BSL Takımlarının Transferleri ve Hazırlık Dönemleri

Arkadaşlar efes daçka maçında tempodan başım döndü. Hoca full konsantre şekilde maç bazlı oyun planları yapmazsa bizim bu tempolarda onlara üstün gelmemiz mümkün olmaz. Felaket bir atletizm ve mücadele var sahada.

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Daçka da, Efes de göze hoş gelen basketbol oynuyorlar. Kadroları çok dengeli. Özellikle savunmada biz bu seviyelere çıkabilir miyiz büyük soru işareti.. Ben sanmıyorum maalesef.

Furkan Aldemir bütün ribauntları topluyor. Fener maçında da çok diriydi. Eurolig'de de böyle oynarsa fantasy challenge için iyi bir seçim olabilir belki.

Kesinlikle tam organize olmuş iki takım var sahada..Atletizm olsun, oyun planları olsun çok iyi..Sanki hazırlık maçı değilde bir Euroleague maçı izliyoruz...Bakalım biz neler yapacağız bir ligler başlasa artık

Furkan Aldemir 1 sezon oynamamasına rağmen hayatının basketbolunu oynuyor. Ribaund, savunma tamam da hem koşup hem üçlük atması inanılmaz.

İki takımın da fizik mücadele gücü üst seviyede ama işin diğer kısımları için net konuşamam şahsen.

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Görünen o ki, Daçka şu ana kadar lige en hazır takım konumunda. Ama Eurolig'de sonuna kadar giderler mi bilinmez. Seyirci desteği olmadan yine de zor diyorum.

Daçka önce Fener'i sonra da Efes' i yendi.
Ve şu ana kadar namağluplar.
Sezona en hazır takım konumundalar.
Keşke bizde Efes ya da Daçka ile yapmış olsaydık.
Tam olarak ne olduğumuzu görmüş olurduk.

Hazırlık maçlarının sonuçları birçoğumuzca çok önemli değil belki ama oynanan oyunları rakiplerimizle kıyaslayınca ister istemez üzülüyor insan.

Efes ve Daçka kadro olarak geçen senede iyidiler ama bu sezon kadrolarına denge ve sistem geldi. Bir adam üzerinden oynamıyorlar. Bu sezon çok ama çok zor olacak. Hücum olarak onların seviyesine çıkarız belki ama savunma olarak zor.

Sezon başında Daçka'yı küçümseyen arkadaşlar vardı forumda -ki bende çok ümitli değilim onlardan- ama izledikçe iyi takım olma yolunda gittikleri ortada.Blatt,maccabi ile oynayacaklarını söyledi hazırlık maçında ayrıca.

Önemli yatırım yaptılar Blatt'in bu sezon ki serüveni ilk serüvenden çok daha iyi olacaktır.

Genel olarak efes baya beğenilmiş forumda ama ben çok iyi takım olduklarına ya da bizden daha iyi takım olduklarına kesinlikle katılmıyorum.Çünkü bizim hücum potansiyelimiz efesten çok çok daha fazla.

Evet efesin savunması sert,forvetleri atletik ve tempolu oyunda çok iyi takım olabilirler ama 40 dakika koşarak oynayamazsın hem kondisyon yetmez hem de euroleague'de oynatmazlar.Ve ya senden daha çok tempoyu,koşmayı seven bir takım rakip olur daçka,maccabi gibi o zaman set oynaman gerekir.

Ve efes hazırlık maçlarında izlediğim kadarıyla ne zaman sete yerleşmek zorunda kalsa hücum opsiyonları o kadar azalıyorki sadece Huertel ve Omic'in birşeyler üretmesine kalıyorlar.Bu yüzden efesin tempo yapması biraz engellenirse efesi kolayca zorlayıp yenebilirler bu sezon.

Giresunum büyük süpriz yapabilir. Bugün Tofaşı da yendiler. Okben 19 sayı Emircan 14 sayı Doğuş 12 sayı ile oynadı. Gençler maçlarda süre alıyor ve çok yararlı oynuyor.
Bunların dışında süpriz ve iyi transferler var. Ricky Ledo, Mahalbasic, Anthony Gill iyi transferler sayılır. Trifunovic de fena koç değil.
İçeride de sağlam atmosfer var. Salon biraz daha kıyak olsa fena olmaz tabi.