Bugün...

Neden "Olmasaydın Olurduk-Olmazdık" cümlelerini İslami açıdan ela aldınız anlayamadım.Konu bu değil ki.Hiçkimse bu olayı yaratışış ile ele almıyor.Birbirimize dini öğretmeyelim.Tabi ki fiziken insan olarak olabilirdiniz.Ama hür bir insan olarak olamazdınız.Fransızların,İtalyanların,İngilizlerin ya da Yunanlılar'ın kucağında yaşayan azınlık olurdunuz...Atatürk'ü sevmeyip onu yüceltmemenin en kolay yolu İslam'a sığınmak olmamalı...Açınız kitapları , karıştırınız interneti görürsünüz Atatürk'ün İslamiyete bakıç açısını...Zaten bu ilanı veren arkadaş ta aynen "Atatürk'ün yaptığı devrimler Türk toplumunun önünü kapamıştır bu sebeple onu sevmiyorum " demiş.Türkçesi : "hilafet devam etmeliydi biz Türk toplumu olarak cumhuriyet ile yaşayabilecek bir toplum değiliz" demiş...Ne diyim Allah Islah Etsin...Hemen aşağıda cumhuriyetin olmadığı bir İran İslam Cumhuriyeti var eminim orda daha rahat yaşarsınız...

Müjdat Gezen'in bu ilanı veren arkadaşlara cevabı ; Atatürk olmasaydı olurdunuz evet , ananız belli olurdu da babanız kim olurdu bilemezdik :)

İsmail Ağabey,sizden ricam artık hakaret etmeyi bırakın.
Sizin zihniyetiniz işte bu yüzden halk tarafından uzak görülüyor.
Milleti hor ve hakir görmeyi bırakın artık.
Müjdat Gezen gibileri için çok güzel bir söz vardır,bilmem bilir misiniz?
"Aydınların aydınlatamadığı halkı, soytarılar aldatır." C. Meriç

Bende yaratılış ile el almadım ki.
İslam inancında muvaffakiyette mağlubiyette Allah'tandır.
Atatürk'ün İslamiyete bakış açısını iyi biliriz merak etmeyin.
Ama "Olmasaydın Olmazdık"gibi bir cümle Atatürk'ü putlaştırmaktır.
Allah o güzelliği Atatürk ve arkadaşlarına nasip etmiştir.
Allah nasip etmeseydi Atatürk bizi sizin deyiminizle var edemezdi.

Fransızların,İtalyanların,İngilizlerin ya da Yunanlılar'ın kucağında yaşayan azınlık olurdunuz,demişsiniz.
Bunu Ancak Allah bilir.
Böyle bir yorumda bulunmak akla ve bilime uygun değil.
Tamamen mantık dışı ve bilim dışı.

Yine şöyle bir yorumda bulunmuşsunuz.Türkçesi : "Hilafet devam etmeliydi biz Türk toplumu olarak cumhuriyet ile yaşayabilecek bir toplum değiliz"
demiş.
Basit bir yorumda bulunmuşsunuz.Bana göre de o anlama gelmiyor.
Herkes kendine göre anlam çıkarıyor.

Ayrıca yaptığı yorumda şu:
Bu ifade çok sevimli bir ifade değil. Mustafa Kemal'i sever miyim? Hayır sevmem. Bir çok inkılabın bu topraklara, tarihimize zarar verdiğini düşünüyorum. Mustafa Kemal'in icaraatlerini beğenmiyorum, dünya okumasını paylaşmıyorum, geleceğe dair perspektifini onaylamıyorum. Ama bu Mustafa Kemal değil de başka biri de olsa yine aynı tepkiyi verirdim. Atatürk düşmanı ifadesi hoş değil ama bunu bu şekilde algılamak isteyenler de böyle algılayabilir.

Gördüğünüz gibi Türk Toplumu gibi bir ifade kullanmamış.
Ayrıca herkes de benim gibi sizin gibi Atatürk'ü sevme zorunda değil.
Bunu ifade etme hakkına da sahip.
Bunda hemfikiriz sanırım...

Kimse kimseyi sevmek zorunda değil. Bu cümle minnet duygusuyla yazılmış sadece. Bunu anlamakta zorlanmayın. Her ülkenin kurucusu ve lideri vardır itibar görmesi sevilmesini putlaştırmakla bir tutmayın.

Başka ülkelerin azınlığı olma ihtimali var mıydı tabi ki bu savaştasınız kaybedersiniz ne olacağını bilirsiniz. Buda akla uygun ve mantıklı zaten bilimle ne ilgilisi var onuda anlamadım güzel krdsm.

Asla hakaret etmek değil niyetim fıtratımda benimle aynı görüşte olmayanları hakaret ederek yola getirme gibi özelliğim yok... Ancak etrafta o kadar saçmalık dolaşıyor ki ... Halka "gavat" diyen mülki amirin kollanması , karma eğitime karşı olan milletvekili , tekke ve zaviyelerin kapatılmasına ilişkin kanunun kaldırılmasını isteyen milletvekili , kahramanların "hain" hainlerin "kahraman" ilan edildiği bir ülke , geleceğini değil bugününü düşünen ve bana dokunmayan yılan binyaşasıncı çıkarcı bir toplum ve daha aklıma gelmeyen bir sürü şey ... Bunca saçmalıktan sonra artık bu saçmalıkları yapanlara,destek olanlara ve göz yumanlara tahammülüm kalmadı sadece bu ...

Asla hakaret etmek değil niyetim fıtratımda benimle aynı görüşte olmayanları hakaret ederek yola getirme gibi özelliğim yok... Ancak etrafta o kadar saçmalık dolaşıyor ki ... Halka "gavat" diyen mülki amirin kollanması , karma eğitime karşı olan milletvekili , tekke ve zaviyelerin kapatılmasına ilişkin kanunun kaldırılmasını isteyen milletvekili , kahramanların "hain" hainlerin "kahraman" ilan edildiği bir ülke , geleceğini değil bugününü düşünen ve bana dokunmayan yılan binyaşasıncı çıkarcı bir toplum ve daha aklıma gelmeyen bir sürü şey ... Bunca saçmalıktan sonra artık bu saçmalıkları yapanlara,destek olanlara ve göz yumanlara tahammülüm kalmadı sadece bu ...

1- Karma eğitime karşı olmak suç değildir ya da rejim düşmanı olmakta değildir.
2- Tekke ve Zaviyeler kapalı mı? Bir alevi olarak açıkça söyleyeyim Cem evi ne?
3- Halka Gavat diyen vali de oldu, halk plaja gitti vatandaş denize giremiyor yazanda, piknik yapan insanlara hakaret eden de.
4- Ergenekondan yatanlarda haklı olarak yatıyor. ABD'den desteği alsalardı Darbe yapacaklardı.
ABD onlardan daha iyi satanı buldu.

Forumda öyle Pollyana'lar var ki. Galatasaray basketbol takımı sağlık ekibini bile eleştirirken korkuyorum. Hemen bilmemneci zihniyet oluyorum çünkü. Takımda 2 bacağı aynı anda yere basan yok ama sorsak şanssızlık. Bi futbol hakkında Ali Erdem Güntepe'yle çakışan fikirler var ; bir de erkek takımıyla ilgili fikirlerimiz çakışan saplantılılıar. Arada dünyalar var.
Ama bugün cidden anladım ki bazı adamlara laf anlatamıyorsun basketbol konusunda. Ama ne olursa olsun ben ''şanssızlık'' gibi saçma bir şeyi kabul edemem.

Tarih biliminin en önemli ve ülkemizde en çok atlanan özelliği;

Olaylar yaşanılan zamanın şartlarına göre değil yaşandığı zamanın şartlarına göre değerlendirilmelidir.

Ve son olarak ;

Eğer herkesin Mevlana'nın yolundan gideceğini bilseydim Tekke ve Zaviyeleri kapatmazdım.

Mustafa Kemal ATATÜRK

Söylediklerimi anlamanız için tarih kitaplarını açıp Şehit Kubilay olayını okumanızın yeterli olacağını düşünüyorum.Canı sıkılanın kendini mehdi ilan edip Ankara'ya yürümeye çalıştığı bir dönemden bahsediyoruz

4- Ergenekondan yatanlarda haklı olarak yatıyor. ABD'den desteği alsalardı Darbe yapacaklardı.
ABD onlardan daha iyi satanı buldu.
ABD bu ülkenin statükosuna istediğini yaptırırdı,halen de yaptırır cümlesine katılırım.Yalnız Ergenekon'da tutuklu yelpazesi hayli genişken cümleniz fazla genelleyici olmamış mı?Bu konularda hassas biri olduğunuzu düşünmem sebebiyle yadırgadım.

Onur 04-05 Kasım Mayıs dönemi kısa dönem askerdim. Simdi çıkan planları okudukça uzman Çavuşun söylediği ilk defa bir kısa dönem tertip bu kadar ağır eğitim yaptı dedi. Adam 12-13 yıldır ordu mensubuydu. 1. Ordu Komutanı Hurşit Tolon'du.

Murat abi darbe planı vardı yoktudan ziyade iki durumda da özgür olması gereken insanların hapiste olması içimi acıtıyor.Söz gelimi emniyetin ''telefon numaralarını telefonunuza yanlışlıkla yükledik özür dileriz'' dediği Mehmet Ali Çelebi bizim gibi özgür olmalıydı bugün.Genelleyici cümleler kurarsak Mehmet Ali Çelebi gibi insanlar unutulur,bundan endişeliyim.

Akp ve Mhp sempatizanlarının şu sözlerini hatırlıyor musunuz ?
''Biz gezi parkına katılmayız çünkü orada PKKlılar var. ''
Soruyorum öyleyse ;
Akpliler ! Başkanınınız bugün kimin yanındaydı ?
Mhpliler ! Daha ne kadar kandırılacaksınız.
Hadi Mhpliler ; şimdi meydanda Pkklı yok. ÇIkın madem de dile getirin tepkinizi. Görmüş olalım samimiyetinizi. Çıkmazsanız siz ; çıktığınız halde destek vermezsek de biz namerdiz.

Benim dinlerken zevk aldığım, bazılarının çoğunu "komplo" diye geçiştirdiği bir çok olayı insanlara aktaran Aytunç Altındal vefat etmiş, mekanı cennet olsun.

Allah rahmet eylesin.

Kantarın topuzu kaçmadan; forumda siyaset konuşulmasının bu denli serbest olmadığını hatırlatmakta fayda var. Bu tarz konularda yazarken iletiyi bir kaç defa okumak, yazılan lafın nereye gittiğini tartmak lazım. Aksi halde ucu açık ifadelerle yanlış anlaşılmalar ortaya çıkabilir.

Geçte olsa gelen adalet sevindirdi beni. Şimdi Melek ve Fevzi Balbay'ı dinliyorum. Çok sevindim onların adına. Bu zulmü yapanlar bunun hesabını nasıl verecekler onu merak ediyorum ?

Geçmiş olsun Balbay...

Fenerbahçe-Beşiktaş maçı izlercesine takip ediyorum son iki gündür olanları , yiyin birbirinizi :).Bu arada maçın gidişatı ile ilgili yorum yapmak gerekirse Fetullahın 2-0 üstünlüğü ile başlayan maçta Tayyip bu sabah durumu 2-1 e getirdi ancak Fetullah önce Muammer Güler'in ses kaydı ardından ilk fezlekenin meclise gönderilmesi ile durumu 4-1 yaptı benim şahsi fikrim +7 biter bu maç :)