BSL Takımlarının Transferleri ve Hazırlık Dönemleri

Çünkü ben takımlarımda hücumda vasıfsız da olsa bir tane savunma yönü güçlü bir pivot istiyorum. Bu olaylar olmasa direk Lasme yazardım olmayınca mecbur Tyus ve Slaughter'ı yazdım ki ikisi serbest kalsa Slaughter'ı seçerim. Tyus bana göre vasat bir adam ama savunması iyi ve maliyeti yüksek değil kadromda pahalı birkaç oyuncu ve 9 yabancı olunca bir iki tanesi ucuz olmak zorundaydı. Yoksa gider Ayon yazarım Udoh yazarım. Lasme - Tyus değişikliği bizi pivot bazında iki seviye geri götürdü maalesef.

Redding vasat takımların ortalama üstü oyuncusu büyük takımların adamı değil. Özellik olması yetmiyor üst seviye takımlarda bunu ne derece gösterebilir o önemli. Schilb'in de saymaya kalksak bir sürü özelliği var ama üst seviyede bunların çoğunu yapamayacak. Bazı adamların çapı bellidir Redding de Malaga ayarında oyuncu. F4 hedefleyen Daçka gibi bir takımda yeri yok.

Ben zaten siz kendinizle çeliştiniz gibi bir niyetle yazmadım onu. Hani sizinde kadronuzda, kimyaya uyduğu zaman hiç beğenmediğiniz bir oyuncu bile bulunmuş anlamında söyledim. Çünkü, Avrupa'da piyasa böyle, bana göre F4 hedefleyen takım diye nitelediğiniz takımlarda bile en fazla 3-4 tane üst düzey oyuncu var.Geri kalan bize bile gelse, direk fark yaratacak oyuncular değil.

Redding konusuna gelince, yazılarımız biraz soyut, sübjektif değerlendirmeler şeklinde ilerleyecek. Bana göre , vasat değil, değerli bir oyuncu çünkü Redding. Şubemizin ilgi alanında değil nasılsa, çokta tartışmaya değecek bir konu değil şu anda.

Redding oldukça iyi bir oyuncuydu. Ben de bize çok istemiş ve yazmıştım ama Daçka ya yar oldu, orada da nizamsızlık içinde çok etkili olamadı. Aslında Daçka da fena iş yapmadı, verimlilik puanı kendiyle aynı süreleri alan oyuncuların yaklaşık iki katı.

All around bir oyuncu. Oyun kurabilen, gerektiğinde sertlik katabilen ve Green gibi iyi koşan bir oyuncu, ayrıca pozisyon bilgisi gayet yüksek. Takımının en asistçi oyuncusuydu, savunmaya sertlik katıyor ve oyunun her alanına katkı yapıyordu geçtiğimiz sezon. Mahmuti gibi süre ve set düzeni konusunda girift bir hocaya uyan bir oyuncu olmamasına rağmen iyi katkı da sağlamıştı. Bence birden dörde oynayabilecek ender oyunculardan biri Avrupa da.

Hani Schilb oyun kuruyor topla oynayabiliyor filan diyoruz fazladan, işte bu adam da gayet oyun kurup asist yapabilen ve bir de üzerine savunmada geri adım atmayan bir oyuncuydu. Yerine Will Clyburn ün alınması bence Blatt ın İsrail Ligi ne haim oluşundan ve menajerlik olaylarından kaynaklanıyor olabilir. Schilb yerine bize gelsin isterdim açıkçası, çünkü hemen her alanda takım geneline +1 i var adamın.

Bu vasatlık ve oyuncunun seviyesi argümanları gerçekten çok yüzeysel. Bu yaklaşımı çürütecek o kadar çok örnek var ki, yani örneğin devin smith fenev de vasattı ama macabi de yıldız hakeza tyrus rice vasat bir pg idi rytas ve bayern de sonra maccabi de bir yılda yıldız oldu. Lojeski liege gibi üçüncü sınıf bir takımdan geldi oly'ye ama takımın önemli bir değeri oldu. Kurbanov dümdüz bir oyuncu ama cska da her türlü hammallığı yapıyor. Aron jackson acaba antalya da oynarken kim derdi euroleague pg si olucak diye yada daha yakın örnek olan corey higgins, wannamaker'ı iki sene önce kim biliyodu oysa aynı ligin o sırada redding yıldızı idi, kim derdi siena daki hunter oly üstü real yapıcak, gist pana nın değilmezi olucak, yada iki sene önce bize gelmeyi kabul eden ama bizim almadığımız Delaney lokomotiv kuban dan nba yapıcak. Bunlar gibi daha çok oyuncu sayarım, tabi ki her takımın yıldızları var yani elit top class oyuncular. Bunların yanındaki oyuncuların kimyası önemli yoksa anca şu takımda oynar yok bu takıma zor girer bence doğru yaklaşım değil. Örneğin bu sene daçka nın yıldız diye aldığı james andersonu istanbul da justin carter daha ilk euroleague maçında sahadan silmişti.

Sporcunun yeteneği, iş ahlakı, takımdaşlığı ve daha bir sürü etken var göz önüne alınması gereken. Bunları net bilmeden kategorize etmek doğru gelmiyor bana.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Mesela Lafayette'e o dönem burun kıvrılırken Olympiakos onu Spanoulis'e backup olarak alıp önemli süreler de verdi.

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Litvanya’nın TV3.lt sitesinin haberine göre kısa transferini tamamlayıp uzun oyuncu transferine odaklanan Beşiktaş Sompo Japan, Litvanya’nın milli oyuncusu Antanas Kavaliauskas ilgileniyor.
EuroHoops.net’in haberine göre baş antrenörlük görevi için Ufuk Sarıca ile anlaşmaya varan ve bu sezon iddialı bir kadro kurma amacında olan Beşiktaş Sompo Japan, yerli oyuncu transferi kapsamında Şafak Edge ve Sertaç Şanlı’yı gündemine aldı.
Ve Samuels haberi.

Beşiktaş iyi kadro kuruyor.
Aslında Sertaç bizde çok iyi işler yapardı, keşke biz alsaydık..

--------------------------------------------------------------------------

RESMİ: Gediminas Orelik (F-2.00m-26y) Banvit'te.L.Rytas: 9.7s %41.1 3s 3.7r 2.0a

Banvit'in yeni transferi Orelik 3 numarada oynuyor genelde. Potadan uzak oynayan ve dış şutları ile katkı veren bir isim.

Banvit yazık etti Orelik gereksiz bir hamle onlar için suan 6 yabancıları oldu daha fazla alacaklarmı bilmiyorum ama esas bir atletik 4.5 alsalar çok daha iyi olurdu onlar için .

Daçka ve Efesin hamleleri bitti mi?Bu Daçka,Tavares'in filan peşinde koşmasın?30 milyon bütçeyle sadece Semih ile yola çıkmazlar sanırım.

KSK nın bu sezon bütçesinin hersey dahil 2.5M olduğunu yazmıştı İsmail Şenol. Boone'u çok cüzzi bir rakama aldılar o halde Khimki'den.

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Biz alsaydık 1 senedir basketbol oynamamış sakat adam aldık diye net kötü hamle olacaktı...

Samuels bu sezon Barca'nın oynadığı 29 eurolig maçının 26 tanesinde sahadaydı. Yani 1 sezon oynamadı gibi bir şey yok. Bizim 1 sezon oynamamış sakat pivotumuzu normal göstermek için olmayan şeyler varmış gibi göstermeye gerek yok. Bilgi çağında bilip yazmak çok zor bir şey değil.

SAMUELS, SAMARDO - Welcome to EUROLEAGUE BASKETBALL

Konu uzamasın Funda Hanıma cevap vermiyceğim. Ancak zaten anlamak isteyen mesajı anlamıştır. Samuels bildiğim kadinarıyla 4-5 aydır sakat. Biz onu alsak o 4-5 ay forumda sırf oyuncuyu kötülemek için 1 seneye çıkardı. Geçmişte apandist ameliyatı geçirmiş olsa dahi yazılırdı. Krstic hakkında zaten görüşlerimi daha önce yazdım. Krstic bir kumar, ama bütçe-oyuncunun kariyeri-alacağı ücret ve yeniden eski günlerini yakalarsa katacakları düşünüldüğünde "BENCE" alınması gereken br kumar. İsteyen bu düşünceye katılır isteyen katılmaz. Yine BENCE kimse kusura bakmasın, NCAA, Filipinler, NBDL gibi liglerden getireceğin oyuncularla bir sıkımlık kurşunun olduğu euroleague'de, takımda yıldız yoksa başarı sağlayamazsın... Sadece geçen sene Labarole bakın, kariyer olarak Krstic'in çok altında olan Bourisis düşüşte olan kariyerini nasıl uygun bir ortamda dipten zirveye çıkardı...Bourisis olmasa ne Adams ne James ne Hanga Labaroli Top 16'dan yukarı taşıyamazdı...

Konu uzamasın Funda Hanıma cevap vermiyceğim. Ancak zaten anlamak isteyen mesajı anlamıştır. Samuels bildiğim kadinarıyla 4-5 aydır sakat. Biz onu alsak o 4-5 ay forumda sırf oyuncuyu kötülemek için 1 seneye çıkardı. Geçmişte apandist ameliyatı geçirmiş olsa dahi yazılırdı. Krstic hakkında zaten görüşlerimi daha önce yazdım. Krstic bir kumar, ama bütçe-oyuncunun kariyeri-alacağı ücret ve yeniden eski günlerini yakalarsa katacakları düşünüldüğünde "BENCE" alınması gereken br kumar. İsteyen bu düşünceye katılır isteyen katılmaz. Yine BENCE kimse kusura bakmasın, NCAA, Filipinler, NBDL gibi liglerden getireceğin oyuncularla bir sıkımlık kurşunun olduğu euroleague'de, takımda yıldız yoksa başarı sağlayamazsın... Sadece geçen sene Labarole bakın, kariyer olarak Krstic'in çok altında olan Bourisis düşüşte olan kariyerini nasıl uygun bir ortamda dipten zirveye çıkardı...Bourisis olmasa ne Adams ne James ne Hanga Labaroli Top 16'dan yukarı taşıyamazdı...

Sorun şu bildiğim kadarıyla diyorsunuz ama bilmiyorsunuz 4-5 ay da sakat diildi Samuels. Bu sezon ACb ligindeki maç dökümü aşağıda 46 maçın 43 tanesinde oynadı. Euroligde maç dökümü de aşağıda 29 maçın 26 tanesinde oynadı. Kristic transferini aklamak için 69 maça çıkmış adama biz alsaydık 1 senedir sakat adam aldık derlerdi demeye gerek yok. Fikirler doğrularla güçlendirilir yanlış bilgilerle değil.

Hem merak etmeyin Samuelsi alsak ve birisi 1 senedir sakat adamı aldık deseydi en başta cevabını kanıtlarıyla sunar laf ı ağzına tıkardım. Kristice 1 senedir oynamıyor diyorlar çünkü gerçekten oynamadı laf olsun diye denmiyor o laf.

http://www.acb.com/stspartidojug.php

SAMUELS, SAMARDO - Welcome to EUROLEAGUE BASKETBALL

Not: Acb linkinden direk oyuncu verisine gidilmiyor ama sameulsi seçip bulabilyorsunuz.

Tamam o zaman 69 maç oynamış adama 1 sezon sakat diyip yalan söylemek yerine kullanılan üslup sorun oluyorsa eğer yalanlarla sizi baş başa bırakıyorum. Yalanlar duymak istiyorsunuz madem öyle olsun.

Sevgili kardeşim Funda. Kesinlikle hepimiz için , buradaki herkes ayrı değerli. Seninde yazılarının esasının bir çoğunu oldukça beğeniyorum.Ancak, usule lütfen biraz daha dikkatli ol. Hani direk yalan damgası vurmak yerine, Emrah Abi şunu gözden kaçırmışsın, bu adam şu kadar maç oynamış desen, ve bu şekilde biraz üslubunu yumuşatsan, inan buradaki bir çok kişi kucaklar seni. Ben sana bir şey öğretecek durumda değilim ama bir abin olarak naçizane, önerimi kabul etmeni dilerim.

Sevgili kardeşim Funda. Kesinlikle hepimiz için , buradaki herkes ayrı değerli. Seninde yazılarının esasının bir çoğunu oldukça beğeniyorum.Ancak, usule lütfen biraz daha dikkatli ol. Hani direk yalan damgası vurmak yerine, Emrah Abi şunu gözden kaçırmışsın, bu adam şu kadar maç oynamış desen, ve bu şekilde biraz üslubunu yumuşatsan, inan buradaki bir çok kişi kucaklar seni. Ben sana bir şey öğretecek durumda değilim ama bir abin olarak naçizane, önerimi kabul etmeni dilerim.

Peki dikkate alıcam.

Emrah bey buyuk ihtimalle shane lawal ile samardo samuels i karistirmis. Olabilir , bu arada ben sakatlikdan donen kristici saglam samuels e tercih ederim. Savunma anlaminda tam bir kara deliktir samuels. Hucumda ise atletik değildir, gücü ile oynar ve post oyunları vardır, kristic zaten hucum olarak ayrı bir seviyenin oyuncusu. Burdan kristic transferi onayladığım anlaşılmasın, bence yanlış transfer. Ama samuels'i alacağıma kristic'i bin kere tercih ederim.

Sent from my iPhone using Tapatalk