Bugün...

Senin ideolojin islamiyetse bunu bana niye dikte etmeye kalkarsın ?
Ezandan bıktıysam bunun hesabı kimedir ? Benim bıkmam senin ezanının sesine mi yansır da konuşup durursun ?
Benim evimde kız arakdaşımla kalmamı hangi yüzle yasaklamaya kalkarsın. Ki söyleyeyim çatır çatır da sevişiyoruz her gece durdurak bilmeden . Bana evimde hangi hakla karşışırsın.
Alkol aldığı için dövülen görmedim demekle dininin büyük günahlarından birini işlemiş olmadın mı ? O dayak atanların yalancı şahitliği senin dininde günah değil midir ?
Madem ki dinini unutmam dersin o zaman isminin sahibi olan Metehan neye inanırdı ? Eğer ki onun soyundaysan ; dinini unutan sen değil de kimdir ? Dine inanmamak da ayrıca ne zaman suç olmuş ?
Hayatında atın üstünde bi ok atmadığın o kültürünü yaşamayan sen değil misin ? Atam dediğinin neyine sahip çıktın. Arap ne zaman atan olmuş ?
Esaretten çıktıysak bütün her varlığı yabancılara kim sattı ? O esareti başlatan dediğin adam değil miydi bunları yaptıran ? Az biraz dürüst ol hem artı sevap kazanırsın.
Kendi tarihinle ilgili kaç kitap okudun ? Avcı kartal sahibini nasıl tanır desem tarihten bir cevap verebilir misin ?
Senin başbakanın aynı şeye bigün farklı diğer gün farklı birşey diyor ; hangisinde bizi kandırıyor ?
Tut ki zalimse onlar ; zulümse yaptıkları... Ne farkın kalır ondan ?
Burası islam toprağı filan değil genç ! Burası Anadolu topraklarıdır. Buranın ne milleti , ne ırkı , ne de dili vardır. Romaya , Perslere , Yunanlara ve bir çok büyük devlete yar olmamış bu topraklar elbet ki emanet topraktır.
Ve sen ; senin tanırının indirdiği kaç kitabı okudun da gelip yazarsın buraya bunu ? Ben bir deist olarak ( ki şu gruplanma olayını da hiç sevmem aslında) 3ünü de okudum. Bİlmediğim birşeye inanıp inanmamak değil midir zaten saçma olan ? Ben biliyorum ama. Eğer sen de okuduysan oturalım konuşalım. Yok eğer bunları okumadıysan kendime üzülürüm sadece ; hayatımdan 10 dakika çaldığın için. Senin için üzülecek halim yok ; yalnızca saygı duyarım düşüncene. Ama okumadıysan çok gülerim.

Forumda küfür yasaktı bildiğim kadarıyla. Ceza verin şu herife !

Normal konuşarak sövme ödülü vereceğim be kardeşim sana :))

Atatürk'ün resmi duvarlardan,ismi kitaplardan-stadlardan-bulvarlardan-sokaklardan ve silueti devlet nişani'ndan kaldiriliyor...kurduğu cumhuriyetin temelleri irtica ve hainlik ile sallanmaya çalişiliyor... Ata'mizin kemiklerini daha fazla sizlatmamak için,resmini kaldirirlar ismini yazmazlar ama seni bu kalbimizden silemezler demek için ,cumhuriyet bizim hainlere birakmiyoruz demek için 10 kasim'da anitkabir'e ...

2007'de bir "gemicik" ile başlamış arkadaş ve bugün altıncı gemisini almış.ve son geminin değeri 20mio usd... Yüce rabbim herkese böyle baba(!) aa pardon pardon böyle çevre (!) aa pardon pardon alın teriyle kazanılan helal kazançlar nasip eylesin ... UYAN EY MİLLETİM UYAN !... BUGÜNÜMÜ DEĞİL YARINIMIZI DÜŞÜNELİM ARTIK ..,

1-Allah tanrının belasını versin.
2-Burasi Anadolu toprağıdir. Ama Islamiyet ile anlam kazanir. Ama bunu sizle düşüncenizden dolayi tartışacak değilim. Ne dersem olmayacak çünkü.
3-Bende düşüncenize saygi duyuyorum.
4-Başbakan'in söylediği sizler icin değil zaten ağabey. Sevgiliniz ile istediğinizi yapin. Afiyet olsun...
5-Allah'in indirdiği kitaplardan şu anda asil hali ile kalan bir tek Kuran'dir. Diğerleri tahrif edilmiştir. Yanlis kitap okumussunuz yani. Cok güldüm buna bu yüzden :);-)
6-Ezandan biksanizda inşallah kıyamete kadar sürecek zaten. Bikma hakkina tabiki sahipsiniz. Ama onu kesme ve dindirme hakkina inşallah hic sahip olamayacaksiniz.
7-Herkesin dini imani kendine. İslamiyeti sana dikte eden yok. Keyfine bak..
8-Türkçe konuştum. Evet alkol alıyor diye dovulen görmedim. Hamdolsun yalana tenezzül edecek birisi de değilim. Neyin gunah neyin haram olduğunu da çok iy bilirim merak etmeyin.
9-Ben kürt vatandaşiyim. Ama Türkiye Cumhuriyeti'nin bir bireyiyim. Fatih'in, Yavuz'un, Ahmed-i Hani'nin, YUnus Emre'nin, Mevlana'nin torunuyum. Metehan'in hangi dine mensup oldugunu duymam. Eğer Haniflik dini ise atamdir. Yok değil ise atam değildir.
10-Yaşım daha 14. Sizle kitap okuma Yarışmasına girecek değilim. Ama tarih kitaplari okuyorum merak etmeyin.

Yasina gore olgun olman, okumayi yazmayi sevmen, dusuncelerini paylasmaktan cekinmemen takdire deger. Umarim gelecegin bugununden de guzel olur. Izninle birkac noktaya deginmek istedim: 1)Allah tanrinin belasini niye versin ki. Haniflik dinine mensup, tek Tanriya inanan atalarimizin kullandigi ozturkce Tanri sozcugunun gunumuzde de kullanilmasindan daha guzel ne olabilir.Cunku cogu insanimizin gozunde Tanri ile Allah aynidir. 2) Guzel kardesim bir de duzeltme yapayim ki: Sen Kürt vatandasi degilsin. Sen Turkiye Cumhuriyeti vatandaşisin. Ha koken olarak Kürtsündur o ayri. Kavramlarin dogru kullanimi budur. Saglicakla kal.

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yasina gore olgun olman, okumayi yazmayi
sevmen, dusuncelerini paylasmaktan cekinmemen takdire deger. Umarim gelecegin bugununden de guzel olur. Izninle birkac noktaya deginmek istedim: 1)Allah tanrinin belasini niye versin ki. Haniflik dinine mensup, tek Tanriya inanan atalarimizin kullandigi ozturkce Tanri sozcugunun gunumuzde de kullanilmasindan daha guzel ne olabilir.Cunku cogu insanimizin gozunde Tanri ile Allah aynidir. 2) Guzel kardesim bir de duzeltme yapayim ki: Sen Kürt vatandasi degilsin. Sen Turkiye Cumhuriyeti vatandaşisin. Ha koken olarak Kürtsündur o ayri. Kavramlarin dogru kullanimi budur. Saglicakla kal.

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Güzel düşünceleriniz icin Teşekkürler ağabey. Ben her türlü eleştiriye açığım olumlu ya da olumsuz. Ama seviyeli şekilde bir insana yakışır şekilde. Küfür ve hakaret etmeden. Eleştirileriniz için teşekkürler ağabey. 2.nokta için dalginligima denk gelmiş. Hatırlatmaniz için teşekkürler ağabey. 1.elestiriniz içinde gerekli alıştırmayi yaptıktan sonra o kelimeyi kullandim. Ezbere kullanılmış bir laf değil.Şöyle bir açıklaması var.

Cenab-ı Hakkın, söylendiği zaman kalb ve gönülleri dolduran ve kâinatı mânâlandıran "Allah" ismi-i celâli ve doksan dokuz mübarek ismi ve sıfatları bulunuyorken Onu başka uydurma isimlerle anmak ne kadar yakışıksız bir hareket olduğu açıktır. Bilhassa "Allah" ismini söylememek için ısrarla "tanrı" kelimesini kullanmak iyi niyetten kaynaklanan bir düşünce değildir. Çünkü esasen "tanrı" kelimesi, bir olan Allah'ı tanımayıp başka "uydurma" mabutlara isim olarak verilmiştir. "Yer tanrısı, gök tanrısı" gibi. Halbuki Cenab-ı Hakkın böyle bir isme ihtiyacı olmadığı gibi, kendi bildirdiği isimlerin dışında çağrılmamasını, dua ve niyaz edilmemesini istemektedir.

İsmi Ahmed olan bir insanı "ağaç" diye çağırsanız size ne kadar kızacağını, hattâ darılıp küseceğini; yanlışlıkla söylemişseniz hemen "Benim ismim ağaç değil Ahmed'dir" diyeceği kesindir. Bir kul olan insan kendi ismiyle çağrılmayıp başka uydurma bir isimle çağrıldığı zaman nasıl kızıyorsa; kâinatın Rabbi olan Yüce Allah, kullarının kendisini uydurma isimlerle çağırmasına, dua etmesine hiç rıza gösterir mi? Bir insanı kendi ismiyle çağırmaya dikkat eden insan, Cenab-ı Hakkı yüce isimleriyle çağırmazsa ne kadar anlayışsızlık gösterdiğini, ne kadar hata ettiğini artık anlamalı. Bilhassa "Allah" ismi celilî Allah'tan başka hiçbir mahluka verilmediği için de ismi âzam olmuştur.

Buna göre Tanrı kelimesi Allah lafzının yerini tutmaz.

Metehan'ın sözlerinde katılmadığım çokça nokta var. Ama şimdi onlara temas etmeye gerek yok. Zaten cevaplar verilmiş.

Benim söylemek istediğim, Metehan'ın yaşının üzerinde bir entellektüel kapasiteye sahip olduğu ve -forumdaki birçok insanın aksine- kendinden yaşça büyüklere karşı oldukça dikkatli ve saygılı bir dil kullanmasıdır. Ayrıca foruma renk kattığı da kesin. Yaşının üzerinde bir spor bilgisi ve görüşüne de sahip.

Metehan; umarım eğitim hayatın iyi gider ve dilediğin mesleğe sahip olursun. Görüşleri ne olursa olsun, okuyan araştıran bilen ve düzgünce tartışmayı bilen insan sevilir, takdir edilir.

Metehan'ın sözlerinde katılmadığım çokça nokta var. Ama
şimdi onlara temas etmeye gerek yok. Zaten cevaplar verilmiş.

Benim söylemek istediğim, Metehan'ın yaşının üzerinde bir entellektüel kapasiteye sahip olduğu ve -forumdaki birçok insanın aksine- kendinden yaşça büyüklere karşı oldukça dikkatli ve saygılı bir dil kullanmasıdır. Ayrıca foruma renk kattığı da kesin. Yaşının üzerinde bir spor bilgisi ve görüşüne de sahip.

Metehan; umarım eğitim hayatın iyi gider ve dilediğin mesleğe sahip olursun. Görüşleri ne olursa olsun, okuyan araştıran bilen ve düzgünce tartışmayı bilen insan sevilir, takdir edilir.

Muharrem Ağabey öncelikle güzel dilekleriniz için teşekkürler. Hep bir duam vardır. Kim benim için ne düşünüyor ise Allah ona 2 katını versin diye. Rabbim size de razi olacağı herkesin seveceği salih ve saliha evlatlar nasip etsin inşallah...

Herkesin görüşü tabiki aynı olacak diye birşey yok. Yaşadığı cevresi, ailesi, ,kabiliyetleri insanın düşüncelerine şekil verir. Burda mühim olan herkesin birbirinin görüşüne saygı duymasi. Ayni sizin gibi. Tekrar Teşekkürler. Hayırlı geceler...

Eski mecliste bir gün "laiklik" tartışılıyordu.Meclis'in tanınmış mollalarından biri kürsüye çıktı ve alaycı bir üslup ile "Son günlerde bir laiktir almış başını gidiyor.Affedersiniz ben bu laikliğin manasını anlayamıyorum" der.Ulu Önder dayanamaz ve "Adam olmaktır hocam adam olmak!..." der kürsüye yumruğunu vurarak...
RUHUN ŞAD OLSUN BÜYÜK ATATÜRK!...
Aldığımız her nefes şüphesiz ALLAH'tandır.Ancak bu nefesi hür ve bağımsız olarak ULU ÖNDER'in sayesinde aldığımızın umarım herkes farkındadır.Örümcekleşmiş cahil ve eski kafalar bunun farkında olmayabilir.Ancak en acı olan yarınlarımızın teminatı olan genç,tertemiz ve tazecik beyinlerin bunun farkında olmamalarıdır...

Cumhuriyet'in Bânisi olan Atatürk'ü özlemle anıyorum. Rabbim emeklerinin karşılığını Ahirette versin inşallah. Bu Aziz Millet seni asla unutmayacaktir.

Ölümünün yıldönümünde Yüksel Osman Serdengeçti Üstadı minnet ve rahmetle anıyorum. Mekânın Cennet olsun inşallah. Rabbim seninde emeklerini inşallah ahirette verir...

Anıtkabir'de binlerce insan... Binlerce Türk bayrağı... Ulu Önder'in resimleri... Partizanlık ve ayrımcılık yok;genci,yaşlısı ve kundakta bebekler yurdun her yerinden gelen binlerce insan ATA'mıza minnetlerini ilermek için Sen hainlere bakma Cumhuriyet'in teminatı biziz demek için gelmişler.Andımızı okuduk binlerle,son satırda gözlerimiz doldu ve ses tellerimiz yırtılana kadar bağırdık "VARLIĞIM TÜRK VARLIĞINA ARMAĞAN OLSUN! NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE!..."
Yüzlerce aynı tip kıyafeti giymiş çoğu üniversiteli fenerbahçeli gençler vardı başlarında da Ali Koç.Ne yazık ki organize olup gelmiş bir ua grubu göremedim.Eminim daha önemli işleri vardır(!)
MEKANIN CENNET OLSUN ATA'M!...

Yaziklar olsun '...

10 Kasım’da skandal ilan!

AKİT gazetesi, ölümünün 75’inci yılında tüm yurtta anılan Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk hakkında bir ilana yer verdi.
Tam sayfalık ilanda Atatürk için “Olmasaydı da olurduk” ifadesi kullanıldı.

Sayfanın en altında ise ilanı veren ve üzerinde “Hürriyet, Adalet, İttihad-ı İslam” ifadeleri olan “Sancaktar” dergisi’nin ismi yer aldı.

TEK KELİME İLE YAZIKLAR OLSUN... NE GÜNLERE GELDİK ... AMA BİZ TÜM BUNLARA LAYIĞIZ ... TOPLUMLAR HAK ETTİKLERİ GİBİ YÖNETİLİR HAK ETTİKLERİ GİBİ YAŞARLAR VE EN ÖNEMLİSİ CAHİL HALKA SEÇİM YAPTIRMAK OKUMA YAZMA BİLMEYEN HALKA EN İYİ KİTABI SEÇTİRMEK GİBİDİR ...

Biri olmasaydı olmazdık derse, bir diğeri de olmasaydı da olurduk der.
Koç grubu için bu doğrudur. Sanayi ve Türk zengin yaratacagim diye desteklenen ailelerden biri.
Mustafa Kemal'e teşekkür başka şey O'nu tek adam ilan edip yapılan her şeyde O'nu özne kılmak başka
Birileri çıkar istanbul da iken nazır olmak için çalışıyordu der.
Her iki taraf hatalı.
Ne yazık ki tarihi kişiIikleri ve olaylara bakisimiz ve yorumlarimiz ifrat ve tefrit ötesine geçemiyor.
Gri diye bir renkten haberimiz yok.
Adam şike yapmış Atatürk diyor kuvayi milliye diyor. Koç Tüpraş ta vurgun yapmış Ali Koç anıtkabir'e gitmiş. Fener hileli bir ihaleyle Ataşehir de arazi almış ses yok.

"Olmasaydın Olmazdık" ve "Olmasaydın da Olurduk" adlı 2 cümlede kader inancında Ehl-i Sünnet'in itikadi değildir. 2 cümlenin kullanılması da bu yüzden dinen caiz değildir. İslamiyette ifrat ve tefrit yoktur. Herşeyin hattı vasati dinen uygun olanıdır...

Neden "Olmasaydın Olurduk-Olmazdık" cümlelerini İslami açıdan ela aldınız anlayamadım.Konu bu değil ki.Hiçkimse bu olayı yaratışış ile ele almıyor.Birbirimize dini öğretmeyelim.Tabi ki fiziken insan olarak olabilirdiniz.Ama hür bir insan olarak olamazdınız.Fransızların,İtalyanların,İngilizlerin ya da Yunanlılar'ın kucağında yaşayan azınlık olurdunuz...Atatürk'ü sevmeyip onu yüceltmemenin en kolay yolu İslam'a sığınmak olmamalı...Açınız kitapları , karıştırınız interneti görürsünüz Atatürk'ün İslamiyete bakıç açısını...Zaten bu ilanı veren arkadaş ta aynen "Atatürk'ün yaptığı devrimler Türk toplumunun önünü kapamıştır bu sebeple onu sevmiyorum " demiş.Türkçesi : "hilafet devam etmeliydi biz Türk toplumu olarak cumhuriyet ile yaşayabilecek bir toplum değiliz" demiş...Ne diyim Allah Islah Etsin...Hemen aşağıda cumhuriyetin olmadığı bir İran İslam Cumhuriyeti var eminim orda daha rahat yaşarsınız...
Müjdat Gezen'in bu ilanı veren arkadaşlara cevabı ; Atatürk olmasaydı olurdunuz evet , ananız belli olurdu da babanız kim olurdu bilemezdik :)

O söz Neyzen Tevfik'in. O sözü şiar edinenler bu halka hakaret etmektedir. Mustafa Kemal savaştığı cephelerden birinde şehit düşseydi bu kurtuluş harbi yine olmayacak mıydı? Ya da kazanılmayacak mıydı? Kazım Karabekir tüm yetkileri alınmış olan Paşa'ya emrinizdeyim neden der? İzmir Suikasti davasında neden idamla yargılanır?

Bana göre olmasaydın olmazdık diyenlerin de hatası aynıdır. Bir devlet projesini kişiye mal ettiler. Savaş sonrası Mustafa Kemal ve fikirdaşları, Kazım Karabekir ve fikirdaşlarını da lağv edip kendi yollarını çizdiler.

Mustafa Kemal'in devrimlerini hatalı görmek şurada şu hatayı yaptı demekte suç değildir. Cumhuriyet içinde demokrasi yoksa koftur. Sovyet'lerde cumhuriyetti, Küba'da cumhuriyet ve İran'da cumhuriyet. Demokrasi var mıydı ya da var mı bu ülkelerde? Biz de var mı ya da var mıydı?

Şu tarihin yorumunu tarafsız burada hata yapmışlar burada doğru yapmışlar diyerek kolayca yapmak varken kör ideolojilere takılıyoruz.