Bütçe ve Sponsorluk

Konusu burası değil ama ttnet ile yapılan işbirliği anlaşması erkek basketbolu için olabilir mi.Çünku detay belirtmemiş. Hem biz hemde Liv hospital sponsorluk için açıklama yapmadilar

O değil de, feci derecede uyumsuz olan Liv Hospital göğüs reklamına bu yıl bir çözüm bulunsa bari

sezon içinde twitterdan sorduğumda düzeltmek için çalışmamız var demişti M. Özyer.

Görünen o ki isim sponsorluğu için beklenen seviyelere çıkılamıyor. Acaba forma sponsorluğu ayrı olarak ele alınıp, normal sezon , play off ve avrupa kupaları olarak ayrı ayrı değerlendirilip(GS medya, store, imza günleri vs. reklam anlaşmaları ile desteklenip cazip hale getirilebilir) kalem kalem küçük(sponsor portföyü genişlemiş olur) ama totelde tatmin edici bir gelir elde edilebilir mi?

Hâlâ Galatasaray tarihinin en büyük sponsorluk anlaşmasını merak ediyorum. Emirates ya da Qatar Havayolları sponsor olacaktı kulübe bizimkiler THY ayıp olmasın dedi ve birileri engelledi. Sonra Socar konuşuldu birileri onu da engelledi.
Kulübün para kazanmasını engelleyen kim merak ediyorum.

Sponsorlukla ilgili olumsuz haberler çıkmaya başladı. Ağustos ayının ortasını bulduk. Büyük küçük tüm kulüpler milli takımlardaki oyuncuları hariç yeni sezon hazırlıklarına başladılar. Koskoca Galatasaray takımı transfer yasağı nedeniyle takımı tamamlayamıyor, anlaştığı oyuncularını açıklayamıyor, lisans çıkartamıyor. Cidden içinde bulunduğumuz durum ızdırap verici bir hal aldı. Kulübün basketbol şubesinin bu halde olduğunu görüp de geceleri rahat uyku uyuyan yöneticilerimiz olması da ayrı bir şansımız sanırm. (Aksi olsaydı çoktan istifa ederler ve bu işi becerebilenlerin önünü açarlardı.) İyimser arkadaşlarımız her şeyin yolunda gittiğini, transferleri tamamladığımızı ve çok iyi bir yönetimiz olduğunu düşünüyorlar. Keşke biz de bu gizli bilgileri bilseydik ve her gün çıkan haberleri kahrolarak izlemeseydik.

Bu sponsorluk mevzuu ile ilgili bir kaç kelam etmekte fayda var sanırım. Galatasaray kulübü başkanlık seçimi 23 Mayıs'ta sonuçlandı ve Sn. Özbek başkan seçildi. Seçim öncesi bir çok vaadinin yanında Basketbol şubesi için tarihin en büyük sponsorluk anlaşması yaptıklarını ve başkan seçildiği takdirde hemen imzalayacaklarını açıklamıştı. Bu günlerde erkek basketbol takımımız averajla sekizinci sıradan playoff'a girme başarısı (!) göstermiş ve 27 Mayıs itibariyle de sezonu kapatmıştır. Yani takımımızın şampiyon olamadığı, final oynayamadığı belli olmuş işin sadece wildcard opsiyonuna kaldığı 27 Mayıs tarihi itibariyle belli olmuştu. Uzatmayalım, kulübümüz Euroleague yönetimine wildcard için o paraları ver/emeyeceğini o günlerde çoktan deklare etmişti. Yani adını sonradan öğrendiğimiz büyük sponsor Odeabank Galatasaray erkek basketbol takımının o tarih itibariyle Avrupa'da dahi oynamayabileceğini biliyordu. Belki bilmezden geldiler ama Temmuz başında Eurocup'a katılacağımız kesinleşmedi mi, kuralar çekilmedi mi? Temmuz başından bu yana 1.5 ay geçmedi mi? Diğer bir ifadeyle 40 gün olmadı mı? Şimdi 11 Ağustos günü siz Euroleague değil de Eurocup'a gidiyorsunuz ben size yarı para veririm demenin mantığı olabilir mi? Koskoca Galatasaray kulübü bunu diyen firmanın kapısında hala yatar mı? Koskoca ülkede Odeabank olmazsa basketbola başka sponsor bulamayacak bir basketbol şubesi ya da Kulüp yönetimi başarılı sayılır mı? Diyelim ki erkek basketbol takımı Odeabank oldu kadın takımının hali nice olacaktır?Transfer yasağını kaldırabilecek fonu yaratamayan yönetim nasıl amatör şube yönetir? Galatasaray'dan başka takımını tamamlayamamış, hala bu hafta öbür hafta onu bekliyoruz bunu bekliyoruz, ceğiz, cağız diye kamuoyunu, taraftarını, camiasını kandırmaya çalışan başka takım/kulüp var mı?
O kadar çok soru var ki sorulacak. Keşke yetkili br yönetici çıksa da merak edilen bu konuları iyi ya da kötü bir şekilde açıklasa.

Ünal Aysal'ın teklifi neden kabul edilmiyor? Neden bizim her şubemiz her şirketimiz birilerinin yağdanlığı olmak zorunda?
Ben öyle bir teklifin varlığından şüphe duyuyorum açıkçası. Ünal Aysal sadece bu konu hakkında bir şeyler söyledi sonrası hiç gelmedi. Alacağımız bir oyun kurucu bir de uzun kalmışken sponsorun hala netleşmemesi tek kelimeyle yönetim zafiyetidir. Bir an önce şu Odeabank işi hallolsun da önümüze bakalım.

Ben öyle bir teklifin varlığından şüphe duyuyorum açıkçası. Ünal Aysal sadece bu konu hakkında bir şeyler söyledi sonrası hiç gelmedi. Alacağımız bir oyun kurucu bir de uzun kalmışken sponsorun hala netleşmemesi tek kelimeyle yönetim zafiyetidir. Bir an önce şu Odeabank işi hallolsun da önümüze bakalım.

Aysal'ın şubeyi bana bırakın ben yöneteyim teklifi vardı. Benim basit bir sorum var. Murat Temur'un her sezon için basketbol şubesine sponsor olarak aktarabileceği 30 milyon avro var. (sakın ha ciddiye almayın hayal dünyam geniş) ama diyor ki şubenin yönetimini bana bırakın kadın erkek takımlarının her şeyine ben karar vereceğim, gideceğim fiba da görev yapmış önemli bir yöneticiyi yönetici yapacağım. Bu kişi sadece yetkili mercilerle iletişimi sağlayacak, Ekrem ve Ergin hocalar takımlarının tamamen hakimi olacaklar aynı bir NBA genel menajeri gibi. Kulüp bana bunları bırakır mı? Hiç bir şekilde şubeleri birilerinin yağdanlığı olmayacak şekilde yöneteceğim diyeceğim.

Kadın takımından 25 bin dolar için oyuncu kaçıran adam, sadece şube yönetimini isteyerek sponsor mu olacak. Yahu çocuk mu kandırıyorsunuz? Kendisi başkanken şube benim elimde değildi, 25 bin doları ödeyip oyuncuyu tutsaydı?

Kadın takımından 25 bin dolar için oyuncu kaçıran adam, sadece şube yönetimini isteyerek sponsor mu olacak. Yahu çocuk mu kandırıyorsunuz? Kendisi başkanken şube benim elimde değildi, 25 bin doları ödeyip oyuncuyu tutsaydı?

Furkan mesele o değil. Mesele şu adam dedi ki (ciddi ya da değil) şube yönetimini tamamen bana bırakın ben de parayı koyayım. Kulüp bunu kabul eder mi? Daha doğrusu kulübü birilerinin yağma alanı yapanlar izin verir mi?
Kulübün yapısını bilenler bana cevap versin. 30 milyon avro vereceğim lakin basketbol kadın-erkek takımlarının yönetimi tamamen benim olacak desem kabul edilir mi?