BSL Takımlarının Transferleri ve Hazırlık Dönemleri

Para yatirsalar ne olur bu takimlar:) baktilar GS,fb,Efes,Dacka yatirim yapiyor biz yatirim yapsak bile sampiyon olamayacagiz bari genc yerli oyuncularla oynayalim diye karar almis olabilirler. Bugun Yesil Giresun'a NBA tecrubeli 6 oyuncu getirsen bile kume dusme hattindan kurtulmasi mucize olur. ( Ornek : Turk Telekom )

Takimin ismi onemli Turkiye'de. Galatasaray,Efes,fb gibi takimlara bugun Colloway,Quinton Hosley gelsin, Yesil Giresun'un alacagi NBA kariyerli oyuncudan daha fayda verirler zirve yolunda.

Yani demek istedigim Turkiye'de sampiyonlugun formulu takimin isminden geciyor. Bugun bir Banvit,Trabzon,Tofas,Giresun vs sampiyon hayatta olamaz. Sampiyon olamayacagini bildikleri halde bosu bosuna niye yabancilara doviz odemesi yapilsin ki? Bence oynasinlar Umit Milli oyuncularla bizim daha iyi olur.

Lige katılan her takım şampiyonluk hedeflemek zorunda değil. Spor ruhu diye bir şey var. Elindeki imkanlarla mücadele edersin rekabet edersin sporu bulunduğun bölgedeki insanlara sevdirirsin. Anadolu şehirlerinde birinci ligde basketbol takımı olması bence çok güzel ve önemli. Konyada Giresunda Antepte Bursada Bandırmada . İlla şampiyonluk şansının olması mı lazım.

Bizim de euroligde şampiyon olma şansımız neredeyse yok. Biz niye yatırım yapıyoruz o zaman. En büyük arenada o heyecanı o tutkuyu yaşamak için değil mi ?
Sporu salt şampiyonluk ve şampiyonluk mücadelesinden ibaret görmemek lazım. Hem de diyorlar " I feel devotion" Tutku sadece şampiyonluk ihitmali olduğunda hissedilmez. Sporu mücadeleyi sevmekle başlar

Dixon-Sloukas-Berk
Bogdanovic-Nunnaly
Datome-Kalinic-Erkan?
Antic-Barış
Udoh-Vesely-Ahmet

Çok güzel kadroları oldu.
Biz,Efes,Daçka,Beşiktaş,Banvit,Karşıyaka ve Trabzonspor yeniden kadro oluştururken, onlar takımlarını aynen korudular.
Üstünede 2 eksiklerini de tamamladılar.
2 ve 3 numarada skorer bir oyuncuya ihtiyaçları vardı Nunnaly ile nokta atış yaptılar.
Pota altında da yerli bir isme ihtiyaçları vardı.
Onu da Ahmet hamlesi ile giderdiler.
Obradovic faktörü ile şu anda ki kadro yapısı ile ligin yine en büyük favorisi konumundalar.
Euelaogue'de de yine final four yaparlarsa şaşırmam.

Dixon-Sloukas-Berk
Bogdanovic-Nunnaly
Datome-Kalinic-Erkan?
Antic-Barış
Udoh-Vesely-Ahmet

Çok güzel kadroları oldu.
Biz,Efes,Daçka,Beşiktaş,Banvit,Karşıyaka ve Trabzonspor yeniden kadro oluştururken, onlar takımlarını aynen korudular.
Üstünede 2 eksiklerini de tamamladılar.
2 ve 3 numarada skorer bir oyuncuya ihtiyaçları vardı Nunnaly ile nokta atış yaptılar.
Pota altında da yerli bir isme ihtiyaçları vardı.
Onu da Ahmet hamlesi ile giderdiler.
Obradovic faktörü ile şu anda ki kadro yapısı ile ligin yine en büyük favorisi konumundalar.
Euelaogue'de de yine final four yaparlarsa şaşırmam.

Sadece 4 numara pozisyonları zayıf görünüyor, kalinici bir ihtimal oraya kaydırabilirler çünkü Sırbistan milli takımında da 4 oynamaya başladı sanırım. Ancak bütün sezon ne kadar idare edebilir biraz meçhul.

Sadece 4 numara pozisyonları zayıf görünüyor, kalinici bir ihtimal oraya kaydırabilirler çünkü Sırbistan milli takımında da 4 oynamaya başladı sanırım. Ancak bütün sezon ne kadar idare edebilir biraz meçhul.

Ben Antic'i gönderip yerine Doelmann'ı almalarından korktum ama öyle bir hamle yapmadılar çok şükür.
Geçen sene ki gibi Udoh-Vesely'i bol bol kullanacaklar yan yana muhtemelen.

4 numaradaki süreleri Kalinic,Vesely,Antic,Datome paylaşır, 5 numarada da Udoh,Vesely,Antic ile 5-10 dakika Ahmet oynar. Geçen sene Vesely hariç sakatlıksız geçtiler uzun rotasyonunu ama risk alıyorlar diye düşünüyorum. Bence de bir 4 numara alsalar onlar için akıllıca olurdu.

Ben Antic'i gönderip yerine Doelmann'ı almalarından korktum ama öyle bir hamle yapmadılar çok şükür.
Geçen sene ki gibi Udoh-Vesely'i bol bol kullanacaklar yan yana muhtemelen.

Valla antic geçen yıl tecrübesi ile çok fark yarattı bazı maçlarda, tabi bu yaştan sonra uzun maratonu kaldırması zor. Ben doelmann değil de anticin yanına trey thompkins profilinde oyuncu almalarından daha çok korkuyordum.

B Uşak Sportif:

M.Lyons/Berent K./S.Yavaş
J.Hazell//H.Demirel
S.McKissic/G.Sönmez/Ö.Sürücü
R.Freimanis/B.Candan/Mesut
A.D.Monroe/E.Kairys

Dİ Büyükçekmece:

C.Hannah/T.Erülkü/B.Erdoğan
Kenny Hayes/O.Eldridge
C.Altay/M.Akpınar
A.Caloiaro/B.Yıldızlı/E.Ekim
A.Stipanovic/K.Seawright

Evet abi bir çok kişi de yaz başında söylemişti Redding'i, benim de beğendiğim oyuncu savunması da iyidir. Ama onlar şu an iyi oyuncudan çok marka isim kovaladıkları için... Ellerinde 30M olunca tabi haliyle...

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Redding yüksek bütçesi olup F4 kovalayan bir takım için iyi bir oyuncu değil ki Daçka'nın bırakması normal. Orta seviye takımların oyuncusudur , kötü değil ama iyi de değil vasat. Malaga Zalgiris ayarında takımların oyuncusu.

Redding yüksek bütçesi olup F4 kovalayan bir takım için iyi bir oyuncu değil ki Daçka'nın bırakması normal. Orta seviye takımların oyuncusudur , kötü değil ama iyi de değil vasat. Malaga Zalgiris ayarında takımların oyuncusu.

Ben de Redding'in üst seviye bir oyuncu olduğunu düşünmüyorum. Tam bir görev adamı, o ayrı konu ama yıldız statüsüne konur mu, tartışılır; ki Daçka daha çok yıldız oyunculara yöneliyor 30 m bütçesiyle.

Edo Muric takımda görmek istediğim yetenekli bir oyuncu, Banvit adına güzel bir hamle. Umarım Banvit'te bir seviye ilerletir oyununu ve gelecekte takımımızda yer alır.

Bir kezde Tyus ile ilgili bir muhabbetimiz olmuştu. Lasme ceza aldığı zaman Tyus'u önermiştim..Ona da 'dümdüz bir adam ne şutu var ne ince işlerden anlıyor ezici üstün olduğu hiçbir nokta yok' demiş , dün bizim kadroyu siz kursanız sorusuna idealinizdeki kadroya Tyus'u yazdınız :) O tartışma sırasında da söylediğim gibi , Avrupa'da basketbol bir kimya oyunudur. Çünkü, biraz sıyrılan oyuncuların yeri, NBA oluyor , ağırlıklı olarak son beş senedir.

Tyus'u Efes'te değerlendirmemek gerektiği gibi, bu oyuncuyu da Doğuş'ta değerlendirmemek gerekli. Redding, yıllardır takibimde olan, düşündüğünüzden çok değerli bir oyuncu, penetre, şut , patlayıcılık dışında da sizin de zaman zaman zaafın defo oluşturmaması gerektiği ifadenizin karşılığı olan bir oyuncu. Benim görüşüm tabii, zira bahsettiğim gibi , bu kıtada oyuncular arasındaki farklardan çok hangi oyuncunun yanına kimi koyduğunuz önemli.Doğru kimya ile, adı forumumuz da geçen her oyuncu bir çok takımda oynar. O yüzden her sene oyuncu isimleri de , fikirlerde değişir bu forumda..

Ben de Redding'in üst seviye bir oyuncu olduğunu düşünmüyorum. Tam bir görev adamı, o ayrı konu ama yıldız statüsüne konur mu, tartışılır; ki Daçka daha çok yıldız oyunculara yöneliyor 30 m bütçesiyle.

Yok dostum bende yıldız olarak söylemedim zaten.. Ama, iki sert ve yaratıcılıkları hiç de fena olmayan Wanamaker ve Anderson yanında aranan kandı bence. Yedeklerle, birlikte hücumda ve savunma da ideal bir kısa rotasyonu oluyorlardı.Tabii, kimi getirecekleri önemli bu noktada, NBA'den yıldız biri gelecekse , ona bir şey diyemem..

Bir kezde Tyus ile ilgili bir muhabbetimiz olmuştu. Lasme ceza aldığı zaman Tyus'u önermiştim..Ona da 'dümdüz bir adam ne şutu var ne ince işlerden anlıyor ezici üstün olduğu hiçbir nokta yok' demiş , dün bizim kadroyu siz kursanız sorusuna idealinizdeki kadroya Tyus'u yazdınız :) O tartışma sırasında da söylediğim gibi , Avrupa'da basketbol bir kimya oyunudur. Çünkü, biraz sıyrılan oyuncuların yeri, NBA oluyor , ağırlıklı olarak son beş senedir.

Tyus'u Efes'te değerlendirmemek gerektiği gibi, bu oyuncuyu da Doğuş'ta değerlendirmemek gerekli. Redding, yıllardır takibimde olan, düşündüğünüzden çok değerli bir oyuncu, penetre, şut , patlayıcılık dışında da sizin de zaman zaman zaafın defo oluşturmaması gerektiği ifadenizin karşılığı olan bir oyuncu. Benim görüşüm tabii, zira bahsettiğim gibi , bu kıtada oyuncular arasındaki farklardan çok hangi oyuncunun yanına kimi koyduğunuz önemli.Doğru kimya ile, adı forumumuz da geçen her oyuncu bir çok takımda oynar. O yüzden her sene oyuncu isimleri de , fikirlerde değişir bu forumda..

Çünkü ben takımlarımda hücumda vasıfsız da olsa bir tane savunma yönü güçlü bir pivot istiyorum. Bu olaylar olmasa direk Lasme yazardım olmayınca mecbur Tyus ve Slaughter'ı yazdım ki ikisi serbest kalsa Slaughter'ı seçerim. Tyus bana göre vasat bir adam ama savunması iyi ve maliyeti yüksek değil kadromda pahalı birkaç oyuncu ve 9 yabancı olunca bir iki tanesi ucuz olmak zorundaydı. Yoksa gider Ayon yazarım Udoh yazarım. Lasme - Tyus değişikliği bizi pivot bazında iki seviye geri götürdü maalesef.

Redding vasat takımların ortalama üstü oyuncusu büyük takımların adamı değil. Özellik olması yetmiyor üst seviye takımlarda bunu ne derece gösterebilir o önemli. Schilb'in de saymaya kalksak bir sürü özelliği var ama üst seviyede bunların çoğunu yapamayacak. Bazı adamların çapı bellidir Redding de Malaga ayarında oyuncu. F4 hedefleyen Daçka gibi bir takımda yeri yok.