Carlos Arroyo

Euroleague sertliğini kaldıramayacağından ciddi anlamda endişeliydim sene başında ama bu düşüncem çöp oldu gitti. İnanılmaz oynuyor, helal olsun!
 
Rakip takımlarda oynayan bir oyuncu olsa sinirden kudurursun. Sahaya girip dövmek istersin. Spanoulis gelmese de onun kadar antipatik bir oyuncumuz var, rakip takımlar için... :)
 
Yani karşımızda öyle bir tablo var ki, Arroyo top 8'i takımdan daha fazla hakediyor. Takımın euroleague sezonu boyunca kötü oynadığı maçlar oldu ama Arroyo neredeyse her maç üzerine düşeni fazlasıyla yaptı.

Muazzam bir lider.
 
Önce bir iki periyot ortamı yokluyor, herşeyi akışına bırakıyor, kasmıyor.. Sonra topu bi alıyor eline dans ediyor topla, rakibi de dans ettiriyor. Sazı eline alınca farklı bi boyuta geçiyor.
 
Yaşının da etkisiyle sezon başında ligde yine etkili olacağını, ama, Euroleague'de zorlanabileceğii düşünüyordum; Carlos, her geçen hafta daha iyi oynadı, her geçen hafta farkını ortaya koydu ve beni olumlu anlamda şaşırttı. Takımın hiç şüphesiz yıldızı. Ona eşlik edecek birkaç oyuncu daha çıkınca, takım olarak iyi oynamak işten değil. Ligde Arroyo ayarında bir guard yok ve o play-off'ta kalitesini ortaya koyacak.
 
Ezeli rakibimiz de olsa tebrik etmek lazım Galatasaray'ı.Çok iyi mücadele ettiler.Arroyo gibi oyun kurucun varsa herşey mümkün.Adam en kötü oynadığı maçta bile 9 asist yapıyor hem de Cska karşısında,Madrid karşısında 10-11 asist falan yapmıştı yanılmıyorsam ilk maçta.Bizim Solomon'dan sonra yıllardır yanlış yaptığımız şey böyle bir oyun kurucu alamamaktı.Ve iş daha da kötüye gidiyor oyun kurucu transferi konusunda.Bo'nun mücadelesine kimse laf edemez ama böyle bir oyun kurucuyla 2 numarada Durant,3 numarada Lebron,4 numarada Kevin Love olsun yine de başarılı olamazsın(tabi biraz abartıyorum).


Daha önce de demiştim.Evet Bogdanovic son dakikalarda sürekli top kaybı yapıyor,Emir yapıyor başkası yapıyor,hep eleştiriyoruz biz de ama bu adamların bu kadar top kaybı yapmasının en büyük sebebi Bo Mccaleb.Kritik dakikalarda toptan kaçan bir oyun kurucuya sahibiz.Arroyo ise kritik yerlerde asist yapıyor,şut sokuyor,Kuban maçını kazandırıyor.Bu yaşında böyle oynuyorsa 10 sene önce gelse heralde bir takımı tek başına Eurolegue şampiyonu yapardı.Şu yaşında bile bana göre avrupanın en iyi 2-3 oyun kurucusundan biri,belki de en iyisi(bana göre en iyisi Rodriguez ve Spanoulisle beraber,yaşına ve büyük maçlardaki oyununa baktığım zaman).Yiğidi öldür hakkını yeme.

Basketbolda en önemli şey 1 ve 5 numaralar.Biz bu konuda dünyanın en kötü takımlarından biriyiz.Galatasaray ise oyun kurucu bölgesi dışında rezalet ama 35 yaşında da olsa öyle bir oyun kurucuya sahipler ki bir oyuncuyla çeyrek finale kalabiliyor.Galatasaray maçlarını izlediğimde adamı bazen 2 kişi tutuyor,inanılmaz baskı yapıyorlar ama potayı görmeden deliksiz 3lük atıyor veya en boştaki adamı bir şekilde bulmayı başarıyor,bizim Bo ise 10 saniye ölçüyor,biçiyor attığı top potaya zor değiyor.

Sene başından beri Arroyo sayesinde Erceg bomboş 3lükler atıyor,bizim Kleiza veya Bjelica'nın boş attığını gören oldu mu hiç?Hep el üstü.

Bizim basketbol ekibi hala basketbolun oyun kurucudan ibaret olduğunu anlayamadı.2 senedir Spanoulis nerdeyse tek başına şampiyon yapıyor Olimpiakos'u,Arroyo Galatasaray'ı tek başına çeyrek finale çıkartıyor ama bizimkiler hala asist yapamayan,şut sokamayan,oyun görüşü inanılmaz kötü olan oyun kurucular almaya devam ediyor.


Sene sonu da adam gibi oyun kurucu almazlarsa yazıklar olsun.Bu isim de belli zaten.Teodosic.

Onların formundan bir Arroyo düğerlendirmesi (daha doğrusu imrenmesi)
 
Klasik bir fenerbahçeli yorumu...Arroyo hariç rezalet demek bu mesajı yazan arkadaşın basketbol bilgisinin ne kadar kıt olduğunun göstergesidir.Arroyo iyidir hoştur güzeldir, hakkını yiyeni Allah çarpar zaten....Ancak basketbol bir takım oyunudur ve tek taraflı değildir..bu işin birde savunma yönü vardır...sen 90 sayı at 90 dan fazla yediğin zaman maçı kaybedersin...dün akşam fenerbahçe maçında fanatik ibo bile antremanda bile bu kadar rahat basket atamıyorlardır diye yorum yaptı laboral için..bizim takımımızda savaşmayan bir tane oyuncu gösteremezsiniz...işte bu adamların basketboldan anladıkları bu kadar işte..
 
Sakatlık durumunu merak ediyorum, aman ciddi bir şey çıkmasın da..

Edit: Güzel haber, neyse ki MR sonucu temiz çıkmış.
 
Şut ritmini bulamayıp 0 sayıyla tamamladığı Top 16 maçını oyun zekası sayesinde kazandırabiliyor.Çok büyük oyuncu çok.Sene başı Euroleague sertliğini kaldıramaz deyip yerine Planinic falan isteyenler bile vardı.Ne dediysek o.Arroyo Euroleague fazla
 
Ne asisti yahu resmen tablo çizmekti onun adı. Top elinde, nereye isterse oraya fırça darbesi atıp, estetik asistleriyle gözümüzün pasını sildi :)
 
Euroleague sertliğini kaldıramaz diyordum. Adam euroleague'i kaldırıp attı resmen :D

Tavsiyem 2000'li yıllardaki Porto Riko - ABD maçını izle. Arroyo o zaman ynılmıyorsam 24-25 yaşlarındaydı. ABD'yi tek başına yendi, o ABDnin ünlü gardlarına yüzyılın dersini verdi. Bu adam eğer Avrupaya erken gelse, Euroleague'in altını üstüne getirir, alınmadık şampiyonluk bırakmaz, Euroleague'in tartışmasız 1 numarası olurdu. Şimdi bile bu yaşta hala Avrupa'nın en iyi üçü arasında...
 

Üst