BSL Takımlarının Transferleri ve Hazırlık Dönemleri

Fenerle direk bağlantısı olduğunu düşünmüyorum yapılan transferlerin.Fenerlilerin boşuna ağlamasından başka bir şey değil.Bu işler böyle.Bütçesi olan daha avantajlıdır.

Sıfırdan takım kuruyor Daçka.Piyasadaki adamlar Claver,Anderson,Kuzminskas,Wanamaker,Mike James,Bourosis,Randolph,Delaney gibi isimler.Avrupadaki oyuncu havuzu dar.Herkesin hedefleri bir yerde çakışıyor,çakışacak da.

8 yabancı alıcaktır doğuş, belkide 9 olur duruma göre. Şimdi geçen seneden marko, redding, slaugther ve harangody nin kapalı sözleşmeri var bildiğim kadarıyla. Bunların üstüne wanamaker, moerman, kuzminskas, belki wilbekin devam edecek ve şimdi son olarak andersonu alacaklar. Allah aşkına biri bana bu oyuncular hangi düzlemde uyum içinde olucak bi zahmet anlatsın. Bunların üstüne 10 civarıda türk oyuncu var. Yani gerçekten bu saçmalığı kabullenemiyorum. Türkler dahil 6 tane 2-3 numara var ellerinde, 4 tane aynı tip 4 numara var, tam bir pg yok.

Bi ara oly böyle durmadan şişirme kadrolar kurardı, 7-8 sene önceye kadar. Hep başarız oldular o kadrolarla ve ne zaman takım oyununun aheng be uyum olduğunu anladılar o zaman başarılı oldular. Neyse doğuşun amacı zaten isim tanıtımı o yüzden onlar adına sıkıntı yok, olan basketbola ve diğer takımlara oluyor.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Daçka geçen seneden yabancı olarak kimseyi kadroda tutacak mı acaba. Mccolum haberi çıkmıştı geçenlerde. Eğer doğruysa bir guard daha istiyor demek ki. O zaman Wilbekin gidecek gibi. Moerman geldi. Birde Claver yazılıyor şimdi. O zaman Harangody'de gidecek gibi. Marko ve Gordon zaten hiç düşünülmeyecek heralde. Büyük kaynak israfı. Ama şunu da ekleyeyim. Şu ana kadar çok güzel bir yapı kuruyorlar gibi. Fenerbahçeden önce Euroleague kazanırlarsa Ferit Şahenki üyelikten men edebilirler.

Daçka işin suyunu çıkarıyor olsa da bu sene koç ve oyuncu grubu çok dengeli ve EL için ideal bir kadro olacak gibi.
Wanamaker-Yağmur
Anderson-Wilbekin-Birkan
Kuzminskas-Marko-Redding
Harangody-Metin-Moermann
Slaughter-Semih-Furkan-Mozgov (?)

Gordon-Ender-Emir-Serhat-Bjelica-Oğuz-Ersin muhtemelen olmayacak. 10 yabancılı 15 kişilik bir kadro. Claver çok iyi de olsa Harangody varken gereksiz bir hamle olur.
Kadro çok iyi, imrendim.

Görev tanımlamalarını çok iyi yapmaları lazım. Aksi halde herkes kendi melodisini çalar. İnşallah da öyle olur.

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Mozgov şu an ihtiyacı olmayan birkaç takım dışında NBA'de her takımdan kontrat kapar üstüne 15-20 dk'sı garanti bana göre.O yüzden senelik 5 milyon vermedikleri sürece imkansız ☺ï¸￾

Bakalım Doğuş hangi yabancıları bırakacak merakla bekliyorum..Wanamaker- Anderson ikilisi acayip sert bir ikili oldu..Bu arada; Claver, Real transferi çıkmaza girmiş 3m dolarlık buy-out sebebiyle..Claver bugün açıklama yapmış, başka ülkelerden de teklif var diye..Büyük ihtimal Doğuş'tur oda.

Bakalım Doğuş hangi yabancıları bırakacak merakla bekliyorum..Wanamaker- Anderson ikilisi acayip sert bir ikili oldu..Bu arada; Claver, Real transferi çıkmaza girmiş 3m dolarlık buy-out sebebiyle..Claver bugün açıklama yapmış, başka ülkelerden de teklif var diye..Büyük ihtimal Doğuş'tur oda.
3m doları verecek başka enayi var mı[emoji2]

E5603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

3m doları verecek başka enayi var mı[emoji2]

Hocam, tam bilmiyorum ama galiba sözleşmesindeki buy-out sadece İspanyol takımları için geçerliymiş..Diğer ülkelere bedelsiz gidebiliyor diye okudum bir makalede :

Victor Claver had a three-year agreement with Real Madrid but he is unlikely to join the Spanish champions because Valencia, which owns his ACB rights, asked for a €3 million buyout.

Claver still hopes to play for Real Madrid but he said to have offers from outside Spain. The Spanish international has played with Lokomotiv Kuban this season.

Hocam, tam bilmiyorum ama galiba sözleşmesindeki buy-out sadece İspanyol takımları için geçerliymiş..Diğer ülkelere bedelsiz gidebiliyor diye okudum bir makalede :

Victor Claver had a three-year agreement with Real Madrid but he is unlikely to join the Spanish champions because Valencia, which owns his ACB rights, asked for a €3 million buyout.

Claver still hopes to play for Real Madrid but he said to have offers from outside Spain. The Spanish international has played with Lokomotiv Kuban this season.
Olabilir. Kuban Real ile Barçayı tehlike olarak görmüş. Adamlar nerden bilecekler Daçka çıkacak 30m bütçesi olacak.

Wanamaker-Moerman-Kuzminkas-Anderson hepside çok iyi transferler zaten Wanamaker ve Moerman forum genelinde istenilen oyunculardı. Koçları Avrupanın en iyi 2-3 koçundan biri ,lobileride var bu şekilde iyi hamleler yapmaya devam ederlerse önleri açık.Ama taraftar eksikliği seviye artıkça daha çok hissedilecek.Başarısız olmanız dileğiyle Daçka...

Şahenk'in derdi Yıldırım olsaydı, geçen sene Emir ve Oğuz'u kiralayıp Fener'in önünü açmazdı. İşin maddi boyutu ayrı bir konu... Emir, Oğuz ve Dudley'in maaşları toplamı, ligdeki bazı takımların bütçesinden fazladır.

Kuzminskas ve James Anderson konusunda biraz karamsarım..Kuzminskas 20 yaşında parladığında da aynı oynuyordu, 26 yaşına geldi, kendini geliştiremediği gibi şut yüzdesi de azaldı. Bu yüzden öyle aman aman bir transfer olarak görmüyorum. Keza James Anderson' da Sacramento gibi haftalar öncesinden playoff a havlu atan takımda öyle aman aman süreler alamadı, sebebini bilmiyorum ama önceki yıllara göre şutunda da gerileme var. Bu sene boş pozisyonlardaki airballları meşhurdu. Herhangi bir sakatlıkta geçirmedi ama istikrarsızlığı tavan yaptı. Bir ihtimal Avrupa basketbolu onu kendine getirebilir. Wanamaker akıllı basketbolcu,ben oldum bittim mantığı da yok herifte, her geçen sene üstüne koyarak gidiyor. Moermann' a gelince, Moermann gibi yüreğini ortaya koyan adamlar her takımda iş yapar. Bana göre Daçka' nın en iyi transferlerinden biridir.Fransa milli takımının hazırlık maçlarında güzel bir performans ortaya koydu.

Sadece daçka muhabbeti dönmeye başladı bu başlık altında doğal olarak ama ben aldıklarından çok bırakacaklarını merak ediyorum. Ender, yağmur pg
Serhat Birkan Emir sg-sf
Oğuz Furkan Semih Metin pf-c türk rotasyonları + 8 ya da 9 yabancı alırlar. Yine 17-18 kişilik kadro oluyo çok şişkinlik var mutlaka birileri gider. Yani şu kadroya Birkan niye alınır anlamış değilim.

Emir FB'nin sözleşmeli oyuncusu Semih de serbest oyuncu durumunda olmalı Semih'le tekrar anlaşabilirler tabi

Efes hiç akıllanmayacak. Dusan ın bi tık üstünü almışlar. Kim bilir ne kadar da para verdiler. .

Efes hiç akıllanmayacak. Dusan ın bi tık üstünü almışlar. Kim bilir ne kadar da para verdiler. .

Alen Omiç bence de dusuk profil transfer efes için ama dusan ile falan pek alakası yok, benzetme ağır olmuş sanki. Sonuçta eurocup en iyi ikinci beşine seçilmiş, hucum bitirişi ve pick sonrası devrilişi gayet çabuk, iyi bir 5 numara. Canaria'da renesses onu showuplarda bence gereksiz yere yukari cikariyodu. Birde heurtelin sevecegi turde bir uzun bence Omic. Hatta borousis gelse eger heurtel kalicaksa efes icin cok yanlis oyuncu olurdu.

Sent from my iPhone using Tapatalk