Carlos Arroyo

Herkesi anlıyorum Arroyo'nun oyun zekasına diyecek birşey yok ama Arroyo'yu yedekliyecek sağlam bir yabancı bir Türk guard şart.
Endere güvenip Guard'a gerek yok diyen herkesle sabaha kadar tartışırım.

Arroyo
Langford
Gordon
Nikolov

Olursa çok iyi olur.

Ender ve Engine eğer doğru süreler alacaklarsa sonuna kadar güveniyorum fakat gerçekten Arroyo oyunu iyi yönetemiyor diyen birisiyle bu konuda tartışamayacağım.

Arroyo'nun oyun zekasına diyecek birşey yok diyorum . Arroyo oyunu yönetemiyorum demiş oluyorum ne alaka ?
İster tartışın ister tartışmayın. Seneye 36-37 yaşında dinamikliği düşünce görürsünüz.
Ben gitsin demiyorum ama bu yapılanma devam edecekse kesin gitmelidir.
Yada Yedekleyecek sağlam Guard alınmalıdır.Ender'e güveniyorsanız bende sizle basketbol konuşmam .

İsmail Şenol bile Çıkıp Arroyo Euroleuage seviyesinde zorlanıyor Seneye Planlama onun üzerine yapılamamalı yükü azaltılmalı diyor ama bizim taraftarımız Endere güvenip Arroyo'ya 38 dk yükleniyor Devam .

İsmail Şenol'un demesi bir şeyi değiştirmez. Elinde Arroyo varsa planlamayı ona göre yaparsın, liderin o olur. Kaldı ki bu seneyi 35 dakikanın üzerinde ortalama ile geçen bir adam bir senede fiziken sıfıra inemez. O yüzden elimizdeki adamın kıymetini bilmek lazım. Şu an gelip de Arroyo'dan üst verim verebilecek oyuncu sayısı bir elin parmağını geçmez, o adamları da biz alamayız, kaldı ki gelip uyum gösterip bu verimi vereceklerinin garantisi de yok.

Sıkıntı takım içinde Arroyo dışında işlerlik gösterebilecek, sorumluluk alabilecek, farklı planlar oluşturabilecek isimler bulup; Arroyo'yu biraz daha rahatlatmak. Yoksa Arroyo yine bu takımın lideri olur, ama yanına yardımcıları bulmazsak, sorumluluk alacak adamları bulmazsak bu sene olduğu gibi kıvranır, dururuz. Arroyo'yu da ölene kadar sahada tutmak zorunda kalırız.

Arroyo Eurolegue'in en çok süre alan 4. oyuncusu 605 dakika almış şu ana kadar...Formalite maçları olan normal sezonun 9. maçında az süre alması ve 10. maçta tamamen dinlendirilmesi dahada yukarıda olmasına mani olmuş...Bu yaşta bir oyuncunun bu istatistikte zirvede olması müthiş bir olay...Seneye Aaron Jackson tarzı hem kaliteli hemde geri planda kalmaktan gocunmayan bir PG ile desteklenirse Eurolegue için final four seviyesinde bir PG rotasyonu oluşmuş olur...Combo Guard olsun diyen arkadaşlarda var iki tane PG olacağına ama ben öyle kaliteli Combo Guardlar görmüyorum Avrupa'da...NBA'den biri için fırsat doğarsa sezon sonu onu bilemem...

Arroyo'ya kötü oyun yönetiyor Kötü oyuncu kesin gitmeli demedim.
Bu sistemde Arroyo bayılıyor Yedeklenmeli dedim.
Ama Seneye Euroleuage seviyesini kaldıramaz dedim.
Seneye Süresi Azaltılmalıdır.
Endere güvenip guard almamak bir seneyi daha çöpe atmaktır.

Maçların hemen hepsini izliyorum Arroyo iyi fakat tek başına oyun oynanmaz elinde eriyen toplar son 4-5 saniyede zorlama ile atılıyor.Girerse girer.
Hücum aksiyonlarımız kilitleniyor. Bu sene aliağa , Telekom , Banvit , Kuban ve kaybettiğimiz çoğu maçta Arroyo durdu takım oynamadı burda suç arroyo'da değil ama FB Futbol takımındaki Alex gibi Arroyo as Değil skorer oynamalı takımı yönetmek değil yardımcı olmalı yaşından dolayı çok yük biniyor.
Langford
Arroyo
Gordon rotasyonu efsane olur.Örneğin Langford'un dinamizmi Gordonun çevikliği ve sert savunması ile Arroyo'da rahatlamış olur.

Şu mesajınızından alıntı yaparak cevap verebilirim size, kaldı ki Arroyo zaten skor yönü aşırı kuvvetli bir oyuncu değil yani demek istediğim oyunun içinde kaldığında oyundaki boşluklardan yararlanarak skor yapan bir oyuncu asıl özelliği asist yapması ve takımı koordine etmesi, bunun için fizik güce çok ihtiyacı yok, bence seneye yirmi-yirmi beş dakika süre alması yeterli, iki numarada top kullanabilen bir guard ve Ender-Engin rotasyonu bence yeterli.

Ek olarak evet Ender üst düzey, birinci sınıf bir oyun kurucu değil ama doğru kullanıldığında gayet verimli oynayan, yüreğiyle oynayan bir oyuncu ve bunun yanında bir çok özelliğe sahip. Türk olması mı onu bu kadar eleştirilebilir kılıyor?

Gelecek sezon için yapılacak şey belli. Arroyo'nun yanına bir tane daha guard bulacağız ve Arroyo'nun süresini ve yükünü azaltacağız. Aaron Jackson olur, Marcus Williams, olur, Dentmon olur, Delaney olur... Artık bütçe, takım planlaması ve şartlar nasıl uyarsa...

Ama gelecek sezon için Arroyo'suz bir takım düşünmek bile istemiyorum, o kesin.

Bazen anlaşılmak sorun oluyor Fakat Seneye Arroyo'nun düşür süresini 20'ye Al sağlam bir Guard Engin ve nikolov ile destekle tamam.Uzatmaya gerek yok.

İsmail Şenol hani İbrahim Kutluay'ın her dediğini onaylayan basketsever spiker değil mi? Hani Arroyo EL için yetersiz diyen, Galatasaray Türk takımlarında EL'de en zayıf halka diyen, Ndong emekliliğe gelmiş balon diyen, geçen sezon o rezil hallerine bile şampiyonluğun en büyük adayı FB Ülker diyen , sürekli Galatasaray'ı küçültmeye çalışan İbrahim Kutluay'ın her dediğini onaylayan hani. Geçiniz.

İsmail Şenol gayet de basketbolu bilen kafa yoran bir adamdır. İbo'nun karşısına siz de çıksanız orda kolay muhalefet olamazsınız . Bu biraz da düşünceden ziyade karşındaki kişinin ağırlığıyla ilgili birşey. Sonuçta İbo panada el şampiyonu olurken ismail batug forumunda takılıyordu. Ki İsmail'in demek istediği de Arroyo'nun saha içi yükünü azaltmaları gerektiği. Ki bu bence gayet doğru. Oyunun büyük bölümünde Arroyo kaynaklı sayılarla ayakta kalıyoruz. Kendi şutunu üretebilen , sorumluluk alan bir oyuncu lazım yanına.

İsmail Şenol gayet de basketbolu bilen kafa yoran bir adamdır. İbo'nun karşısına siz de çıksanız orda kolay muhalefet olamazsınız . Bu biraz da düşünceden ziyade karşındaki kişinin ağırlığıyla ilgili birşey. Sonuçta İbo panada el şampiyonu olurken ismail batug forumunda takılıyordu. Ki İsmail'in demek istediği de Arroyo'nun saha içi yükünü azaltmaları gerektiği. Ki bu bence gayet doğru. Oyunun büyük bölümünde Arroyo kaynaklı sayılarla ayakta kalıyoruz. Kendi şutunu üretebilen , sorumluluk alan bir oyuncu lazım yanına.

Anlatmak istediğimiz bu ama arroyo düşmanı olup ona laf etmiş sayılıyoruz.
Biz kötülük mü istiyoruz.Hem süresi azalır hem performansı artar.

Carlos Arroyo Galatasaray formasıyla bir Euroleague maçında en çok asist yapan oyuncu olarak tarihe geçti.

Büyüksün Porto Riko Aslanı!!!

Takımımızda olupta unutamadığım 2 oyun kurucu vardı;
orhun ene ve brian tolbert,acaba sorusunu hep sordum böyle oyuncular gelirmi die;Carlos benim için en onde geliyor artık..onun kadar zekası yüksek ve bir o kadarda yetenekli bir oyuncu bir daha gelirmi bilmiyorum..usta çok büyük oyuncusun be hemde çok..

ayrıca çok merak ediyorum ve heyecanla bekliyorum,bakalım bu haftanın top 10'unda bonsu ile yaptığı alley ooplar kendine kaçıncı sırada yer bulucak :)

Bence 2'si de olacak. İlki sert bir smaçtı ki alley-oop'larda pek rastlamıyoruz bunlara Avrupa basketbolunda.
2.si ise alley-oop üzerine bir de tersten vurdu Bonsu smacı. O da hiç kolay iş değil. :)

Edit: 2'si de top 10'da yer almış. Ters smaçlı olan gecenin hareketi olmuş hatta :)