Neden "Olmasaydın Olurduk-Olmazdık" cümlelerini İslami açıdan ela aldınız anlayamadım.Konu bu değil ki.Hiçkimse bu olayı yaratışış ile ele almıyor.Birbirimize dini öğretmeyelim.Tabi ki fiziken insan olarak olabilirdiniz.Ama hür bir insan olarak olamazdınız.Fransızların,İtalyanların,İngilizlerin ya da Yunanlılar'ın kucağında yaşayan azınlık olurdunuz...Atatürk'ü sevmeyip onu yüceltmemenin en kolay yolu İslam'a sığınmak olmamalı...Açınız kitapları , karıştırınız interneti görürsünüz Atatürk'ün İslamiyete bakıç açısını...Zaten bu ilanı veren arkadaş ta aynen "Atatürk'ün yaptığı devrimler Türk toplumunun önünü kapamıştır bu sebeple onu sevmiyorum " demiş.Türkçesi : "hilafet devam etmeliydi biz Türk toplumu olarak cumhuriyet ile yaşayabilecek bir toplum değiliz" demiş...Ne diyim Allah Islah Etsin...Hemen aşağıda cumhuriyetin olmadığı bir İran İslam Cumhuriyeti var eminim orda daha rahat yaşarsınız...
Müjdat Gezen'in bu ilanı veren arkadaşlara cevabı ; Atatürk olmasaydı olurdunuz evet , ananız belli olurdu da babanız kim olurdu bilemezdik
İsmail Ağabey,sizden ricam artık hakaret etmeyi bırakın.
Sizin zihniyetiniz işte bu yüzden halk tarafından uzak görülüyor.
Milleti hor ve hakir görmeyi bırakın artık.
Müjdat Gezen gibileri için çok güzel bir söz vardır,bilmem bilir misiniz?
"Aydınların aydınlatamadığı halkı, soytarılar aldatır." C. Meriç
Bende yaratılış ile el almadım ki.
İslam inancında muvaffakiyette mağlubiyette Allah'tandır.
Atatürk'ün İslamiyete bakış açısını iyi biliriz merak etmeyin.
Ama "Olmasaydın Olmazdık"gibi bir cümle Atatürk'ü putlaştırmaktır.
Allah o güzelliği Atatürk ve arkadaşlarına nasip etmiştir.
Allah nasip etmeseydi Atatürk bizi sizin deyiminizle var edemezdi.
Fransızların,İtalyanların,İngilizlerin ya da Yunanlılar'ın kucağında yaşayan azınlık olurdunuz,demişsiniz.
Bunu Ancak Allah bilir.
Böyle bir yorumda bulunmak akla ve bilime uygun değil.
Tamamen mantık dışı ve bilim dışı.
Yine şöyle bir yorumda bulunmuşsunuz.Türkçesi : "Hilafet devam etmeliydi biz Türk toplumu olarak cumhuriyet ile yaşayabilecek bir toplum değiliz"
demiş.
Basit bir yorumda bulunmuşsunuz.Bana göre de o anlama gelmiyor.
Herkes kendine göre anlam çıkarıyor.
Ayrıca yaptığı yorumda şu:
Bu ifade çok sevimli bir ifade değil. Mustafa Kemal'i sever miyim? Hayır sevmem. Bir çok inkılabın bu topraklara, tarihimize zarar verdiğini düşünüyorum. Mustafa Kemal'in icaraatlerini beğenmiyorum, dünya okumasını paylaşmıyorum, geleceğe dair perspektifini onaylamıyorum. Ama bu Mustafa Kemal değil de başka biri de olsa yine aynı tepkiyi verirdim. Atatürk düşmanı ifadesi hoş değil ama bunu bu şekilde algılamak isteyenler de böyle algılayabilir.
Gördüğünüz gibi Türk Toplumu gibi bir ifade kullanmamış.
Ayrıca herkes de benim gibi sizin gibi Atatürk'ü sevme zorunda değil.
Bunu ifade etme hakkına da sahip.
Bunda hemfikiriz sanırım...