''İçerde'' gibi efsane bir yapımdan sonra Aras Bulut'un Çukur gibi bir saçmalıkta oynamasını sindirememiştim 2017'de. Dizinin ilk bölümlerini de izlemedim zaten. Hatta Ercan Kesal da diziyi beğenmiyordu sanırım. Ancak daha sonra bir şekilde sarmaya başladı, zaten takip edilecek dizi de yoktu. Diziyle ilgili çok teferruata girmeyeceğim ama senarist ilk sezondan sonra rezil rüsva etti diziyi. Dünkü final de bir önceki bölümün çok gölgesinde kaldı zaten, sönüktü. Geçen hafta Yamaç ölse takdir ederdim senaristi.
Benim en çok takıldığım ve sinirlendiğim esas nokta şu oldu: Çukur denen dizi, dizi sektörünün gidişatını olumsuz anlamda etkiledi. Arkasına Ramo, Arıza, Alev Alev gibi akıl ve mantıktan uzak, sadece şiddet-çatışma, yakışıklı fakir oğlan ve zengin genç mafya kızı konsepti aldı yürüdü. Herkeste ''ulan çukur tuttu, hadi bu konseptten gidelim'' mantığı oturdu. Şimdi de Ay Yapım kendi oyuncularına dizi çekmek için dizi çekiyor. Hem oyuncular kendini rezil ediyor hem diziler tutmuyor.
Velhasıl; ben de duygulandım dün final sahnesinde eski kadroyu görünce. 2017'de başladığı dün gibiydi, hayatlarımız başka noktadaydı. Şimdi oyuncuların da sakallarda beyazlar çıkmış. İnsan geçip giden zamana üzülüyor yine.