Bütçe ve Sponsorluk

Türk telekom sponsorluk mevzusu unutuldu galiba. Bence sağlam bir proje yapılmalı özellikle rusyada pazarı olan vestel ve enkaya gidip iyi bir sponsorluk için ikna etmeliyiz

Şöyle düşünüyorum son zamanlarda; bende karun kadar zengin olsam acaba basketbol takımına sponsor olmazmıydım. acaba bizler mi çok iyi Galatasaraylıyız die kendimizi avutuyoruz yoksa Galatasaraylı olan iş adamlarımı Galatasaraya değer vermiyor. şikecilerin zenginleri her türlü destek sağlarken bizim zenginler ve iş adamları neden destek çıkmıyor.Alt üstü bir sponsor olacaksın ya.Ne kadar kıymetli paranız var arkadaş.. çok özür dilerim ama hepsine yazıklar olsun.

Kimse melek değil hiç almadan vermek Allaha mahsus.Parayı verecek insan manevi anlamda bir geri dönüş ister onore edilmek ister ön plana çıkarırmak ister vs.Galatasaraydaki mevcut oligarşik yapı yüzünden GS'a yardımcı olmak için para verecek insanın eline bunların hiç biri geçmeyecektir.Hatta tam tersi bizler gibi kendini kandırılmış hissedecektir daha fazlası da var ya neyse....

Orta halli taraftar hangi gerekce ile kombine almıyorsa ya da söve söve alıyorsa maddi durumu iyi olan galatasaraylıların destek olmama gerekcesı aynı bence .Mevcut dar olşgarşik yapıya mensup olanlar içinse zaten varlıkları lutuf gibi bir psikoloji var.Onların maddi katkıda bulunması varoluşsal olarak beklenemez zaten.

Fenerbahçe Sowu aldı resmi siteden Ali Koç ve Ferit Şahenke teşekkür edildi mesela. Bizde bu tip hareketlerin yapılması bir tarafa bir yöneticimizin yaptığı katkı bile değersizleştiriliyor. Aziz Yıldırım Feneri kendi önüne koyuyor bizde de mutlaka böyle insanlar vardır ama o insanlar da kulüpten soğutuluyor.

Abdurrahim Albayrak'a yapılanları hiç kimse unutmamıştır. Bir çok liseliye 10 basar Galatasaraylılıkta. Kutay arkadaşımızın dediği gibi bu oligarşik yapının değişmesi lazım yoksa kimse elini taşın altına koymaz, daha doğrusu niye koysun.

Galatasaray'lı iş adamlarının neden sponsorluğa sıcak bakmadıklarının cevabını biraz kendimizde aramamız lazım. Lafa gelince biz çok iyi Galatasaray'lıyız, bizde olsa veririz ama bu sezon iki kuruşa satılan iç saha biletlerini bile bir iki maç haricinde tüketmiyoruz, kupa getirdikten sonraki maçlarda salon boş kalıyor. İş adamı olsanız 20 milyona yakın taraftarım var argumanı mı ağır basar, yoksa sezonluk seyirci ortalamamiz 1000 argumanı mı? Salt taraftar olması maalesef hiçbir ekonomik gerçeğe tekabul etmiyor hele ki sosyal ve ekonomi yapısı bu kadar dengesiz bir ülke ve şehirde.
Ben de İş adamı olsam Galatasaray aşkının elverdigi ölçüde takıma destek olurdum ama geri dönüşü olmayan bu yatırım maalesef (çok büyük servetler hariç) hiçbir iş adamına(şirkete) çok buyuk meblağ ayıracak bir ortam sunmuyor.

Erdem bey ,Bence Basketbol maçlarına,kombinelerine,ve biletlerine ilginin mevcut durumdaki gibi olmasının nedeni de 10 yıldır yönetimdeki zihniyetin yaptığı hatalar malesef.10 yıldır yapılan birçok hata basketbol sever bir kitlenin oluşumunu engelledi hatta mevcut basketbolseverleri de küstürdü.Geçmişe yönelik hataları bir kez daha yazmayım ama şu anki güncel durum şu kombine aldığında salonda sana ait bir koltuk yok aslında,bilet aldığında bilet numarasının önemi yok,saha içi bilet aldın diyelim maça da ilgi var prokokol önü saha içinde mükerrer davetiye yüzünden iki koltukta üç kişi maç izleme riskin var.Benç arkası saha içi içinse sızmalara göz yumulduğu için aynı risk var ( bench arkası daha iyi bir yer olduğu halde kombineleri daha ucuz satıldı oligarşik yapı oraya oturmakla ilgilenmediği için kimin oturduğunu da denetlemiyor) yani özet olarak popüler bir maçta saha içşnde koltuğuna oturup maç izlemen zor,bunu yalep ettiğin için darp edilebilirsin (bu yaşandı ) .Gercl cok populer maclarda para vererek de olsa oralardan bilet de bulunmuyor o da ayri mevzu

Ozetle onemli blr maca parasi ile bilet alamayan alsa bile ayni yere ucretsiz davetiye ya da tribunden sizma ile bedava glrenler yuzunden yerine oturamayan adamin kimsenin yuzune bakmadigi maclara da saha ici bilet almaya ici el vermiyor ayni anlami veren daha nazik bir kelime bildigim kadari ile yok insanlar enayi yerine koyulmak istemiyor artik.Yani is adamlari i neden yatirim yapmiyorsa saha ici biletler de o yuzden talep gormuyor gorece daha az onemli maclarda

Karşıyaka maçında saha içinde 30 kişlik yerde 50 kişi vardı. Nasıl oluyorduysa bir şekilde birileri hep alındı. Ve kombine talebinin yoğun olması için öncelikle senin gelecek sene ne vereceğin önemli. Şimdi hadi açıkça söyleyelim gelecek senenin bu sene gibi olacağının garantisi var mı?

Odeabank bile çok detaylı bir sözleşmeye imza attı sponsorluk konusunda.Kimse yönetime parayı basketbol içinde tutacağı konusunda güvenmiyor.Güven olsa, teklif yağıyor olurdu şu an.Bende çok zengin olsam alın şu 10m doları basketbola kullanın demem açıkçası bu yönetime.Çok detaylı bir sözleşmeyle belki.Onuda bizim yönetimlerin egosu kaldırmıyor.

Dun Katalan milliyetcisi bir sporsever ile sohbet etme sansim oldu. Kendisi eski bir milletvekili Katalan parlamentosunda ve oldukca hassaslasiyor konu kendi bolgesi olunca. Buna ragmen sohbetimiz sirasinda cok sasirtici bir sekilde Barcelona basketbol takimi sponsorunun Lassa oldugunu bilmedigini farkettim, fakat konuyu cok ustelemedim.

Barcelona bu sene ligde normal sezonun son haftasina lider olarak girdi ve sampiyonlugun en buyuk adayi, buna ragmen kucuk salonunu dolduramadigi maclar oldu. Dolayisiyla sunu hatirlamakta fayda var, futbolda mucadele eden buyuk takimlarin gucu ayni sekilde tabii ki basketbol takimlarina yansimiyor, ancak bu durum sponsorluk nezdinde tahminlerimizin de cok altinda bulunuyor. Gozumuzu daha yukseklere dikmek hepimizin icinde bir tutku olsa da, an itibariyle Odeabank ile yakaladigimiz 'sistemli' birliktelik bence elimizdeki en guzel opsiyon, umarim zaman icerisinde karsilikli fayda arttirilarak ve bizden sagladiklari katma degerin fazlaligi sponsora ispat edilerek uzun soluklu bir beraberlik yasanir.

Yunanistan, Italya, Fransa gibi eski ekol ulkelerde liglerin durumu ortada, ust duzey paralarin dondugu liglerden Rusya'da spor araciligiyla kara para aklanirken, Turkiye'de de kontrolsuz duzen sebebiyle borc yuku gittikce agirlasiyor. Ornegin Fenerbahce gecen sezon basketbola yatirdigi paranin yarisinin bile geri donusunu alamadi, yaklasik 15 milyon euroluk bir zarardan bahsediliyor. Elimizde bir tek Ispanya ligi kaliyor, ki onun da Final Four'daki tek temsilcisi yaklasik 7 milyon euroluk bir butce ile bu isi basardi. Bu noktada basketbol ekonomisi hala kit kanaat donuyorken, Odeabank'a alternatif aramak yerine, nasil bir stratejik isbirligi yaratilabilir diye dusunmeliyiz kanaatimce.

Tabii ki bu bahsettiklerimin Dursun Ozbek ve yonetimi ile hicbir ilgisi yok, kendileri benim nazarimda yok hukmunde..

KSK geçen sezon Euroleague'de mücadele edince Pınar bütçeyi yükseltmişti. Umarım Odeabank da benzer bir fedakarlık yapar.

Aslan News â€￾@Aslanews <small class="time" style="font-family: Arial, sans-serif; line-height: 18px; font-size: 13px; color: rgb(136, 153, 166);"> 7 dk.</small><small class="time" style="font-size: 13px; color: rgb(136, 153, 166);">7 dakika önce</small>
Dursun Özbek: "Ergin Ataman ile konuştum. Mevcut kadroyu koruyup takviyeler yapacağız. Sponsorla konuştuk, belli bir katkı daha verecekler."
KSK geçen sezon Euroleague'de mücadele edince Pınar bütçeyi yükseltmişti. Umarım Odeabank da benzer bir fedakarlık yapar.
Eğer Özbek yine yalan atmıyorsa ek bir katkı yapmayı kabul etmişler bu ek katkı herhalde 1 milyon civarındadır fazla yükseltmemilerdir diye düşünüyorum. Geçen sene 3.5 veriyorlardı sanırım bu sene 4.5 falan verirler maksimum diye düşünüyorum.

Eğer Özbek yine yalan atmıyorsa ek bir katkı yapmayı kabul etmişler bu ek katkı herhalde 1 milyon civarındadır fazla yükseltmemilerdir diye düşünüyorum. Geçen sene 3.5 veriyorlardı sanırım bu sene 4.5 falan verirler maksimum diye düşünüyorum.

Benim bildiğim kadarıyla bu yıl 2.4 milyon alacağız Odeabank'tan. Tabi revize edilmezse.

Normal şartlarda Odeabank sponsorluk ücreti ilk sezon 3, ikinci sezon 2.7, üçüncü sezon 3 milyon euro şeklindeydi. Yani bu sezon 3 aldık, gelecek sezon 2,7 alacaktık.

Umarım 4 milyon euroya tamamlarız en azından.

Normal şartlarda Odeabank sponsorluk ücreti ilk sezon 3, ikinci sezon 2.7, üçüncü sezon 3 milyon euro şeklindeydi. Yani bu sezon 3 aldık, gelecek sezon 2,7 alacaktık.

Umarım 4 milyon euroya tamamlarız en azından.

3-2.4-3 toplam 8.4 diye yazılmıştı sezon başında

"Belli bir katkı " ufak bir katkının nazik ifadesi sanırım 3-3.5 civarı birsey verirler herhalde

Odeabank (3.5-4m) + EL (2m) + Hummel + 1-2 potansiyel yan sponsor + artacak kombine gelirleri

Böyle hesaplayınca zaten konuşulan 9-10 milyon dolar bandına yakın bir bütçe oluşuyor. Eksik kalacak kısmı da yönetim bir zahmet tamamlar artık.

Odeabank (3.5-4m) + EL (2m) + Hummel + 1-2 potansiyel yan sponsor + artacak kombine gelirleri

Böyle hesaplayınca zaten konuşulan 9-10 milyon dolar bandına yakın bir bütçe oluşuyor. Eksik kalacak kısmı da yönetim bir zahmet tamamlar artık.

Bence de 9-10 milyon dolarlık bütçe olusur rahatlıkla.
Sadece teknik ekip ve diğer takım masrafları kalır onuda mağazacılıktan yaklaşık 3-4 milyon dolar gibi bir para aktarabiliyoruz demişti özbek onlada masrafları giderdikmi gayet yeterli bir bütçe.

Dursun Özbek Ligtv'de Şansal Büyüka'nın konuğu oldu. Ergin Ataman'ın isteklerinin yerine getireleceğinden bahsetti.Bunun bir kısmı Odeabank'tan bir kısmı Merchandising'ten bir kısmı yan sponsorlardan, bir kısmını da takımın kendi katkısı olarak vereceklerinden bahsetti. Umarım yan çizmezler.

Dursun Özbek Ligtv'de Şansal Büyüka'nın konuğu oldu. Ergin Ataman'ın isteklerinin yerine getireleceğinden bahsetti.Bunun bir kısmı Odeabank'tan bir kısmı Merchandising'ten bir kısmı yan sponsorlardan, bir kısmını da takımın kendi katkısı olarak vereceklerinden bahsetti. Umarım yan çizmezler.

Bunları Odebank anlaşması sonrası da söylemişti.