Bugün...

Aslında 2 gün önce... Tam 9 yıl olmuş GS Basket'e üye olalı. Daha öncesi de var gerçi.

Nice güzel insanlar tanıdım burada. Daha da tanımak dileğiyle...

Bugün ilk kez çarşı iznine çıktım. Ortalıkta kız falan olmaması beklediğim bir şeydi ama yine de heyecan dorukta. :)

Hatırla Sevgili dizisini tekrar tekrar izliyorum bugünlerde. Gerçekten Türk dizi tarihinin ilk beşine çok rahat girer. Bu dizi sayesinde bir çok şeyi öğrenmiş ve sonrasında kendi araştırmalarımla bize okullarda gösterilmeyen yakın tarihimizi tanıma fırsatım olmuştu.

Ayrıca bugün sarı-kırmızı !

Arkadaşlar günaydın
Yazacaklarımın bu başlık konusu ile ilgisi bulunmuyor.En fazla kişi tarafından okunabilecek güncel başlığın bu olduğunu düşündüğüm için buraya yazıyorum.Birkaç gündür Yılmaz Özdil tarafından yürütülen kampanya kapsamında Maltepe Cezaevi'nde yatmakta olan büyük komutanlarımıza mektuplar gönderiliyor. yozdil@hurriyet.com.tr mail adresine göndereceğiniz mektuplar komutanlarımız ile paylaşılacak ve mail adreslerinize komutanlarımızın yazdığı mektuplar toplu olarak gönderilecek. Komutanlarımıza verilecek manevi destek çok önemlidir.

Asrın Projesi'nin açılışı hamdolsun dualarla yapıldı. Rabbim kazasiz belasiz kullanmayı nasip etsin inşallah. Az önce okuduğum bir kaç twitte "İnşallah en kisa zamanda yıkılır" gibi talihsizce infazsizca yorumlar gördüm. Allah ıslah etsin boylelerini. Bu muazzam projenin keyfini çıkarmak varken böyle insafsizca söylemlerde bulunmak gerçekten üzücü. Allah utandirmasin inşallah...

Asrın Projesi'nin açılışı hamdolsun dualarla yapıldı. Rabbim kazasiz belasiz kullanmayı nasip etsin inşallah. Az önce okuduğum bir kaç twitte "İnşallah en kisa zamanda yıkılır" gibi talihsizce infazsizca yorumlar gördüm. Allah ıslah etsin boylelerini. Bu muazzam projenin keyfini çıkarmak varken böyle insafsizca söylemlerde bulunmak gerçekten üzücü. Allah utandirmasin inşallah...

Bu arada besmelelerle ve dualarla açılan Marmaray, Sayin Cumhurbaskanimizin teklifi ve Başbakanımızin kabulü ile 15 gün ücretsiz olacak. Allah utandirmasin...

Ya herkes özgürdür ya da kimse özgür değildir.Devrim herkesin özgürleşebildiği gün olur.Arası,deresi,cenahı,esen rüzgarı olmaz bu işin.Zira bu parametrelere bağlı özgürlük kalıcı olmaz.Türkiye'de yanlışla yanlışın birleşip es kaza doğru yaptığı durumlar dışında özgürleşme veya bu yönde iyi niyetli somut adımlar göremedim hayatımda.Pek gerçekçi gelmiyor ama diliyorum bundan sonra olur.

CHP yıllar sonra ilk defa akılcı bir politika izledi ve iktidarın mağdur edebiyatı yapma kozunu elinden aldı. Bu kozu elinden alırken de hem Şafak Pavey hem de Muharrem İnce konuşmaları ile çok güzel mesajlar verdi. Özgürlük tek bir fikre, zümreye, sağlanırsa onun adı özgürlük değil ayrıcalık olur.

"Devrin adamı" değil "fikrin adamı" olmalı milletvekilleri ve ülkeyi yönetmeye aday olanlar.

Siz Hiç giyimi açık diye bir kızın Üstünü Kapatmaya çalışan birini gördünüz mü ?
Ben Saçı kapalı diye kızın Baş örtüsünü almaya çalışan beyinsiz gördüm .

Siz hiç Alkol alıyor diye dayak yiyen adam gördünüz mü ?
Ben alkol almadığı için utandırılanlar gördüm

Siz hiç Çan sesinden rahatsız olan Hristiyan gördünüz mü ?
Ben ezan Sesinden bıkanlar gördüm .

Siz hiç Kiliseye giden Hristiyandan hesap sorulduğunu gördünüz mü ?
Ben camiye gidiyor diye Fişlenen çok adam gördüm.

Siz hiç Dini unutturulan bir toplum gördünüz mü ?
Ben Dini yutan çok dinsiz gördüm.

Siz hiç ecdadını,geçmişini inkâr eden millet gördünüz mü ?
Ben;sahip olduğu her şeyi geçmişine borçlu olduğu halde nankörlük yapanlar gördüm.

Siz hiç Hak'kı yaşıyor diye hak nedir bilmeyenlerden zulüm görenleri gördünüz mü ?

Siz hiç Almanya'nın bir köşesinde dahi olsa oranın sahibi Türk gördünüz mü ?
Ben Öz yurdumda Öz evladın üveyleştiğini gördüm ?

Siz hiç kendi kültürünü reddeden bir gençlik gördünüz mü ?
Ne yazık ki ben ; kendi kültüründen bi haber gençlik gördüm.

Siz hiç Tarihini unutan Tarih diye safsatalar Yutturulan gördünüz mü ?
Oysa ben kendi tarihini reddeden Bir millet gördüm

Siz hiç kandırılan bir insan gördünüz mü ?
Oysa ben kandırılan bir Millet gördüm.

Siz bilir misiniz ? Gaflet nedir ?
Oysa ben dibini gördüm

Siz hiç ? Siz hiç kendi yurdunuzda esaret çektiniz mi ?
Oysa benim ülkem YÜZ YILDIR esarette boğuluyor.

Şimdi siz Söyleyin bu gericilik nedir ? Kimdedir ?
Söyleyin bana Özgürlük nedir ? Nasıl ve kim tarafından yapılır ?

Ben, geride bıraktığımız ayda açık giyiniyor diye iktidar tarafından hedef gösterilen, işinden attırılan kişiler gördüm.

Ben, alkol alıyor diye dayak yemekle kalmayıp dövülen hatta komaya sokulan kişilerin haberini aldım oturduğum başkentte.

Ben, oruç tutmuyor diye Malatya´da ölesiye dövülen üniversiteli gencin haberini okudum.

Ben, bir cuma günü Vergi Dairesi´ne gittiğimde bir amir tarafından cuma namazına giden memurların listesinin hazırlandığını gördüm gözlerimle.

Ben, ibadetin gizli yapılması ilkesinin geçerli olduğunu sanarken bunun belli kitlelerce reklam aracı olarak kullanıldığını, saf halkın dini duygularının sömürüldüğünü gördüm.

Ben, yabancıların kanunen %5 olan mülk edinme hakkının ihlal edildiğini ve bunun devlet kontrolünde bilinçli yapıldığını gördüm.

Ben, tarihi kendine göre yazan, çarpıtan ve bunu ders kitapları aracılıyla genç beyinlere dikte ettiren milli eğitim anlayışını gördüm.

Ben, 90 yıl önce esaretten kurtuluş mücadelesi verip bunu başaranların şu anda vatan haini, din düşmanı hakaretleri ve ithamlarıyla karşı karıya kaldıklarını gördüm.

Ve ben çok az şey bildiği halde çok şey bildiğini zanneden ve ona göre yazmaya çalışan bir genç gördüm.

Başbakan yeni bir tartışma konusuyla gündemi değiştirmeyi başardı.Bu arada enflasyon oranları açıklandı ve ciddi bir artış gerçekleşti.Hükümetin verdiği tahmini orandan da 3 puanlık bir sapma söz konusu.Anlaşılacak dilden konuşursak tablo olumsuz.Ha bunları konuşan var mı peki ? Yok tabiki.Çünkü daha önemli konularla meşgulüz şuan ülke olarak.Yine bel altı,yine namus meseleleri vs.vs.Hatırlıyorum bundan önce de ayran meselesi açılmıştı da kılıfına uydurulup habersizce hapisten çıkarılmıştı bir katil.Kim olduğunu bilen bilir az çok.
Son olarak şu "Yossi Kohen" muhabbetiyle ilgili yapılan capslere ithafen milletimize söylemek istediğim birşey var:

Bu kadar uyuyacak ne vardı ?

Milletin uçkurunun derdine düşen,başkalarının hayat tarzını kendisininkine uymuyor diye 'gereğini yapacağız' diyen kapasitesi oldukça düşük bir başbakana sahibiz bugün

Başbakan yeni bir
tartışma konusuyla gündemi değiştirmeyi başardı.Bu arada enflasyon oranları açıklandı ve ciddi bir artış gerçekleşti.Hükümetin verdiği tahmini orandan da 3 puanlık bir sapma söz konusu.Anlaşılacak dilden konuşursak tablo olumsuz.Ha bunları konuşan var mı peki ? Yok tabiki.Çünkü daha önemli konularla meşgulüz şuan ülke olarak.Yine bel altı,yine namus meseleleri vs.vs.Hatırlıyorum bundan önce de ayran meselesi açılmıştı da kılıfına uydurulup habersizce hapisten çıkarılmıştı bir katil.Kim olduğunu bilen bilir az çok.
Son olarak şu "Yossi Kohen" muhabbetiyle ilgili yapılan capslere ithafen milletimize söylemek istediğim birşey var:

Bu kadar uyuyacak ne vardı ?

Yok yanlışın var ağabey. 70-80 yıl uyutulan millet hamdolsun son 10 yıldır uyandı. Tabi hâlâ uyuyanlar var. İnşallah onlarinda uyanacagi zaman gelir.

Ali Erdem Ağabey, yok hamdolsun gözüm gayet açık. Bir ideolojim yok. Benim tek ideolojik düşüncem İslamiyet'tir. Allah'tan başka hicbir seye bağlı değilim.

Onur Ağabey, birkaç kötü örnek genelleme ile ifade edilemez. Bakın benim söylediklerim hep genelleme ile söylenmiş. Sizin verdiğiniz gibi tek tük örnekler değil. Selamlar ağabeyler...

Aman ne uyanmak ne uyanmak, kendi topraklarımızda bizden çok yabancı toprağı var, gayrıresmi (sözde) kürdistan kurulmuş bayrakları asılmış Güneydoğuya, sende diyorsun ki millet uyandı. Osman Baydemirin bir sözü var bilir misin ;)

Siz Hiç giyimi açık diye bir kızın Üstünü Kapatmaya çalışan birini gördünüz mü ?
Ben Saçı kapalı diye kızın Baş örtüsünü almaya çalışan beyinsiz gördüm .

Siz hiç Alkol alıyor diye dayak yiyen adam gördünüz mü ?
Ben alkol almadığı için utandırılanlar gördüm

Siz hiç Çan sesinden rahatsız olan Hristiyan gördünüz mü ?
Ben ezan Sesinden bıkanlar gördüm .

Siz hiç Kiliseye giden Hristiyandan hesap sorulduğunu gördünüz mü ?
Ben camiye gidiyor diye Fişlenen çok adam gördüm.

Siz hiç Dini unutturulan bir toplum gördünüz mü ?
Ben Dini yutan çok dinsiz gördüm.

Siz hiç ecdadını,geçmişini inkâr eden millet gördünüz mü ?
Ben;sahip olduğu her şeyi geçmişine borçlu olduğu halde nankörlük yapanlar gördüm.

Siz hiç Hak'kı yaşıyor diye hak nedir bilmeyenlerden zulüm görenleri gördünüz mü ?

Siz hiç Almanya'nın bir köşesinde dahi olsa oranın sahibi Türk gördünüz mü ?
Ben Öz yurdumda Öz evladın üveyleştiğini gördüm ?

Siz hiç kendi kültürünü reddeden bir gençlik gördünüz mü ?
Ne yazık ki ben ; kendi kültüründen bi haber gençlik gördüm.

Siz hiç Tarihini unutan Tarih diye safsatalar Yutturulan gördünüz mü ?
Oysa ben kendi tarihini reddeden Bir millet gördüm

Siz hiç kandırılan bir insan gördünüz mü ?
Oysa ben kandırılan bir Millet gördüm.

Siz bilir misiniz ? Gaflet nedir ?
Oysa ben dibini gördüm

Siz hiç ? Siz hiç kendi yurdunuzda esaret çektiniz mi ?
Oysa benim ülkem YÜZ YILDIR esarette boğuluyor.

Şimdi siz Söyleyin bu gericilik nedir ? Kimdedir ?
Söyleyin bana Özgürlük nedir ? Nasıl ve kim tarafından yapılır ?

Senin ideolojin islamiyetse bunu bana niye dikte etmeye kalkarsın ?
Ezandan bıktıysam bunun hesabı kimedir ? Benim bıkmam senin ezanının sesine mi yansır da konuşup durursun ?
Benim evimde kız arakdaşımla kalmamı hangi yüzle yasaklamaya kalkarsın. Ki söyleyeyim çatır çatır da sevişiyoruz her gece durdurak bilmeden . Bana evimde hangi hakla karşışırsın.
Alkol aldığı için dövülen görmedim demekle dininin büyük günahlarından birini işlemiş olmadın mı ? O dayak atanların yalancı şahitliği senin dininde günah değil midir ?
Madem ki dinini unutmam dersin o zaman isminin sahibi olan Metehan neye inanırdı ? Eğer ki onun soyundaysan ; dinini unutan sen değil de kimdir ? Dine inanmamak da ayrıca ne zaman suç olmuş ?
Hayatında atın üstünde bi ok atmadığın o kültürünü yaşamayan sen değil misin ? Atam dediğinin neyine sahip çıktın. Arap ne zaman atan olmuş ?
Esaretten çıktıysak bütün her varlığı yabancılara kim sattı ? O esareti başlatan dediğin adam değil miydi bunları yaptıran ? Az biraz dürüst ol hem artı sevap kazanırsın.
Kendi tarihinle ilgili kaç kitap okudun ? Avcı kartal sahibini nasıl tanır desem tarihten bir cevap verebilir misin ?
Senin başbakanın aynı şeye bigün farklı diğer gün farklı birşey diyor ; hangisinde bizi kandırıyor ?
Tut ki zalimse onlar ; zulümse yaptıkları... Ne farkın kalır ondan ?
Burası islam toprağı filan değil genç ! Burası Anadolu topraklarıdır. Buranın ne milleti , ne ırkı , ne de dili vardır. Romaya , Perslere , Yunanlara ve bir çok büyük devlete yar olmamış bu topraklar elbet ki emanet topraktır.
Ve sen ; senin tanırının indirdiği kaç kitabı okudun da gelip yazarsın buraya bunu ? Ben bir deist olarak ( ki şu gruplanma olayını da hiç sevmem aslında) 3ünü de okudum. Bİlmediğim birşeye inanıp inanmamak değil midir zaten saçma olan ? Ben biliyorum ama. Eğer sen de okuduysan oturalım konuşalım. Yok eğer bunları okumadıysan kendime üzülürüm sadece ; hayatımdan 10 dakika çaldığın için. Senin için üzülecek halim yok ; yalnızca saygı duyarım düşüncene. Ama okumadıysan çok gülerim.

Senin ideolojin
islamiyetse bunu bana niye dikte etmeye kalkarsın ?
Ezandan bıktıysam bunun hesabı kimedir ? Benim bıkmam senin ezanının sesine mi yansır da konuşup durursun ?
Benim evimde kız arakdaşımla kalmamı hangi yüzle yasaklamaya kalkarsın. Ki söyleyeyim çatır çatır da sevişiyoruz her gece durdurak bilmeden . Bana evimde hangi hakla karşışırsın.
Alkol aldığı için dövülen görmedim demekle dininin büyük günahlarından birini işlemiş olmadın mı ? O dayak atanların yalancı şahitliği senin dininde günah değil midir ?
Madem ki dinini unutmam dersin o zaman isminin sahibi olan Metehan neye inanırdı ? Eğer ki onun soyundaysan ; dinini unutan sen değil de kimdir ? Dine inanmamak da ayrıca ne zaman suç olmuş ?
Hayatında atın üstünde bi ok atmadığın o kültürünü yaşamayan sen değil misin ? Atam dediğinin neyine sahip çıktın. Arap ne zaman atan olmuş ?
Esaretten çıktıysak bütün her varlığı yabancılara kim sattı ? O esareti başlatan dediğin adam değil miydi bunları yaptıran ? Az biraz dürüst ol hem artı sevap kazanırsın.
Kendi tarihinle ilgili kaç kitap okudun ? Avcı kartal sahibini nasıl tanır desem tarihten bir cevap verebilir misin ?
Senin başbakanın aynı şeye bigün farklı diğer gün farklı birşey diyor ; hangisinde bizi kandırıyor ?
Tut ki zalimse onlar ; zulümse yaptıkları... Ne farkın kalır ondan ?
Burası islam toprağı filan değil genç ! Burası Anadolu topraklarıdır. Buranın ne milleti , ne ırkı , ne de dili vardır. Romaya , Perslere , Yunanlara ve bir çok büyük devlete yar olmamış bu topraklar elbet ki emanet topraktır.
Ve sen ; senin tanırının indirdiği kaç kitabı okudun da gelip yazarsın buraya bunu ? Ben bir deist olarak ( ki şu gruplanma olayını da hiç sevmem aslında) 3ünü de okudum. Bİlmediğim birşeye inanıp inanmamak değil midir zaten saçma olan ? Ben biliyorum ama. Eğer sen de okuduysan oturalım konuşalım. Yok eğer bunları okumadıysan kendime üzülürüm sadece ; hayatımdan 10 dakika çaldığın için. Senin için üzülecek halim yok ; yalnızca saygı duyarım düşüncene. Ama okumadıysan çok gülerim.

1-Allah tanrının belasını versin.
2-Burasi Anadolu toprağıdir. Ama Islamiyet ile anlam kazanir. Ama bunu sizle düşüncenizden dolayi tartışacak değilim. Ne dersem olmayacak çünkü.
3-Bende düşüncenize saygi duyuyorum.
4-Başbakan'in söylediği sizler icin değil zaten ağabey. Sevgiliniz ile istediğinizi yapin. Afiyet olsun...
5-Allah'in indirdiği kitaplardan şu anda asil hali ile kalan bir tek Kuran'dir. Diğerleri tahrif edilmiştir. Yanlis kitap okumussunuz yani. Cok güldüm buna bu yüzden :);-)
6-Ezandan biksanizda inşallah kıyamete kadar sürecek zaten. Bikma hakkina tabiki sahipsiniz. Ama onu kesme ve dindirme hakkina inşallah hic sahip olamayacaksiniz.
7-Herkesin dini imani kendine. İslamiyeti sana dikte eden yok. Keyfine bak..
8-Türkçe konuştum. Evet alkol alıyor diye dovulen görmedim. Hamdolsun yalana tenezzül edecek birisi de değilim. Neyin gunah neyin haram olduğunu da çok iy bilirim merak etmeyin.
9-Ben kürt vatandaşiyim. Ama Türkiye Cumhuriyeti'nin bir bireyiyim. Fatih'in, Yavuz'un, Ahmed-i Hani'nin, YUnus Emre'nin, Mevlana'nin torunuyum. Metehan'in hangi dine mensup oldugunu duymam. Eğer Haniflik dini ise atamdir. Yok değil ise atam değildir.
10-Yaşım daha 14. Sizle kitap okuma Yarışmasına girecek değilim. Ama tarih kitaplari okuyorum merak etmeyin.