Bugün...

Ben dahil laf olsun torba dolsun diye yeter demekten başka birşey yapmıyor, yapamıyoruz maalesef. İnsanlığım adına her geçen gün daha fazla utanıyorum. Huzur bulmak dünyanın yaratılışından beri hiç bu kadar zor olmuş muydu acaba..

Polis şiddetinden dolayı kaybettiğimiz kaçıncı can, sayamaz olduk, ama ortada ne halk tepkisi var ne de istifa. Şimdilerde halk Twitter üzerinden tepki gösteriyor, vicdanını rahatlatıyor ve bunu yeterli görüyor ama yetmez, yetmiyor.

Gezi sürecinde Twitter çok büyük katkı sağladı protestolara, bunu yadsımak mümkün değil ama o o tepkinin devamı gelmeyince bir anlamı olmadı ne yazık ki. Tarihte Türk halkının iktidara karşı en ciddi eylemlerinden biri olarak anılacak o kadar.

İki yaşındaki çocuğun babasını öldürüp ailesine başsağlığı dileyenleri , apoloji tarihini yeniden yazanları da bilelim. “Aptal ya” deyip geçmeyelim.

Deprem. Esenyurt 5. kattaydım. Beşik gibi sallaya sallaya uyandırdı yataktayken. Gözümü açıp pencereye baktım insanlar kaçıyordu. Eyvah dedim gidiyoruz heralde. Hiç öyle düşük şiddetli deprem gibi değildi.

Dilerim Allah'tan
Sekteye uğramış kardeşliğimizin,
Toprağa verdiğimiz kardeşlerimizin ve
Geride kalan gözü yaşlı ailelerimizin 'Miraç'ı olsun...

Allah ülkemizi ve tüm mazlumları korusun.

Kandilimiz Mübarek Olsun...

3.hava limanının temeli bugün atılıyor.

Vatana millete hayırlı olsun.

Ismi umarım 2.Abdülhamid Limanı olur.

Böylelikle Abdülhamid'e olan borcumuz ödemiş oluruz.

Bu arada vefatlarinın yıldönümlerinde usta kalemler Cahit Zarifoğlu ve Abdurrahim Karakoç'u rahmetle anıyorum. Mekanlari Cennet olsun...

Ekmeleddin Hoca harika bir insandır. Ve Deniz Baykal'a gelince tarihinde bir seçim bile kazanamamış birinden bahsediyoruz. Bana göre köşke çıkan kişi ne AKP'nin adamı olmalı ne de AKP'ye ve gelecek iktidarlara köstek olmalı.

Kemalistlerin ve milliyetçilerin ortak adayi Türkiye'yi fazla tanimayan ve Türkiye'de doğmamiş,Türkiye'nin ve siyasetin dişindan bir kişi olmasi kesinlikle yanliştir.

Ekmeleddin ihsanoğlu Misir'da halkin seçtiği Mursi'yi eleştiren ve darbeci sisi'yi öven bir adamdir, yani demokrat değildir.

Chp ve mhp kendi partilerinden ve tbmm den bir aday çikaramamasi onlarin siyasete ve tbmm ye güvenlerinin olmadiğinin kanitidir.

Ihsanoğlu'nun adayliği eski türkiyeyi özleyenlerin hala pasif bir cumhur başkani peşinde olduklarinin bir kanitidir.

Ihsanoğlu islam işbirliği teşkilati başkanliği yillarinda suudi arabistan kralinin gölgesinde yaşamiş demokrat deneyimi olmayan bir şahsiyettir, Tc. Devletine uygun bir cumhurbaşkani olacak bir demokrat birikimi yoktur.

Afganistan, suriye ve irak savaşlarinda islam işbirliği teşkilati başkani olarak hiç bir varlik gösterememiş pasif bir kişidir.

Ben memnun değilim açıkçası. Daha iyi bir aday olabilirdi. Üzüldüm...

Kemalistlerin ve milliyetçilerin ortak adayi Türkiye'yi fazla tanimayan ve Türkiye'de doğmamiş,Türkiye'nin ve siyasetin dişindan bir kişi olmasi kesinlikle yanliştir.

Ekmeleddin ihsanoğlu Misir'da halkin seçtiği Mursi'yi eleştiren ve darbeci sisi'yi öven bir adamdir, yani demokrat değildir.

Chp ve mhp kendi partilerinden ve tbmm den bir aday çikaramamasi onlarin siyasete ve tbmm ye güvenlerinin olmadiğinin kanitidir.

Ihsanoğlu'nun adayliği eski türkiyeyi özleyenlerin hala pasif bir cumhur başkani peşinde olduklarinin bir kanitidir.

Ihsanoğlu islam işbirliği teşkilati başkanliği yillarinda suudi arabistan kralinin gölgesinde yaşamiş demokrat deneyimi olmayan bir şahsiyettir, Tc. Devletine uygun bir cumhurbaşkani olacak bir demokrat birikimi yoktur.

Afganistan, suriye ve irak savaşlarinda islam işbirliği teşkilati başkani olarak hiç bir varlik gösterememiş pasif bir kişidir.

Ben memnun değilim açıkçası. Daha iyi bir aday olabilirdi. Üzüldüm...

İİT başkanının her hangi bir yetkisi yoktur konferansı toplamak dışında. Ben daha açık söyleyeyim BM'nin, İİT'nin AB'nin bu gibi kurumların başkanı, genel sekreteri vs. olmak önemli bir iş değildir. Öyleymiş gibi gözükür lakin öyle değildir. Ekmeleddin Hoca Mursi'yi kötülemedi Sisi'yi övmedi. Duruma bakın dedi. Abdullah Gül geçen hafta başı tebrik etti Sisi'yi.

İİT başkanının her hangi bir yetkisi yoktur konferansı toplamak dışında. Ben daha açık söyleyeyim BM'nin, İİT'nin AB'nin bu gibi kurumların başkanı, genel sekreteri vs. olmak önemli bir iş değildir. Öyleymiş gibi gözükür lakin öyle değildir. Ekmeleddin Hoca Mursi'yi kötülemedi Sisi'yi övmedi. Duruma bakın dedi. Abdullah Gül geçen hafta başı tebrik etti Sisi'yi.

Abdullah Gül benim cumhurbaşkanım hiç olmadı. Erdoğan'da olmayacak Ihsanoğlu'da.

Ümitsizlik kapladı beni. Geleceğe dair endişeler duyuyorum.

Bu forum gençliğimize şahitlik etti.

İlk takip etmeye başladığımda ilkokuldaydım. Şimdi ise üniversiteden mezun olduğumuz günleri bu foruma yazmak varmış. Güzel şey buralarda olmak, şimdi sırada sanırım askere gitmekle ilgili bir şeyler yazmak var sanırım, o da çok uzak sayılmaz.

Öğrencilik hayatına elveda diyeli, neredeyse bir hafta oldu.

Zaman geçiyor..

Zaman çabuk geçiyor..

Onur´la tanıştığımızda yanlış hatırlamıyorsam 8. sınıftaydı, Ahmet Cömert´te Engelsiz Aslanlar´ın bir maçı, keza Yiğit´le de. Volkan´la Ayhan Şahenk´te, Anıl´la sınırları aşıp ortak tatil mekanımız Ayvalık´ta, Uğur´la sanırım Ayhan Şahenk´te tanıştık. Yunus ayrı bir hikaye, ilk kez Ali Sami Yen´de karşılaştığımız rivayetleri dolaşıyor ama... Alperen ve Okan´la İpekçi diye hatırlıyorum.

Bugünlerde çoğunun üniversiteden mezuniyet fotoğrafları dolaşıyor Facebook´ta. Sanırım, biz bir aileyiz sözünün içini dolduran en güzel tablo bu. Yalnız, benim açımdan en acı tablo ben evlenmeden bu gençlerden birinin evlenmesi olur herhalde. : )

Zaman çabuk geçiyor..

Onur´la tanıştığımızda yanlış hatırlamıyorsam 8. sınıftaydı, Ahmet Cömert´te Engelsiz Aslanlar´ın bir maçı, keza Yiğit´le de. Volkan´la Ayhan Şahenk´te, Anıl´la sınırları aşıp ortak tatil mekanımız Ayvalık´ta, Uğur´la sanırım Ayhan Şahenk´te tanıştık. Yunus ayrı bir hikaye, ilk kez Ali Sami Yen´de karşılaştığımız rivayetleri dolaşıyor ama... Alperen ve Okan´la İpekçi diye hatırlıyorum.

Bugünlerde çoğunun üniversiteden mezuniyet fotoğrafları dolaşıyor Facebook´ta. Sanırım, biz bir aileyiz sözünün içini dolduran en güzel tablo bu. Yalnız, benim açımdan en acı tablo ben evlenmeden bu gençlerden birinin evlenmesi olur herhalde. : )

Herkes sıranın farkında abi . Ama sen de bu forumda olan ''sağa çekip bekleme'' adetini uygulama abi :D