez.

Avrupada taraftar elbette etkili ama bazı bileşenlerini sağlam tutarsan taraftara duyduğun ihtiyaç azalır.Şahsi fikrim bu,Daçka özelinde de değişmiyor pek.Bir de eğer Daçka kadrosunun hakkını veren oyun oynarsa tribüne birçok basketbolsever çekebilir.Bu da desteği arttırabilir az da olsa.

Bunların bu kadar bütçesi varsa neden De Coloya hiç yönelmediler?Zaten yeterince para israfı yapacaklar,neden yıllık 4 milyon euro teklif etmediler?Madem TR içine meraklılar öyleyse Udoh'a da teklif etsinler veya Vesely.

Delaney-Eric
De Colo-Cedi-Göksenin
Micov-Honeycutt
Derrick Brown-Ersan İlyasova
Dunston-Tomic-Furkan

Benim Dacka kadar bütçem olsa kuracağım kadro ?

Parayı koyar koymaz her istediğin adamı alamıyorsun. Zaten koyduğun para Cska'dan falan fazla değil, onların elinden oyuncu alma ihtimalin yok o yüzden. Efes, Fenerbahçe, Real, Cska, Barça gibi takımların oyuncularını alamazlar, alabilecekleri oyuncular alt sınıf takımların üst sınıfa geçecek oyuncuları olur en fazla. Şu ana kadar da onu çok doğru yaptılar.