Bugün...

Darbe nedir?
Anayasa’da olmayan, hatta yasaklanan yönetim değişikliğinin, illegal olarak gerçekleştirilmesidir..
Ceza hukuku anlamında, çok kesin bir suçtur..
Adam öldürme gibi.. Hırsızlık gibi.. Dolandırıcılık gibi..
Böylesi bir suç işlendiğinde, mağdurun hataları sıralanır mı?
Mesela, bir cinayet işlenmişse..
Bu cinayet anlatılırken, “Ama ölen de, şu şu hataları yapmıştı. Sonunda bu olay yaşandı” denilirse..
Bu yorumu yapana ne denir?
Katilin avukatı!
Aynı şekilde, darbe suçunun mağduru olan Mursi’ye..
“Ama o da, şu şu hataları yapmıştı” diyen kim olursa olsun.
Onun sıfatı, “darbecilerin avukatı”dır.
“Ama, mama” diyenlerin hepsi, aslında darbecidir.. Hepsinin kafa yapısı darbecilik üzerine kuruludur.
Hiç lafı uzatmaya gerek yok..
Kusurla işlenen suçlarda, mağdurun kusurlarını sayabilirsiniz..
Trafik kazasında iki tarafın da kusurlarını araştırıp, sıralayabilirsiniz.
Ama kasten işlenen suçlarda..
Mağdurun hatası diye bir şey söz konusu olamaz.
Darbe, kasti bir suçtur..
Darbeci, kasten bu suçu işlemektedir.
Mağdurun hiçbir kusurunun, kasti suç karşısında adı bile anılmaz...
“Mursi’nin kusuru vardı-yoktu” tartışmasının açılması bile akıllıca bir tuzaktır..
Tuzağa düşmeden söyleyelim, “Mursi darbe mağdurudur. Darbede hiçbir kusuru yoktur.. O ne yaparsa yapsın, karşısındaki ahlaksız darbeciler, yine o darbeyi yapacaklardı..”

AİK

Yazının üslubunda tutmadığım kısımlar olsa da darbenin yanlışlığına dair katılmadığım nokta yok.Fazlasını da sayabilirim Arjantin'den,Şili'den ve bizden yola çıkarak.Hatta direnişte verilen en büyük mücadele 12 Eylül'e karşıdır bence,doğrudan ve dolaylı etkilerine karşıdır.Hani olmaz da yarın öbür gün bizde darbe olsa en büyük zararı 31 Mayıs'tan bu yana sokaklarda olan kitle görür,hiçbir ordu sokakta böyle bir halk hareketi görmeyi istemez.Sokakta,meydanda gördüğüm kitle de genel itibariyle bunun farkında.Yahu vicdani retçilerin direnişteki varlığı düşünülerek ''Mustafa Keser'in askerleriyiz'' diye bağrılacak kadar hassas bir ortamdan bahsediyoruz.Meydana bir kez bile çıkmayan,gözlem yapmayan art niyetli insanlar Mısır'daki darbeyle direnişi aynı potada eritmeye çalışabilir,yememek lazım.
Kendini koşullandırarak mı bakıyorsun,darbeyi savunmamı mı istiyorsun bilmiyorum da üstte paylaştığın yazının önceki yazımla alakası yok.Toplumsal mücadele birikim işidir diyorum,mücadeleye geç başlayanlara ''aptal'' dememelisin diyorum.Aptallıkla itham şu dünyadaki en kolay iş,fikirler masaya yatırılırken de yeri yok diyorum.Zihninde yer verip vermemek sana kalmış Metehancığım.

Yazının üslubunda tutmadığım kısımlar olsa da darbenin yanlışlığına dair katılmadığım nokta yok.Fazlasını da sayabilirim Arjantin'den,Şili'den ve bizden yola çıkarak.Hatta direnişte verilen en büyük mücadele 12 Eylül'e karşıdır bence,doğrudan ve dolaylı etkilerine karşıdır.Hani olmaz da yarın öbür gün bizde darbe olsa en büyük zararı 31 Mayıs'tan bu yana sokaklarda olan kitle görür,hiçbir ordu sokakta böyle bir halk hareketi görmeyi istemez.Sokakta,meydanda gördüğüm kitle de genel itibariyle bunun farkında.Yahu vicdani retçilerin direnişteki varlığı düşünülerek ''Mustafa Keser'in askerleriyiz'' diye bağrılacak kadar hassas bir ortamdan bahsediyoruz.Meydana bir kez bile çıkmayan,gözlem yapmayan art niyetli insanlar Mısır'daki darbeyle direnişi aynı potada eritmeye çalışabilir,yememek lazım.
Kendini koşullandırarak mı bakıyorsun,darbeyi savunmamı mı istiyorsun bilmiyorum da üstte paylaştığın yazının önceki yazımla alakası yok.Toplumsal mücadele birikim işidir diyorum,mücadeleye geç başlayanlara ''aptal'' dememelisin diyorum.Aptallıkla itham şu dünyadaki en kolay iş,fikirler masaya yatırılırken de yeri yok diyorum.Zihninde yer verip vermemek sana kalmış Metehancığım.

Yok ağabey size cevap nitelikte değildi.
Ben o ''aptal'' kelimesini sadece bugünkü olaylarla ilgili demedim.
1.Dünya Savaşı'ndan itibaren bugüne kadar gelen süreçten dolayı o ifadeyi kullandım...

Önceki yaşlarında Arap toplumuna fazlasıyla sert yaklaşan biriyim,bunu da belirtmem lazım.Bu tarz nitelemelerle insanlığa dair güzel duygulardan uzaklaşıyoruz,yapıcı değil yıkıcı oluyor.Zamanla bunu fark ettim.O sebeple gel lugattan çıkaralım. :) İnsanların ve toplumların şartları aynı olmuyor zira.

Mısırdaki sürecteki bizim hükümetin tavrı bence dini değil siyasi ve ekonomik çıkarlarımızdan kaynaklanıyor.

Zaten mısırda genelde müslüman bir kitle var.%15 hıristiyan kıpti leri saymazsak.

Ülkemizin çıkarı arap ülkelerinde demokratik düzen olursa gelecek iktidarın çıkarlarımıza uygun olacağı şeklinde bence.

Çünkü arap halklarıyla ülkemizin organik bir bağı var.gerek osmanlı etkisi gerek müslüman olmamız nedeniyle.

Dolayısıyla halkın seçtiği iktidarın ülkemize yakın olması normal.

Ama bütün arap ülkeleri atanmış liderler tarafından yönetiliyor.Bu da yönetenleri atayanlar çıkarına hareket etmesini sağlıyor.

Atayanlarda batı özellikle yahudi lobisi etkisindeki ABD nin oralarda etkili olmasını sağlıyor.

Mısırda darbe yapılıyor ilk kutlamalar atanmış arap ülkelerinden geliyor.

Eğer demokratik düzen bütün arap ülkelerinde oturursa Türkiyenin oralardaki gücü çok fazla olur.Mesele bu.Yoksa mursi veya bir başkası önemli değil.Önemli olan seçilmiş bir iktidarın gelmesi.Çıkarımız burada.

Mısır arapların lider ülkesi.Bu yüzden ordaki demokratikleşme heryere yansır.Batı bu yüzden darbe demedi ve darbeyi destekler açıklama yaptı.Bizde karşı açıklama yaptık.

Sonuçta her ülke kendi çıkarını korur.Eğer dünyayı anlayabiliyorsa slogan üretmeden akıllıca takip edebiliyorsa tabi.

Şu anda eminimki Mısırdaki kargaşa Mossad,CİA ve MİT arasında geçiyor gibi geliyor bana.

Olayı ılımlı islam veya bir başka dini ritüellerle algılamak bence yanlış olur.

Hakaret eden Ekşi Sözlük'ün kendisi mi yani ? Kendisi bir birey mi de hakaret etme becerisine sahip oluyor ? Oruç çarpmış olmalı :(

Ağabey orada Atatürk'e bir hakaret edilse hemen kapatılır o sayfa.
Ben Atattürkçüyüm. Atatürk gençliğiyim.
Ama en önce Elhamdüllillah Müslümanım.
O sayfayı orda kaldırma yetkisi var ama ne zaman söz konusu onun yüzü suyu hürmetine yaratıldığımız,"Levlâke levlâke Lema halaktül-eflâk = Sen olmasaydın, sen olmasaydın, Ben âlemi yaratmazdım." sözüne mazhar olmuş canım Peygamberim olsa ifade özgürlüğü deniyor.
Başlarım ulan öyle ifade özgürlüğüne !!
Ekşi Sözlük'te ki insanlarda biraz vicdan ve haysiyet varsa o sayfayı kapatırlar.
Büyüklerimi devreye soktum,kaldırılmadığı takdirde her türlü hukuki işlemi başlatacağız.
Bunu da tüm Türkiye'ye yayacağız inşaAllah.

Hamdolsun oruçluyum ağabey. Ve şükür ki rahatsiz eden ve çarpan bişey yok. Sadece Allah Rasulünü canımdan,anamdan,babamdan,herşeyden ve herkesden çok seviyorum o kadar !!!

Burda bunları demeden önce;

----------------------------------
ekşi sözlük(site), ekşi teknoloji ve bilişim anonim şirketi’ne(ekşi teknoloji) ait olup, 5651 sayılı kanun çerçevesinde yer sağlayıcı sıfatı’yla(yer sağlayıcı belge no:2928 t:14/03/2013) hizmet vermektedir. yazarlar tarafından oluşturulan içerikler herhangi bir ön incelemeye tabi olmaksızın ve doğrudan yazarlar tarafından yayına alınmaktadır. tarafımıza başvurulmadığı müddetçe, yayınlanan içeriğin hukuka uygunluğunu denetleme yükümlülüğümüz bulunmamaktadır. ancak, ekşi sözlük yer sağladığı içeriğin hukuka uygunluğunu sağlamaya özen göstermekte, bu nedenle yapılan her başvuruyu dikkatle değerlendirmektedir.

bir başlıkta yer alan yazılar genelde farklı yazarlara ait olmaktadır. bu nedenle, başlıklarda yer alan her bir yazı 'şikayet' butonu kullanılarak ayrı ayrı şikayet edilebilmektedir. bunun haricinde, sitede yer alan iletişim arabiriminden veya 0212 2848439 no.lu telefondan da bize ulaşabilirsiniz.

şikayetleriniz kişisel haberleşme niteliğinde olmayıp, şikayetiniz ve iletişim bilgileriniz gerekli görüldüğü takdirde yayınlanabilir, üçüncü kişilerle ve/veya yasal mercilerle paylaşılabilir. bu nedenle şikayetlerinizde ifşa edilmesini istemediğiniz beyanlarda bulunmamanızı tavsiye ederiz.
----------------------------------

Bunları yaptın mı peki ?

Ayrıca lafımı tekrarlıyorum, 1 tane müptezelin hakareti bütün siteyi bağlamaz ! Ben burda Murat Özyere hakaret ettiğimde Emre Doğan hakaret etmiş olur, Gsbasket değil. Aradaki farkı görebilecek zekaya sahip olduğunu umuyorum ...

Murat Ôzyer,Ergin Ataman,Erdoğan,Kılıcdaroğlu,ismet İnönü hatta Atatürk.. Allah Rasulü'de denk tutulacak kisiler değildir.. Verdiğiniz Murat Özyer örneği ile benim değindiğim örnek bir tutulamaz.. Siz de bunu çok iyi bilirsiniz Emre Doğan ağabeyim.. Eğer bu sitede de Allah Rasulûne küfür edilse,site yônetimi buna bir karşılık vermese gözümde Ekşi Sözlûğün yöneticilerinden farki kalmaz.. Hayirli Ramazanlar Ağabeyim...

Bugün, adaletin yerle bir olduğu gün olarak geçti tarihin sayfalarına.

Socrates, idam sehpasına götürülürken karısı; "seni haksız yere asıyorlar" haykırışına, ünlü filozof; "haklı yere assalar daha mı iyi" der. Silivri´de verilen karara başka pencereden bakmak acı veriyor ne yazık ki!..

Bayram konusu yok sanırım; buraya yazayım. Tüm Galatarasaraylıların bayramını kutlarım. Umarım tüm branşlarda başarılı, şeker gibi bir sezon olur bizler için. :)

Uğur´un bayram mesajı da "nerede o eski bayramlar" dedirtti doğrusu. Eskiden bayrama özel başlık açılırdı, forumun büyükleri küçüklere harçlık verirdi...