Carlos Arroyo

Çok farklı, çok özel oyuncu. Sakatlıklar yaşamasak son iki sene de, güzel bir sistem içinde cok daha fazla katkı yapabilirdi. Yani aslında oynatan bi oyuncu rolünde de cok iyi ama mevcut kadroda sazı kesinlike eline alması gerekiyor. Ve haliyle bazen cok zorluyor
 
Herkes seneye Arroyo'nun yerine birini almalıyız diyor da ondan daha iyi bir guard olarak kimi alabiliriz ki avrupada ? Çok iyi bi guard almadığımız sürece Arroyo yine 1. guard olabilir.Sadece 35 dk değil de 28 dk civarı oynaması daha etkili olabilir.Arroyo şu anda oyuncu değil , koç resmen.
 
Arroyo'yu dinlendirmek için guard almaktan kasıt Calloway, Schilb, Dentmon tarzı atletik bir oyuncu almak mı ? Yoksa yine Arroyo tarzı oyun zekâsıyla ön plana çıkan bir guard almak mı ?
 
Seneye Euroleague'de daha iyi yerlere gelmek istiyorsak kesinlikle ondan daha enerjik bir oyuncu almalıyız. Tabi ki Arroyo da kalabilir ama en fazla 15-20 dakika süre alacak şekilde.

Saygılar.
 
Euroleague'in en değerli isimlerinden biri. Yaşı ve fiziki durumu bunu değiştiremez, zira müthiş bir oyun aklına, yeteneğe ve doğuştan liderliğe sahip. Onun için seviye fark etmiyor, farkını her türlü yaratıyor. Zaman zaman yaptığı tercih hatalarını, bizim gibi 35 dakikanın üstünde süre aldığı, bütün yükün omzuna bindiği bir ortamda değil de, daha geniş rotasyonlu, yardımcılarının bulunduğu bir takımda olsa önemli ölçüde azaltırdı. Zira bu hataların çoğu kaliteden kaynaklı değil, yorgunluktan kaynaklı.

İyi ki varsın Arroyo..
 
Kimse yazmamış, ben yazayım:

22 sayı(haftanın 5. si), 9 asist(haftanın lideri), 28 verimlilik puanı(haftanın 3.sü)

TOP 16'da da 18.6 sayı ortalaması ile 3., 6.2 asist ortalaması ile de 3.
 
Bugün O'na, Bonsu'ya , Ergin Hoca'ya ağır küfürler edilecektir o salonda. Sakat olmayıp oynasaydı Ersin'e de edilirdi. Ama Arroyo geçen sezon yaptığı gibi bugün de dumur edecek inşallah o taraftarı
 
Böyle oynatılmaya devam ederse sakatlar kervanına onuda ekleriz..Çok büyük profesyonel, maç içinde aktif dinlenmeyi biliyor, kendine bakıyor vs ama bir yere kadar...
 
Bence Gordon sakatlığında ne yapıp edip Hackett'i almalıydık. İlk tercihimiz O olmalıydı. Şimdi bu kadar Arroyo'yu yormaya gerek olmazdı. Gordon'un eksikliğini Arroyo ile kapatmak çok zor. Engin , Ender çok forma girmeli, aksi takdirde işimiz çok zor ilerki haftalarda.
 
Bu sene EL'de ki maçlarımızın çoğunun şifreli kanalda yayınlanması nedeniyle bir çok maçı malum yollarla yabancı kanallardan izledim.( Rus, Sırp...) Şunu farkettim hemen hemen her maçta yorumcular Arroyo'ya övgüler diziyor. Arrroyo'dan çok detaylı bir biçimde anlatıyorlar. Diğer oyuncularımız iki kez konuşuyorlarsa Arroyo'dan 6-7 defa bahsediyorlar. Bazen düşünüyorum sadece Arroyo mu var takımda diye ? Sonuç olarak Arroyo'nun kariyerine çok saygı duymakla beraber onu çok büyük yıldız olarak görüyorlar. Bir Diamantidisten, bir Huertas'tan bir Teodosic'ten farklı görmüyorlar. Senye Arroyo ve diğerleri diye daha dengeli bir kadro kurabiliriz.

Bugün 16 sayı 9 asistle oynuyor. Son 16'da çok iyi bir ivme yakaladı. Bu maçı'da hesaba katarsak TOP 16 istatistikleri;

6 maç, 18.1 sayı, 8 asist.

Top 16'da Arroyo kadar performansını yukarı çeken başka bir oyuncu var mı ?
 
Bu formayı en çok hakeden oyuncu, ilk Türkiye'ye geldiğinde çok heyecanlanmıştım bir basketbolsever olarak, tabi bize geldiğindeki sevincim çok fazlaydı, spartacus dizisinde hep spartacus' den yağmuru getiren diye bahsediyorlardı Arroyo' da benim için hep Rüya takımı yenen adam...
 

Üst