Bugün...

Bugün Atatürkü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı, başta Atatürk, silah arkadaşları ve bu vatan için canlarını veren tüım atalarımızın mekanı cennet olsun

Bugün Dünya renksiz.Galatasaray'a dair umutsuz,heyecansız olunca geriye kalan her şey eksik.Futbol takımı hala mutlu ediyor,kadın voleyboldaki Şampiyonlar Ligi gelişmesi heyecanlandırıyor.Ama son gelişme bütünün önüne geçer ya hep...Yaza böyle girmemeliydik,çok anlamsız.

Bugün voleybol sitelerinde de futbol yazarlarını görünce geçen sene futboldan soğuduğumuz gibi spordan soğuma sırasının voleybola geleceğinden endişe etmeye başladım. Sözde akil adamların, yöneticilerin ve onların gazına gelen eş dostlarımızın hırsından ve kibrinden, ülkede bir şeyi tadında bırakmanın ne demek olduğunu, seyir zevki olmadan taraftarlığın bir şey ifade etmediğini bilen pek fazla insan kalmadığını anladım. Demek ki o kadar yalnız ve sevgisiz, o kadar amaçsız kalmışız ki bir kulübün ve hatta zenginler zengini, güçlüler güçlüsü bir kişinin sorunları bizim gibi sıradan bireyler için daha önemli pek çok şeyden elzem hale gelmiş. Tat alınacak bir şey bırakmama pahasına bencillik kusurdan sayılmaz olmuş. Hırsından gözü dönüp, kolayca kalp kırmak ve kusuru hep başkalarında aramak, hiç kendine bakmamak almış başını gitmiş. Bir kişinin huzuru adına pek çok kişinin huzurunu bozacak kadar vicdan kalmamış.

Benim ahlak kitabımda kibir büyük günahtır der. Hiç bir Fenerbahçeli arkadaşımı kırmadım, tek kelime kötü söz söylemedim, lekelemede veya imada bulunmadım. Bir yöneticinin hatası o yöneticinin kulübünü destekleyen taraftara malolamaz. Ama yöneticisi, taraftarı, yazarı, her birinizi esir almış bu kibir ve hırsla dilerim yine de mekanınız cennet olur. Şefaatçiniz Aziz Yıldırım mı olur, onu bilemem artık!

Bugün burcumla ilgili çok güzel bir analiz cümlesi buldum.Benim gibi İkizler olan arkadaşlarla da paylaşmak istedim :

İkizler: İkizler Allah'a "Hep birlikte olalım #diyeduaediyorum " diyorsa karşısındakine.Onu dibine kadar seviyordur. ( Genel de bunu haketmeyen insanlara söylemeye bayılıyoruz ki onlar da zaten değerini bilmiyorlar .)

Kadir İnanır'la Türkan Şoray'ın Dönüş adlı filmini izledim. Hayatında film izlerken duygulanmamış bir insan olan ben ağladım yok artık neydi bu...

Bugün fazlasıyla çok kötü bir gün geçirdim.Bazen çok boşboğaz olabiliyorum bu kabulüm ama bazı insanların da bana eşlik etmesine çok çok sinir oluyorum !

Bugün Bursa, Görükle'de dördüncü günüm. Her ne kadar burada çok sevdiğim arkadaşlarımla beraber olsam da insan mahallesini, semtini ve o ortamı da özlüyor. Tabi istediğin zaman maçlara gitme olanağı da ortadan kalkıyor. Her işte bir hayır vardır diyelim.

Bugün Bursa, Görükle'de dördüncü günüm. Her ne kadar burada çok sevdiğim arkadaşlarımla beraber olsam da insan mahallesini, semtini ve o ortamı da özlüyor. Tabi istediğin zaman maçlara gitme olanağı da ortadan kalkıyor. Her işte bir hayır vardır diyelim.

Daha çok çalışsaydın, sevdiklerinden, sevdiğin ortamdan uzaklaşmasaydın...

Neyse senin için tren kaçtı ama bu sene sınava girecek arkadaşlara ders olur belki bu durum. : )

Bugün günlerden Aydan SİYAVUŞ ... 10.01.1998 Ayhan Şahenk Spor Salonunda Tuborg maçı sonrası beklemeyip ; bir sonraki maçta imza alırım diye salondan çıktığım güne söver dururum , o gün bu gündür .

Hayatımın en güzel karelerinin arka fonunu süsledi Sam Yen.

Gün geldi beklediğimiz dakikalar bir asır gibi geçmek bilmedi 16 dakikalık bekleyişte olduğu gibi, gün geldi zaman çok hızlı akıp geçti ama sonuna yetişebildik Milan/Bordeaux maçında olduğu gibi, gün geldi... Pek tabii hep mutluluk karelerine tanıklık etmedi Sami Yen, zaman zaman hüzne de tanıklık etti ama hep bir huzur vardı orada. İnsanın evine gittiğinde hissettiği o güzelim huzur.

Ve o paha biçilmez anıların yaşandığı Sami Yen´e veda ettik iki sene önce. Unuttuk mu geçen sürede, hayır ama yeni nesiller unutur mu bilinmez. Ali Kırca´nın Veda Mektubu´nda haykırdığı gibi; Ali Sami Yen, sonsuza kadar!..