Uzun süredir canımı sıkan birşeyden bahsetmek istiyorum.
https://www.mgm.gov.tr/tahmin/il-ve-ilceler.aspx?il=Bursa
Bu linkte Bursa'nın 5 günlük hava durumu var,mesela çarşamba günü 28 derece ve diğer 4 günde 20 derecenin üzerinde,bu günlerde yağışta beklenmiyor hatta 10 - 15 günlük hava durumu tahminlerinde de ciddi bir değişiklik görünmüyor.Hep 20 derecenin üstü ve yağışsız.Bulunduğumuz ay Kasım,eylül değil,ekim değil ve bence bu son derece anormal.Ayda 1 - 2 kere şiddetli yağış oluyor sonrası hep kurak,sonbahar yağmurları diye bir söz vardı nerede bu sonbahar yağmurları ?
Türkiye'de bu meselenin gündem olması gerekirdi,siyasi partilerin bu konuda bir araya gelmeleri gerekirdi,bence bu basit bir durum değil,veya " olsun ya ben sıcak hava seviyorum " diye yaklaşılacak bir durumda değil.
İnşaatlar ülkesi olduk iyice,bizim mahallemizde boş olan birkaç arsaya bile binalar dikildi,her yer beton,her gün sokaktan inşaat sesleri geliyor,ekonomik kriz var ama şu inşaat,tadilat merakı bitmedi,gürültü kirliliğide işin bir başka boyutu.Böyle giderse betonun olmadığı,binanın olmadığı tek boş alan bile kalmayacak,belki iklimlerin bozulmasında bununda etkisi vardır.
Yani ülkemin zarar görmedik bir iklimleri kalmıştı o da oldu,yaşananlar bir korku filmi gibi,keşke bütün bunlar kabus olsa uyansak ve herşey güzel olsa ..
Deprem konusu gündemdeydi geçenlerde,bu ülkede deprem 2 - 3 gün gündemde kalıyor o da ciddi bir deprem olduktan sonra,siyasilerin birbirleriyle girdikleri halka fayda sağlamayan polemikler ise haftalarca,günlerce gündemde kalıyor.
Bu iklimlerdeki bozulma böyle devam ederse gelecekte çok sıkıntı yaşarız.Türkiye'nin acilen bu konuyu gündeme alması gerekiyor.