İlk geldiğim günlerde Kıbrıs'tan nefret etmiştim. Sonuçta İstanbul gibi metropol bir şehirden Kıbrıs'a gittikten sonra insan bir kültür şokuna uğruyor. Ancak aradan 1 ay geçti. Şuan alıştım sayılır. Gazimagosa için öğrenci şehri diyebilirim. Arkadaşlık ortamı çok iyi, yoğun bir sosyal trafik var burada. Hırsızlık, kavga gibi olaylar da pek yaşanmıyor. Sadece biraz pahalı. Türkiye'deki 10 liralık bir menü burada 15 lira. Veya Türkiye'de 1 lira olan bir içecek burada 2 lira bazen. Yurtta internet çok iyi çekiyor. Ama hep dışarıda olduğumuzdan dolayı giremiyorum internete. Son 1 ayda attığım mesaj sayısı 4 veya 5'tir.
Buralarda okumak isteyen öğrencilere şunu diyebilirim; Alışmaşı çok zor, ilk gün kendinize, bu şehre ve herşeye sövebilirsiniz, depresyona kadar gidebilir. Çünkü çok kötü biryer gibi gelecek, açık cezaevinde gibi hissedebilirsiniz. Ben dahil yurttaki diğer arkadaşlarım yaşadı bunu. Ancak ilk 1 aydan sonra yavaştan alışacaksınız. Hem bu 1 ay içinde bazı zorluklarıda öğreneceksiniz. Diploma konusunda ise; Bizim üniversitemiz DAÜ, Uluslararası geçerliliği olan ''Mavi Diploma'' veriyor. Ayrıca İngiltere ile denkliği olan bir üniversite bu konuda içiniz rahat olsun.
Allah'a emanet olun. Sağlıcakla...