BSL Takımlarının Transferleri ve Hazırlık Dönemleri

Beşiktaş Sompo Japan: İlkan Karaman, Şafak Edge 2, Kenan Sipahi 2, Murat Can Güler, Earl Clark 9, Erkan Veyseloğlu 6, Sertaç Şanlı 4, Vladimir Stimac 7, Michael Thompson 12, Michael Roll 12, Darryl Strawberry 5, Kyle Weems 8.

Unics Kazan: Antipov Pavel, Coty Clarke 19, Keith Langford 12, Anton Pnkrashov 6, Joaquim Colom 4, Marko Banic 16, Evgeny Voronov, Aleksandr Karpukhin, Vadim Panin, Kostas Kaimakoglou , Latavious Willyams 2, Ruslan Khavirov.

Michael Thompson yeni Dixon olabilir bence de.
Clark 9 sayı 10 ribaunt ile oynadı.
Beşiktaş Stimac yerine dah spektaküler bir transfer yapsaydi 5 numaraya çok daha etkili bir takım olurdu.

Unics'te Coty Clarke kimdir ? Yüksek yüzde ile oynamış. Dikkat çekici istatistikleri var.

http://gsbasket.org/forum/galatasaray-erkek-basketbol-takimi/102309-oyuncu-onerileri.html#post679403

Hazırlık maçlarına çok aldanmadan doğru çıkarımlar yapmak gerek. Bugün bjk kazanı yendi ama bence kadrolar otursun, 1 ay sonra 10 maç yapsalar 8 ini kazan alır. Benzer konu tofaş-efes maçı için de geçerli. Bu sene ki format gereği euroleague takımları galiba sağlam kondisyon yüklemesi yapıyor şu anda, nba yaz kampları gibi. Sezon içi zaten yoğun tempoda hafif antreman ve durmadan maç seyahat şeklinde geçecek.

Duyduğum kadarıyla şu anda Ergin Hoca da günde çift antreman ve bolca yükleme yapıyomuş ve oyuncularin macta bacaklar gidecek durumda olmuyomus. Benzer durumu milli takim tanjevic zamani yasardi. Ay sonu takimlar daha hazir ve fizik olarak rahatlamis hale geliceklerdir. Ondan sonra daha net fikirler edinilebilir bence.

Bu arada Tofas'i kesinlikle kucumsemiyorum, bence baya iyi takim kurdular ve gecen seneden kadroyu cok bozmadilar. Bjk nin ise mevcut pota altI ile bazi maclar cok sikinti yasayacagini dusunuyorum.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Trabzon-Yeşil Giresun maçında Nikolov 17 sayı 1 ribaunt 1 asist ile Emircan Koşut ise 12 sayı 10 ribaunt ile oynamış. Bu şekilde devam ederlerse milli takım için çok iyi olur.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Giresun Mahalbasici almış bütçelerine göre çok iyi hamleler yapıyorlar Ledo da çok iyi hamleydi

TURKCELL T70 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Mahalbasici çok merak ediyordum giresuna gelmesine çok şaşırmakla beraber enfes hamle olmuş giresun için. İkinci takımım olabilirler bu sene :)

GT-I9195 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Anadolu Efes'in sezon için fotoğraf çekimleri yapılmış. Efes Fan Club'dan 5 kişi de çekimlerde hazır bulunmuş. Şöyle bir uygulamayı bizim fotoğraf çekimleri için de yapsalardı ya.

İlk hafta ligde karşılaşacağımız Best Balıkesir-Paok'u 87-83 yendi.

Yalnız 8 maçta sadece 2. galibiyetleri olmuş.Eski Tedli Golubovic ve eski Tofaşlı Austin Nichols oynuyor.

Çok dağınık bir takım, 17 top kaybı yaptılar maçta. Lige yeni geldiler. Tedle birlikte düşme adaylarından biri olabilirler.

Karşılarında çok rahat bir galibiyet alırız. Hoş daha bizim takımı göremedik adam akıllı, neden hiç Türkiye'de bir maç ayarlanmadı anlamıyorum doğrusu.

Dün hazırlık maçları vardı takımların.

Beşiktaş-Banvit maçını canlı izledim ben de. Earl Clark hücumda baya etkili oldu. Bu maçta çok iyi oynamasa da Michael Thompson da iyi işler yapacağını gösterdi. Diğer hazırlık maçlarında takımın en skoreriydi zaten. Ben Kyle Weems'i de çok beğendim. Takıma kattı enerji yüksek seviyedeydi. İki takımda benzer karakterlere sahip Stimac ve Vidmar pota altını domine etti. Savunmanın üst düzeyde olmadığını buradan da anlayabiliyoruz. Banvit'in düzen dışına çıkan kısaları var ama takımın geri kalanı da düzen içinde olmayı seven isimler. İlginç bir takım olmuş. Tipik Adriyatik takımı.

Büyükçekmece-Giresun maçını izlemedim ama maç 2 uzatmaya gitmiş. Giresun'da Emircan'ın 15, Okben'in 16 sayısı heyecan verici.

Karşıyaka da PAOK karşısında çok etkili oynadı. Biraz izledim bu maçı da. Yabancıları güzel performans sergiliyor. Iverson yerine onun tarzında bir pivot almaları takımları adına iyi olur. Geldi mi tam bilmiyorum ama.

İlk çeyrek sonunda Daçka önde. Wanamaker çok iyi yönetiyor takımı. Clyburn de özellikle penetrelerde baya etkili. Blatt'in elinde bu adamlar 2 level yukarı çıkacaklar sanırım.

Efes'te Oğuzhan'ın referansıyla izlediğim Cotton şu ana dek devreye giremedi. Alışamadı Avrupa'ya herhalde.

Yalnız Daçka ve Efes bizden çok hazır durumdalar..Özellikle iki takımında oyun organizasyonları çok iyi..Bizim takımı tam izleyemediğimiz için bilemiyoruz ama ilk yarıları fark yediğimiz ve sonradan bu farkı kapattığımız maçlarımız oldu buda pek olumlu bir hava değil şuan takım dahaca oturmamış belli..