BSL Takımlarının Transferleri ve Hazırlık Dönemleri

Spor Toto Basketbol Ligi takımlarından Trabzonspor Medical Park, Rus başantrenör Sergei Bazarevich ile anlaştı.

Bordo-mavili kulübün başkan yardımcısı Ali Bora İşbulan, yaptığı yazılı açıklamada, uzun süredir görüşmelerde bulundukları Sergei Bazarevich ile 1 yıllık anlaşmaya vardıklarını bildirdi.

Bazarevich’in son olarak İtalyan ekibi Pallacanestro Cantu’yu çalıştırdığı kaydedildi.

Rus Milli Takımı’nda da görev yapan 51 yaşındaki çalıştırıcının, antrenörlük kariyerinde Rus Ligi’nde Krasnye Krylia ile 2 şampiyonluğun yanı sıra bir de EuroChallenge şampiyonluğu bulunduğu belirtildi.

Trabzonspor için iyi bir tercih..

İyi bir oyun kurucuydu Bazarevih, ülkemizde de seyretme şansımız olmuştu.

Trabzon, hacıosmanoğlu gittikten sonra normal olarak bir iyileşme sürecine girmişti ama Muharrem Usta gerçekten güzel işler yapmaya başladı. Eğer ortalığı karıştırmayıp sabrederlerse başarılı olacaklar hem futbolda hende basketbolda.

Yalnız oyuncu transferleriyle değil, koç transferleriyle de TBL Avrupa'nın en dikkat çekici ligi haline geldi. Bence seneye kalite olarak ACB'den aşağı kalır bir yanı olmayacak Türkiye liginin. TBF organizasyon olarak zayıf kalıyor bu lige. En basitinden bütün Avrupa liglerinde uzun yıllardır tutulan verimlilik puanını bile hesaplayamıyorlar. Kafası daha fazla çalışan bir ekip TBF'yi yönetse, TBL bu potansiyelle Avrupa'nın bir numaralı ligi olur.

DD'un Mahmuti'yi gönderme kararı bence haklıydı ama ben Kutluay'ın yerinde olsam Blatt yerine Pashutin veya Trichineri'nin peşine düşerdim. Yükselmenin de ivmesi olmalı. Böyle orantısız bütçe sıçramalarının sonu genelde iyi olmuyor. Zaten ülkede muhtemel bir krizden bahsediliyor.

Özellikle Pashutin, orta düzeyde bir kulüğp olup bütçe artırma kararı olan takımların -biz de bu kategoriye girebiliriz- 1 numaralı hedefi olmalı. Takımlarına ciddi seviye atlatmış koçlar bunlar. Ve de oyuncu yetiştirme-sistem kurma konusunda da epey başarılılar.

Beşiktaş Kenan, Evren, Ender, Dj Strawberry, Iverson ile ilgileniyor..
Ufuk Sarıca da Ergin Ataman gibi oyuncu darlığı yaşayan biri.
Hep aynı ve tanıdık oyuncular.
Ama bir şekilde başarılı olmasını biliyor ikisi de ?

Beşiktaş Kenan, Evren, Ender, Dj Strawberry, Iverson ile ilgileniyor..
Ufuk Sarıca da Ergin Ataman gibi oyuncu darlığı yaşayan biri.
Hep aynı ve tanıdık oyuncular.
Ama bir şekilde başarılı olmasını biliyor ikisi de

İki oyuncu hariç bahsettiğiniz oyuncular yerli.Diğer iki oyuncuda birlikte çalıştığı oyuncular ve o iki oyuncu Beşiktaş seviyesi için bence çok kaliteli oyuncular,açıkçası Colton'ın daha iyi takımlara gideceğini düşünüyorum.Ki Dixon'u,Strawberry'i,Diebler'ın kimse adını bilmiyorken Karşıyaka'ya getirip sonrasında çok daha iyi takımlara gitmesini sağlayan da Ufuk Sarıca.Galiba şimdide Beşiktaş'a Fransa'dan yeni bir oyun kurucu getirmiş 1-2 seneye belki de onu konuşuruz.:)
Keşke Ergin hocada Ufuk hoca gibi geniş bir oyuncu havuzundan seçse hatta gerekirse danışsa.

Udoh kalmayacakmış çok büyük ihtimal. Vesely de gidebilirmiş. İsmail Şenol yazdı bunları.

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bence bu ikilinin yerini doldurmaları zor. Avrupadan zaten mümkün görünmüyor da Nbaden oyuncu alsalar dahi aynı kimyayı tutturamazlar gibime geliyor.

Vesely'ye dallas baya iyi bi kontrat sunucak heralde. Bence o giderse udoh'u tutarlar, eğer vesely kalırsa udoh gider.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Udoh büyük ihtimal gitti zaten tutup tutmamak fenerin elinde olan bişey değil udohun insiyatifinde olan bir mevzu. Ayrıca Ruslar da nba den sonra pusuda yatıyormuş teklifler varmış baya başta cska sanırım.

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Fülker, Udoh giderse Ayonla anlaşacakmış. basketfaulun haberi ama bana çok inandırıcı gelmedi. Real Madrid Ayon'la anlaştı diye biliyorum.